marți, 12 septembrie 2023

Cum atragi în viața ta persoanele potrivite?


”Iubirea pe care o simți pentru cel de lângă tine este, de fapt, propria iubire pentru tine. Ne place de cineva fiindcă vedem în acea persoană exact calitățile și iubirea care există în noi înșine. Dar ce se întâmplă când, după câteva luni, găsești doar defecte și lucruri care nu-ți mai plac la celălalt?


Ei bine, percepția ta despre cel de lângă tine s-a schimbat. Tu ai simțit de la început iubirea care exista deja în tine, dar ai venit apoi cu pretenții, cu emoții pe care celălalt e liber să le exprime sau nu. 


Cele mai multe relații de dragoste se distrug din cauza lipsei înțelegerii și a percepției pe care o avem față de celălalt. 


Cum privim persoana iubită? Ce credem noi că are ea în minte? Cum credem că se comportă? După cum am învățat, fiecare avem propria percepție despre un om. Atunci când întâlnești pe cineva, tu prin propriul tău filtru, îl cataloghezi: mi-a plăcut, nu mi-a plăcut, mi-a dat o emoție faină, a fost drăguț, a fost urât etc. 


Ok, dar omul acela a fost el însuși. Iar tu, dacă îl etichetezi, o faci după tine însuți. Înțelegi cum zic? Tu ai o anumită percepție despre o anumită categorie de oameni. 


De exemplu, dacă ești o persoană care nu fumează, dar întâlnești pe cineva care fumează, s-ar putea ca din primul moment să îți spui: „ăsta/asta fumează, e o persoană care nu e pe gustul meu, nu-mi place”, doar pentru simplul fapt că tu nu fumezi sau ai o percepție greșită asupra fumului! 


Acum, stai să reflecți puțin la ce spun mai departe: tu te întâlnești cu o persoană, îi observi manierele, aspectul fizic, și îi dai conotații în funcție de nivelul tău de percepție. Acea persoană se va comporta exact așa cum o percepi tu! 


De ce? 

Fiindcă toți suntem conectați la mintea universală, iar de acolo, fiecare primim gândurile celuilalt. Fără să fim conștienți, noi vom simți că acea persoană nu ne place, sau are ceva cu noi. Chiar dacă nu ne dăm seama pe moment, fiind prea distrași de hormoni și atracție. 


Neville Goddard spune așa:

„Pentru a-ți schimba lumea, trebuie mai întâi să-ți schimbi concepția despre ea. Pentru a schimba un om trebuie să-ți schimbi concepția despre el. Trebuie mai întâi să-l crezi a fi omul care vrei tu să fie și să-i vorbești mental de parcă ar fi. Toți oamenii sunt suficient de sensibili pentru a reproduce credințele tale despre ei. Așadar, dacă lumea ta nu este reprodusă vizibil în cel spre care s-a trimis, cauza trebuie să fie în tine, nu în subiect. De îndată ce crezi în adevărul stării afirmate, rezultatele urmează. Oricine poate fi transformat, fiecare gând poate fi transmis, fiecare gând poate fi întrupat vizibil. Oamenii sunt ce alegi tu să-i faci, un om e după felul în care privești la el. Trebuie să te uiți la el cu alți ochi înainte ca el să se schimbe concret.”

A căuta să placi oamenilor este nimicirea virtuții. Omul care caută să placă celorlalți cultivă virtutea pentru laudă, și nu pentru virtutea în sine; nu pentru a se desăvârși, ca să placă lui Dumnezeu, ci ca să placă lumii.

A căuta să placi oamenilor face ca nevoințele nevoitorilor să rămână nerodnice; întunecă ființa cumpătării, face postul nerodnic, lipsește rugăciunea de sfințenie, le răpește celor care se ostenesc cununa, nimicește sărăcia de bunăvoie, distruge fortificațiile liniștirii, risipește roadele milosteniei, surpă temeliile a toată virtutea, strică mintea și pervertește orice ideal înalt.


Sfântul Nectarie

Întrebări capcană din Sf. Scriptură. - Sf. Nicolae Velimirovici -

 1. Care este prima icoană a lui Dumnezeu pe pământ?
Prima icoană vie a lui Dumnezeu pe pământ este omul, Adam.
2. Care sunt cele două păcate de căpătâi ale lui Satan?
Primul păcat al său este mândria față de Ziditorul, iar al doilea este pizma față de Adam și Eva din Rai.
3. Care este primul om care a murit pe pământ?
Dreptul Abel ucis de fratele său Cain.
4. Când a intrat prima dată frica în oameni?
Atunci când au greșit. Dacă n-ar fi fost păcatul niciodată, n-ar fi niciodată nici frica în sufletul omului.
5. Care dintre urmașii lui Adam a fost al doilea răufăcător?
Primul a fost Cain, iar al doilea Lameh.
6. Care dintre oameni a trăit cel mai mult pe pământ?
Mathusalem care a viețuit 969 de ani.
7. Ce animale nu a luat Noe în corabia sa?
Peștii și toate celelalte animale care trăiesc în apă.
8. De unde oasele mamuților, ale elefanților, ale maimuțelor și ale celorlalte animale din ținuturile tropicale în țările nordice? Precum și scheletele animalelor polare în ținuturile calde?
Apa le-a adus din vremea Potopului.
9. Când au încercat oamenii pentru întâia oară în istorie să instaureze comunismul împotriva voinței lui Dumnezeu?
Atunci când s-au apucat să construiască Turnul Babilonului, dar Dumnezeu le-a încurcat limbile și i-a împrăștiat prin lume.
10. Care dintre frați s-au separat pentru prima dată fără ceartă și supărare?
Avram și Lot.
11. Cărui om răutatea fraților i-a adus o mare faimă și cinste?
Iosif, pe care frații l-au vândut în Egipt iar apoi el i-a izbăvit de foamete. Pronia lui Dumnezeu.
12. Pe care om Dumnezeu l-a omorât din pricina malahiei?
Pe Onan.
13. De ce a poruncit Dumnezeu să I se închine întâi născuții și cei întâi născuți din necuvântătoare și prima roadă a pământului?
Pentru ca oamenii să își amintească de Domnul Dumnezeul lor și să știe că toți născuții și toate roadele sunt de la Dânsul.
14. Este oare drept ca copiii să pătimească din pricina păcatelor părinților?
În natură vedem că atunci când pomul se strică de la rădăcină, crengile se usucă și frunzele se veștejesc. Așadar să se păzească de păcat cei ce-și iubesc copiii.
15. De ce poporul evreu adesea cădea în robie?
Deoarece se lepăda de Dumnezeu și slujea idolilor.
16. Care sunt cei doi trădători care s-au săvârșit prin sinucidere?
Ahitofel, trădătorul lui David și Iuda, trădătorul lui Hristos.
17. Ce l-a scos din minți pe preaînțeleptul Împărat Solomon să Îi greșească în fața lui Dumnezeu?
Femeile.
18. Care om nu s-a născut, dar a murit?
Adam.
19. Care oameni s-au născut, dar n-au murit?
Enoh și Ilie.


Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor