marți, 12 decembrie 2023

Să nu uitați că Dumnezeu a sădit în inimile noastre iubirea. Iar noi avem puterea să creăm minuni cu ea...




 ... Dar, până la urmă, există Doamne-Doamne?
- Există...
- De unde ştii? L-ai văzut?
- Da.
- Unde?!
- Peste tot. Uite. Aici şi aici şi acolo. În pomul ăsta, în florile din grădină, în tot ce există. Toate au fost create de El, deci există în toate aşa cum şi tu exişti în tot ce faci. Orice faptă a ta dovedeşte că exişti, orice desen, orice...
- Dar florile din grădină nu le-a creat Doamne-Doamne... le-am plantat noi... ai uitat?
- N-am uitat, aşa este. Dar înainte să le plantăm noi în pământ, ni le-a plantat Dumnezeu în inimi.

Să nu uitați că Dumnezeu a sădit în inimile noastre iubirea. Iar noi avem puterea să creăm minuni cu ea...

Crăciunița, numită și Poinsettia, este o specie de plante din familia Euphorbiaceae.

În perioada Crăciunului, Crăciunițele ofera o pată minunată de culoare in casele noastre. Sunt un decor ideal. In această perioada, poate fi achiziționată o gama variată de Crăciunițe din centrele comerciale și florarii. Aceste plante de culoare roșie, roz sau crem sunt pentru noi un simbol al perioadei Crăciunului la fel ca vinul fiert, pomul de Crăciun sau cozonacii. De-a lungul timpului, Crăciunițele au devenit cele mai vândute flori în întreaga lume.
Crăciunița se remarcă printr-o caracteristică specială: în preajma Crăciunului, frunzele sale își schimbă culoarea, iar planta devine o adevărată podoabă, numai bună de pus pe masa de sărbătoare sau în oricare alt loc al casei, unde să-și poată arăta frumusețea. Din acest motiv, ea mai este numită și Floarea Crăciunului sau Steaua Crăciunului, datorită așezării în formă de stea a frunzelor sale.
Numele științific al Crăciuniței este Euphorbia
pulcherrima.
Planta provine din Mexic şi mai este cunoscută și sub denumirea de Poinsettia.
Poate că ți-ai închipuit de multe ori că florile de
Crăciunițe sunt roșii. De fapt, Crăciunița face flori foarte mici, aproape nesemnificative (bobițele de culoare galbenă din vârf), iar "petalele roșii" care îi conferă aspectul său deosebit sunt, de fapt, frunze!
Achiziționarea
Trebuie sa aveti grija atunci cand achizitionati o Crăciuniță. In majoritatea supermarket-urilor, Crăciunițele sunt asezate în zonele de intrare unde sunt supuse curenților de aer rece. Crăciunițele sunt sensibile la frig si exista posibilitatea sa le cumparati deja afectate si, prin urmare sa le pierdeti. Cel mai bine este sa cumparati o Crăciuniță expusă la vanzare într-un spatiu cald sau dintr-o florarie.
Udarea
Crăciunițele trebuie să fie udate moderat. Udarea excesiva poate cauza plantei aceasta pierzandu-si frunzele. Este indicat sa udati pamantul doar atunci cand acesta este uscat. Cu toate acestea, asigurati-va ca nu se usuca complet. Apa trebuie sa fie la temperatura camerei. Dupa udare, apa care se strange in farfuria ghiveciului trebuie indepartata pentru a se evita obturarea hidrica si putrezirea radacinilor. Daca Crăciunița incepe sa-si piarda frunzele este semna ca a i s-a pus prea multa apa si ca radacinile incep sa putrezeasca. In aceasta situatie, nu trebuie sa-i mai puneti apa o perioada. Dupa ce pamantul s-a uscat complet incepeti sa udati Craciunita moderat.
Locație
Pentru o creștere sănătoasă, Crăciunița are nevoie de un spatiu cald si luminos. Nu trebuie expusa direct la soare dar nici la curenti de aer rece. Din acest motiv, pervazul nu este solutia ideala pentru pozitionarea Crăciuniței.
In perioada verii este necesar ca planta sa nu fie explusa direct la soare. Cu toate astea, daca pervazul are umbra suficienta, se poate pune pe acesta. In timpul iernii câteva raze de soare nu-i face rau plantei. Retineti fapul ca, o Crăciuniță nu trebuie sa primaesca mai putin de 12 ore soare / lumina astfel incat, frunzele sa se poata colora.
Înflorirea
Cand zilele devin mai scurte, Craciunita incepe sa infloreasca. Pentru a putea sa infloreasca, plantele din anul precedent trebuie sa fie “pacalite” in perioada Craciunului. Deoarece, in aceasta perioada, gospodariile raman iluminate pana tarziu, planta va fi explusa la lumina mai mult timp. Puteti stimula zilele mai scurte prin plasarea Crăciuniței într-o cameră întunecată șase săptămâni timp de 12 ore sau o puteți acoperi cu o cutie de carton. Acest truc simplu, va ajuta Crăciunița sa înflorească.




 

‼️STEAUA DE CRĂCIUN sau
C R A C I U N I Ț A‼️Legenda Crăciuniței!
“ Se spune că exista o fată săracă pe nume Pepita, care nu avea niciun cadou pe care să i-l ofere pruncului Iisus la slujba de Crăciun. Fata era foarte tristă, dar prietenul ei, Pedro, a încercat să o înveselească spunându-i: „Sunt sigur că Iisus va fi fericit cu un cadou oricât de mic, atât timp cât i-l oferă cineva care îl iubește”.
Pepita nu a știut ce să ofere, așa că a cules câteva buruieni de pe marginea drumului, a făcut un buchet și apoi a intrat rușinată în biserică. În drum spre altar, și-a amintit ce i-a spus prietenul ei și a început să se simtă mai bine. Astfel, a îngenuncheat și a pus cu încredere buchetul lângă scena Nașterii Domnului.
Dintr-odată, buchetul de buruieni a înflorit, uimind pe toată lumea cu florile sale mari și roșii. Cei prezenți erau convinși că tocmai au fost martorii unui miracol și de atunci i-a rămas numele de „Flores de Noche Buena” (în română, Floarea Nopții Sfinte sau Crăciunița).
Forma florilor și a frunzelor de Crăciuniță seamănă cu o stea și din acest motiv este asociată cu Steaua de la Betleem, care i-a condus pe cei trei magi către Iisus. Frunzele roșii simbolizează sângele lui Hristos, iar cele albe – puritatea lui. “
Foarte frumos, i se mai zice si Steaua de Craciun 💕💝🌟

ȘTIAȚI CĂ
Floarea numită Crăciuniţa este una dintre singurele flori din lume care îşi schimbă culoarea frunzelor, lucru care se petrece în apropiere de Crăciun? 🎅🎄🎅
Potrivit legendei, doi copii săraci au dorit să îi ducă lui Iisus, de Crăciun, un dar la biserică. Însă, neavând deloc posibilități, tot ce au putut face a fost să culeagă niște crenguțe și frunze verzi de pe drum. Ceilalți au râs de cadoul lor, însă frunzele cele verzi s-au transformat în steluțe roșii scânteietoare, iar credința copiilor a fost răsplătită de Dumnezeu. De aceea, Crăciunița este un simbol al simplității și al lucrului dăruit din inimă, care poate bucura prin mesajul său.
🎅🎄🎅
Atunci când vei dori să alegi o floare de dăruit unei persoane dragi, amintește-ți de această poveste și alege o Crăciuniță, ca invocare a dragostei – cel mai important cadou!

Tot ceea ce obțineți gratuit creează datorii


Această datorie este reprezentată de o anumită cantitate de energie pe care o datorezi Universului.
Deoarece aceasta este o lege a naturii, nu o putem ocoli sau depăși. Indiferent de ce, toate datoriile trebuie plătite. Din păcate, nu putem prezice ce formă va lua energia.
A plăti cu bani ar fi cel mai simplu și mai rațional mod. Deci, dacă dai prea mult, energia pe care ai dat-o se va întoarce la tine. Cei care dau au un usor avantaj fata de cei care iau. În continuare vor trebui să plătească, dar nu putem fi siguri când și unde sau în ce mod se va întâmpla.
Cele mai importante reguli care ies din legea echilibrului energetic sunt:
Nu fura energie de nici un fel și formă
Tot ceea ce ți s-a dat trebuie plătit
Nu face „bine” nimănui (favoruri pe care nimeni nu ți-a cerut)
Nu împrumutați nimic
Acțiunile tale ar trebui să fie echilibrate în energie
Respectarea acestor principii nu ar trebui să fie ceva obligatoriu.
Se pot încălca aceste principii intenționat, dar trebuie să fie pregătiți ca Universul să încaseze datoria de la ei.
Dacă pierzi ceva, motivul ar putea fi că anterior nu ai plătit pentru ceea ce ai primit.
Încălcarea regulilor în trecut poate provoca, de asemenea, boli. De exemplu, este posibil să plătiți pentru o vătămare pe care ați suferit-o altei persoane.
Deci, fii atent cu energia ta. Încercați să păstrați echilibrul cu tot ceea ce faceți. A da sau a lua prea mult nu este niciodată un lucru bun. Creează mai multe probleme decât face bine.”

 

Nu vă certați niciodată. De îndată ce observați că cineva nu este de acord cu dumneavoastră, încetați imediat să vorbiți. Nu judecați și nu vă enervați. Atunci vă veți simți bine și vă veți simți calm la suflet.

Nu vă certați niciodată. De îndată ce observați că cineva nu este de acord cu dumneavoastră, încetați imediat să vorbiți. Nu judecați și nu vă enervați. Atunci vă veți simți bine și vă veți simți calm la suflet.


 

 

 

 

A fost odată un calugăr foarte irascibil din fire. Se supăra foarte repede, foarte des și aproape din orice. Deși se ruga neîncetat lui Dumnezeu să-l scape de supărare, adesea când se ridica de la rugăciune, se întâmpla să se manie pe unul dintre frați.

La un moment a îndrăznit să-i spună lui Dumnezeu: “Doamne, te tot rog să mă scapi de suparare! De ce mă lași să mă cert cu frații așa de des?”

Dumnezeu i-a răspuns: “Cum vrei tu să exersezi refuzul supărării fără materie primă? Nu mi-ai spus tu să te scap de supărare? De aceea îți trimit mereu pe cineva, ca să ai ocazia să nu te superi, chiar dacă îți dă motiv fratele tău să te superi pe el. Tu poți să înveți să înoți într-un bazin fără apă? Tot așa este și cu răspunsul Meu la rugaciunile tale! Numai tu ești stăpân pe reacțiile tale. Numai tu poți alege dacă dorești să te mai superi, ori ba”.

Călugărul s-a luminat și de atunci își spunea mereu: “Mă supăr doar când vreau eu!” Și așa a scăpat călugarul de supărare.
___

Nu trebuie să ne pierdem omenia și dragostea pentru vecinii noștri care vor suferi de foame, boli și frică.... Cu toții vom da examene.
Examene foarte grele, nu în teorie, ci în practică, indiferent câte posturi ați ținut, câte metanii ați făcut și câte spovedanii ați făcut, nu va conta dacă nu veți ajuta pe aproapele vostru, nu doar pe cei pe care îi iubiți, ci pe toți cei care vor avea nevoie de ajutorul vostru: puțină mâncare, puțină apă, sprijin psihologic etc.
 Copiii mei, ochii voștri vor vedea lucruri pe care nu le-ați imaginat niciodată...... Foamete.... Politicienii vor fugi.....
 Este timpul să vă pregătiți sufletul și trupul.........
Copiii mei aici (în Grecia) veți avea un "post" sălbatic timp de 40 de zile.
Nu veți găsi nimic! Nici o bancă nu va fi deschisă, nici un magazin, nimic, nimic, nimic, cei care au învățat (știut) și nu au luat măsuri, vai de ei...... își vor mânca carnea....... în acele zile veți spune că nu există DUMNEZEU, îl veți înjura pe DUMNEZEU și veți blasfemia, dar veți vedea repede că că DUMNEZEU EXISTĂ!!! ''
Starețul: Dintr-o dată într-o zi nu va mai fi nimic...ce veți face atunci?  Haos, calamități, dezastre, catastrofe și foamete, lipsă de alimente și apă, întreruperi de energie electrică, nesupunere civilă, crize medicale și altele și mai rele.... Băncile se vor închide (se vor prăbuși) și nu vor mai putea efectua tranzacții ( plăți, transferuri... ), clădirile lor vor fi incendiate de către deponenții care și-au pierdut banii, apa și electricitatea nu vor mai fi disponibile....
Noi, grecii, credem (ca întotdeauna) că toate acestea, dacă se vor întâmpla, vor afecta alte națiuni, nu pe noi, iar această mentalitate va avea consecințe și distrugeri mari.... ÎNVĂȚAȚI SĂ SUPRAVIEȚUIȚI !!! NU AȘTEPTAȚI PÂNĂ ÎN ULTIMUL MOMENT ! Va fi lent !!! Numai oamenii care s-au confruntat cu foametea vor putea înțelege consecințele.......... Lupta pentru supraviețuire va fi foarte grea. ... ... ... Nu va dura mult timp. Bunul Dumnezeu, prin Sfinții Bisericii noastre, prin profețiile dăruite de Iubirea Sa, ne va da Speranță și Curaj pentru ceea ce va urma.  Faceți loc în inima voastră pentru locuirea Duhului Sfânt, lăsând în urmă egoismul, ura, resentimentele și răutatea, discordia și meschinăria. Și, după ce am curățat-o de toate aceste lucruri, să punem în ea dragoste, afecțiune, bunătate, amabilitate, blândețe, răbdare, smerenie  ȘI ATUNCI INIMILE NOASTRE SE VOR UMPLE DE LUMINĂ DUMNEZEIASCĂ ȘI CEREASCĂ.

Sfantul Spiridon al Trimitundei


    Sfantul Spiridon al Trimitundei a trait in secolul al IV-lea. S-a nascut in jurul anului 270, in Aski, Cipru, si a fost pastor de oi. Dupa moarte sotiei sale, alege sa duca o viata ascetica. Ajunge episcopul Trimitundei, o cetate din apropierea orasului Pafos. Participa la primul sinod ecumenic de la Niceea din anul 325. Sfantul Spiridon a trecut la cele vesnice pe 12 decembrie 348, in Cipru.

In fiecare an, pe 12 decembrie, papucii Sfatului Spiridon sunt schimbati. Se spune ca ei se tocesc ca urmare a drumului parcurs spre vestirea lui Hristos in intreaga lume. De aici si denumirea de "sfantul calator”. Din marturiile unor clerici reiese ca pentru perioade scurte de timp, trupul sfantului nu mai este prezent in racla, iar atunci cand revine, este cald si prafuit.

Acesta este si motivul pentru care, in cantarile Acatistului sau spunem: "Bucura-te ca esti si cu oamenii cu trupul petrecator; Bucura-te ca incaltamintele tale slujesc ca dovada“.

Sfantul Spiridon a fost prins in timpul persecutiei, schingiuit si intemnitat. A trecut la cele vesnice in anul 348 d.Hr, la varsta de 78 de ani. Sfintele sale moaste au ramas in Cipru pana in veacul al VII-lea, cand din cauza navalirii arabe, au fost mutate la Constantinopol, intr-o biserica de langa Sfanta Sofia. Dupa ce orasul a fost cucerit de turci, sfintele moaste au fost duse in Kerkyra - Corfu (1456), unde se pastreaza si astazi.

Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Spiridon pe 12 decembrie, insa corfiotii ii aduc cinstire in mod deosebit de inca patru ori in an: 11 august - cand Sfantul Spiridon a oprit prin rugaciune invazia otomana pe insula Corfu, in sambata lui Lazar, zi in care sfantul i-a scapat de foamete pe corfioti, in Duminica Floriilor, pentru vindecarea celor bolnavi, in prima duminica din luna noiembrie, cand ii vindeca pe suferinzii de boli grele.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor