marți, 31 decembrie 2024

La mulți ani!

 Domnul Hristos, "Cel vechi de zile", să binecuvânteze timpul trecerii noastre. Să dea Domnul ca în ANUL ce vine să se instaureze pacea în toată lumea, iar Biserica să rodească cât mai mulți sfinți! Pe an ce trece avem tot mai mulți sfinți în calendar și tot mai puțini printre noi... 

Iertați-mă pentru tot ce v-am greșit în anul trecut. Haideți să fim mai buni în anul care vine! 

La mulți ani!


RUGĂCİUNE LA SFÂRȘİT DE AN!



    *La sfârșit de an, Doamne vin in Faţa Ta*

*Să îți mulțumesc Părinte, c-ai păzit ființa mea;*

*İar în anul care iată, că aproape a trecut,*

*Mi-ai fost Doamne călăuză, mi-ai fost Pavăză și Scut!* 


     *Mulțumesc că-n orice clipă am simţit iubirea Ta,*

*Că ai fost în barca vieții  când  furtuna era grea.*

*İar când însetam pe cale și credeam că sunt înfrânt;* 

*Tu mi-ai dat din apa vie, care curge din Cuvânt!*


      *Mulțumesc  de pacea sfântă ce mă-nvăluie mereu ,*

*De când Te-am primit în viață ca Stăpân și Dumnezeu;*

*Și de Sfânta Părtășie, Doamne vreau să-ți mulțumesc ,*

*Când m-aplec în rugăciune și  îți spun cât Te iubesc.*


     *Mulțumesc  pentru îndurarea revărsată zi de zi, Peste lume, peste țară și peste ai Tăi copiii;*

*Pentru apă, pentru pâine, pentru tot ce ai creat,*

*Mulțumesc  că ești İUBİRE și ești  Doamne minunat!*


     *Și Te-aș mai ruga Părinte pentru anul care vine ,*

*Fă ca lumea-ntreagă* *Doamne să se-ntoarcă către Tine ;*

*Să răsune-ntreg pământul de cântări și bucurie,*

*Rugăciuni și osanale*

*Închinate Doamne Ţie!*

             *Amin!*


Dumnezeule nemărginit, îngenunchez cu umilinţă înaintea ta, în cea din urmă zi a anului acestuia.


Cât de mare a fost bunătatea ta şi cât de multe au fost binefacerile cu care m-ai copleşit în anul acesta! De la tine am primit viaţa şi sănătatea; tu ai dat rod câmpiilor, mi-ai dăruit cele trebuincioase, şi de câte nenorociri m-ai păzit! Şi dacă ai îngăduit să mi se întâmple ceva rău, tot spre binele meu ai rânduit aceasta, pentru ca, dacă nu te iubesc când îmi faci bine, să-mi aduc aminte de tine măcar când mă pedepseşti. Şi totuşi cât de nerecunoscător ţi-am fost, câte păcate am săvârşit,........ cât de puţin m-am gândit la tine!


Pătruns acum de gânduri mai bune, iată-mă îngenuncheat înaintea Tronului tău.


Îţi mulţumesc, Doamne, pentru binele pe care mi l-ai făcut; îţi mulţumesc pentru toate harurile primite de la tine şi chem toată curtea cerească a îngerilor ca să-ţi mulţumească, deoarece mare a fost bunătatea ta faţă de mine!


Îţi cer iertare, Doamne, pentru toată nerecunoştinţa mea, îţi cer iertare pentru că nu am împlinit legea ta, îţi cer iertate pentru că de atâtea ori am păcătuit şi astfel am răsplătit cu răutate şi nerecunoştinţă milostivirea ta!


Hotărârea mea bună din aceste clipe, de a nu te mai supăra pe viitor şi de a-ţi arăta mai multă recunoştinţă, să îmblânzească, Doamne, mânia ta, de care m-am învrednicit, şi dă-mi ca, înainte de a ieşi din acest sfânt lăcaş, să aud din gura ta cuvântul de iertare! Tată ceresc, te rog, împacă-te cu un fiu care îţi cere iertare pentru greşeli; întoarce faţa ta către un păcătos care se căieşte şi întăreşte-i făgăduinţa de a te iubi cu statornicie aici pe pământ, ca să se bucure pe veci de vederea strălucirii tale dumnezeieşti.


Amin




19 superstiții legate de Revelion

 

Din bătrâni se povestește…Ce trebuie să faci și ce nu trebuie să faci în noapte de Revelion pentru a avea noroc anul care vine.
Ce este bine să faci de Revelion

  1. este bine sa ai bani în buzunar în noaptea dintre ani pentru a avea o situație financiară mai bună în anul următor;
    2.este bine sa avem vâsc pe masă în noaptea de Revelion (vâscul este considerat aducător de noroc);
  2. este bine să lăsam o lumânare (sau o lampă) aprinsă până dimineața pentru a avea un an luminos și bun;
  3. este bine să avem vâsc deasupra ușii de la intrare ( se spune că aduce noroc, spor în casă, sănătate, atrage îngerii și pune bolile pe fugă)
  4. în noaptea de Revelion este bine sa purtam ceva roșu (se spune ca aduce noroc);
  5. la miezul nopții ușile se deschid larg că să iasă anul vechi și să intre cu bine - și cu toate cele bune - anul cel nou;
  6. la ora 00.00 țineți aproape ce doriți mai mult pentru anul viitor: bani pentru bunăstare, persoana iubită pentru noroc în dragoste, paharul cu șampanie pentru veselie;
  7. sărutul de sub vâsc de la miezul nopții simbolizează nu doar sentimentele pe care le avem fata de cineva, ci și modul în care vor evolua relațiile cu persoanele apropiate în anul care vine;
  8. noaptea de Revelion trebuie petrecută cu zgomot, pentru alungarea spiritelor rele;
  9. puneți-vă o dorință în noaptea de Revelion: se spune că ar avea cele mai multe șanse să se împlinească;
  10. pe 1 ianuarie purtați haine noi pentru a avea noroc întregul an.
    … și ce nu e bine să faci la cumpăna dintre ani12. nu este bine să dai bani pe 31 decembrie și 1 ianuarie (fiindcă riști sa nu ai spor la bani întregul an);
  11. nu este bine să agățăm noul calendar înainte ca anul să se incheie (aduce ghinion);
  12. nu este bine ca Anul Nou sa ne găsească cu datorii neachitate (se spune că “așa o vom ține tot anul");
  13. nu trebuie să aruncam nimic în prima zi a anului, nici măcar gunoiul;
  14. în prima zi a anului nu se mătura și nici nu se spală (pentru a nu atrage sărăcirea casei);
  15. în prima zi a anului nu se folosește foarfeca ( se spune că “îți tai norocul");
  16. cine va dormi în ziua de Sfântul Vasile (prima zi a anului), va fi leneș tot anul;
  17. ca să ai liniște în suflet și în casă, în această zi nu plânge și nu te certa cu nimeni.

 Masa de Revelion trebuie să fie una extrem de îmbelșugată.

Când vine vorba de masa de Revelion mulți români respectă superstiții, așa că strugurii și peștele sunt nelipsite din meniul tradițional.Țuica e și ea un must have, dar să vedem o listă completă a preparatelor despre care se crede că ne aduc noroc în noul an!

Mămăligă: Mămăliga este un aliment tradițional românesc, iar consumul său în noaptea de Revelion simbolizează prosperitatea și bogăția. Se crede că mămăliga aduce un an plin de abundență și belșug.

Sarmale: Sarmalele sunt un preparat tradițional românesc, constând în foi de varză sau viță de vie umplute cu carne și orez. Consumul sarmalelor în noaptea de Revelion este asociat cu norocul și bucuria. Se spune că acestea aduc împliniri și realizări în noul an.

Porc și Cârnați: Carnea de porc, în special în formă de șuncă sau cârnați, este adesea prezentă în mesele de Revelion. Porcul este considerat un simbol al norocului și al belșugului în multe culturi, iar consumul acestor alimente în noaptea de Revelion este menit să aducă prosperitate și bunăstare în gospodărie. 

Pește: Consumul de pește în noaptea de Revelion este asociat cu norocul și abundența. Peștele simbolizează fertilitatea și bogăția, iar un anumit obicei constă în a păstra oasele de pește sub farfurie sau sub sosul de pește pentru a atrage norocul. 

Fructe Uscate și Nuci: Fructele uscate, cum ar fi prunele uscate sau caisele, precum și nucile, sunt considerate simboluri ale longevității și sănătății. Consumul acestora în noaptea de Revelion este asociat cu trăirea unui an lung și sănătos.

Dulciuri și Plăcinte: Plăcintele cu brânză, mere sau nuci sunt adesea prezente în mesele de Revelion. Consumul de dulciuri în această noapte este legat de speranța de a avea un an dulce și plin de momente frumoase.

Băuturi Spirtoase: Țuica sau alte băuturi tradiționale românești sunt adesea incluse în sărbătorirea noii vieți. Se spune că un pahar de țuică băut în noaptea de Revelion aduce curaj și forță în noul aN .

SCRISOARE DE LA STOMACUL TĂU!

 

  1. Hrăneşte-mă de trei ori pe zi şi respectă orele, pentru că eu sunt reglat ca un ceasornic şi-mi place să primesc ce vreau la orele la care vreau. Bunăoară, dimineaţa, la prânz şi seara. Şi...dimineaţa nu este ora 9, ci ora 8, pentru cei care nu înţeleg de ce iese soarele aşa devreme.

  2. Păstrează un interval de 5 până la 6 ore între mese ca să-mi dai timp să mă reglez şi să diger ce mi-ai dat să mănânc, indiferent chiar de ce sau de cât mi-ai dat să mănânc.

  3. Dă-mi cel puţin 2 litri de lichide să beau pe zi. Fii rezonabil şi înţelege că ciorba, cafeaua şi sosurile nu sunt lichide. Dacă nu-ţi place apa (pe care totuşi ţi-o recomand), încearcă măcar să nu mă otrăveşti cu chestii carbogazoase şi bea sucuri naturale.

  4. Lasă-mă cu mâncatul seara. Am spus trei mese pe zi, fă un calcul rapid şi vei observa că ora maximă la care ai putea să serveşti cina este 19, deci scuteşte-mă cu alte ore obosite.

  5. Uită de ronţăiala dintre mese. Citeşte nişte studii şi vei afla că orele cele mai periculoase pentru organism sunt 10 şi 15 (adică fix între mese), deci nu te amăgi că dacă mănânci un covrig sau un croissant nu se pune. Ba se pune. Ţi-am cerut 5 ore între mese. Lasă-mă să-mi fac treaba şi să diger mizeriile pe care mi le-ai servit la masa de prânz.

  6. Nu poţi să respecţi orele sau regulile de mai sus? Atunci fă măcar bine şi dormi un pic, că am şi eu limitările mele, şi nu prea mă pricep să mă menţin în formă dacă nu am de unde să-mi trag energia.

  7. A, să nu uit, cafeaua nu e bună pentru nimeni, alcoolul nici atât, dar dacă tot vrei să mă enervezi cu ele, bea-le în cantităţi cumpătate.

  8. Hrăneşte celula, nu stomacul. Mănâncă pentru a-mi da elementele nutritive de care am nevoie ca tu să poţi fi în formă pe parcursul întregii zile. Dă mâncării un gust plăcut, nu zice nimeni să nu te delectezi cu chestii bune la gust, dar adu-ţi aminte că lucrurile hrănitoare nu sunt neapărat cele mai complicat gătite.

  9. Nu mă deranjează dulciurile, poţi să balotezi câte vrei. Nu mă deranjează pâinea, e bună şi ea la ceva, nu mă deranjează sosurile sau prăjeala. Nu uita însă că dacă vrei să ţi le diger, o să-mi ia de două sau trei ori mai mult timp decât pentru un fruct sau o salată. Şi cât timp eu sunt ocupat să diger cartofii prăjiţi sau şhaorma, tu nu vei fi alimentat cu energie, pentru că eu voi fi concentrat aproape în întregime să scap de balastul din stomac.

  10. Noaptea să ştii că şi eu dorm. Dacă ai senzaţia că-mi face plăcere să ronţăi la mâncarea pe care mi-ai basculat-o tu la cina festivă de la ora 22:00 în loc să dorm te înşeli. Prefer să fac ordine prin corp şi să te pun în formă pentru a doua zi ca să poţi să dai randament maxim. Aşa, mă enervez mai tare şi îţi împart toate caloriile alea de la Revelion care pe unde mi se năzare şi nu mai am nici un chef să fiu ordonat.

Fii o inspirație


 20 sfaturi practice pentru a cultiva carisma și autenticitatea
1. Influențează natural – Convinge prin prezență și farmec, nu doar prin logică. 😊
2. Fii autentic – Carisma este strâns legată de autenticitate.
3. Fii vizibil – Carismaticul vede și se lasă văzut. Nu te ascunde! 👀
4. Evită ascunzișurile – Dacă ascunzi lucruri, autenticitatea ta va fi pusă sub semnul întrebării.
5. Spune adevărul – Este calea cea mai simplă de a scăpa de „măști”. 🗣️
6. Găsește echilibrul – Alternează momentele de prezență cu cele de retragere. Este un joc al subtilității. ⚖️
7. Controlează-ți postura – Ocupă spațiul cu încredere, dar fără să fii ostentativ.
8. Gestionează tăcerile – Uneori, puterea stă în ce nu spui. 🤫
9. Adoptă o voce profundă – Evită tonurile pițigăiate; vocea „radiofonică” inspiră autoritate. 🎙️
10. Scapă de expresiile inutile – Renunță la „ideea e că…” sau alte „reziduuri” din discurs.
11. Exersează calmul – Practică non-reactivitatea și gândește clar, chiar și sub presiune. ❄️
12. Fii autoironic – Râzi de tine când e cazul și cere sfaturi de la cei înțelepți.
13. Fă glume și complimente – Creează conexiuni pozitive cu cei din jur. 😊
14. Arată-te vulnerabil – Vulnerabilitatea controlată atrage și umanizează. ❤️
15. Exersează răbdarea – Uneori, carisma înseamnă să știi să aștepți momentul potrivit. ⏳
16. Studiază exemplele mari – Urmărește prezentarea iPhone-ului din 2007 a lui Steve Jobs. 👨‍💻
17. Respectă pe toată lumea – Tratează fiecare persoană cu respect și vezi umanitatea din ei.
18. Fii o inspirație – Contribuie la binele celor din jur fiind autentic. 🌟
19. Exprimă-te natural – Carisma vine din autenticitate, nu dintr-o dorință de a impresiona.
20. Nu forța carisma – Nu este un scop, ci un rezultat al faptului că ești tu însuți. 😊

Mulțumește universului Pur pentru ceea ce ai și ce vei avea mereu și benefic.


 ABUNDENȚA SPIRITUALĂ BENEFICĂ PURĂ INFINITĂ și
ABUNDENȚA FINANCIARĂ TERRANĂ BENEFICĂ PURĂ INFINITĂ💜 vă bucură și vă însoțește în experiențele vieții voastre atunci când CREDEȚI că le aveți și că vi se cuvin conform Dreptului vostru Divin Purși Legilor Divine Pure nescrise.
Cum?
Mulțumește și acceptă orice dar cât de mic.🙏
Mulțumește universului Pur pentru ceea ce ai și ce vei avea mereu și benefic.
Bucuria interioară vindecă , regenereaza
 și atrage abundențe benefice.
Bucuria interioară nu necesită motivație exterioară.
Ea este o energie benefică pe care o creem noi înșine și atunci când o facem conștient și o menținem , și experiențele vieții terrane se manifestă la fel prin rezonanță.
Așadar , oriunde sunteți , în orice loc de planetă , vă trimit cu drag BUCURIE PURĂ INFINITĂ. 💜💜💜

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor