miercuri, 29 martie 2023

Un dialog sanatos, cu un medic care stie sa fie aproape de pacienti!

 

De vorba cu doamna 𝐝𝐫. 𝐅𝐞𝐥𝐢𝐜𝐢𝐚 𝐎𝐩𝐫𝐞𝐚, fondatoarea Clinicii Floare de Lotus (www.floare-de-lotus.com), despre imbinarea armonioasa intre tratamentele medicinei alopate si terapiile adjuvante, despre colaborarea dintre medicii cu diferite specializari pentru tratamentele de succes ale pacientilor, despre recomandarile absolut necesare in privinta stilului de viata.

Un dialog sanatos, cu un medic care stie sa fie aproape de pacienti!
Clinica Floare de Lotus se gaseste pe strada Iordache Golescu, nr. 17, Bucuresti, Sector 1. (Langa Parcul Regina Maria, foarte aproape de Podul Grant.)
𝐂𝐥𝐢𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐅𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐋𝐨𝐭𝐮𝐬, 𝟎𝟕𝟒𝟒 𝟒𝟕𝟎 𝟏𝟑𝟖, 𝐟𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞𝐝𝐞𝐥𝐨𝐭𝐮𝐬𝟑𝟏𝟓@𝐠𝐦𝐚𝐢𝐥.𝐜𝐨𝐦
Pentru mai multe emisiuni de sanatatee, va invit sa va abonati la canalul meu de youtube www.youtube.com/CeciliaCaragea Multumesc!

Iartã-ne nouã greșelile


 „Iartã-ne nouã greșelile”
                                                                                                                                                     „Iartã-ne nouã greșelile”, cãci Tu ne-ai sortit nouã, tuturor oamenilor, sã-Ți devenim fii în Fiul Tãu, în Iisus Hristos. „Iartã-ne pãcatele”, numai acest strigãt ne poate elibera, atât de narcisism cât și de descurajare, aceastã obosealã de a exista, care constituie fãrã îndoialã, în zilele noastre, o formã majorã a pãcatului.Dar existã o condiție fundamentalã pentru ca sã putem trãi liberi și senini, în harul Dumnezeului nostru, aceea ca și noi sã-i iertãm pe cei care ne-au greșit nouã.[...]Dumnezeu nu-mi iartã greșelile pentru cã, la rândul meu, le iert celor care-mi greșesc mie. Nu condiționez eu iertarea lui Dumnezeu. Ci pentru cã Dumnezeu mã iartã, mã readuce la El, mã lasã sã exist liber, în harul Sãu, și pentru cã sunt copleșit de recunoștințã, de aceea îi eliberez pe ceilalți de egocentrismul meu și-i las și pe ei sã trãiascã în libertatea harului.
Tot timpul așteptãm ceva de la ceilalți. Ei ne datoreazã dragostea, atenția, admirația lor. Nu celãlalt mã intereseazã, ci satisfacția pe care el mi-o aduce. Materia din care sunt fãcut e vanitate și susceptibilitate. Și cum ceilalți mã dezamãgesc fãrã încetare și nu-și pot plãti datoriile, îi urmãresc cu ranchiuna mea, îmi hrãnesc pasiuni negative la adresa lor, mã pierd într-un hãțis de rãzbunãri greu de definit. Sau, dimpotrivã, cu aerul demnitãții ofensate, mã retrag în colțul meu, sub masca unei indiferențe trufașe și îmi plãtesc eu însumi ceea ce alții îmi datoreazã, îmi plãtesc cu monezi false, e cazul s-o spunem.Vom înțelege cã ceilalți nu ne datoreazã nimic. Ceilalți nu îmi aparțin. Fiecare dintre ei, ca și Dumnezeu, a cãrui imagine este, rãmâne o persoanã liberã, inaccesibilã, pe care nu aș putea s-o stãpânesc decât rãpindu-i libertatea, adicã negând-o, la limitã, ucigând-o. Dar așa cum Dumnezeu cel de nepãtruns mi se reveleazã mie prin harul Sãu, și celãlalt, tot de nepãtruns mi se poate revela tot prin har. Și atunci înţeleg cã totul e har, cum scria Bernanos în Jurnalul unui preot de țarã.Desigur, oamenii au relații de drept, legea îndepãrteazã de la ei, cel puțin la modul superficial, instinctele ucigașe, regleazã raporturile exterioare dintre oameni și îi pãzește de arbitrar. Dar dincolo de asta este numai iertarea, primirea și câteodatã uimirea.Sfântul, spunea Simeon Noul Teolog, este „sãracul care își iubește frații”. Sãrac, pentru cã nici el nu-și aparține, ci se naște fãrã încetare din Dumnezeu. De aceea este în stare sã fie aproapele tuturor… Noi nu suntem deloc sfinți. Totuși, în viața de zi cu zi, trebuie sã încercãm, fãrã pizmã, nici masochism, sã respectãm taina celuilalt, singurãtatea lui, relația lui cu misterul.
Privind din aceastã perspectivã, cu cât îi cunosc pe ceilalți, cu atât îmi sunt mai necunoscuți. Merg cu ei „din început în început, prin începuturi fãrã de sfârșit”. Atunci când promiscuitatea, cenzura, voința medicalã, pedagogicã sau pur și simplu dornicã sã înțeleagã totul, atenueazã alteritatea, e de ajuns sã fii puțin atent pentru cã apare un amãnunt incomod, care scapã schematizãrilor crude și atunci distanța se restabilește între mine și celãlalt, dureroasã și beneficã, distanța revelației.Trebuie sã știu uneori, în rugãciunea tãcutã, sã ajung în acel „punct zero” unde nu îmi mai aparțin, unde nu mai exist prin mine însumi, ci numai în Dumnezeu, unde primesc harul de a ști cã ceilalți existã în afara mea, ca și mine, într-o interioritate la fel de profundã, unde sunt, cum spunea Evagrie Ponticul, „despãrțit de toți și unit cu toți”.                                                                                                                                                                                  Olivier Clement, Tâlcuire la Tatăl nostru, Editura Reîntregirea, Alba-Iulia

 Ce aş putea căuta eu de la Tine, care să nu mă despartă de Tine?Sfântul Nicolae Velimirovici
                                                                                                                                                                                                                 
În mijlocul zarvei şi batjocurii oamenilor, rugăciunea mea se înalţă către Tine, o, Împăratul meu şi Împărăţia mea. Rugăciunea este tămâie care neîncetat îmi tămâiază sufletul şi o înalţă spre Tine şi Te atrage pe Tine către el.Apleacă-Te, Împăratul meu, ca să-Ţi pot şopti taina mea cea mai de preţ, rugăciunea mea cea mai de taină, dorirea mea cea mai statornică. Tu eşti ţinta tuturor rugăciunilor mele, a tuturor căutărilor mele. Nu caut nimic în afara Ta, cu adevărat, Te caut doar pe Tine.
Ce aş putea căuta eu de la Tine, care să nu mă despartă de Tine? Să caut eu oare a fi stăpân peste câteva stele, în loc de a stăpâni ca stăpân dimpreună cu Tine peste toate stelele? Să caut eu a fi cel dintâi dintre oameni? Şi atunci cât de ruşinos va fi pentru mine, când mă vei aşeza pe locul cel mai de pe urmă de la masa Ta! Să caut eu milioane de guri omeneşti care să mă laude? Cât de cumplit îmi va fi mie când voi vedea că toate acele guri sunt pline de ţărână.Să caut eu a mă înconjura de obiectele cele mai de preţ din lumea întreagă? Cât de umilitor ar fi pentru mine ca acele obiecte să-mi supravieţuiască şi să strălucească atunci când întunericul ţărânei îmi va umple ochii! Să caut eu oare ca Tu să nu mă desparţi de prietenii mei? Ah, desparte-mă, o, Doamne, desparte-mă de prieteni cât mai degrabă cu putinţă, fiindcă ei reprezintă zidul cel mai gros dintre Tine şi mine.
                                                                                                                                                                                                      
                     Sfântul Nicolae Velimirovici, Răspunsuri la întrebări ale lumii de astăzi, volumul II, Editura Sophia, Bucureşti, 2003, pp. 43-44

LEGENDA OULUI ROȘU

Se spune că în vremea când Iisus era răstignit pe cruce, şi suferea pentru păcatele noastre, în Cetatea Ierusalim a venit o femeie care a adus cuiva un coş plin cu ouă. Trecând ea prin acel oraş a auzit că Domnul Iisus Cristos a fost pedepsit la moarte şi a fost dus să fie răstignit pe dealul Golgota. Când femeia a auzit vestea aceea cutremurătoare, inima ei a fost cuprinsă de o mare durere. Ea era cu atât mai supărată pentru că Isus l-a vindecat odată pe fiul ei care era bolnav de moarte.
Aşa cum era, cu coşul plin de ouă, a fugit repede la dealul Golgota unde Iisus era bătut în cuie pe cruce şi nişte soldaţi îl păzeau. Din mâinile şi picioarele lui curgeau stropi mari de sânge. Femeia şi-a aşezat coşul ei cu ouă acolo jos,lângă crucea Domnului şi a început să se roage plângând de durere. Ea a spus:- Doamne Sfinte, Tu care ai făcut numai bine, ai salvat oameni de la moarte, ai înviat morţii şi ne-ai învăţat să credem în Dumnezeu, acum eşti răstignit pe cruce ca cel mai mare duşman. Te rugăm iartă-ne pe noi păcătoşii şi lasă-ne un semn să ne aducem aminte de suferinţa pe care ai îndurat-o pentru noi.
Când s-a ridicat femeia de jos, ouăle din coşul ei erau toate roşii de la sângele care picurase pe ele din rănile lui Iisus.
După trei zile de la răstignire acea femeie împreună cu alte femei au mers la mormântul Domnului, dar acesta era gol şi atunci s-au bucurat mult spunând: Cristos a înviat!
De la femeia aceea a rămas obiceiul să fie vopsite ouă roşii de Paşte şi să fie dăruite în amintirea Patimilor şi Învierii Domnului"
Oul roşu - magie, legendă şi tradiţie 

Este de neconceput ca ouăle roşii să nu se găsească pe masa de Paşti. Fără ele marea sărbătoare creştină aproape că nu are însemnătate, iar simbolul ouălor roşii este strâns legat de Patimile lui Iisus.

Legenda spune că Sfânta Maria, venind să-şi vadă Fiul răstignit, avea la ea un coş plin cu ouă, pe care l-a lăsat chiar lângă cruce când a început să-L plângă. Se spune că sângele acestuia a
înroşit ouăle, iar de atunci s-a păstrat obiceiul vopsirii de ouă roşii de Paşte. Ouăle de Paşti se vopsesc în Vinerea Mare (sau Vinerea Seacă), în această zi nu este voie să se lucreze prin casă sau să se gătească, ci se ţine post negru până la amiază, după care se pot vopsi ouăle de Paşti. Acest obicei s-a păstrat mai mult în Ardeal. În Dobrogea şi Moldova, ouăle se vopsesc în Joia Mare (sau Joia Neagră).

În ziua de astăzi, gospodinele au la dispoziţie două posibilităţi de a vopsi ouăle, ori în mod natural, ori cu ajutorul pliculeţelor cu vopsea pentru ouă. În mod natural procedura este mai migăloasă, în schimb sunteţi siguri că nu vă afectează deloc sănătatea. Pentru ouă roşii ai nevoie de coji de ceapă roşie. Se fierb bine până la extragerea totală a pigmentului. Se toarnă soluţia peste ouăle fierte în prealabil împreună cu 100 ml de oţet alb şi se lasă câteva ore. Se verifică periodic culoarea.
• roşu intens - foloseşte sfecla roşie. Cubuleţele de sfeclă se fierb un sfert de oră.
• roz pastelat - ţine ouăle în suc concentrat de zmeură.
• oranjul - se obţine din fiertura de coji de ceapă albă, morcovi sau coji de portocale.
• galben strălucitor - prin fierberea frunzelor de pătrunjel sau a florilor de păpădie.
• tentă aurie - cojile de mere galbene.
• nuanţă albăstruie - varza roşie.

Fierbe-le împreună cu câteva frunze tocate de varză roşie. Scoate frunzele după fierberea ouălor şi aşteaptă aproximativ o oră. Rezultatul va fi uimitor.
• albastru - este dat şi de afine.
• verde - orice frunze sau plante intens pigmentate. Spanacul, urzicile şi frunzele de nuc sunt cele mai utilizate.
• maron - cafea sau ceai negru. Este indicat să foloseşti cafea proaspăt măcinată şi să dai focul cât mai mic pentru a nu colora şi aragazul.

Ouăle se mai pot decora cu frunze de pătrunjel, de mărar sau trifoi. Pe ouăle umede se lipesc frunzuliţe mici, apoi se pune fiecare ou astfel decorat într-un tifon curat şi se leagă fiecare bucată ca într-o punguţă. Operaţia se poate face şi cu un ciorap de nailon. Partea de coajă acoperită cu frunză va rămâne nevopsită. La sfârşit se lustruiesc şi acestea.

Cele mai frumoase ouă de Paşti, care fac şi acum faima Bucovinei, sunt ouăle inchistrite, numite impropriu ouă încondeiate. Pe la noi această tradiţie frumoasă, din păcate, cade în umbră. Tehnica utilizată este aceea a păstrării culorii de fond şi constă în trasarea pe ou a unor desene, cu ajutorul cerii de albine topită, şi scufundarea succesivă în băi de culoare (galbenă, roşie şi neagră). Pentru încondeiat, se pregăteşte, într-un ibric, ceara curată de albine, care se topeşte şi se păstrează mereu caldă cât se lucrează. Cu un mic tub metalic, legat pe o pană de lemn, se ia ceara şi se desenează pe fiecare ou flori, cercuri suprapuse, figuri geometrice. Apoi se fierb ouăle direct în baia de vopsit.

Puteţi folosi şi creion cerat pentru a desena pe ouă, desenele rămânând albe după vopsire. Unealta folosită se numeşte chisită şi este un beţişor de lemn ce are fixată la unul din capete o pâlnie minusculă confecţionată din alamă, prin care este petrecut un fir de păr de porc.

La sfârşit, după “scriere” şi “îmbăiere”, oul se încălzeşte puţin şi, cu ajutorul unei cârpe, de asemenea uşor încălzită, se îndepărtează straturile de ceară, punându-se în evidenţă desenul.

Cele mai răspândite motive folosite la inchistrirea ouălor sunt crucea Paştelui, floarea Paştelui, cărarea ciobanului sau cărarea rătăcită, brâul şi desagii popii, brăduţul, frunza de stejar, albina, peştele, coarnele berbecului, cârja şi steaua ciobanului, inelul ciobanului, fluierul ciobanului, “patruzeci de clinişori”, vârtelniţa, creasta cocoşului, broasca, fierul plugului, uliţa satului, grebla, etc.

Realizarea ouălor inchistrite începe de pe la mijlocul Postului Mare. De regulă, ele nu se mănâncă. După ce se sfinţesc în noaptea de Înviere, sunt dăruite rudelor şi celor dragi şi sunt păstrate în apropierea icoanelor până la Paştele următor.

Ornamentica ouălor decorative este extrem de variată, ea cuprinde simboluri geometrice, vegetale, animale, antropomorfe şi religioase. Iată câteva simboluri şi semnificaţii utilizate:
• linia dreaptă verticală = viaţa;
• linia dreaptă orizontală = moartea;
• linia dublă dreaptă = eternitatea;
• linia cu dreptunghiuri = gândirea şi cunoaşterea;
• linia uşor ondulată = apa, purificarea;
• spirala = timpul, eternitatea;
• dubla spirală = legătura dintre viaţă şi moarte.

Ciocnitul ouălor semnifică sacrificiul divinităţii primordiale şi se face după reguli precise: persoana mai în vârstă (de obicei, bărbatul) ciocneşte capul oului de capul oului ţinut în mână de  artener, în timp ce rosteşte cunoscuta formulă “Hristos a înviat!”, la care se răspunde “Adevărat a înviat!”. În tradiţia populară de la noi, oul roşu de Paşti ar avea puteri miraculoase, de vindecare, de îndepărtare a răului, fiind purtător de sănătate, frumuseţe, vigoare şi spor.

..Orice pă­cat de-al tău înseamnă un cui înfipt în Trupul lui Hristos!


 
..DRUMUL CRUCII –ESTE DRUMUL PRIN CARE HRISTOS NE ARATĂ CALEA SPRE MÂNTUIRE...
...Prea multe cuvinte nu am să spun , ar fi cuvinte spuse în van pe lângă aceste icoane, las imaginile să vorbească de la sine , ...priviti și veți descoperi mai mult decât o mie de cuvinte ...
...Drumul Crucii” sau „Via Dolorosa” sau „Drumul durerii” sau "Drumul spre Golgota"acelasi este...
... este calea urmată de Domnul nostru Iisus Hristos, cu Crucea pe umeri, de la pretoriu unde a fost dată sentinţa de condamnare la moarte și încă ce moarte, moarte, pe cruce, până la Golgota, locul unde a fost răstignit.
... Conform Sfintei Scripturi şi tradiţiei, drumul este împărţit de paisprezece opriri, la fiecare dintre acestea fiiind ridicate mici altare în cintea mântuitoarelor Sale Patimi.
...Pentru a vorbi de fiecare în parte ar însemna să scriu prea mult și totul ar deveni un pic plictisitor dar vă provoc la un altfel de citit...
...LA A CITI CU MINTEA PRIN IMAGINI...
...si la a privi această minunată icoană spre cugetare...
...Luati fiecare fereastră în parte analizați bine și veți descoperi cu mult mai mult decât o mie de cuvinte durerea și adevăratul calvar care reprezentat prin acest" Drum al Durerilor Mântuitorului"...
...Personal, m-a fascinat, emoționat și îndurerat această icoană...cuvintele sunt de prisos...
...Căci aşa a iubit Dumnezeu lumea, încât pe Fiul Său Unul-Născut L-a dat, pentru ca tot cel ce crede într-Însul să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică” ...
(Ioan 3: 16).
...Sa fim cu grija , să nu mai batem și noi încă un cui...
...Orice pă­cat de-al tău înseamnă un cui înfipt în Trupul lui Hristos!
Sf Ioan Gură de Aur


O Isuse, desfătarea tuturor acelora care Te iubesc, Tu Prieten şi Mântuitor al păcătoşilor! Adu-Ţi aminte de adânca tulburare pe care ai suferit-o, atunci când s-a apropiat timpul hotărât încă din veşnicie al Sfintelor Tale Patimi, când ai spălat picioarele Apostolilor Tăi, le-ai oferit Trupul şi Sângele Tău drept hrană, I-ai mângâiat cu blândeţe şi ai mărturisit apoi în plinătatea tristeţii: “Sufletul Meu e cuprins de o întristare de moarte!” Adu-Ţi aminte de tot chinul şi strâmtorarea suferite înainte de moartea Ta pe Cruce, când după ce Te-ai rugat de trei ori în sudoare însângerată de frică, ai fost trădat de apostolul Tău, ai fost prins de poporul Tău, învinuit prin minciună, condamnat pe nedrept de judecătorii Tăi, prigonit deşi erai nevinovat, în oraşul ales aflat în mare sărbătoare, jefuit de hainele Tale, bătut cu pumnii, legat de o coloană şi biciuit, încoronat cu spini şi batjocorit în nenumărate alte feluri. Prin aceste Patimi, dăruieşte-mi o Doamne Dumnezeul meu, căinţă
adevărată, ispăşire vrednică şi iertarea tuturor păcatelor mele.
Tatăl nostru…, Bucură-Te Marie

Sf. Ioan Scărarul

 

Care sunt cele 30 de trepte ale scării virtuților?
1. Lepădarea de viața păcătoasă
2. Hotărârea de a merge pe calea despătimirii
3. Înstrăinarea cea bună de voia proprie
4. Ascultarea
5. Pocăința
6. Cugetarea la moarte
7. Plânsul de bucurie făcător
8. Blândețea și nemânierea
9. Neținerea de minte a răului
10. Neclevetirea
11. Tăcerea și vorbirea cu folos
12. A nu minți
13. A nu lenevi
14. Curăția trupească
15. Neiubirea de arginți, neagoniseala
16. Trezirea din nesimțire
17. Neîngreuierea somnului
18. Privegherea
19. Neînfricarea, curajul
20. Fuga de slavă deșartă
21. Nimicirea mândriei
22. Alungarea gândurilor de hulă
23. Nerăutatea și nevicleșugul
24. Smerita cugetare
25. Discernământul, deosebirea gândurilor
26. Dreapta socoteală
27. Isihia, liniștirea
28. Rugăciunea curată
29. Despătimirea
30. Dragostea

Dr. Gupta spune: Nimeni nu ar trebui să moară de cancer;

 

1). Primul pas este oprirea consumului de zahăr, atunci când nu există zahăr în organism, celulele canceroase mor în mod natural.
(2). Al doilea pas este un pahar de suc de lămâie amestecat cu un pahar de apă caldă și după aproximativ 1 lună celulele canceroase vor scădea, consumul de suc de lămâie fierbinte poate preveni cancerul. Nu adăugați zahăr. Sucul fierbinte de lămâie este mai util decât sucul rece de lămâie. Un studiu de la Universitatea din Maryland a constatat că medicamentele naturale sunt de 1.000 de ori mai bune decât substanțele chimice.
(3). Al treilea pas este reducerea riscului de cancer dacă se utilizează 3 linguri de ulei organic de cocos dimineața și noaptea.
Puteți aplica ambele tratamente pentru a preveni diabetul. Ignoranța nu este o scuză; Împărtășesc aceste informații de mai bine de 5 ani. Spune-le celor din jur.
Cartofii galbeni și mov previn cancerul.
01. Mănâncatul și băutul adesea pot crește riscul de cancer de stomac.
02. Nu mâncați niciodată mai mult de 4 ouă pe săptămână.
03. Consumul de pui înapoi (coapsa etc.) poate provoca cancer de stomac.
04. Nu mâncați niciodată fructe după masă. Trebuie să mâncăm fructe înainte de a mânca.
05. Să nu bem ceai în timpul menstruației.
06. Să consumăm mai puțin lapte de soia ...
07. Pe stomacul gol (stomacul flămând) pentru a consuma roșii.
08. Pentru un pahar de apă în fiecare dimineață înainte de mese pentru a preveni oboseala.
09. Nu mâncați niciodată cu 3 ore înainte de culcare.
10. Evitarea apei poate provoca diabet și hipertensiune. Baza principală a nutriției ar trebui să fie consumul ridicat de apă.
11. Mănâncă pâine prăjită preparată la cuptor sau pâine prăjită.
12. Țineți telefonul departe de dvs. în timpul somnului.
13. Bea 10 pahare de apă pe zi pentru a preveni cancerul vezicii urinare.
14. Bea mai multă apă în timpul zilei, cu excepția nopții
15. Consumul mai mult de 2 căni de cafea pe zi poate provoca insomnie și probleme de stomac.
16. Ar trebui să consumi mai puține grăsimi. Digestia durează între 5 și 7 ore, ceea ce te face să te simți mai obosit.
17. Mănâncă mai puțin după ora 17:00
18. Bananele, grapefruiturile, spanacul, dovleceii, piersicile te fac să te simți mai fericit.
19. A dormi mai puțin de 8 ore pe zi afectează funcția creierului. O pauză de jumătate de oră după-amiază vă permite să arătați mai tânăr.
20. Roșiile fierte au proprietăți curative mai bune decât roșiile crude.
21. Sucul fierbinte de lamaie ucide celulele canceroase. Sucul cald de lămâie ne îmbunătățește calitatea vieții și ne permite să trăim mai mult.
Adăugați 2-3 felii de lămâie în apă caldă pentru a obține băutura noastră zilnică.
Lămâia lasă un miros amar în apa fierbinte, care este cel mai bun ingredient pentru a ucide celulele canceroase.
Sucul rece de lamaie contine doar vitamina C, previne hipertensiunea.
Sucul fierbinte de lamaie previne dezvoltarea tumorilor canceroase.
Testele clinice au arătat că sucul fierbinte de lămâie funcționează.
Tratamentul cu acest tip de lămâie nu numai că distruge celulele diavolului, dar nu afectează celulele sănătoase.
În continuare ... Acidul citric și lămâia, sucul de lămâie, reduc hipertensiunea arterială și previn tromboza venoasă profundă. Reduce cheagurile de sânge prin reglarea circulației sanguine -După ce am citit acest articol, să nu uităm să îl împărtășim cu alții!
-Să împărtășim pentru a vă proteja sănătatea și a informa oamenii din jur !!!
-Am încercat să convertesc cât am putut. Sper că îți place.

Aburul Vaginal


 Terapia cu aburi pentru vagin seamănă foarte mult cu procesul de preparare a ceaiului. Pui niște ierburi speciale în apă fierbinte și apoi – aici se termină asemănările cu ceaiul – îți plimbi fundul deasupra ei și lași aburii să-ți curețe profund vaginul și uterul. Se pare că treaba asta poate trata dezechilibrele hormonale, disconfortul cauzat de menstruație și problemele digestive.Lângă mine există un spa care oferă acest serviciu, dar ăștia cer 50 de dolari pentru o ședință de aburire de 30 de minute.Ce punem ?
Plante și apă fierbinte , un prosop mare de baie este foarte util .
Plante: mușețel, gâlbenele ,rozmarin ,chiar lavandă și petale de trandafir .
Se lasă apa pe aragaz într-un vas 5 -10 litrii ,până o aducem în punctul de fierbere . Adăugăm plantele /ceaiurile și punem un capac - 5 min , apoi râsturnăm totul într-o găleată sau .....găletușă, sunt sufletele ce folosesc chiar și oală de pământ - foarte indicată dealtfel.
Probăm să nu ne frigem , chiar și aburul provoacă arsuri foarte grave.
Punem fundul gol pe vas și ne învelim cu un prosop mare ,o păturică, sau un halat .
Important este să nu iasă aburul repede .
Sub vas pune un covor sau mochetă, pentru a se evita răcirea prea repede.
Timpul unei astfel de curățări este de la minim 30 min spre 1 oră .
Se poate adăuga apă fierbinte ,mișcările făcându-se repede și cu foarte mare atenție .
Cine nu are la dispoziție plante, poate pune în apă sare grunjoasă ( mare de murături) , se stă deasupra aburului tot 30min ,până la 1 oră.
Poți citi o carte,frunzări o revistă ,croșetezi,desenezi,poți să îți pui o măsuță în față și să ai alte activități, asta în cazul în care ești pe genul : " mă plictisesc repede" ..., ..te joci pe tel😁....sau stai pe fb😅, nu încerca să intrii în meditație fiindcă riști să te accidentezi singurică .

Nu pune chiloței la final . Sau pune pe tine ceva moale și pufos ,larg ,fără a te deranja un elastic sau o dantelă .
Fă tot posibilul să rămâi într-o atmosferă caldă ca și veșminte ,sau bagă-te în pat cu o lenjerie ce drag îți este la atingere și miros.

Indicat să se repete procesul de curățare o dată pe săptămână, sau măcar la lună.

Beneficii ?🤔
Experimentează și ai să simți pe pielea ta schimbarea ( sau beneficiile) în trup /minte și chiar suflet !
Să ne spui și nouă ,a doua zi cum îți este !😍
Și ....cum ți-ai redescoperit trupul , zona genitală , cum te-ai relaxat și cât de ușoară te simți !
Să ne spui și nouă cum au dispărut ca prin minune anumite scurgeri vaginale și chiar hemoroizi ! Cum dacă ai avut dureri , acum ele nu mai există , iar de aveai mâncărimi acum nici nu mai știi de existența lor.
Să ne spui și nouă cum ....pofta de a face sex a revenit în viața ta !
Să ne spui și nouă că acum îți iubești feminitatea din nou sau mai mult ca altădată!

Să ne spui și nouă ,fiindcă "noi" ....îți povestim întotdeauna ce anume te interesează !
Iar noi toate ce te citim , îți spunem dinainte că TE IUBIM FEMEIE !

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor