duminică, 13 octombrie 2024

"De ce nu este iubire între oameni? Din mândrie!"


 Păzește-ți timpul! Păzește bine fiecare oră, fiecare minut! Nesupravegheat, timpul va fugi ca o șopârlă. Umple cu lumină orice clipă printr-o faptă bună, vrednică. Dă greutate, valoare și lumină vieții tale! 💜💜💜Păzește-ți timpul! Păzește bine fiecare oră, fiecare minut! Nesupravegheat, timpul va fugi ca o șopârlă. Umple cu lumină orice clipă printr-o faptă bună, vrednică. Dă greutate, valoare și lumină vieții tale! 💜💜💜,, Nu voi uita niciodata cand bunicul mi-a spus : Viata noastra era obositoare pentru trup , dar era confortabila pentru Suflet .'' ————————————————- ⌛️👉 ,, Viata ta azi , este confortabila pentru trup , dar este obositoare pentru Suflet ''

Dimineți învăluite în ceață... Pentru voi, cu drag 🍂🎀🍂

Vreți să fiți fericiți? Nu cereți să fiți iubiți, ci iubiți voi, zi și noapte, și veți fi mereu fericiți. Poate că într-o bună zi veți întâlni o iubire formidabilă… Da, de ce nu? Aceasta poate veni, dar să nu o așteptați.💜💜💜

Omraam Mikhaël Aivanhov

,,Fericirea este o stare excepțională cu totul deosebită de mulțumire, de liniște,de orice.
Un om nu-și poate planifica fericirea. Majoritatea oamenilor o așteaptă ca pe un dar din partea cuiva.
-Fericirea, multă-puțină câtă este, e-n noi și nu ne-o poate da cineva. Cineva nu poate decât să ne-o ia."
 I. Vulpescu
 

7 MODURI PRIN CARE POȚI IDENTIFICA UN OM TOXIC



7 MODURI PRIN CARE POȚI IDENTIFICA UN OM TOXIC

Un om toxic este ușor de identificat. Sentimentele tale în preajma lui vorbesc mai clar decât cuvintele. Însă adesea vei crede că e vina ta. Sau că tu ești inadecvat! Iar el se va asigura de acest lucru, învinuindu-te mereu!

1. Un om toxic te va devaloriza mereu

Te va critica, și va încerca să arate că îți este superior! Iar asta arată clar că nu te respectă. Că te desconsideră!

E un comportament specific indivizilor bolnavi de putere, care simt nevoia să domine.

Un om toxic nu acceptă că avem de păstrat egalitatea. Și că dacă suntem superiori ca educație, avere sau poziție socială, acest lucru nu îi dă dreptul să desconsidere, să jignească sau să agreseze verbal alte persoane!

Poziționarea sa pe o treaptă de superioritate, și încercările sale disperate de a fi PERCEPUT ca superior, arată că avem de a face cu un om toxic.

2. Un om toxic va arunca vina pe alții

Încercând mereu să se disculpe, el va învinovăți, va acuza și va agresa alte persoane.

Însă o va face pe un ton atât de convingător, încât va fi crezut de multă lume. În special de cei care nu îl cunosc prea bine.

A arunca pisica moartă peste gard face parte din scenariul de viață al omului toxic. Iar dominarea sa se bazează adesea pe agresivitate.
Debitul verbal, cuvintele urâte, invectivele fac parte din tiparul său comportamental.

Dacă te poate face să te simți mizerabil, va fi satisfăcut. Și se va simți valorizat, prin simplul fapt că a devalorizat alte persoane! Are nevoie permanentă de validare din partea altora!

3. Un om toxic joacă teatru

Și minte fără limite. Pentru a-și atinge scopurile, va folosi ORICE metodă. Fără jenă. Bunul simț nu face parte din metodele sale. Însă machiavelismul da!

Minciunile sale sunt, în viziunea sa, perfect justificate! Le crede cu tărie, în ciuda faptului că se vede clar că minte. Însă minte atât de convingător, încât pare să se creadă și pe el însuși!

Iar când joci un rol, ai tendința să intri în acel rol, să te confunzi cu el, și să nu mai poți ieși din el! E o dedublare, o tulburare de identitate.

4. Un om toxic își urmărește doar scopurile proprii

Și are ca deviză machiavelică dictonul: Scopul scuză mijloacele. Așa că nu mai ține cont de alții. Fiind ORBIT de obsesia atingerii propriului său scop.

Problema reală constă în INDIFERENȚĂ emoțională față de alte persoane. Pe care tinde să le considere simple instrumente. Utile pentru atingerea scopurilor proprii.

Aplatizarea emoțională survine datorită traumelor din copilărie, abandonului parental, sau altor deficiențe afective. Iar incapacitatea de a simți EMPATIE, de a PERCEPE suferința altora, îl fac tot mai agresiv.

5. Un om toxic e narcisist

Se iubește exagerat de mult. Până la nivelul la care se consideră centrul universului. Egoismul e dus la extrem, și altruismul lipsește complet.

Principala sa preocupare devine aspectul propriu. Și mascarea unor presupuse defecte fizice. Pentru ascunderea cărora va recurge la orice mijloace, oricât de costisitoare.

Hainele exagerat de scumpe, operațiile estetice, mașinile de lux și bijuteriile pot fi un semn că există o NEVOIE incontrolabilă de a fi iubit și apreciat. Deși nu e capabil să ofere nimic în schimb, afectiv vorbind.

6. Un om toxic are complexe de inferioritate

Adică are sentimentul că este inferior. De unde și nevoia sa compulsivă, imposibil de controlat, de a le masca. De a le ascunde, de a nu se face de râs în fața altora.

Astfel preocuparea sa principală va fi să ASCUNDĂ aspecte pe care nu vrea să le arate. Și care devin vulnerabilitățile sale. Însă acest efort consumă enorm de multă energie.

7. Un om toxic afișează complexe de superioritate

Un om toxic va dori să PARĂ mai mult decât este. Complexul de superioritate apare din nevoia DE A MASCA, de a ASCUNDE complexul de inferioritate!

De unde și nevoia de a cumpăra produse scumpe. A căror menire nu e atât utilizarea lor, cât mai ales SUBLINIEREA unui pretins STATUT SOCIAL. Pe care îl va afișa ostentativ. Narcisic.

 NU JUDECA OAMENII

Nu vorbi de rău o persoana în absența ei, face parte din marea perfecțiune divină in care ești.

Zâmbeste, tot timpul, acest lucru vindecă sufletul și creează un acces de bunăvoință, pentru tine și lumea din jurul tău.
Nu iti asuma responsabilitatea pentru dezvoltarea altor oameni, viziunea lor asupra lumii și fericirea lor - fiecare persoană, își face propria viață. Fiecare, are propria karma și dezvoltarea spirituală personală.

Lasă-i, să fie și să meargă pe propriul lor drum.
Nu te judeca pe tine și acțiunile tale din trecut - fără acest trecut nu aveai acest prezent. Nu te mai întoarce la greșelile trecutului. Este o risipă de energie. Doar, nu le repeta.
Nu te agăța de nimic, nici de oameni, nici de lucruri. Dacă ceva a dispărut, era necesar pentru univers, dar, mai presus de toate, pentru tine. Personalitatea ta, ego-ul tău pot acționa pentru ceva pe care îl consideri vital, dar sufletul tău știe de ce ai nevoie.

Iartă ușor.Furia, este un conflict intern care dă naștere unor boli ale sufletului și trupului. Când simți furie în tine, uită-te, de unde a venit, simțul propriului tău sens sau sentimentul inutilității. Trimite acelei persoane o rază de lumină din inima ta și vezi cum se topește furia și intoleranța.
Reduce criticile în gândire, este nevoie de multă energie. Încearcă să-ți asculți sufletul mai des și, treptat, risipa minții tale va dispărea.
Fii mai conștient de corpul tău. Dă-i adesea șansa de a se relaxa și de a se odihni - apoi energia din ea se mișcă în modul corect.

Învață să vorbești mai puțin. Vorbirea continuă, elimină energie, mai ales atunci când este hrănită de emoții. Încearcă următoarea tehnică:
Când se întâmplă ceva important în viața ta, nu spune nimănui, chiar dacă simți nevoia să strigi. În acest fel, poti păstra puterea și energia a ceea ce sa întâmplat. La fel, atunci când altcineva te pune în povestea lui, stai calm și nu te implica în emoțiile altora.
Proteja-te de negativitate. În momentul în care simți o energie negativă sau un gest îndreptat către tine, direcționează imediat opusul către el, adica iubire.

 Dacă țipă la tine – spune-i un cuvânt frumos, dacă esti urat, – exprimă iubirea, fă-l conștient din inimă. Acest lucru va calma contrariul. Cea mai bună protecție este lumina interioară!
Începe să faci ceea ce crezi că este imposibil și te sperie. Limitarile și restricțiile în care fiecare om este închis îi blochează puterea și libertatea de a fi el însuși. Poate părea dificil la început, dar treptat vei găsi treptat, un potențial enorm pentru diverse activități. Începe cu lucruri mărunte, antrenează-ți mintea și ieși din imposibil.

Nu iti trăda sinele profund. Nu te păcăli, crezând că poți fi fericit împlinindu-ți așteptările și speranțele altcuiva. Nu datorezi nimănui nimic. Tot ce trebuie să faci este să nu te trădezi. Ascultă vocea inimii tale, nu ego-ul.
În fiecare zi învață ceva nou. Îmbogățeste-ți sufletul cu noi impresii, inima cu înțelepciune și mintea cu cunoștințe utile. Găsește timp să citești, in cărți - s-au acumulat mii de ani de experiență și înțelepciune.

Stai departe de oamenii care te împing înapoi, furându-ți forțele vieții. Evită-i pe cei care judecă, care se plâng și plâng. Nu te implica cu oamenii cu care nu ai nimic de-a face. Unii oameni nu se înțeleg bine cu trecutul lor. Da-le drumul, alege oameni cu care simți empatie pentru a relaționa. Nu uita, că ai întotdeauna această libertate - de a alege.

Fi onest cu tine insati. Nu trăi în auto-amăgire, chiar și în cel mai ușor mod. Aminteste-ti, oamenii nu sunt ceea ce iti imaginezii, lumea nu este ceea ce vrei tu să fie. Privește adevărul în ochi și trăiește în realitate. Nu păcăli oamenii din jurul tău.

Iubește necondiționat. A iubi pe cineva, condiționat, a fi ceea ce tu aștepți de la ei, sau de a face ceea ce vrei este manipulare și lipsă de respect pentru libertatea celorlalți. Iubeste-te pe tine, tu esti importanta.

Rugaciunea(inimii) cu metanii scoate sufletele din iad

 Stareţul Haralambie. Dascălul rugaciunii minţii
pag 130-132
-Fiul meu, ca să te foloseşti duhovniceşte, îţi voi spune ceva şi
mai minunat despre rugăciunea făcută cu metaniile. Stareţul meu avea o vară care trăia în lume. Deşi vieţuirea ei nu era chiar atât de
bună, stareţul o iubea mult. Odată l-au înştiinţat că vara lui a
murit şi desigur, nu într-o stare duhovnicească bună.
De îndată ce stareţul a aflat, a început să plângă. Mie însă mi se
părea ciudat că stareţul plângea atât de mult pentru acea vară a
lui. Dar el a înţeles gândul meu meu şi mi-a spus: ” Fiul meu, eu nu
plâng că a murit, ci pentru că a mers în iad. ”
Şi din acea zi stareţul a început să facă rugăciuni şi posturi
neîncetate pentru vara lui. Dupa mai multe zile l-am văzut pe stareţ
foarte bucuros. „Ce s-a întâmplat, gheronda? “, l-am întrebat. „Fiul
meu, mi-a răspuns acela, în toate aceste zile nu am încetat sa mă
rog cu lacrimi, să postesc şi să priveghez pentru verişoara mea.
Astăzi însă am avut o vedenie minunată. În timp ce mă rugam, am
vazut-o pe vara mea stându-mi înainte şi strigându-mi cu multă
bucurie: « Astăzi este ziua mântuirii mele. Astăzi m-am eliberat din
iad. Astăzi merg în Rai.»
Deodată, povestea în continuare staretul Iosif, l-am văzut înaintea
mea pe fericitul părinte Gheorghe. Acesta este un sfânt contemporan.
Când eram în lume l-am prins în viaţă. Şi-a pus în minte să scoată,
dacă este cu putinţă, pe toţi păcătoşii din iad. Slujea Sfânta
Liturghie zilnic şi pomenea mii de nume. Apoi mergea pe la morminte şi făcea toată ziua trisaghioane şi parastase pentru cei adormiţi. Acesta, aşadar, mi-a apărut înainte şi l-am auzit spunându-mi cu uimire: «Eu până acum am crezut că cei adormiţi se mântuiesc numai prin liturghii şi parastase. Dar acum am văzut că cei din iad pot fi mântuiţi şi cu rugăciunea făcută cu metaniile. Da, şi cu rugăciunea facută cu metaniile se mântuieşte lumea!…»
Prin această vedenie m-am înştiinţat că verişoara mea s-a mântuit,
dar mi-a arătat Dumnezeu şi puterea rugăciunii făcute cu metania,
care poate să scoată suflete chiar şi din iad.”
Şi spunând acestea fratelui cu multă emoţie, Stareţul Haralambie
l-a binecuvântat şi i-a spus: „Să ai binecuvântarea mea şi ia aminte
să te sileşti pe cât poţi la ascultare şi rugăciune, dacă vrei să te
ajuţi şi pe tine şi pe alţii.”

Canoanele Sfântului Ioan Ajunatorul

https://www.manastirea-saharna.md/fisiere/canoane/Canoane_Ioan_Ajunatorul.pdf 

Pravila călugărească (din îndreptarul de spovedanie pentru monahi al P. Cleopa)

 

METANIILE ȘI SEMNIFICAȚIA LOR
1. Metania este o formă de jertfire trupească, fiind singurul mod de rugăciune care implică un efort fizic din partea credinciosului. Metania este în același timp un mod de înfrângere a comodității și a lenei. După cum ne învață Sfinții Părinți, nici o rugăciune nu este primită de Dumnezeu dacă nu este făcută cu osteneală.
Metania simbolizează căderea lui Adam și a neamului omenesc în robia păcatului și căderea Domnului sub povara crucii, urmate de Învierea Mântuitorului și izbăvirea noastră din păcat.
2. Felurile metaniilor și despre cum se fac acestea:
În tradiția Bisericii avem două feluri de metanii: așa numitele metanii mari și metaniile mici, care se mai numesc și închinăciuni.
Pentru o metanie mare credinciosul începe însemnându-se cu semnul Sfintei Cruci și, rostind rugăciunea: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul“, se apleacă cu evlavie atingând cu genunchii, palmele și fruntea pământul. Apoi se ridică și se însemnează din nou cu semnul Sfintei Cruci.
Pentru o metanie mică sau închinăciune, credinciosul începe însemnându-se cu semnul Sfintei Cruci și, rostind rugăciunea: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul“, se apleacă cu evlavie, atingând cu mâna dreaptă pământul, fără a îndoi genunchii. Apoi, îndreptându-se, se însemnează iarăși cu semnul Sfintei Cruci.
Când nu se fac metanii mari, ele se pot înlocui cu închinăciuni, câte 2 închinăciuni pentru o metanie mare sau 3 închinăciuni pentru o metanie mare, după tradiția adusă de ucenicii Starețului Paisie Velicikovski.
Sfinții Părinți ne învață că metaniile cele mai primite la Dumnezeu sunt cele făcute de creștini în casele lor în cursul privegherilor de noapte (după miezul nopții). Sfântul Ioan Postitorul recomandă ca, după săvârșirea unui păcat mic, până la spovedanie, să ne autocanonisim cu 12 metanii mari.
3. Când nu se fac metanii:
Metanii mici sau închinăciuni se pot face oricând, fără nici o restricție:
Metanii mari nu se fac:
- după ce am primit Sfânta Împărtășanie (în acea zi);
- la sfârșitul săptămânii, de la rugăciunea „Învrednicește-ne, Doamne…“ - de la vecernia de vineri și până duminică la aceeași rugăciune de la vecernie, cu excepția praznicelor închinate Sfintei Cruci (Duminica a 3-a din Postul Sfintelor Paști, 1 august, 14 septembrie, în Joia Mare la Denia celor 12 Evanghelii la scoaterea Sfintei Cruci) și în Vinerea Mare la scoaterea Sfântului Epitaf;
- în biserică, de la vecernia din Miercurea Mare din Săptămâna Patimilor, iar în particular (la chilie, acasă), de la vecernia din Vinerea Mare până la Înălțare;
- de la Nașterea Domnului (25 decembrie) până la Bobotează (6 ianuarie);
4. Ce nu este permis când facem metanii:
- nu se sărută pământul;
- nu se face semnul Sfintei Cruci pe pământ;
- metaniile mari nu se fac începând din poziția îngenunchiat sau aplecat;
- la metaniile mari nu se pun palmele una peste cealaltă și fruntea peste ele;
- întotdeauna se va atinge pământul cu genunchii, fruntea sau mâna dreaptă;
- la închinăciuni atingerea pământului se face cu mâna deschisă normal;
- metaniile, mai ales cele mari, nu se fac în număr mare în biserică sau în public;
metaniile nu se însoțesc de alte rugăciuni decât de „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul“;
- metaniile nu se fac foarte repede (ca un exercițiu fizic);
Sfântul Isaac Sirul recomandă ca metaniile să nu se facă mai multe de 33 o dată.


1. Rasoforii sau fraţii, în 24 de ore, fac 50 - 100 de metanii şi 100 - 300 de închinăciuni, zicînd la fiecare închinăciune: Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătosul. Şi face cruce, plecîndu-se cu mîna pînă la pămînt. Dimineaţa îşi citesc Rugăciunile dimineţii şi Canonul de umilinţă către Mîntuitorul, iar seara Rugăciunile de seară, Paraclisul sau Canonul îngerului.
2. Monahii stavrofori sau mantifori, fac 100 - 200 de metanii şi 300 - 500 de închinăciuni, citindu-şi dimineaţa Acatistul zilei şi Rugăciunile dimineţii sau Canonul de umilinţă către Mîntuitorul; iar seara Paraclisul, Rugăciunile de seară sau alte rugăciuni pe care le va rîndui duhovnicul după puterea fiecăruia. Cei ce nu ştiu carte sau nu pot merge la slujbele celor şapte Laude, îşi fac pravila cu metaniile, astfel:
a) Pentru Utrenie să petreacă stînd în picioare şi 30 de aţe de închinăciuni, zicînd la fiecare boabă rugăciunea: Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătosul.
Pentru Ceasuri 10 aţe, pentru Vecernie 10, pentru Pavecerniţă 10, după rînduiala Sfîntului Munte.


b) Altă rînduială:
Pentru Vecernie 100 de rugăciuni, adică: Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătosul şi metanii 25, pentru Pavecerniţă rugăciuni 8 şi metanii 12, pentru Paraclis rugăciunea Precistei, adică: Preasfîntă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-ne pe noi, de 70 de ori şi metanii 12; pentru Acatist rugăciuni 200 şi metanii 12, pentru Canonul îngerului rugăciuni 8 şi metanii 7, pentru Canonul de pocăinţă rugăciuni 30 şi metanii 5, pentru Miezonoptică rugăciuni 100 şi metanii 25, pentru Utrenie rugăciuni 300 şi metanii 8, pentru toate patru Ceasurile, rugăciuni 200 şi metanii 30, pentru Obedniţă rugăciuni 100 şi metanii 10.


c) Altă rînduială:
O Psaltire în 24 de ore şi metanii după putere.
Se cade a şti că după ieşirea din biserică nu este bine să stăm de vorbă unii cu alţii, după cum au rînduit Sfinţii Părinţi, ci să mergem imediat la chilie.
3. Pravila călugărului neştiutor de carte:
Pentru: Ceasul 9, două aţe; Vecernie, 4 aţe; Pavecerniţa mică, 3 aţe; Pavecerniţa mare 6 aţe; Miezonoptică, 6 aţe; Utrenie, 12 aţe; Ceasurile 3 şi 6, patru aţe; Obedniţă, 6 aţe.
Pravila de chilie: 6 aţe şi metanii 300. Pentru o Psaltire 60 de aţe, pentru Acatist 12 aţe, pentru Paraclis 6 aţe - PBG, p. 130.
4. Monahul schimnic este dator să facă 300 de metanii mari în 24 de ore, iar precum au zis, cei cu socoteală din Sfîntul Munte, să facă 150 de metanii mari şi închinăciuni 12 aţe.

Aceste rînduieli canonice au fost extrase din Pravila Bisericească a lui Nicodim Sachelarie

 O "aţă" are 100 de boabe, după putinţă. Adică lucrurile stau în
blagoslovenia duhovnicului, care poate rîndui ca aţa / mătăniile să
aibă 150, 200 sau 300 de boabe. Exprimarea aparţine Pravilei
Bisericeşti de la Govora (PBG).

Cele 36 de legi universale:

Cele 36 de legi universale:
1. CUM Este SUS, DECI ESTE Si JOS: universul te iubește și are o viziune asupra viitorului tău ca persoană luminată indiferent de “greșelile “pe care le faci pe pământ.
2. CUM ESTE in INTERIOR, AȘA ESTE AFARĂ: cum suntem înăuntru asta reflectăm în exterior, universul se adună pentru a-ți aduce ceea ce crezi/creezi.
3. LEGE A PETIȚIEI: universul așteaptă să te ajute, tot ce trebuie să faci este să ceri / si prin actiunea ta te ajuta cat este benefic.
4. LEGEA ATRACȚIEI: această lege ar avea nevoie de multe folosuri dar astăzi îți voi spune doar că interiorul atrage exteriorul dacă ceva din lumea ta exterioară nu este așa cum vrei să fie privește în interior și să îți schimbi modul de a simți în ceea ce privește tine, atunci automat vei atrage oameni și experiențe diferite pentru tine ești ca un magnet atragi ceea ce îți seamănă.
5. LEGE A REZISTENȚEI: Ceea ce opui rezistență continuă să existe în viața ta și îți subminează energia, deschide brațele către ceea ce vrei și simte că trăiești.
6. LEGE A REFLECȚIEI: Nu încerca niciodată să schimbi pe altcineva, pentru că se reflectă înapoi asupra ta, uită-te în interiorul tău și schimbă-te pe tine.
7. LEGE A PROIECȚIEI: nu știi cum se simte cealaltă persoană asa nici cum tot ceea ce vezi în cealaltă este o proiecție a unui aspect al tău.
8. LEGEA ATAȘAMENTULUI: dacă vrei să fii liber de atașament față de toată lumea și totul este o condiție prealabilă pentru iluminare.
9. LEGEA ATENȚIEI: Concentrează-te pe ceea ce vrei și vei obține.
10. LEGEA ACCEPTARII :curge cu curentul și vei ajunge la sursă.
11. LEGEA ABUNDENȚEI: Abundența este dreptul tău din naștere deschis să o primești.
12. LEGEA CLARITĂȚII: Claritatea este primul pas către libertate și te va ajuta să obții ceea ce îți dorești.
13. LEGEA INTENȚIEI: O intenție este ca o săgeată în aer, nimic nu o poate abate de la cursul ei așa că țintește cu atenție.
14. LEGEA PROSPERITĂȚII: Gândește, vorbește și acționează ca și cum ai fi prosper și universul va primi mesajul și îți va trimite abundenta.
15. LEGEA MANIFESTĂRII: Aruncă-ți undița în oceanele celeste, reglează-ți frecvența cu cea a viziunii tale și se va manifesta în realitatea ta.
16. LEGEA SUCCESULUI: Succesul este dat atunci când vibrația ta răsună vibrația rezultatului dorinței..
17. LEGEA ECHILIBRULUI ȘI POLARITĂȚII: scopul nostru este să echilibrăm toate aspectele vieții noastre.
18. LEGEA KARMEI :amintește-ți că , culegi ceea ce ai semănat.
19. LEGEA REîncarnării: Te întorci pe pământ iar și iar până când vei stăpâni legile spirituale si iti vei invata lectiile.
20. LEGEA RESPONSABILITĂȚII: sunt responsabil pentru mine și pentru căile mele și îi las pe alții să și le facă pe ale lor.
21. LEGEA DISCERNAMANTULUI: Ascultă-ți intuiția și ai încredere că ea te va ghida.
22. LEGEA AFIRMAȚIEI: Afirmă constant că ești ceea ce vrei să fii și în curând vei deveni.
23. LEGEA RUGĂCIUNII: Cere cu credință și este deja concepută.
24. LEGEA MEDITAȚIEI: În tăcere vei primi perle de înțelepciune divină.
25. LEGEA PROVOCĂRILOR: Dacă ai îndoieli, provoacă-i pe cei care doresc să intre în spațiul tău.
26. LEGEA FRECVENȚEI SAU VIBRAȚIEI: Radiază energie pură și transmută nefericirea tuturor poveștilor din jurul tău.
27. LEGEA MIRACOLELOR: Miracolele sunt semne că ești pe calea adevărată.
28. LEGEA VINDECĂRII: Vindecarea are loc pentru ca lumina transmută vibrațiile joase ale sănătății..
29. LEGEA PURIFICĂRII: O aură pură conferă protecție totală și atrage îngerii către tine.
30. LEGEA PERSPECTIVEI: Observă totul dintr-o alta perspectivă și vei merge pe calea înălțării.
31. LEGEA RECUNOȘTINȚEI: Recunoaște-ți binecuvântările și privește-le cu iubire.
32. LEGEA BINECUVÂNTĂRII: Binecuvântează-i pe toți și umple-i cu energie divină și te vei deschide spre binecuvântările universului.

Rugăciune în ziua Cincizecimii – ,,Însuţi, mult Milostive şi Iubitorule de oameni, auzi ne pe noi în orice zi Te vom chema, dar mai ales în ziua aceasta a Cincizecimii”!

 

Rânduielile bisericești din Duminica Rusaliilor amintesc despre o serie de rugăciuni speciale, care se rostesc după Sfânta Liturghie, în cadrul Vecerniei şi care sunt dedicate Lui Dumnezeu pentru ajutor, pentru cererea Duhului Sfânt protector, pentru îndrumare și pentru iertare. Aşadar, de voia fiecăruia dintre noi şi de modul în care ne exercităm libertatea noastră personală, spre depăşirea păcatului sau spre deprinderea virtuţii, depinde intensitatea lucrării harului în noi. Cei care, cu credinţă, urcă treptele făptuirii creştine sunt aduşi mai aproape sau suportă «pogorârea» în Duh. Cei care se fac, prin necredinţă şi nepurtare de grijă, nelucrători ai poruncilor se lipsesc de lumina şi de ajutorul Duhului Sfânt. Aşadar, prin voia noastră putem deveni «mădulare ale Lui Hristos» şi «temple» ale Duhului Sfânt, ca să facem această prezenţă tot mai vie şi mai lucrătoare în viaţa noastră, iar noi, devenind în acest fel neputincioşi, să ne împărtăşim de har şi chiar să credem că suntem neîmpliniţi duhovniceşte.

,,Întăreşte viaţa noastră cu poruncile Tale cele sfinte şi sfinţitoare”!
Vă oferim spre reflecţie şi spre asumare Rugăciunea aceasta minunată: «Doamne, Cel ce eşti preacurat, neîntinat, fără de început, nevăzut, necuprins, de nepătruns cu mintea, neschimbat, neîntrecut, nemăsurat şi fără de răutate; Care singur ai nemurire, locuind în lumina cea neapropiată; Care ai făcut cerul şi pământul şi marea şi toate cele zidite în ele; Care plineşti cererile, mai înainte de cerere; Ţie ne rugăm şi pe Tine Te chemăm, Stăpâne, Iubitorule de oameni, Părintele Domnului şi Dumnezeului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Care pentru noi oamenii şi pentru a noastră mântuire S-a pogorât din ceruri şi S-a întrupat de la Duhul Sfânt şi din pururea Fecioara Maria şi Preamărita Născătoare de Dumnezeu; Care, mai întâi în cuvinte învăţând, iar mai pe urmă şi cu fapte arătând, când a răbdat patima Sa cea mântuitoare, ne a dat pildă nouă, smeriţilor şi păcătoşilor şi nevrednicilor robilor Tăi, ca să Ţi aducem rugăciuni, cu capetele şi cu genunchii plecaţi, pentru păcatele noastre şi pentru greşalele cele din neştiinţă ale credincioşilor. Însuţi, mult Milostive şi Iubitorule de oameni, auzi ne pe noi în orice zi Te vom chema, dar mai ales în ziua aceasta a Cincizecimii, în care Domnul nostru Iisus Hristos, după ce S-a înălţat la ceruri şi-a şezut de a dreapta Ta, Dumnezeule şi Părinte, a trimis pe Duhul Sfânt peste Sfinţii Săi ucenici şi Apostoli, Care a şezut peste fiecare dintr-înşii, şi s-au umplut toţi de harul Lui cel neîmpuţinat şi au grăit într-alte limbi măreţiile Tale şi au proorocit. Deci, auzi ne pe noi, care acum ne rugăm Ţie, şi adu-Ţi aminte de noi, smeriţii şi osândiţii, şi alungă robia sufletelor noastre. Cel ce cu milostivirea Ta mijloceşti pentru noi. Primeşte-ne pe noi, care cădem înaintea Ta şi strigăm: Am greşit! Înaintea Ta suntem puşi din pântecele maicii noastre; Tu eşti Dumnezeul nostru. Dar, pentru că s-au scurs întru deşertăciune zilele noastre, am pierdut ajutorul Tău şi ne aflăm lipsiţi de toată apărarea.
Totuşi, nădăjduind în îndurările Tale, strigăm: Păcatele tinereţilor noastre şi ale neştiinţei nu le pomeni, şi de cele ascunse ale noastre, curăţeşte ne pe noi. Nu ne lepăda pe noi în vremea bătrâneţilor; când slăbeşte tăria noastră, nu ne părăsi pe noi. Mai înainte de a ne întoarce în pământ, învredniceşte ne să ne întoarcem la Tine, şi caută spre noi cu bunăvoinţă şi cu har. Cumpăneşte fărădelegile noastre cu îndurările Tale; pune adâncul îndurărilor Tale împotriva mulţimii păcatelor noastre. Caută din înălţimea Ta cea sfântă, Doamne, spre poporul Tău, care stă înainte şi aşteaptă de la Tine multă milă. Cercetează-ne pe noi cu bunătatea Ta. Izbăveşte-ne pe noi de tirania diavolului. Întăreşte viaţa noastră cu poruncile Tale cele sfinte şi sfinţitoare. Înger credincios păzitor pune poporului Tău şi pe toţi ne adună întru împărăţia Ta. Dă iertare celor ce nădăjduiesc în Tine. Iartă-le lor şi nouă păcatele. Curăţeşte-ne cu lucrarea Sfântului Tău Duh. Strică meşteşugirile vrăjmaşului cele împotriva noastră, Amin»!
Preot Paroh Ilie AMZUCU, Parohia Urdarii de Jos, Gorj

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor