miercuri, 28 septembrie 2022

AVEM NEVOIE DE TANDRETE

 

AVEM NEVOIE DE TANDRETE
"Deși avem nevoie acută de ea, tandrețea nu se cere, căci cerută, ea nu mai are nici o valoare. Ea valorează ceva doar atunci când ceilalți ti-o arată spontan, ca semn al aprecierii lor. De-abia atunci te simți, cu adevărat, băgat în seamă. La tinerețe și la vârsta adultă, nevoia noastră de tandrețe își schimbă sursele: dorim să ne acorde tandrețe cei pe care-i iubim și în care investim sentimente; dăruim noi tandrețe, ca părinți și ca soți, dar simțim o mare nevoie ca această tandrețe să ne fie întoarsă de către recipienții tandreței noastre. Am vrea să fim asigurați că cei apropiați ne poartă în sufletul lor, așa cum îi purtăm și noi, că ne poartă de grijă, interesându-i stările noastre, gândurile noastre, neliniștile noastre. Că noi contăm pentru ei și că toate eforturile noastre de a le arăta iubirea și aprecierea noastră sunt înțelese și apreciate. Că, atunci când iubirea pătimașă și tinerească se stinge, liantul acela care înseamnă tandrețea între oameni este acolo pentru întotdeauna. Iar pentru ca să simțim asta, avem nevoie de semne exterioare de tandrețe din partea celuilalt."

 „Noi nu iubim pe oamenii pentru lucrurile în care sunt puternici, noi iubim pe oameni pentru lucrurile în care sunt slabi. Fragilităţile ne ţin laolaltă, neputinţele ne unesc”.


Omul ipocrit

 După ce a muncit câteva ceasuri pe câmp, un ţăran s-a aşezat la umbra unui pom să se odihnească. Deodată, lângă el a venit în zbor o raţă sălbatică şi s-a oprit chiar alături, să ciugulească boabele căzute pe ogor.
Uşor, ţăranul şi-a scos căciula şi - zdup! - a prins pasărea.
- Ce noroc pe capul meu, şi-a zis. O să fac un foc de vreascuri şi o să prăjesc raţa asta. Să vezi ce bună o să fie!
Dar în timp ce încerca să scoată pasărea de sub căciulă, aceasta se strecură repede pe lângă mâna omului şi, ridicându-se imediat în zbor, dusă a fost. Privind cu necaz după ea, ţăranul a mai zis:
- O, ce suflet bun am! Sper ca Dumnezeu să vadă cum m-am îndurat de pasărea aceasta, dându-i drumul, şi să mă răsplătească pentru binele pe care l-am făcut!
Oare ce răsplată ar fi meritat un asemenea om? Cel ce încearcă să ascundă un păcat cu alt păcat, o minciună cu altă minciună, un rău cu alt rău, acela singur se păcăleşte. Aşa cum întunericul se alungă doar cu lumină, tot astfel răul nu poate fi alungat decât cu bine.

"Păcatul este nedreptate. Cine păcătuieşte fie se nedreptăţeşte pe sine, fie nedreptăţeşte pe altul." (Sfântul Ioan Gură de Aur)


 

Remediul cu usturoi şi untură

6 căţei de usturoi, 1/2 cană de untură albă
Curăţaţi şi striviţi 6 căţei de usturoi. Amestecaţi-i cu jumătate de cană de untură. Puneţi terciul pe tălpile picioarelor şi acoperiţi-le cu un prosop (de preferinţă încălzit) sau cu o cârpă de flanel. Puneţi prosoape de hârtie sub picioare pentru a absorbi grăsimea. Aplicaţi un amestec proaspăt de usturoi şi untură la fiecare 5 ore, până când vă trece răceala. Este normal ca şi respiraţia dvs. să miroase a usturoi. Dacă vă ia durerea de cap, frecaţi acest amestec de tâmple şi înfăşuraţi-vă capul cu o cârpă curată.
Remediul cu usturoi şi oţet pentru nas înfundat
Ceai de usturoi, 1 lingură de oţet de mere
Faceţi o ceaşcă mare de ceai concentrat de usturoi foarte fierbinte, adaugaţi 1 lingură oţet de mere, apoi respiraţi vaporii calzi. Acoperiţi capul şi ceaşca cu un prosop pentru un efect maxim.

Remediu cu usturoi

Păstraţi un căţel de usturoi între dinţi şi obraz. Nu mestecaţi. La primul semn de răceală, mirosiţi un căţel de usturoi proaspăt tăiat. Dacă faceţi acest lucru în mod frecvent, răceala vă va ocoli. Un alt remediu care implică usturoi: striviţi mai mulţi căţei de usturoi proaspăt într-un vas mic. Acoperiţi repede capul şi vasul cu un prosop şi respiraţi vaporii de usturoi. Această procedură va îndepărta toxinele din fluxul sanguin şi vă dă energie organismului dvs. Tot pentru a preveni răcelile, dormiţi cu căţei de usturoi curăţaţi în şosete dumneavoastră.

Băile cu rădăcină de ghimbir

Tăiaţi câteva felii de rădăcină de ghimbir şi puneţi-le într-o cadă cu apă caldă. Relaxaţi-vă aproximativ 20 de minute.

Remediul pentru picioare reci cu ardei roşu cayenne

Presăraţi ardei cayenne în şosete dumneavoastră înainte de a le lua. Atât picioare cât şi şosetele se vor înroşi. Dar picioarele se vor simţi calde. Dacă doriţi, amestecaţi cayenne cu câţiva căţei de usturoi ras.

Băi fierbinţi la picioare

Se dizolvă o lingură de muştar pudră într-o găleată de apă caldă şi vă înmuiaţi picioarele pentru aproximativ zece minute. Înfăşuraţi-vă capul într-un prosop pentru a creşte temperatura corpului dvs.

Remediul cu ceai din boabe de ienupăr

8 linguri de boabe de ienupăr, 1 sfert de litru de apă clocotită
Faceţi un ceai puternic prin infuzarea boabelor în apă. Când este călduţ, inhalaţi acest ceai pentru a vă calma nasul, gâtul şi o congestie pulmonară.

Cataplasma cu untură şi muştar

Untură, pudră uscată de muştar, făină, ardei roşu cayenne
Trataţi un piept congestionat cu untură, muştar uscat şi ardei cayenne amestecate într-o pastă şi întinse între două bucăţi de pânză, care au fost stropite cu făină. Se aplică pe piept pentru ameliorarea instantanee a congestiei. Fiţi atenţi la durata aplicării sau pielea se va beşica.

Remediul cu ceapă pentru crup

Puneţi cataplasme de ceapă la picioare, după ce le-aţi înmuiat. Sau tăiaţi ceapa felii subţiri, punând-o într-o tigaie cu apă suficientă cât să nu se ardă, şi amestecaţi cu puţină făină de porumb. Ceapa poate fi utilizat şi singură. Se aplică pe gât şi zona pulmonară la temperatura care poate fi suportată.

Remediul cu rom pentru tuse puternică

Frecaţi-vă spatele înainte de culcare cu rom vechi.
Remediul cu ceai de cimbru
O duzină de crenguţe de cimbru proaspăt, 1 3/4 litri de apă clocotită
Infuzaţi cimbrul în apă şi lăsaţi-l acoperit o jumătate de oră, departe de căldură. Strecuraţi şi faceţi gargară. Ceaiul de cimbru poate fi utilizat şi ca o compresă caldă (1 1/2 pumn de cimbru proaspăt infuzat în 2 litri de apă clocotită) în cazurile severe de răceală, gripă şi bronşită. El reduce şi febra.

Cataplasma cu frunze de dafin pentru bronşită şi tuse

Folosiţi frunze fierte de dafin ca o cataplasmă aplicată direct pe piept şi acoperiţi cu o cârpă.
Remediul cu brandy şi ulei pentru tuse puternică
Brandy, ulei, 1 ceapă
Ungeţi coloana vertebrală, pieptul şi tălpile picioarelor, noaptea şi dimineaţa, cu 1 ceapă feliată şi fiartă la foc mic în brandy şi ulei.
Tratamentul cu oţet şi piper pentru tuse puternică.

Oţet, piper negru

Luaţi o bucată de hârtie maro, cam de mărimea pieptului dvs şi îmbibaţi-o cu oţet. După ce se scurge, presăraţi piper negru pe o parte a hârtiei. Apoi, plasaţi partea presărată cu piper pe pieptul gol. Păstraţi-o peste noapte, după ce aţi înfăşurat-o cu un bandaj sau o cârpă. Acest tratament este deosebit de bun pentru tuse bronşitică.

Tratamentul cu oţet

1 linguriţă oţet, 1 pahar de apă
Liniştiţi-vă o durere în gât şi opriţi drenajul sinusal cu 1 linguriţă de oţet într-un pahar cu apă. Faceţi gargară o dată pe oră până când v-aţi vindecat.

Odihna

Dacă sunteţi odihniţi, organismul luptă mai bine cu virusul care a provocat răceala. Încercaţi să staţi în pat măcar două zile. Dacă acest lucru se poate. Organismul e slăbit şi nu poate să facă faţă şi să răspundă tuturor sarcinilor pe care le facem ca atunci când suntem sănătoşi.

 „Stai, frate, că nu eşti sin­gur, prin ce treci tu au mai trecut şi alţii, există soluţii. Aşadar, întâi descarcă-te, vorbeşte despre necazul tău. Apoi, smereşte-te. Dacă a venit nenorocirea asupra ta, înseamnă că Dumnezeu a îngăduit să vină, pentru că ai greşit undeva. Asumă faptul că ai greşit! De acolo începe vindecarea.”  



Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor