Tipuri de post:
Post cu sucuri verzi
Post numai cu fructe
Post numai cu cruditati (raw vegan)
Post intermitent(se mananca o data pe zi intre orele 1pm - 6pm)
Post doar cu apa
Post uscat nu se mananca si bea nimic timp de 24 de ore (nu ne atingem deloc de apa, nici macar spalat pe maini sau dus). Este un post foarte agresiv, il recomand numai celor avansati, care deja au experiente cu postul de 7 zile +. 1 zi de post uscat e echivalentul a 3 zile de post cu apa.
Daca am ales postul cu lichide, micul dejun consta în 2 pahare de apa pe stomacul gol și un pahar de ceai combinat din cele 4 plante mai jos menționate.
Din experienta proprie, dupa ce am testat diferitele tipuri de apa, am observat ca cea de izvor da randamentul cel mai bun, fiind asimilata foarte bine. Apa este electrica prin compozitia ei plina de minerale, fiind o sursa buna de energie. Din pacate, singura la care avem acces este cea imbuteliata la bidon de plastic, dar sunt cateva companii pe piata care sunt chiar bune cum este Bucovina sau Eska(Canada).
Cantitatea de apa care trebuie consumata este intre 3-4 litri, incluzand ceaiurile.
De preferat este sa incepem cu o zi si sa urcam treptat, la 3 zile, respectiv 7 in primul an. Ideal este sa ne facem un obicei prin a posti o zi/saptamana ca sa ne invatam cu efectele lui, cum faceau bunicii nostri. Si sa incercam in acelasi timp postul intermitent.
Apoi in anii urmatori putem merge pe 14, 21, 30, 40 etc. zile dupa ce capatam antrenament, postul intermitent fiind deja un obicei.
Nu e recomandat postul lung din prima, o veti face pe propria raspundere, tot ce cititi aici sunt din experiente proprii si nu ofer nici o formula magica de vindecare, nu imi asum nici o responsabilitate pentru experientele fiecaruia, documentati-va bine inainte sa luati decizia aceasta, fiecare facand-o pe propria raspundere.
Prin post, cautam sa facem o curatare intracelulara, adresand fiecare celula in parte, incepand cu colonul si continuand cu fiecare organ in parte.
Cel mai reusit post este la schimbarea de anotimp.
Prin post, ne reinoim celulele si ne readucem inapoi energia vitala pierduta/compromisa din cauza mucusului si mancarii acide care a provocat initial boala, care blocheaza circulatia corecta a oxigenului. Pentru a avea mereu energie constanta, trebuie sa ne asiguram ca mineralele sunt in balanta si in abundenta,ele fiind rezervoare de energie, gasindu-se numai in plante care le extrag din sol.
Simptome de curatare/detox din timpul postului care sunt perfect normale si temporare: Nu poti dormi usor / simti corpul rece / simptome de raceala/ culoarea limbii schimbate/ mancarimi ale pielii / dureri / schimbari in forma transitului intestinal / energie joasa / eruptii / presiune scazuta / eliminari de mucus.
Plante importante(CEAIUL PRINCIPAL):
Radacina de brusture – Bogat in fier, curata ficatul si sistemul limfatic, ajuta la eliminarea toxinelor prin piele si ajuta la filtrarea impuritatilor prin sange. Energizeaza tot corpul
Daca iei semintele plantei si le rasnesti se poate prepara ca un unguent si aplicat pe o rana care nu vrea sa se inchida, ea o va inchide imediat.
Radacina de papadie – Bogat in calciu, curata rinichii, vezica biliara si sangele, disolva pietrele la rinichi, ajuta la diabet si la probleme urinare
Radacina de macris(dragavei sau stevia creata) – Bogat in fier, foarte puternic impotriva anemii, da multa energie.
Fortificator al ficatului, ajuta sistemul nervos prin capacitatea de transport al oxigenului la creier. Curata sistemul limfatic, intareste splina si curata sangele, buna impotriva scorbutului si bacteriilor care provoaca cariile dentare.
Frunzele mancate crude sau fierte ofera o explozie de energie de asemeni.
Semintele de armurariu – cel mai puternic regenator al ficatului, regenator de celule, elimina pietrele biliare, gazele, sustine splina si rinichii, protejeaza organismul impotriva substantelor toxice nocive.
Mod de preparare:
De preferat un vas de ceramica sau inox (stainless steel) cu capac.
Se amesteca 60 grame din cele 3 radacini mai sus mentionate si 10-15 grame de seminte armurariu rasnit, iar peste ele se adauga 2 litri de apa.
Se aduce apa la clocot si apoi se lasa la foc mic intre 30 min - o ora, in functie de cat de concentrat il doriti. Amestecul astfel obtinut, se lasa la racit o ora sau mai mult, lasand toate mineralele sa fie extrase, si apoi se strecoara. Radacinile ramase mai pot fi refolosite inca o data.
Daca postul cu apa vi se pare greu de tinut, va recomand post doar cu fructe ales din ghidul alcalin sau post cu mancare cruda.
Asigurati-va ca fructele au toate samburi, daca nu, ele sunt acide pentru corp si fac mai rau decat bine.
Durata: minim 7-14 zile.
Alte plante importante care merg folosite in rotatie cu cele de sus:
Crusin – Bogat in fier, cauzeaza contractii ale muschilor intestinali care ajuta la miscarea scaunului si eliminare stimuland secretiile ficatului si ale pancreasului, e o planta formidabila pentru cei constipati Reface membrana colonului. Fiind un diuretic puternic, se foloseste pentru o perioada de 7 zile si apoi se face o pauza. Asigurati-va ca sunteti acasa cand il folositi, veti merge la toaleta repetat.
Modul de preparare: 60 grame la un litru de apa, se aduce apa in clocot, apoi foc mic 30 min, alte 30 minute la racit si se strecoara. Preferat de consumat pe stomacul gol.
Fructul de soc – Foarte bogat in fier, ajuta la eliminarea mucusului din partea de sus a sistemului respirator si din plamani, creste eliminarile prin urinarea mai deasa si prin transpiratie. Prepararea lui va fi postata separat in siropul de soc de pe facebook.
Urzica foarte bogata si ea in fier, ajuta la curatarea rinichilor.
Plante acide:
tatanaeasa gentiana menta echinacea aloe vera