vineri, 8 noiembrie 2024

Un bărbat caută la o femeie reflexia propriei nebunii si a propriei inimi!

Un bărbat caută la o femeie reflexia propriei nebunii si a propriei inimi!

  "Un bărbat nu se uită după fuste scurte, mulate perfect pe un corp subțire: e o chestie de moment care trece la fel de repede...

  Un bărbat va căuta mereu femeia lui, femeia care îl va reflecta și îi va citi sufletul, care va fi misterul, dragostea și nebunia lui... Bărbații sunt creatori, dar creatori ai unei lumi știute de mult in sufletele lor.

   De fiecare dată când întâlnesc o femeie pe potriva a ceea ce se ascunde în sufletul lor, ei vor încerca să construiască!

Bărbații caută o femeie care să îi facă să se simtă puternici, încrezători, stăpâni și ocrotitori, pentru că doar așa ei vor fi ei și nu niște măști masculine!

   Ei vor dori mereu să se regăsească în cuvintele și îmbrățișarea unei femei, pentru că doar atunci vor ști că sunt ,,ACASĂ" !

  Ceea ce ai lângă tine te reprezintă!
  Ceea ce iubești e copia inimii tale și ceea ce simți pentru un om e parte din sufletul tău!

  Iubești mult, primești pe măsură!
  Iubești sincer, sincer și fără regrete vei privi în ochi. Bărbații au iubit și vor iubi regăsindu-se și găsind în femeie cea mai frumoasă parte a lor!

    Femeile care le citesc sufletul își vor găsi loc în inima unui bărbat pentru totdeauna... celelalte se vor rătăci un timp pe același drum și vor fi plecate demult.
   
Uneori, nu alegem doar noi, ci și depărtarea, timpul, faptele!

   Este nevoie de depărtare pentru apropiere!
   Este nevoie de timp pentru veșnicie!
   Este nevoie de fapte pentru recunoaștere!

    Femeile care citesc sufletul unui bărbat sunt cele mai frumoase...

 ...Un bărbat va alege!
  
 Va alege femeia propriilor nebunii: dintre toate femeile le va alege pe cele vesele!
Dintre cele vesele - pe cele mai înțelepte!
Dintre cele mai înțelepte - pe cele mai gingașe!

Și răbdătoare, dar și nebune si pline de viata!"💜💜💜

 

Apa cu turmeric dimineata da cel putin 5 efecte.


 
Apa cu turmeric dimineata da cel putin 5 efecte.
 
🫖Turmericul este cunoscut pentru anti-cancer și antiinflamator
proprietăți.Ingredientul său activ curcumina este un antioxidant puternic.Apă cu 
turmericul, mai ales în combinație cu sucul de lămâie, are multe
proprietăți vindecătoare. 

Pentru gătit, luați: 
0,5 linguriță pudră de turmeric; 
0,5 lămâie;
apă caldă;
miere. 

Pregătirea. 
Stoarceți sucul de lămâie într-un pahar. Adăugați apă caldă, pudră de turmeric și miere. Se amestecă bine.

Efecte pozitive pe care această infuzie le va avea asupra corpului dumneavoastră. 

1. Alina durerea de artrita. 
Turmericul elimină radicalii liberi din organism. Consumul zilnic al băuturii poate ameliora durerile articulare și poate reduce inflamația. 

2. Reglează nivelul zahărului. 
Turmericul ajută la prevenirea diabetului de tip 2. Dar dacă luați medicamente, asigurați-vă că vă consultați cu medicul dumneavoastră.

3. Va reduce probabilitatea de cancer. 
Turmericul previne formarea tumorilor. 

4. Reduce inflamația. 
Curcumina are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. 

5. Preveniți bolile de inimă. 
Turmericul reduce riscul de boli cardiovasculare, prevenind acumularea plăcii în artere.urmericul se combină frecvent cu alte ingrediente pentru a spori 
beneficiile pentru sănătate. De exemplu, piperul negru este adăugat 
pentru a îmbunătăți absorbția curcuminei, principalul compus activ din 
turmeric. Piperina din piperul negru inhibă anumite enzime intestinale 
și hepatice care metabolizează curcumina, crescând astfel 
biodisponibilitatea curcuminei de până la 20 de ori. Acest mecanism 
amplifică efectele antiinflamatorii și antioxidante ale turmericului.

Ghimbirul este o altă combinație populară, deoarece ambele ingrediente au proprietăți antiinflamatorii puternice. Ghimbirul stimulează producția de sucuri digestive și enzime, îmbunătățind digestia și ameliorând problemele digestive. Atât turmericul, cât și ghimbirul ajută la reducerea inflamației în corp prin inhibarea moleculelor și enzimelor pro-inflamatorii.

Mierea, când este adăugată la turmeric, întărește sistemul imunitar datorită proprietăților sale antimicrobiene și antioxidante. Mierea acționează ca un demulcent, calmând durerile în gât și reducând tusea prin formarea unui strat protector în gât.

Lămâia, combinată cu turmeric, ajută la detoxifierea organismului datorită conținutului său ridicat de vitamina C și acid citric, care stimulează funcția hepatică și eliminarea toxinelor. De asemenea, lămâia ajută la îmbunătățirea digestiei prin creșterea producției de acid gastric și enzime digestive.

Uleiul de cocos ajută la absorbția curcuminei, deoarece curcumina este solubilă în grăsimi. Grăsimile sănătoase din uleiul de cocos facilitează transportul curcuminei prin peretele intestinal și în circulația sanguină. În plus, uleiul de cocos poate fi folosit extern pentru sănătatea pielii, având proprietăți hidratante și antiinflamatorii.

Acestea sunt cateva combinații folosite pentru a crește eficiența turmericului în reducerea inflamației, ameliorarea durerilor articulare, reglarea nivelului de zahăr din sânge și reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Data viitoare când te vei mai simți stresat sau deranjat, întreabă -te de a cui treaba te ocupi la nivel mental și este posibil să izbucnești în râs


 
   "Pot găsi doar trei feluri de treburi în Univers: treaba mea, treaba ta și treaba lui Dumnezeu. Realitatea este Dumnezeu, deoarece este mai presus de orice. Orice iese de sub controlul meu, controlul tău sau controlul oricui altcuiva pot numi treaba lui Dumnezeu.

Mare parte a stresului nostru provine din faptul că nu ne vedem de treaba noastra, ci ne vedem de treaba altcuiva.

Când gândesc: "trebuie să te angajezi, vreau să fii fericit, ar trebui să vii la timp, ar trebui să ai mai multa grijă de tine", mă ocup de treaba ta.

Când îmi fac griji că ar putea avea loc cutremure, inundații, războaie sau că o să mor, mă ocup de treaba lui Dumnezeu.

Dacă la nivel mental mă ocup de treaba ta sau treaba lui Dumnezeu, efectul este acela de separare.

Dacă tu îți trăiești viața ta, iar eu, la nivel mental, trăiesc tot în viața ta, cine mai trăiește în viața mea?

Amândoi suntem acolo. Când mintea mea este preocupată de treaba ta, eu nu mă mai ocup de treaba mea. Sunt separată de mine însămi, mă întreb ce este in neregulă cu viața mea.

Când cred că știu ce este mai bine pentru oricine altcineva, nu mă mai ocup de treaba mea. Chiar și în numele iubirii este pură aroganță, iar rezultatul este tensiune, anxietate și teamă.

Știu ce este bine pentru mine? Asta este singura mea treabă. Ar trebui să ma ocup de asta înainte să-ți rezolv problemele în locul tău.

Dacă înțelegi cele trei tipuri de treburi suficient cât să-ți vezi de treaba ta, asta îți va elibera viața într-un mod pe care nici nu ți-l poți imagina.

Data viitoare când te vei mai simți stresat sau deranjat, întreabă -te de a cui treaba te ocupi la nivel mental și este posibil să izbucnești în râs. Această întrebare te poate aduce înapoi la tine însuți. Și este posibil să îți dai seama că nu ai fost niciodată prezent, că la nivel mental, ai văzut toata viața de treburile altora.

Și, dacă practici asta o vreme, este posibil să ajungi să vezi că nici tu nu ai nici o treabă și că viața ta decurge cât se poate de bine de una singură."
  (Byron Katie)

Vine pe lume complet inocent.


 Copiii nu se nasc pentru a face ceea ce le convine părinților. Ei trebuie să-și trăiască propria viață, iar părinții trebuie să se bucure de acest lucru.

Ori de câte ori omul își urmează potențialul, el va da tot este mai bun în el. […] Întreaga societate este formată din oameni mediocri, pentru simplul motiv că nimeni nu își urmărește propriul potențial, propria menire.

Fiecare face altceva decât și-ar fi dorit. Și orice ar face, el nu poate fi cel mai bun, nu se poate simți împlinit, nu se poate bucura.

Când te-ai născut nu erai creştin catolic. Sau comunist. Copilul vine pe lume ca o „tabula rasa”, nepătat şi curat.

Nu scrie nimic pe el, nici „Biblie”, nici „Coran”, nici „Bhagavad Gita”, nici „Capitalul”, nimic. Nici nu aduce vreo scriptură cu el. Vine pe lume complet inocent.

Şi iată că inocenţa asta devine cea mai mare problemă a lui, pentru că în jur pândesc lupii, deghizaţi în politicieni, părinţi, preoţi, profesori.

Toţi se reped la acel inocent. Toţi încep să scrie pe tine lucruri despre care mai târziu ai să crezi că sunt moştenirea ta, când de fapt ei ţi-au distrus această moştenire.

Pot acum să facă din tine ce vor... Poate că te vor aduce în situaţia de a ucide şi tu inocenţa cuiva...
Mafiile religioase şi politice te exploatează tot timpul. Poate că diversele grupuri se duşmănesc, dar toată lumea este de acord într-o privinţă: omului nu trebuie să i se îngăduie să se iubească pe sine!

Astfel îţi taie ei rădăcinile fiinţei, iar tu devii neajutorat, nestatornic, dezorientat, şi atunci vor face din tine ce vor vrea.OSHO

In fata mortii,cu toti suntem lipsiti de putere


 Iubesti o persoana si,odata cu iubirea,in acelasi pachet, vine si frica -persoana te va parasi.Ea a parasit deja pe cineva si a venit cu tine,asadar exista un precedent;poate ca la fel iti va face si tie.
Apare frica,simti nodul in stomac.Esti atat de atasat,incat uiti un lucru esential;ai venit singur pe lume.Ai fost si ieri aici,fara aceasta persoana, si iti era foarte bine,nu aveai nici un nod in stomac.
Maine, daca aceasta persoana va pleca... pentru ce e nevoie de noduri in stomac?
Stii deja cum sa fii fara acea persoana,si vei fi capabil sa fii singur din nou. 

#OSHOIn fata mortii,cu toti suntem lipsiti de putere.

Presedinti,si prim-ministrii,si regii,si reginele-crezi ca sunt intr-o barca diferita ?
Priveste in jurul tau, si ii vei vedea in aceeasi barca.Incearca cu totii sa fie speciali in speranta ca,poate,daca sunt speciali,atunci viata ii va trata diferit decat ii trateaza pe oamenii normali.
Cu siguranta nu poate sa-l trateze pe presedintele unei tari la fel cum il trateaza pe un cizmar.
Dar se insala amarnic.Viata nu face deosebiri -presedinti sau cizmari,spalatori de toalete sau prim-ministri,nu are nici o importanta pentru viata.Moartea ii loveste in mod egal.
Moartea este singura comunista din lume;nu ii pasa daca ai bani sau esti cersetor,daca esti educat sau nu.

12 sfaturi pentru a te iubi pe tine



 1. Inceteaza sa te mai critici.

Critica nu schimba niciodata lucrurile. Refuza sa te mai critici pe tine insuti. Accepta-te exact asa cum esti. Toata lumea se schimba. In momentul in care te critici pe tine insuti, schimbarile vor fi negative. Cand te accepti pe tine insuti, schimbarile vor fi pozitive.

2. Iarta-te

Lasa trecutul sa fie trecut. Ai facut tot ce ti-a stat in putinta in acel moment, cu intelegerea, constientizarea si cunoasterea pe care le-ai avut in momentul respectiv. Acum evoluezi si te schimbi si iti vei trai viata intr-un mod diferit.

3. Nu te mai speria singur.

Inceteaza sa te mai terorizezi pe tine insuti prin intermediul gandurilor tale. Este un mod cumplit de a trai. Gaseste o imagine mentala care iti face placere si ori de cate ori te incearca un gand negru, negativ, schimba-l cu unul care te incarca pozitiv.
4. Fii bland si bun si rabdator cu tine.

Fii bland cu tine. Fii bun cu tine. Fii rabdator cu tine pe masura ce modul in care gandesti ti se schimba. Poarta-te cu tine insuti asa cum te-ai purta cu cineva pe care il iubesti cu adevarat.
5. Fii ingaduitor cu mintea ta.

Sa te urasti inseamna sa-ti urasti propriile ganduri. Nu te uri pe tine insuti pentru ca ai ganduri negative. Schimba-ti usor si cu blandete gandurile.
pub O mulțime de motive să-ți muți businessul pe noua platformă
6. Lauda-te.

Critica distruge spiritul interior. Lauda il ajuta sa se dezvolte. Lauda-te pe cat poti de mult. Spune-ti cat de bine te descurci cu fiecare lucru mic pe care il faci.

7. Ajuta-te singur.

Gaseste modalitati de a te sprijini pe tine insuti. Apeleaza la prieteni si permite-le sa te ajute. Esti puternic daca ceri ajutor atunci cand ai nevoie.

8. Iubeste-ti si partile negative.

Constientizeaza ca le-ai creat pentru a-ti indeplini o nevoie. Insa acum poti gasi modalitati noi, pozitive pentru a-ti indeplini acele nevoi. Asa ca elibereaza-te cu dragoste de vechile patternuri negative.
9. Ai grija de corpul tau.

Invata despre nutritie. Care este acel “combustibil” de care corpul tau are nevoie pentru a avea energie optima si vitalitate? Invata despre miscare. Ce fel de miscare iti place sa faci? Pretuieste si respecta templul in care traiesti.
10. Fa exercitii cu tine insuti in oglinda.

Uita-te des in ochii tai. Arata-ti ca in interiorul tau se afla un sentiment de dragoste pentru tine insuti care creste cu fiecare clipa. Iarta-te pe tine insuti in timp ce te uiti in oglinda. Vorbeste cu parintii tai in timp ce te uiti in oglinda. Iarta-i si pe ei, de asemenea. Spune “te iubesc, te iubesc cu adevarat” cel putin o data pe zi.
11. Iubeste-te… iubeste-te ACUM.

Nu amana pentru cand te vei face bine sau vei pierde in greutate sau vei avea un job nou sau vei fi intr-o noua relatie. Incepe acum - si fa tot ce iti sta in putinta.
12. Distreaza-te.

Adu-ti aminte de lucrurile care iti aduceau bucurie in copilarie. Integreaza-le in viata ta acum. Gaseste o modalitate de a te bucura de tot ceea ce faci. Permite-ti tie insuti sa iti exprimi bucuria de a trai. Zambeste. Razi. Bucura-te si universul se va bucura alaturi de tine!

⚡️Oricine crede că frunzele căzute au murit nu le-a văzut niciodată dansând în vânt.👍


 

Roinița


 Roinița – o plantă cu efecte benefice asupra stresului, somnului, inimii și glandei tiroide Roinița este deopotrivă o plantă aromatică și medicinală. Face parte din familia mentei și are un gust lămâios delicios. Cele mai cunoscute sunt efectele sale calmante.Roinița, balsamul vindecător Roinița (Melissa officinalis) mai este cunoscută și sub numele de „melisă”. În engleză este numită „lemon balm”, care înseamnă „balsam de lămâie”; iar denumirea de balsam spune deja foarte multe despre efectele ei terapeutice. Această plantă meliferă susține funcția sistemului nervos, fiind o sursă de hrană importantă pentru nervi. Mai mult decât o simplă plantă aromatică, roinița are proprietăți antivirale și protectoare împotriva radiațiilor. Roința relaxează nervii și elimină stresul Roinița poate fi considerată o plantă a calmului și a somnului. Este un nervin relaxant, ceea ce înseamnă că se adresează acelor tulburări nervoase asociate cu stresul. În aceste cazuri, poate fi asociată cu mușețel sau passiflora. Atenuează nivelurile de anxietate, insomnie și depresie Un studiu din 2018 a arătat că o formulă pe bază de roiniță și o specie înrudită cu cătușnica reduce severitatea simptomelor de depresie, anxietate și insomnie. Roinița este un sedativ blând, care ajută la inducerea somnului. Dă rezultate bune în combinație cu valeriană, mai ales în tulburările de somn care însoțesc menopauză. Reduce agitația asociată cu Alzheimer sau demență Melisa este eficientă și în tulburările nervoase cu substrat neurologic. Planta reduce agitația persoanelor cu demeneță severă dacă este folosită sub formă de aromaterapie. La bolnavii de Alzheimer, extractul de roiniță îmbunătățește capacitatea de socializare și calitatea vieții.Îmbunătățește memoria și atenția La fel ca menta, busuiocul, rozmarinul, salvia și alte plante aromatice, roinița susține funcțiile cognitive. Un studiu din 2018 a arătat că o formulă pe bază de roiniță, salvie și rozmarin a îmbunătăți capacitatea participanților de a-și aminti anumite cuvinte. Studiul a fost realizat pe subiecți sănătoși, cu vârsta medie de 61 de ani, care nu aveau probleme de memorie. Nu doar la vârstnici îmbunătățește memoria, ci și la adulții tineri. Conform unui studiu publicat în 2002 în „Pharmacology Biochemistry and Behavior”, roinița a crescut performanța cognitivă. Mai exact, a îmbunătățit atenția și acuratețea. Participanții au raportat de asemenea o stare mai mare de calm după consumul plantei. Reduce simptomele de tiroidă hiperactivă Persoanele care suferă de palpitații, tensiune nervoasă, insomnie și hiperactivitate în general pot afla un refugiu în roiniță. Toate aceste reacții ale organismului sunt specifice în hipertiroidism – o afecțiune în care glanda tiroidă produce prea mulți hormoni tiroidieni. Roinița dă rezultate bune în aceste simptome dacă este asociată cu talpa gâștei sau ajugaProtejează inima Roinița calmează nu doar palpitațiile care acompaniază hipotiroidia, ci are efecte cardioprotectoare concrete. Un studiu din 2015 a demonstrat că planta atenuează palpitațiile ușoare la inimă. Mai mult decât atât, roinița ameliorează factorii de risc cardiovascular la pacienții cu diabet de tip 2. Un studiu apărut în 2019 în jurnalul „Phytotherapy Research” a arătat că planta scade grăsimile din sânge și îmbunătățește controlul glicemic al pacienților. Roinița are de asemenea proprietăți antiinflamatoare. Inflamația se află la baza multor boli cronice. Susține sistemul imunitar, combate infecțiile virale Roinița este deseori folosită împotriva infecțiilor herpetice. Această plantă are o activitate antivirală demonstrată științific. Are capacitatea de a inhiba pătrunderea virusului în celule în proporție de 80%, la pacienții cu rezistență la Aciclovir. Poate fi folosită și în herpesul genital, deoarece reduce disconfortul și accelerează procesul de vindecare. Ajută și în varicelă, ajutând la atenuarea erupțiilor cutanate. Roinița este de asemenea recomandată în răceli, gripă. Reduce tusea cu spasme, fierbințeala și agitația pacienților cu febră. Calmează durerile stomacale și musculare Grație proprietăților sale carminative, roinița reduce crampele abdominale și simptomele de indigestie. Este utilă în durerile menstruale, durerile de cap și durerile musculare tensionate. Cum se folosește roinița Această plantă poate fi utilizată sub formă de infuzie (caldă sau rece), tinctură, ulei (pentru balsam de buze) sau oximel (infuzată în oțet și miere). Ceai răcoritor de roiniță – rețetă de vară La prepararea acestui ceai trebuie să folosiți 2 fire de roiniță (15-20 de frunze) și 1 cană de apă rece. Planta se zdrobește sau se toacă puțin și se lasă la infuzat în frigider minim 30 de minute. Se bea în decurs de 24 de ore. Are un gust minunat și reduce starea de nervozitate. În această infuzie rece se pot adăuga și alte plante, precum mentă, busuioc și lămâie.

 Ceai pentru odihnă și digestie – rețetă Ingrediente 1 lingură de roiniță uscată 1 lingură de mușețel uscat 1 lingură de petale de trandafir uscate 1 lingură de paie de ovăz uscate ½ linguriță flori de lavandă uscate 400 ml de apă clocotită Plantele se lasă la infuzat în apă timp de 5 minute. Se bea după cină, pentru digestie și somn. Ceai de roiniță pentru sistemul nervos – rețetă Puneți ½ cană de roiniță uscată la infuzat într-un litru de apă clocotită. Lăsați la infuzat 4 ore sau peste noapte. Această infuzie, fiind foarte concentrată, are un efect calmant profund asupra sistemului nervos. Se bea în decurs de 24 de ore.

 

Obiceiuri din Postul Craciunului - Sezatorile de iarna
Sezonul sezatorilor incepea dupa Lasatul Secului de Craciun. Sezatorile erau intalniri comunitare cu caracter lucrativ dar si distractiv.
Sezatorile puteau fi organizate ad-hoc, in zilele lucratoare, la una sau mai multe case, si erau de mai multe feluri. Ele puteau sa aiba un caracter de intrajutorare, cand mai multe femei sau tinere participau la torsul canepii sau a lanii unei gospodine, lucru care se repeta la casa fiecarei participante sau puteau sa fie intalniri in cadrul carora fiecare participanta isi torcea propriul material.
Sezatorile aveau loc in serile tuturor zilelor lucratoare, locul de desfasurare fiind anuntat din timp.
Gospodina in casa careia avea loc intrunirea se pregatea cu bautura si mancare si anunta flacaii, in cazul in care acestia nu se informau singuri de mersul sezatorilor. Casa era dereticata si se pregateau mai multe lavite sau scaune necesare torcatoarelor.
Odata cu lasarea intunericului, femeile porneau cu furca de tors catre casa in care avea loc sezatoarea. In cazul in care sezatoarea avea drept scop intrajutorarea, dupa sosirea tuturor invitatelor, acestora li se distribuia in mod egal cantitatea pe care o aveau de tors in acea noapte. Cand sezatoarea era doar un simplu prilej de intrunire comunitara, fiecare isi aducea de acasa ceea ce avea de tors.
Sezatorile se organizau nu numai pentru torsul fibrelor textile ci si pentru scarmanatul lanii, scarmanatul penelor etc. Niciodata in sezatori nu se coseau camasi, aceasta operatie facandu-se in mod individual de catre fiecare gospodina sau tanara fata, in casa proprie.
Dupa ce participantele isi primeau "portia", pentru crearea unei atmosfere placute, ele erau servite cu un paharel de tuica indulcita, de obicei, cu miere de albine. Sezatoarea odata inceputa, participantele faceau schimb de informatii referitoare la viata cotidiana din sat si comentau evenimentele cele mai importante petrecute in propria comunitate sau in localitatile invecinate.
Apoi se rosteau ghicitori, zicale, proverbe, se canta sau se rosteau balade, nestemate folclorice ce s-au pastrat pana in zilele noastre transmise in modul cel mai lesnicios pe aceasta cale. In cadrul acesta institutionalizat, fetele erau integrate si consacrate in colectivitatea femeilor, incepand sa-si insuseasca, cu aceasta ocazie, deprinderi practice si spirituale.
In sezatori se dezvaluiau aspectele si intelesurile ritualice ale sarbatorilor populare si se invata comportamentul individual.
In sezatorile ce aveau loc inaintea Craciunului si a Anului Nou, se invatau si se repetau colindele si uraturile si se discuta in amanunt despre buna pregatire a acestor sarbatori.
La un moment dat, lucrul inceta, participantele fiind servite cu diferite preparate de catre gazda, in functie de starea sa sociala sau de posibilitatile sale materiale. Flacaii, stiind din timp locul de desfasurare al sezatorilor, cutreierau in grupuri insotite de muzicanti pe la toate casele unde aveau loc astfel de intruniri. De multe ori ei se organizau de cu seara, repartizandu-se pe case, in asa fel incat, catre sfarsitul sezatorii, ei sa apara cu muzica pentru a inveseli atmosfera.
La intrarea acestora in casa, munca era abandonata. Muzicantii, buni cunoscatori ai obiceiurilor locale, isi ocupau locurile prestabilite si incepeau sa interpreteze melodii de joc. Fetele si chiar femeile erau invitate la joc de catre flacai, unele dintre fete jucand acum pentru prima data, iar cele mai tinere dintre ele invatau pasii de joc. Atmosfera crestea in veselie si buna dispozitie. Cu aceasta ocazie jucau chiar si batranii din vecini, invitati la sezatoare. Acestia, pentru a nu-i deranja pe cei tineri, se urcau si dansau pe lavitele late si masive ce inconjurau peretii. Asa a aparut in Bucovina melodia de joc numita "Ca pe laita" sau "Baba grasa". Jocul era alternat cu multa dibacie cu perioadele de pauza, cand cei prezenti erau serviti cu mancare si bautura, si cu cele de lucru, cand se spuneau glume si snoave Sezatorile, desfasurate in toata plenitudinea lor pana tarziu, prin anii '60, se constituiau intr-o adevarata institutie sociala si erau o forma de intrajutorare comunitara dar si loc de petrecere placuta a timpului in noptile lungi de iarna, de derulare a unor obiceiuri si de invatare a deprinderilor de viata si de munca. Chiar daca se desfasurau in perioada Postului Craciunului, aspectul distractiv era tolerat deoarece in cadrul lor erau invatate colindele si uraturile ce urmau sa fie rostite in timpul sarbatorilor de iarna.
https://www.crestinortodox.ro/religie/obiceiuri-postul-craciunului-sezatorile-iarna-69547.html?fbclid=IwY2xjawGaXUBleHRuA2FlbQIxMAABHQ5q98QG93AxJ8hv8C8HFa8ef0-N-dw1ZCXSMrnVm4UtTy-QdVdIlaagvg_aem_xJ2kG_6gbqb2Sy99vpgCcg

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor