ACEST BLOG ARE ZERO VENIT FINANCIAR -Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos: Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!
vineri, 23 decembrie 2022
Apoi, să îl faci pe un copil să creadă despre el însuși, spunându-i în mod repetat, că ar putea să nu fie suficient de bun pentru a primi un cadou de Crăciun…wow! asta e o chestie care odată sădită în mintea unui copil, are șanse să rămână acolo pe viață și să se transforme într-un demon cu care s se lupte toată viața.
Te-ai întrebat vreodată cum ar fi ca șeful tău să-ți spună de-a lungul unui an întreg, în funcție de toanele lui, că la cum te comporți, nu prea sunt șanse să promovezi sau să primești bonusul de sfârșit de an? Sau, dacă ți s-a întâmplat asta, spune-mi, te rog, cum te-ai simțit? Și ia acea tare a ta, multiplic-o de zeci sau sute de ori și poate așa o să înțelegi cum se simte un copil care aude că nu e suficient de cuminte, de bun, de silitor, de deștept etc pentru Moș Crăciun.
Și nu în ultimul rând: nu te gândești că atunci când va descoperi că nu există Moșul și că, de fapt, tu ești Moș Crăciun, adică el sau ea nu era suficient de cuminte, de bun, de silitor, de deștept etc pentru tine, va fi o lovitură grea de tot pentru el? Că și-a dezamăgit propriul părinte. Iar asta este, poate, cea mai grea povară de dus pentru un copil.
Sigur, tu o să-mi spui că niciodată nu-ți duci amenințarea la capăt, că de fiecare dată primește un cadou, de cele mai multe ori chiar ce își dorește. Și că, uite, a învățat mai bine după ce i-ai spus asta. Sau nu a mai făcut năzbâtii sau mai știu eu ce.
Așa o fi, dar cui îi face plăcere să fie mai bun, mai cuminte, mai silitor de frică? Nimănui. Și nimănui nu-i place să trăiască în tensiune, neștiind până în ultima clipă dacă a fost sau nu suficient de ce vrei tu pentru a primi și el un cadou. E groaznic să trăiești așa, adult fiind, de ce îți imaginezi că ar fi altfel pentru un copil?
Crăciunul ar trebui să fie Sărbătoarea copiilor. Iar noi ca părinți, ca adulți, ar trebui să facem tot ce ne stă în putință să le facem sărbătoarea asta cât mai frumoasă și mai fericită. Să se simtă speciali, așa cum sunt de fapt și cum îi vedem și noi în realitate, fiecare pe copilul său. Ar trebui să îi celebrăm, să îi încurajăm și, după posibilitățile și valorile fiecăruia dintre noi, să le îndeplinim cât mai multe dintre dorințe. Cu siguranță nu ar trebui să îi facem să creadă că această sărbătoare, Crăciunul, poate fi sau poate să nu fie pentru unii dintre ei. Că acel cadou al lor depinde de felul în care ne satisfac nouă așteptările. Că, hai să fim serioși, și noi am fost departe de ai fi niște îngeri, iar acum, ca și adulți, probabil că suntem la ani lumină de perfecțiune.
"Mosul locuieste la Polul Nord ... ISUS este pretutindeni.
Mosul vine odata pe an ... ISUS este un ajutor prezent intotdeauna.
Mosul iti umple ghetele cu bunatati ... ISUS are grija de toate nevoile tale.
Mosul vine pe cos neinvitat ... ISUS sta la usa si bate, si apoi intra in inima ta cand il inviti.
Pentru a-l vedea pe Mos, trebuie sa stai la coada... Lui ISUS trebuie doar sa-i pomenesti Numele si deja e langa tine.
Avem nevoie sa ne amintim Cine este personajul principal al Craciunului!
Craciunul - Nasterea Domnului
Cântați colinde, nu strigați reproșuri.
“E foarte importantă masa de Crăciun. Și curățenia din casă. Dar nu lăsa pregătirile să-ți ocupe tot timpul și să-ți mănânce nervii.
Crăciunul nu e despre asta. Nu-ți stresa toată familia pentru că vrei TU ca totul să fie perfect. Poți să le lași sub brad cele mai scumpe sau dorite daruri. Dacă toată ziua ai trântit oalele prin bucătărie și ai stat îmbufnată că nu ți-ai terminat platourile și cozonacul nu e ca în reclame, nimeni din casa ta nu se va mai bucura de Sfânta Sărbătoare a Crăciunului.
Sfânta Sărbătoare a Crăciunului. Adică: liniște, zâmbete, împăcare, clopoței, colinde, case călduțe, ceaiuri,turtă dulce…
Nu ai nevoie de 7 aperitive și 5 feluri de prăjituri ca să ai un Crăciun bun. Nu te îmbrăca în nemulțumire și îngrijorare. Învăluiește-te în acceptare.
Orice-ar fi, oricâte-ai fi reușit să faci, declară-te mulțumită. Nu strica sărbătoarea casei pentru niște mărunțișuri. Nu sta șifonată toată ziua de ajun cu scuza că tu “nu ești gata”, că tu ”nu ai terminat de gătit” că tu “ trebuie să faci totul singură”.
Trezește-te de dimineață cu bucuria pe buze. Organizează-i pe cei din casă cu veselie. Împărțiți treburile. Fă-i și pe ei să se simtă parte din pregătirea serii de Ajun. Dar nu cu reproșuri, nu cu ceartă, nu cu nervi. Cu bucurie. Fă un joc din toată treaba. Și când toate vor fi terminate, nu începe cu criticile. Nu te duce în urma lor să le găsești motive de reproș. Lasă lucrurile imperfecte.
Fii tu perfectă de acest Ajun. Fii așa cum n-ai reușit niciodată până acum. Fii tu bucuria casei voastre, cadoul familiei tale. Părinții dau tonul sărbătorilor. Cântați colinde, nu strigați reproșuri.
Fiți înțelepți și amintiți-vă că lumea se simte bine atunci când oamenii din fața lor zâmbesc. Și dacă pe masă sunt doar o felie de cozonac și un pahar de ceai, dacă sunt primiți cu bucurie, nimic nu mai contează. Nu-i obligați pe cei dragi să înghită cozonacul cu lacrimi.
Faceți din Crăciunul acesta sărbătoarea voastră cea mai frumoasă.
Crăciunul este despre bunătate și iubire și răbdare.
"Crăciun Fericit!" nu e o expresie lipsită de valoare.
Crăciun Fericit chiar poate să fie o sărbătoare.
Fiecare are propriul Crăciun.
Tu cum vrei să fie Crăciunul tău?
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor
-
Infectia cu virus hepatitic C (VHC) reprezinta o importanta problema de sanatate publica globala. Prevalenta viremica actuala estimata ...
-
Pielita de ou pentru prepararea acidului hialuronic natural Domnul Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel, ne-a trimis spre publicar...
-
Am primit reteta unui nou preparat natural din partea domnului Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel. Cu siguranta, vor fi multi di...
-
"1. FRICA micsoreaza diametrul vaselor de sange, ca urmare a unei varsari excesive de adrenalina in sange. Acest fapt duce la o subali...
-
Cred ca nu mai trebuie sa va spun cat de gustoase si de sanatoase sunt aceste uleiuri. Le folosesc in bucatarie cu drag . Atat salate...
-
RO.aliment organizeaza , in premiera nationala, campania de informare, educare si constientizare a beneficiilor consumului inteligent ...
-
In perioada 2-5 aprilie 2020, in cadrul Centrului Expozitional Romexpo , se desfasoara 5 manifestari cu tematica home & deco: Const...
-
Majoritatea oamenilor privesc boala fie ca pe un ghinion în viaţa lor, o nedreptate, fie ca pe ceva ereditar, o moștenire genetică nemer...
-
Chiar daca nu ati vazut sau nu ati cultivat niciodata un rodiu ( Punica granatum ), cu siguranta ati gustat, macar o data, din fructul sau...
-
Conacul boieresc cunoscut localnicilor sub numele de Stupina lui Christoph este situat la marginea Brasovului, intr-o zona linistita ...