Uleiul de samburi, numit pe scurt si uleiul de struguri, este un produs ce a revolutionat intreaga industrie
medicala, cosmetica si alimentara. Desi vita de vie este cultivata de mii de ani, extractul de ulei de samburi de struguri , obtinut prin presare la rece, este o metoda descoperita si utilizata relativ recent, din cauza dificultatilor tehnologice intampinate in obtinerea sa. Initial, acesta a fost fabricat doar in Franta si in Italia si a fost utilizat strict in alimentatie. Apoi a fost utilizat extern, in cosmetica, pentru ca este usor resorbit de piele, oferindu-i acesteia remarcabile proprietati anti - ageing. Acest produs este bogat in vitamina E si vitamina F, zinc, cupru, seleniu, procianidine, agenti anti-imbatranire (de 50 de ori mai puternici decat vitamina E si de 20 de ori mai puternici decat vitamina C). Uleiul din seminte de struguri are un continut ridicat de acid linoleic, tocoferol si polifenoli. Este aproape inodor, purtand o aroma foarte subtila de nuca.
Proprietatile uleiului de seminte de struguri:
• antioxidant;
• emolient;
• nutritiv;
• hidratant;
• penetrant,
• nu lasa urme grase;
• catifelant.
Recomandari:
• ten mixt si gras; efect cicatrizant, antiinflamator, antibacterian si regenerant, antioxidant,
• tenul predispus la acnee, are actiune astringenta, strange porii;
• tenul uscat, deteriorat; catifeleaza, inmoaie, hidrateaza;
• restabilirea elasticitatii pielii, incetineste procesele de imbatranire ale pielii;
• ameliorarea ridurilor, revigoreaza si tonifica tenul obosit si flasc, netezeste ridurile, imbunatateste fermitatea si elasticitatea pielii, confera luminozitate;
• hidratarea pielii mature ori deteriorate si decolteului, eficient in pastrarea fermitatii si tonicitatii bustului
• eficient in lupta cu celulita, este regenerant si restructurant cutanat.
Uleiul de samburi reprezinta unul dintre cele mai puternice uleiuri cu rol antioxidant, contribuind la mentinerea elasticitatii pielii, avand efect tonic si revigorant. Patrunde cu usurinta in epiderma, protejand-o impotriva radicalilor liberi si a razelor UVA si UVB.
Componenti de baza: acizi grasi: linoleic (pana la 78%), oleic (25%), linolenic, palmitic, stearic, vitamina E, F, minerale: zinc, cupru, seleniu.
Are consistenta fina, usoara, se absoarbe rapid in piele si nu lasa urme grase. Fiind un produs bogat in acizi grasi si vitamina E, el este folosit in industria cosmetica avand proprietati anti-inflamatoare, anti-oxidante, anti-alergice, anti-rid, anti-microbiene, anti-acneice, anti-matreata. Tonifica si revitalizeaza, restabilind echilibrul epidermei.Uleiul de samburi este folosit in masaj, deoarece hidrateaza pielea si impiedica pierderea apei, previne uscarea ei, mentinand epiderma stralucitoare, fina si elastica. Uleiul din samburi de struguri previne procesul de imbatranire al tesuturilor, prelungind tineretea biologica a epidermei pentru mai mult timp. Campion al anti-imbatranirii, acest produs este folosit pentru pielea uscata si sensibila la frig, vant si soare. Continutul sau ridicat de acid linoleic reduce pierderea de apa din epiderma si restabileste elasticitatea pielii. Are efecte de protectie, mentine tenul hidratat si impiedica formarea ridurilor. Uleiul din samburi de struguri este un ulei astringent, ce poate fi folosit cu succes in tonifierea si curatarea pielii. Pentru ca are o structura lejera, nu lasa o pelicula grasa la nivelul pielii si este un excelent tratament pentru tenul acneic. Are o concentratie ridicata de acid linoleic, un acid gras foarte important pentru membranele celulare de la nivelul pielii. Puterea sa antioxidanta este una excelenta, ceea ce ajuta la prevenirea imbatranirii premature a pielii. Studiile au aratat ca uleiul din samburi de struguri are o putere antioxidanta de 50 de ori mai mare decat a vitaminei E si de 20 de ori mai mare decat a vitaminei C. Folosit ca atare sau continut de produsele cosmetice, acest ulei are un puternic efect emoilent, hidratand pielea, conferindu-i elasticitate, stralucire, ameliorand ridurile.