Am primit reteta unui nou preparat natural din partea domnului Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel. Cu siguranta, vor fi multi dintre dumneavoastra pentru care acest remediu sub forma de unguent va fi deosebit de util. Va dorim multa sanatate!
Catre echipa Dacic Cool - Este pentru a doua oara cand reusesc sa prepar un unguent compus din 72 de plante. Va trimit reteta, lista plantelor din reteta si modul de preparare a unguentului compus din 72 de plante, ceara de albine si tamaie. Va trimit si poza cu unguentul obtinut. Ma suna cu fel si fel de probleme medicale multi cititori fideli ai dvs (Dacic Cool). Va doresc numai bine si sanatate! Cu stima si respect: Marcus Ioan, din Aiud, judetul Alba.
Catre echipa Dacic Cool - Este pentru a doua oara cand reusesc sa prepar un unguent compus din 72 de plante. Va trimit reteta, lista plantelor din reteta si modul de preparare a unguentului compus din 72 de plante, ceara de albine si tamaie. Va trimit si poza cu unguentul obtinut. Ma suna cu fel si fel de probleme medicale multi cititori fideli ai dvs (Dacic Cool). Va doresc numai bine si sanatate! Cu stima si respect: Marcus Ioan, din Aiud, judetul Alba.
Lista plantelor din unguentul cu gelatina pentru artroze (gonartroze, coxartroze, boli reumatice, spondiloze - dureri de mijloc, neuropatii, osteofite)
Aloe, frunze, 1 bucata, alun, frunze, 2 lingurite, ardei iute rosu, 4 bucati, arnica, flori, 3 lingurite, banutei, flori, 3 lingurite, boz, frunze, 1 lingurita, busuioc, partea aeriana, 1 lingurita, canepa, seminte, 5 lingurite, castan salbatic, frunze, 2 lingurite, catina, fructe, 2 lingurite, chiparos, frunze, 3 lingurite, cimbrisor, partea aeriana, 3 lingurite, cimbru de gradina, partea aeriana, 2 lingurite, coada soricelului, partea aeriana (eventual flori), 3 lingurite, cuisoare, 3 lingurite, dafin, foi, 3 lingurite, dracila, coaja, 1 lingurita, dud alb, crengute, 3 lingurite, floarea-soarelui, seminte macinate, 3 lingurite, galbenele, flori, 3 lingurite, ghimbir proaspat, radacina rasa, 3 lingurite, ginkgo biloba, frunze, 3 lingurite, hrean, radacina, 3 lingurite, iedera, frunze, 2 linguri, ienupar, fructe, 3 lingurite, in, seminte macinate, 3 lingurite, lavanda, flori, 1 lingurita, lemn dulce, radacina, 3 lingurite, macese, fructe, 3 lingurite, maghiran, frunze, 3 lingurite, marul lupului, partea aeriana, 1 lingurita, matraguna, partea aeriana (eventual frunze), 1 lingurita, menta, partea aeriana, 3 lingurite, mesteacan, frunze, 2 lingurite, muguri de pin, 3 lingurite, muguri de plop negru, 3 lingurite, musetel, flori, 3 lingurite, mustar alb, seminte, 2 lingurite, nucsoara, 10 grame, obligeana, radacina, 3 lingurite, orez, macinat, 3 lingurite, papadie, frunze, 3 lingurite, pedicuta, partea aeriana, 3 lingurite, piper negru, 1 lingurita, rocoina, partea aeriana, 3 lingurite, roinita, partea aeriana (frunze), 1 lingurita, rostopasca, partea aeriana, 1 lingurita, rozmarin, frunze, 3 lingurite, salcie, coaja, 3 lingurite, salvie, partea aeriana (frunze), 2 lingurite, sanziene, partea aeriana, 3-6 lingurite, saschiu, frunze, 1 lingurita , scortisoara, 3 lingurite, soia, fructe, 4 lingurite, sovarv, partea aeriana, 1 lingurita, spanz, radacina macinata, 3 lingurite, sunatoare, partea aeriana, 3 lingurite, tarate de grau, 3 lingurite, tataneasa, radacina, 3 lingurite, traista ciobanului, partea aeriana, 3 lingurite, trandafiri, petale, 1 floare rosie si frunze, trei frati patati, partea aeriana, 3 lingurite, troscot gigant Japonez, frunze, crengute, 3 lingurite, tuia, frunze, 2 lingurite, turita mare, partea aeriana, 1 lingurita, turmeric (curcuma), 2 lingurite, untul pamantului, radacina proaspata rasa, 100 de grame, urzica vie, partea aeriana, 3 lingurite, usturoi, o capatana mare, vetrice, flori, 1 lingurita, vita-de-vie rosie, frunze, 2 lingurite, zmeur, crengute, 3 lingurite.
Se topeste untura de porc, untul sau grasimea tartinabila. In grasimea topita se introduce amestecul de plante (se pot folosi plante proaspete, dar si plante uscate – eu folosesc plante proaspete, dar si plante uscate, deodata). Se fierbe preparatul pana da in clocot, pana se aduna plantele, apoi se ia de pe foc. A doua zi se incalzeste preparatul pana la topire, eventual se mai poate fierbe putin, apoi se ia de pe foc. A treia zi se incalzeste preparatul pana la topire, apoi se strecoara. Eu folosesc o sita metalica (ca un strecurator de ceai mai mare), in care pun doua randuri de tifon (cumparat de la farmacie). Separat, intr-un alt vas topesc 30 de grame de tamaie medicinala, pe care o torn in vasul in care s-a preparat unguentul (intre timp, acesta este gol, caci am strecurat unguentul). Tot separat, topesc si 50-80 de grame de ceara de albine, pe care o torn in vasul in care este tamaia. Daca tamaia s-a intarit, se incalzeste pana la topire si se amesteca cele doua topituri, tamaia topita cu ceara de albine topita. Peste topitura aceasta se toarna unguentul (care a fost strecurat), apoi se amesteca bine.
Se mai pot incorpora in unguent uleiuri naturale comestibile. Eu prepar amestecul de uleiuri naturale vegetale intr-o sticla cu gura larga, cu dop, de 250 ml. Se pune o lingura de ulei vegetal natural, de exemplu de in, din samburi de struguri, din seminte de canepa (din acesta eu pun 200 ml). Aceste uleiuri vegetale se amesteca bine cu unguentul topit. Se poate incorpora si gelatina.
Gelatina se prepara astfel: peste 30 de grame gelatina alimentara pulbere se pun 100 ml de apa calduta (eu prepar un decoct din plante, la fel ca amestecul de plante din unguent, si ambele amestecuri le prepar deodata), se amesteca, se pune la bain-marie si se topeste gelatina (atentie: nu se fierbe, caci se degradeaza!). Gelatina topita, in stare lichida, se toarna in unguentul lichid si se amesteca bine. Se mai poate adauga la unguent venin de albine: 0,5 grame de venin de albine se dizolva in putina apa distilata calduta (25-30 ml).
In apa distilata se pune putina zeama de lamaie (ca sa asigure un mediu acid, caci astfel veninul de albine se dizolva mai usor). Solutia cu veninul de albine se amesteca apoi cu unguentul topit, in stare lichida. Daca s-a adaugat gelatina in unguent, atunci se mai poate strecura odata. Unguentul in stare lichida se toarna in recipiente corespunzatoare (in cutiute de plastic pentru unguente, la 100 ml, cu capac filetabil). Dar nu trebuie adaugata neaparat gelatina la acest unguent si nici venin de albine. Eu le-am adaugat pentru cresterea efectului terapeutic al unguentului. Se mai pot adauga: xilina (2 fiole a cate 10 ml), ulei volatil de menta, ulei volatil de eucalipt, ulei volatil de ienupar – cate 5 ml din fiecare ulei volatil. Eu amestec uleiurile volatile cu uleiurile vegetale, iar in aceste uleiuri vegetale incorporez si xilina.
Nota: Se pot prepara si cantitati mai mici de unguent.
Mod de administrare
Unguentele (alifiile naturale) se folosesc la fel ca unguentele farmaceutice: se unge locul afectat de boala de doua, trei ori pe zi sau la nevoie (cand doare). Inainte de folosirea unguentului se poate utiliza o frectie alcoolica (sau spirt medicinal) contra reumatismului, ca sa deschida porii pielii.
Cei care sufera de artroze sau gonartroza este indicat sa ia gelatina si pe cale interna (de baut).
Pe domnul Ioan Marcus il puteti contacta la numarul de telefon 0745.558.868, dupa ora 18.00, sau la adresa de e-mail janosm3@gmail.com . Dumnealui tine sa mentioneze ca nu da consultatii, nici sfaturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Introdu adresa de email pentru a te abona la blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.