Muzeul National al Taranului Roman va asteapta joi, 17 septembrie 2020, de la ora 17.00, la Sala Acvariu, la vernisajul expozitiei de portrete fotografice Oameni.Putere.Romania.Revolutie. realizate de Cornel Brad. Expozitia este realizata pentru reamintirea momentelor premergatoare, ale celor din timpul si celor ulterioare Revolutiei romane din decembrie 1989. Portretele individuale ale seriei sunt realizate in prim-plan, printr-o relationare directa si apropiata intre subiect si fotograf, intr-un cadru estetic minimalist, comun intregii serii, cu accent pe expresia energiei interioara a fiecarei personalitati fotografiate.
Seria de portrete cuprinde urmatoarele personalitati: Ion Iliescu, Doina Cornea, Laszlo Tokes, Ioana Barbat, Claudiu Iordache, Ioan Savu, Ioan Chis, Petre Borosoiu, Florian Razvan-Mihalcea, Catalin Regea, Radu Filipescu, Gelu Voican Voiculescu, Emilian Cutean, Dumitru Mazilu, Virgil Magureanu, Petre Roman, Ion Gitlan, Vladimir Andronic, Nicoleta-Lorena Giurcanu, Gabriela Floare Nanus, Cecilia Juganaru, Aurica Geneti, Dan Voinea, Teodor Brates, Cornel Badoiu, Herta Muller, Victor Rebengiuc, Ion Caramitru, Mircea Dinescu, Octav Fulger, Marian Mierla, Nicolae Streza, Mircea Bozan, Maria Chirca, Liviu Tofan, Petre Ignatencu, Paul Cozighian, Alexandru Tudor, Dorin Cirlan si Corneliu Porumboiu.
Oameni.Putere.Romania.Revolutie. este un proiect personal, independent organizatoric si financiar. Fotografiile din expozitie sunt incluse in seria de peste 150 ale celei de a doua editii a cartii Oameni.Putere.Romania., aflata in curs de publicare in toamna anului in curs.
Expozitia va putea fi vizitata la Sala Acvariu in perioada 17-27 septembrie 2020, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00. Intrarea este libera.
Despre autor
Cornel Brad (n.1974) este fotograf roman, traieste in Bucuresti. Este autorul cartilor de fotografie „Oameni. Putere. Romania.” (2018), „Faces beyond ideas” (2017) si „Interludii” (IglooMedia, 2015). Intre 1993 si 2013, Cornel Brad a condus departamentul de vanzari al unei librarii, a fost editor a doua reviste periodice agricole, a coordonat de la infiintare un sistem national de protectie a mediului in agricultura.
Oameni. Putere. Romania. este un proiect artistic de realizare a unei arhive documentare sub forma unei serii de portrete fotografice ale personalitatilor exceptionale, marcante pentru istoria recenta a Romaniei. Interludii este primul proiect fotografic editorial realizat in Romania despre personalitati recunoscute la nivel mondial si cuprinde peste 70 de portrete ale muzicienilor si artistilor prezenti la Festivalul "George Enescu" in anul 2013. Faces beyond ideas contine mai mult de 60 de portrete ale unor personalitati culturale romanesti si internationale prezente in anul 2016 la Festival of ideas organizat de Aspen Institute Romania, cartea fiind editata cu sustinerea financiara a Unicredit Bank Romania.
Expozitii fotografice
2019, decembrie - Oameni. Putere. Romania. - in cladirea Comenduirii Garnizoanei din Piata Libertatii din Timisoara;
2019, septembrie - Oameni. Putere. Romania. - Galeria Galateca, Bucuresti;
2017, octombrie - Interludii - Muzeul Cotroceni, Administratia Prezidentiala a Romaniei;
2017, iunie - Faces beyond ideas - Palatul Universul, Bucuresti, Romania;
2017, iunie - Cosmopolitan Anxieties - TIFF, Cluj-Napoca, Romania;
2016, octombrie - Interludii, Bilkent Universitisi - Ankara, Turcia;
2016, octombrie - Interludii, Fulya Gallery Besiktas - Istanbul, Turcia;
2016, martie-mai - Interludii - ICR Londra, Marea Britaniei;
2016, martie - Interludii - ICR Bucuresti, Romania;
2016, ianuarie–februarie - Interludii - ICR Viena, Austria;
2015, decembrie - Interludii, ICR - Berlin, Germania;
2015, septembrie - Interludii, Galeria Galateca – Bucuresti, Romania;
2010-2012 - Expozitii de grup "Scoala de fotopoetica Mraz" - Bucuresti, Romania; Lisabona, Portugalia; Ohrid, Croatia; Belgrad, Serbia;
2009, martie - 101 voluntari - portrete de la scoala de la Bunesti - Libraria Carturesti Verona, Bucuresti, Romania.
Expozitia face parte din evenimentul Zilele Muzeului Taranului care, anul acesta, are loc in perioada 10-20 septembrie 2020. Intrarea este libera.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si canalul media online www.accmediachannel.ro.
Masuri sanitare si sugestii de vizitare a expozitiei
In Sala Acavriu, este permisa prezenta a maximum 20 de persoane, simultan, iar la vernisajul care va avea loc in curtea exterioara se va permite prezenta unui numar de maximum 100 de persoane, cu respectarea regulilor de distantare.
Portul mastii este obligatoriu pentru personalul Muzeului si pentru vizitatori.
Accesul in sala va fi permis dupa ce vizitatorii isi vor dezinfecta mainile la distribuitorul de gel hidroalcoolic.
In expozitie, vizitatorii sunt rugati sa pastreze, intre ei, distanta fizica de 2 m