sâmbătă, 15 iunie 2019

CreateAthon® Romania - cat bine poti crea in 24 de ore?

Romania este singura tara din Europa care organizeaza, anul acesta, CreateAthon®, un maraton international creativ pro-bono de 24 de ore, in sprijinul organizatiilor non-profit. La CreateAthon® Romania vor participa peste 60 de voluntari, specialisti din zona de comunicare si advertising, care vor oferi gratuit timpul si expertiza lor pentru a imbunatati imaginea si strategia de comunicare a 10 organizatii mici din tara. Programul este derulat de Centrul de Resurse in Comunicare, cu sprijinul Kaufland Romania.
Din 6 iunie, s-a dat startul inscrierilor, atat pentru organizatiile care pot beneficia de serviciile gratuite, cat si pentru voluntarii care vor sa isi transforme creativitatea in fapte bune. Pentru a putea fi eligibile, organizatiile trebuie sa fi avut in 2018 un buget anual sub 100.000 de euro si sa deruleze programe cu beneficiari directi in domeniile sanatate, educatie, social, sport, cultura, viata sanatoasa sau mediu. Regulamentul programului, precum si formularul on-line de aplicare sunt disponibile pe www.createathon.ro. Termenul de completare este 30 iunie 2019.
Sustinem CreateAthon® pentru ca vrem sa oferim ONG-urilor nu doar programe de finantare pentru implementarea proiectelor, ci si transfer de cunostinte pentru dezvoltarea strategiei de comunicare si a culturii organizationale, elemente esentiale pentru asigurarea sustenabilitatii. Dupa multi ani de colaborare cu mediul non-profit din Romania, am regasit aceasta nevoie a organizatiilor de a invata sa se promoveze intr-un mod coerent si constant. Si pentru ca dorim sa ajungem cu acest program acolo unde este cea mai mare nevoie, incurajam sa aplice ONG-urile mici si cele care desfasoara proiecte in mediul rural, spune Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland Romania.
In 25 octombrie 2019, intr-un eveniment care va dura 24 de ore, cele 10 organizatii selectate vor primi din partea echipelor de voluntari specialisti servicii creative profesionale, incluzand constructii de website-uri, materiale promotionale online si offline, strategie si campanii de strangere de fonduri sau alte servicii, de care ONG-urile au nevoie.
CreateAthon® este un eveniment international, dezvoltat in Statele Unite ale Americii. Din 1998 si pana astazi, evenimentul a luat amploare, mai mult de 100 de agentii, institutii de invatamant sau organizatii profesionale din Statele Unite si Canada organizeaza anual acest maraton creativ in sprijinul comunitatii.
Suntem foarte fericiti sa uram bun venit Romaniei in marea noastra familie! Miscarea serviciilor pro-bono este, cu siguranta, in crestere in Europa. Suntem bucurosi sa vedem ca profesionisti in marketing si comunicare isi unesc cunostintele pentru a aduce aceste servicii de voluntariat calificat ONG-urilor din Romania. Stim, din experienta, ca rezultatele muncii depuse in CreateAthon® vor schimba atat vietile organizatiilor, care vor primi aceste servicii pro-bono, cat si pe cele ale voluntarilor care isi vor oferi timpul, talentul si inimile in acest maraton. Abia asteptam sa vedem binele care se indreapta spre ei!, a declarat Teresa Coles, co-fondator CreateAthon® USA.
Pana acum, CreateAthon® a sprijinit peste 1.300 de organizatii non-profit in SUA, Canada si Puerto Rico, furnizand peste 3.500 de proiecte de comunicare si marketing.
Aflati mai multe despre CreateAthon® Romania, cel mai mare maraton creativ in sprijinul organizatiilor non-profit, pe www.createathon.ro.

Bijuterii interbelice in cartierul elitelor: Casa A. Papadopolu

Acest imobil in stil Art Deco a fost construit in 1930, dupa planurile arhitectului Gheorghe Simotta, de catre antrepriza fratilor Belli. Gheorghe Simotta este arhitectul care a proiectat cele mai multe case din parcelarea Filipescu – un numar total de sapte. Arhitectura casei de fata se distinge prin proportiile armonioase, subliniate prin motive rectangulare. Cladirea beneficiaza de o intrare cu terasa la etaj, iar fatada principala este marcata de un geam supradimensionat, cu un ancadrament in feronerii cu motive Art Deco ce redau valurile ondulate ale marii.
Acestea respecta "regula de trei" tipica stilului Art Deco si sunt reluate si in gardul de fier. Motivele geometrice redate pe modelul geamurilor, alternanta de linii drepte si curbe, reflecta preocuparea pentru cele mai mici detalii ornamentale. Un alt motiv Art Deco prezent in arhitectura acestui imobil este motivul zigguratului, prin retragerea in trepte prezenta in partea superioara. Planurile de arhiva arata ca in constructia originala existau panouri decorative sub ferestrele etajului si pe parapetul balconului, disparute insa intre timp. Din planurile de arhiva reiese ca arhitectul Gheorghe Simotta a pozitionat la parter spatiile de primire: birou, hall si sufragerie. Etajul era prevazut cu doua dormitoare, unite de o camera de trecere, cu acces catre terasa.
Gheorghe Simotta este una dintre marile figuri ale perioadei celei mai valoroase a arhitecturii romanesti, arhitectura interbelica. Lucrarea sa cea mai cunoscuta este Palatul Patriarhiei, realizat in stil Neoromanesc. Etapa sa cea mai prolifica de creatie se suprapune cu perioada de final a acestui stil, arhitectul "refugiindu-se" in alte expresii stilistice: accente Art Deco si arhitectura mediteraneeana, traditionala sau culta.
Planurile de arhiva ne arata ca la intersectia Aleii Alexandru cu Aleea Modrogan (astazi strada Rabat) s-a aflat initial o parcela de 1.110 mp, lotul initial fiind fragmentat in doua - astazi nr. 36 si nr. 36B. In 1912 arhitectul Dimitrie Herjeu (1869-1926) a achizitionat acest teren, care a ramas insa neconstruit si a fost vandut ulterior de mostenitorii sai. In 1929, inginerul Paul Teodorescu impartea lotul nr. 52 in 3 parcele mai mici, doua pe Aleea Alexandru (loturile A si C) si una pe Aleea Modrogan (lot B). Proprietari erau inginerul N. Chivu si Anibal Teodorescu, jurist, profesor universitar si primar al Bucurestiului. Terenul cumparat ulterior de proprietara Aurora Papadopolu avea 364 mp.
Imobilul a fost nationalizat in 1950 pe numele Aurorei Chivulescu. Aceasta casa in stil Art Deco este o martora de seama a celei mai infloritoare perioade din arhitectura romaneasca. Prin pozitionarea intr-o zona exclusivista (Dorobanti-Capitale) si starea de conservare excelenta, atat la interior, cat si la exterior, poate deveni intr-un timp foarte scurt spatiul de desfasurare a unei noi istorii, ca resedinta, sediu de birouri sau centru social. 

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor