miercuri, 30 septembrie 2020

Porumbul, sursa de vitamine care ajuta la scaderea in greutate

 

Fie ca este consumat sub forma de fulgi de porumb, in pizza, popcorn sau tortilla, ca salata sau la gratar, porumbul este unul dintre cele mai gustoase, sanatoase si populare alimente din lume. In 100 de grame de porumb sunt aproximativ 10 grame de fibre, 9 grame de proteine, 4 grame de grasime, 1,5 grame de minerale. Restul sunt carbohidrati. In porumb se afla foarte mult potasiu (295 mg), fosfor (215 mg), magneziu (90 mg), calciu (8 mg), sodiu (6 mg), zinc (1,7 mg), fier (1,5 mg) si mangan (415 mg). De asemenea, porumbul are un continut bogat in cupru si seleniu. Totodata, vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, E si acidul folic care se gasesc la porumb formeaza un cocktail plin cu sanatate. Porumbul este bogat in aminoacizi esentiali, cum ar fi leucina, valina, fenilalanina, izoleucina si treonina. In plus, porumbul nu contine gluten, un mare avantaj fata de alte cereale.

Porumbul are pana la 75 la suta apa. In timp ce porumbul din conserve contine doar aproximativ 80 de calorii, porumbul uscat contine 350 de calorii. Printre carbohidratii valorosi se numara glucoza, fructoza si zaharoza. Bine de stiut: porumbul direct dupa recoltare se caracterizeaza prin cel mai dulce gust. Inca un lucru: cu cat porumbul este mai lung, cu atat zaharul este transformat in energie. Datorita ingredientelor sale valoroase si a valorii nutritive ridicate, porumbul este numit cu adevarat sanatos.
Cum ajuta porumbul la pierderea in greutate?
Mai ales vitaminele B2, B3 si B5 stimuleaza arderea grasimilor. In plus, fibrele continute in porumb stimuleaza digestia, pe de o parte, si o completeaza, pe de alta parte. Mineralele precum magneziul sprijina puterea musculara, iar potasiul sistemul cardiovascular. Ca cereala integrala, porumbul se afla intr-o categorie de alimente care protejeaza sanatatea. Numeroase studii au legat consumul de cereale integrale la un risc mai mic de boli de inima, accident vascular cerebral, cancer, diabet de tip 2 si obezitate.
Desigur, dimensiunea portiilor conteaza. Incercati sa alegeti portii care sa corespunda nevoilor corpului si nivelului de activitate. Pentru majoritatea femeilor adulte, asta ar insemna o jumatate de cana de boabe prajite la cuptor sau trei cani de floricele. Porumbul contine o varietate de vitamine B, precum si potasiu. Acest din urma mineral sustine tensiunea arteriala sanatoasa, functia inimii, contractiile musculare, previne crampele musculare si ajuta la mentinerea masei musculare.
Porumbul furnizeaza aproximativ de 10 ori mai multa vitamina A decat alte cereale. Pe langa protejarea impotriva declinului cognitiv, vitamina A sustine sistemul imunitar si ajuta la formarea mucoaselor din tractul respirator. Membranele mai puternice formeaza bariere de protectie mai bune pentru a-i tine pe germeni in afara fluxului sanguin. Porumbul ofera antioxidanti protectori – luteina si zeaxantina, principalii carotenoizi (sau pigmenti) ai porumbului, va ajuta sa va protejati ochii si s-a dovedit ca reduc riscul de degenerare maculara si de cataracta.
Puteti citi continuarea pe https://www.daciccool.ro/romania-mea/parerea-mea/9978-porumbul-sursa-de-vitamine-care-ajuta-la-scaderea-in-greutate

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor