miercuri, 5 octombrie 2022

Avem nevoie de rugaciune intotdeauna, in orice situ­atie, dar in momentele importante din viata, cand trebuie sa luam o hotarare serioasa si de raspundere, ea este absolut indispensabila – indispensabila nu numai pentru ca prin ea Domnul da ajutorul Sau haric spre implinirea cu succes a celor planuite, ci si pentru ca hotararea sfintita prin ruga­ciune capata pentru rugator putere si insemnatate deosebite, fiind in acord cu voia lui Dumnezeu, ceea ce inlatura toate indoielile si sovaielile voii omenesti nestatornice. Nicioda­ta nu ne putem increde neconditionat in hotararile propriei noastre voi, fiindca stim prea bine toata fragilitatea si miopia judecatilor noastre ca sa ne bizuim total pe ele. Aceasta lipsa de incredere duce inevitabil la sovaieli, care slabesc lucrarea noastra si scad astfel sansele de reusita – dar cand in sufletul omului credincios exista convingerea ferma ca hotararea lui este potrivita cu voia lui Dumnezeu si ca indeplinind-o face voia lui Dumnezeu, lucrarea lui capata punct de sprijin laun­tric si o putere neobisnuita, si nici un fel de piedici si insuccese nu o pot opri, nu o pot clinti. In acest scop trebuie sa te rogi insa dorind numai impli­nirea voii dumnezeiesti, nicidecum a voii proprii, atat in cere­rea insasi, cat si in primirea celor cerute – sa te rogi pentru ca asa vrea Dumnezeu si sa doresti sa fii ascultat tot pentru ca asa vrea El. Pe scurt, in mintea si in inima ta sa fie dorinta de a uni pe de-a-ntregul voia ta cu voia lui Dumnezeu, de a te supune acesteia pe de-a-ntregul si de a nu dori nicidecum sa silesti voia lui Dumnezeu sa fie pe potriva voii tale." 

 Sfantul Vasile al Kineşmei, Evanghelia pentru omul modern. Învățături din Evanghelia după Marcu – vol. 2

 Atragi ceea ce ești...

 •Nu spune „vreau”... Spune, "Eu pot"... •Nu spune „nu am”... Spune, "Voi fi în curând"... 

 ︎Schimbă-ți cuvintele în pol pozitiv... 

 ︎Dacă nu ai încă bani să plătești pentru ceva, nu spune niciodată „nu am bani”... Spune, în curând voi avea bani să... 

 ︎ Dacă încă nu ai meseria pe care o iubești, nu-ți vorbi niciodată de rău sau nu-ți blestema munca... 

 ︎Și, de asemenea, nu faceți același lucru cu relațiile voastre... 

Te pune într-o stare de indignare... Și ți se vor da mai multe motive să te simți așa..

 ●Atragi ceea ce ești... 

♡ Binecuvântează în viața ta tot ceea ce încă te face să fii bolnav... 

♡ și fii recunoscător... 

♡♡Repetă mereu: ♡asta este doar o experiență de învățare, binecuvântez situația, învăț din ea și în curând voi fi într-o situație mai bună.. 

■ Oricât de dificilă ți se pare realitatea, aceasta este doar o vedere distorsionată a ceea ce ți-ai creat singur... ■Oricât de ciudat ar fi, te pui acolo unde ești... ■Dacă nu-ți place viața ta acum, e pentru că nici interiorul tău nu te place... 

Și toate se schimbă, repet și repet... vine din interior... 

 Nu căuta soluții externe.. 

Caută să te cunoști, iubește-te, binecuvântează-te, iartă-te... 

Simte-te demn de tot ce ai dreptul... 

 Natura FIINȚEI este SĂ FII fericit, prosper, abundent, sănătos... 

Începe să declari ce vrei în viața ta... 

Uită jignirea, uită eșecul, uită ce te face să suferi... 

 

 Renunță la negativitate... 

 Cere ajutor dacă nu poți face asta singur.. 

Dacă continui să repeți același comportament, vei repeta și rezultatele..

ȘTIAȚI CĂ ...?

 -


Albinele bătrâne nu se mai întorc seara în stup? Ele înnoptează pe flori și, dacă au șansa să mai vadă un răsărit de soare, își reiau activitatea ducând polen sau nectar la colonie. Ele fac acest lucru simțind că li se apropie sfârșitul. Nicio albină nu așteaptă să moară în stup pentru a nu fi povara celorlalte

- Albinele au sânge rece ca toate insectele, totuși la nivel de colonie ele sunt un megaorganism cald.  - Există albine care aduc polen și albine care aduc nectar, niciodată o albină culegătoare de polen nu își va schimba sarcina pentru a aduce nectar și invers. - Deși păpădia este galbenă, polenul acesteia adunat de albine devine portocaliu în urna mixării lui cu nectar. - Recordul menținerii în viață a unei colonii de albine în regim de iarnă a fost de 356 de zile fără ca acestea să iasă la zbor de curățire.  - Albinele pot fi utile omului chiar și după ce au murit, acestea fiind utilizate sub formă de cataplasme pentru tratarea durerilor articulare.  - Albinele nu dorm niciodata.

Eu atac pe oameni cu ura din trecut.

 "Noi atacam astăzi cu ceva ce nu am iertat și acceptat în trecut, judecam cu puterea care ne vine din rănile din trecut nerezolvate. Noi trebuie sa ne cunoaștem ranile și sa punem acolo dragoste . Noi judecam cu mania din rănile noastre. Tot ce nu este vindecat în noi ,vedem în ceilalți. O rana este locul unde am împărțit în bine și rău, unde am judecat. Cand judec îmi fac mie cel mai mare rău, pentru că cel din fata sunt chiar eu. Eu atac pe oameni cu ura din trecut."


Fiți sinceri și curați în tot ce faceți, ca și când Dumnezeu ar fi de față.

 1.Iubiți adevărul; nu puneți în scenă ca ceva real un fapt, atunci când adevărul e altul; iubiți adevărul că el e lumină și frumusețe, e Dumnezeu. 

 2.Greșeala să nu o acoperiți, ci să o ispășiți; se știe că mărturisită e jumătate iertată.

 3.Fiți buni cu oamenii, dar apropierea de ei să o faceți cu înțelepciune; să nu faceți ca ei decât atunci când aveți încrederea că cugetul și fapta lor sunt bune. 

 4.Să nu acordați intimitate oricui; nu o datorați integral decât celor ce vă sunt rudenii spirituale. Intimismul, fără discenământ, e mai mult decât o vulgaritate, e un păcat: te vinzi și nu știi cui. 

 5.În relațiile cu oameni fiți buni și drepți; orice acordați mai mult decât se cuvine poate cultiva înșelăciunea și se plătește scump. 

6.Evitați contactul apropiat cu oamenii lipsiți de inteligență și bunătate; fiți pentru ei un model de înțelepciune și virtute. 7.Fiți statornici în hotărârile voastre; consecvența întărește personalitatea. 

8.Când iubiți pe cineva, dăruiți-vă integral; o dragoste adevărată cere depășire de sine, puritate și putere de jertfă. Dragostea mare are un fior religios.

 9.Să vă respectați cuvântul. Cuvântul nu este un instrument de inducere în erorare și nici ceva cu care poți răni sufletele oamenilor; cuvântul trebuie să aibă izvoarele cele mai pure, adică divinitatea.

 Fiți sinceri și curați în tot ce faceți, ca și când Dumnezeu ar fi de față.


Ce este iadul

  Supararea noastra, invinuirea, ura, reprosul, acuzatia, sunt iadul.

 Placerea peste nevoie, comoditatea, bunastarea, siguranta vietii, tot ce noi dorim mai mult si punem pe primul plan, ne ia viata. 

Pentru ca ne lipim si atunci ne este frica ca pierdem si devenim diavoli. 

Si te uiti la acel om si vezi furie, manie, si ura, nemultumirea, suprarea, frica - este capabil sa ucida ca sa-si apere ceea ce are, acela a intrat in iad. 

Si-a pierdut linistea. 

Diavolul este eu mai presus de toate, binele meu, dreptatea mea, adevarul meu, interesul meu. Cand raportam totul la binele nostru am devenit diavoli. 

Cand nu suntem diavoli: cand primul gest este de daruire pentru ceilalti, nu pentru tine. Cand mai mult dai decat iei. Aceasta este fericirea cea mai mare, pentru ca nu ai ce sa pierzi sau ce sa ti se ia. Esti liber. Esti fara tine, adica Numai Dumnezeu prezent in tine. Si cand El este cu tine nu mai ai nicio grija si vine fercirea! Noi nu Il vrem pe Dumnezeu ca ar insemna sa nu mai vrem lumea. Dar cand vrei lumea, vrei suferinta. Aceasta este iadul. De ce? Pentru ca nimic din lumea aceasta nu este stabil si trece, este nimic. Si cand vrei ceva din ea vrei sa suferi, ca nu poti retine nimic, acessta este iadul: cand doresti lumescul si umanul, cand traiesti numai la nivelul simturilor brutale, animalice. ,,Cand trupului tau ii este bine si se bucura sufletul tau isi asteapta pierirea”

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor