𝐂𝐄-𝐈 𝐁𝐈𝐒𝐄𝐑𝐈𝐂𝐀 ?
𝑪𝒆-𝒊 𝑩𝒊𝒔𝒆𝒓𝒊𝒄𝒂 ? E RAI ! Cu parfum de flori de mai , Este cerul pe pământ, în mireasma de Duh Sfânt.
𝑪𝒆-𝒊 𝑩𝒊𝒔𝒆𝒓𝒊𝒄𝒂 ? E loc, Unde nu-i necaz deloc: Intri trist și ieși zâmbind, Plângi intrând și râzi ieșind ...
𝑪𝒆-𝒊 𝑩𝒊𝒔𝒆𝒓𝒊𝒄𝒂 ? 𝐒𝐏𝐈𝐓𝐀𝐋 ! Pentru suflet dus de val, Intri mare, ieși copil, Intri mândru, ieși umil.
Intri iute, ieși domol, Intri plin de nervi, ieși gol, Intri aspru, mânios, Ieși cu pacea Lui Hristos.
Intri cu ranchiună-n gând, Și ieși iertător și blând, Intri egoist și rău, Ieși iubind vrăjmașul tău.
𝑪𝒆-𝒊 𝑩𝒊𝒔𝒆𝒓𝒊𝒄𝒂? 𝐋𝐀𝐂𝐀𝐒 ! Pentru Duhul Cel gingaș, Templul Domnului Iisus, Casa Tatălui de Sus.
O, Biserică creștină, Cu lumina ta blajină, Și miros duhovnicesc, Unde îngerii horesc ...
Binecuvântări și Har, Ne dai tu de la Altar; Pragul ți-l călcăm mereu, Căci ni-L dai pe Dumnezeu !
De la preot din Potir, Ori din apă sau din Mir, În uleiul cel Sfințit, Și-n oftatul cel smerit.
O, Biserică creștină, Toată pace și lumină, Toată cânt și melodie, Toată dulce bucurie,
Toată Sfântă rugăciune, Toată Har, toată minune, Toată îngeri, toată Sfinți,
Toată rugători cuminți,
Toata Maică , toată Fiu, Toată Duh ce face viu, Toată Însuși Dumnezeu ...,
Uşa spre Dumnezeu stă mereu deschisă...
ACEST BLOG ARE ZERO VENIT FINANCIAR -Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos: Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!
miercuri, 13 iulie 2022
Cele 40 de legi ale iubirii
1. Cum suntem noi, așa îl vedem pe celălalt. Plin de iubire și îndurare sau cu frică și vinovăție.
Legea 2. Calea către adevăr este o trudă a inimii. Primul sfetnic este bine să fie inima, nu cugetul.
Legea 3. Pe Dumnezeu să nu îl cauți în biserică, ci în inima ta.
Legea 4. Mintea și iubirea sunt făcute din materiale diferite. Mintea leagă, iubirea dezleagă. Mintea nu se sfărâmă, dar iubirea da. Însă comorile sunt ascunse între ruine.
Legea 5 Pe tărâmul iubirii, ce nu poate fi spus prin cuvinte poate fi priceput prin tăcere.
Legea 6. Singurătatea înseamnă să fii singur fără să te simți însingurat. E bine să găsești o ființă omenească care va fi oglinda ta. Numai în inima acelei ființe te vei vedea cu adevărat.
Legea 7. Nu deznădăjdui niciodată, chiar și atunci când toate ușile rămân închise. Să fii recunoscător și pentru ce nu ai primit, nu numai pentru ce ți s-a dat.
Legea 8. Răbdarea înseamnă să crezi în dezlegarea unei întâmplări. Să te uiți la ghimpe și să vezi trandafirul, să privești noaptea și să vezi răsăritul de ziuă.
Legea 9. Iubirea nu poate fi lămurită, doar trăită. Iubirea nu poate fi lămurită și totuși lămurește totul.
Legea 10. Oriunde te-ai îndrepta, prefă fiecare călătorie într-una lăuntrică. Dacă vei călători înăuntrul tău, vei colinda în întreaga lume.
Legea 11. Ca un nou „Eu” să se nască, este nevoie de greutăți, exact ca la nașterea unui copil. Și iubirea se desăvârșește tot prin durere.
Legea 12. Căutarea Iubirii te schimbă pe dinăuntru și pe dinafară.
Legea 13. Învățătorii adevărați sunt străvezii, nu umblă după putere, nu așteaptă supunere deplină, te ajută sa-ți cercetezi și să-ți prețuiești eul lăuntric.
Legea 14. Nu te împotrivi prefacerilor. Nu te îngrijora că traiul îți este întors pe dos. De unde știi că fața cu care te-ai obișnuit e mai bună decât cea ce va să vină?
Legea 15. Fiecare făptură este o lucrare în desfășurare care se apropie de desăvârșire. Omenirea este un meșteșug migălos de scriere frumoasă și iscusită, în care orice punct e la fel de însemnat pentru întreg.
Legea 16. Este mult mai simplu să iubești un Dumnezeu fără greșeală și mult mai greu să îți iubești semenul plin de cusururi și metehne.
Legea 17. Adevărata murdărie este cea lăuntrică. Poți să cureți trupul prin înfrânare și post, dar inima ți-o cureți numai cu iubire.
Legea 18. Lumea este cuprinsă într-o singură făptură omenească. TU. Tot ce disprețuiești în afară, se află înlăuntrul tău. Diavolul nu este în afară, ci înăuntru. Când te cunoști pe tine, îl cunoști pe Dumnezeu.
Legea 19. Dacă vrei să schimbi felul în care se poartă ceilalți cu tine, poate ar fi bine să schimbi felul în care te porți tu cu tine. Până nu te iubești tu cu adevărat, nu ai cum să fii iubit. Fii recunoscător pentru orice ghimpe aruncat în drum, e semn că vei fi potopit curând de o ploaie de trandafiri.
Legea 20. Pasul întâi al drumului este partea cea mai grea. Apoi, lasă-l să-și urmeze cursul firesc și să vină de la sine. Nu te lăsa dus de curgere, fii tu însuți curgerea.
Legea 21. Nu sunt două inimi la fel. Ține seama de deosebiri și nu băga altora în cap gândurile tale.
Legea 22. În tot ceea ce facem, inimile noastre au însemnătate. Când privești la cineva, ține amândoi ochii închiși și deschide-l pe cel care vede în interior.
Legea 23. Viața este un împrumut trecător. Ferește-te să te înclini în vreo parte, căci îți vei zdruncina echilibrul interior.
Legea 24. Cade în sarcina noastră să descoperim Dumnezeul dinlăuntrul nostru și să trăim după îndrumarea lui.
Legea 25. Iadul și raiul sunt acum și aici. Sunt cuprinse înlăuntrul clipei de acum. Când ne îndrăgostim, ne înălțăm în Rai. Când urâm, ne rostogolim în iad. Între timp, suntem în purgatoriu.
Legea 26. Lumea e o singură ființă legată printr-un păienjeniș de cuvinte. Fii atent ce vorbe îți ies pe gură pentru că ele nu pier, ci sunt veșnic păstrate și se întorc la noi la vremea cuvenită. Bucuria unui singur om îi va face pe toți să zâmbească, iar durerea unui singur om îi va răni pe toți.
Legea 27. Orice spui bun sau rău se va întoarce la tine. Timp de 40 de zile gândește și spune numai lucruri frumoase despre un om “rău”, iar la sfârșit vei constata că totul va fi altfel, pentru că tu te-ai schimbat pe dinăuntru.
Legea 28. Trecutul e o tălmăcire, viitorul e o amăgire. Dacă vrei să cunoști lumea, scoate-ți din cap trecutul și viitorul. Rămâi în clipa de acum.
Legea 29. Soarta nu înseamnă că viața a fost hotărâtă dinainte. Soarta este treapta pe care îți cânți melodia prin prinosul pe care îl aduci la muzica lumii. Nu poți schimba lăuta, dar ține numai de tine cât de bine cânți.
Legea 30. Nu împărți vina cu nimeni. Cum pot exista “alții” când nu există mai întâi un „eu”?
Legea 31. Lărgește-ți inima cât să încapă în ea întreaga omenire și să mai fie încă loc pentru iubire.
Legea 32. Crede în adevărurile tale, dar nu le impune celorlalţi. Nu face un idol din ele.
Legea 33. Toți se zbat să ajungă undeva, să devină cineva, ca apoi să lase totul în urmă după moarte. Trăiește viața asta la fel de ușor și de gol ca numărul zero. Nu ceea ce năzuim ne face să mergem mai departe, ci înțelegerea nimicniciei.
Legea 34. Supunerea nu înseamnă să fii slab sau nepăsător. Cei care se supun naturii vieții vor trăi liniștiți, chiar și când întreaga lume va trece din tulburare în tulburare.
Legea 35. Nu asemănările ne împing înainte în lumea asta, ci contrariile care se află în interiorul fiecăruia dintre noi. Necredinciosul trebuie să-l cunoască pe credinciosul dinlăuntrul lui.
Legea 36. Lumea asta este clădită pe temeiul înrâuririi. Nici un gram de bunătate sau de răutate nu va rămâne nerăsplătit. Nu-ți fie frică de înșelăciuni sau șiretlicuri. Universul e cel mai mare urzitor, le va întoarce celui care le-a făcut. Nu mișcă nici o frunză fără știrea lui.
Legea 37. Orice lucru de pe pământ se întâmplă la timpul lui. Nici o clipă mai târziu, nici o clipă mai devreme. Este un ceasornic care funcționează precis. Pentru fiecare există un timp când să iubească și un timp când să moară.
Legea 38. Niciodată nu e prea târziu să te întrebi dacă ești pregătit să schimbi viața pe care o trăiești. Dacă o singură zi este la fel ca cea dinainte, este păcat. Există o singură cale de a renaște. Să mori înainte de moarte.
Legea 39. Nimic nu rămâne la fel pe lumea aceasta și nimic nu se schimbă vreodată cu adevărat. Pentru orice hoț, dar și pentru orice om cinstit care pleacă de pe lumea aceasta, se naște unul nou.
Legea 40. O viață fără iubire este lipsită de însemnătate. Nu te întreba ce fel de iubire ar trebui să cauți, spirituală ori materială, divină ori pământească, răsăriteană ori apuseană.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor
-
Infectia cu virus hepatitic C (VHC) reprezinta o importanta problema de sanatate publica globala. Prevalenta viremica actuala estimata ...
-
Pielita de ou pentru prepararea acidului hialuronic natural Domnul Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel, ne-a trimis spre publicar...
-
Am primit reteta unui nou preparat natural din partea domnului Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel. Cu siguranta, vor fi multi di...
-
"1. FRICA micsoreaza diametrul vaselor de sange, ca urmare a unei varsari excesive de adrenalina in sange. Acest fapt duce la o subali...
-
Cred ca nu mai trebuie sa va spun cat de gustoase si de sanatoase sunt aceste uleiuri. Le folosesc in bucatarie cu drag . Atat salate...
-
RO.aliment organizeaza , in premiera nationala, campania de informare, educare si constientizare a beneficiilor consumului inteligent ...
-
In perioada 2-5 aprilie 2020, in cadrul Centrului Expozitional Romexpo , se desfasoara 5 manifestari cu tematica home & deco: Const...
-
Majoritatea oamenilor privesc boala fie ca pe un ghinion în viaţa lor, o nedreptate, fie ca pe ceva ereditar, o moștenire genetică nemer...
-
Chiar daca nu ati vazut sau nu ati cultivat niciodata un rodiu ( Punica granatum ), cu siguranta ati gustat, macar o data, din fructul sau...
-
Conacul boieresc cunoscut localnicilor sub numele de Stupina lui Christoph este situat la marginea Brasovului, intr-o zona linistita ...