luni, 31 iulie 2023

Dieta cu oua. Cum sa slabesti si sa iti mentii greutatea

 

Aceasta cura de slabire este un program care nu urmareste doar inlaturarea grasimii, ci are ca rezultat ceva cu mult mai important: mentinerea greutatii, prin conferirea elasticitatii tesutului conjunctiv (existent pretutindeni in organism). Persoanele care urmeaza acest regim reusesc sa se bucure de o slabire rapida (pierderea pana la 7-8 kilograme in doua saptamani), beneficiind totodata de o activitate metabolica intensa, care are ca efect mentinerea siluetei. Aceasta dieta, numita si dieta Mayo, este o dieta severa, foarte restrictiva si saraca in calorii. Pentru persoanele care doresc sa slabeasca prin modificarea metabolismului, nutritionistii americani recomanda ca regimul de doua saptamani sa fie respectat cu strictete, fara nici o abatere (nu se va consuma nici macar o bomboana, o guma de mestecat sau un pahar cu bere).

Accentul se pune pe consumul de fructe si legume proaspete, cereale integrale si alimente bogate in proteine, dar cu un continut scazut de grasimi. Zilnic, aceste grupe de alimente trebuie sa alcatuiasca un meniu al carui aport caloric sa fie in jur de 1.000-1.400 de calorii, in functie de cat vrei sa slabesti.
In prima etapa, timp de doua saptamani, vei renunta treptat la obiceiurile alimentare gresite si iti vei reorganiza programul alimentar, astfel incat sa nu includa decat trei mese principale, iar gustarile dintre mese sa fie reprezentate doar de fructe si legume proaspete. La finalul acestei perioade, vei reusi sa elimini cinci obiceiuri alimentare nesanatoase: vei renunta la zahar, dulciuri procesate, mancare de tip fast food, prajeli si grasimi nesanatoase.
Cea de-a doua parte a regimului este o faza de mentinere, pe care o vei adopta drept regim de viata, vei invata sa aproximezi valoarea calorica a meselor si vei dezvolta regulile invatate in faza anterioara. De asemenea, in aceasta etapa, iti este permis sa gusti din alimentele care iti fac pofta, doar daca acest lucru nu devine o obisnuinta. Pentru rezultate sigure si de durata este important ca regimul alimentar sa fie sustinut de exercitii fizice.
Iata care este meniul recomandat pentru o saptamana:
Meniul pentru mic dejun este acelasi in fiecare zi: un grepfrut, unul sau doua oua, cafea neagra sau ceai fara zahar.

Luni:
Pranz: 2 oua fierte (tari), 1 rosie, 300 g spanac fiert.
Cina: 200 g friptura de vita, salata verde cu ulei si lamaie.

Marti:
Pranz: 250 g sunca si o cutie de iaurt natural.
Cina: 200 g friptura de vaca, salata verde cu ulei si lamaie.

 MIERCURI:

Prânz: 2 ouă fierte (tari), o felie de șuncă și salată.
Cina: Supă de zarzavat, fără carne, brânză de vaci slabă și un fruct proaspăt.
JOI:

Prânz: 1 ou fiert (tare), morcovi, roșii, 50 g cașcaval.
Cina: Un bol de salată de fructe fără zahăr sau un iaurt.
VINERI:

Prânz: 250 g pește slab fiert cu lămâie și o roșie.
Cina: 200 g friptură de vită cu o țelină rasă.
SÂMBATĂ:

Prânz: 1/2 pui la cuptor cu salată verde și lămâie.
Cina: 2 ouă fierte (tari), un bol de morcovi rași și o roșie.
DUMINICĂ:

Prânz: 2 ouă fierte (tari), o țelină fiartă și un fruct proaspăt.
Cina: Tot ce doriți în limita a 300 g, fără dulciuri, fără pâine sau alcool.

Dacă nu se respectă dieta cu strictețe mai mult de 6 zile, aceasta trebuie întreruptă și reluată doar după 3 luni.
Este important să se consume cât mai multe lichide, sucuri naturale fără zahăr sau dacă se poate numai apă plată.

Bolile vin peste tine, și la urmă te intrebi; "DE CE ???"


 

ÎNCETEAZĂ SĂ MAI LUCREZI DUMINICA!!!!
Bolile vin peste tine, și la urmă te intrebi;
"DE CE ???"
Mai demult şi ţăranii care erau la ogoarele lor, de îndată ce auzeau clopotul de Vecernie, îşi făceau Cruce şi încetau munca.
La fel şi femeile ce stăteau acasă, se sculau, îşi făceau Cruce şi lăsau împletitul sau orice altceva lucrau.
Iar Dumnezeu îi binecuvânta.
Erau sănătoşi şi se bucurau… Acum au desfiinţat sărbătorile, s-au îndepărtat de Dumnezeu şi de Biserică şi în cele din urmă tot ce scot din munca lor dau la doctori şi la spitale…
Odată a venit un tată la Colibă şi mi-a spus:
“Copilul meu se îmbolnăveşte adesea şi medicii nu pot afla ce are”.
“Să încetezi să mai lucrezi duminica şi toate se vor schimba”, i-am spus.
Şi într-adevar, n-a mai lucrat şi copilul lui s-a vindecat.
Întotdeauna le spun mirenilor să înceteze de a mai lucra duminicile şi sărbătorile, ca să nu-i ajungă nenorociri în viaţă.
Fiecare îşi poate rândui treburile, astfel încât să nu le facă în duminici şi sărbători.
Principalul este sensibilitatea duhovnicească.
Dacă există sensibilitate, se pot afla soluţii pentru toate.
Şi chiar de s-ar păgubi puţin din pricina unor schimbări ale treburilor lor, vor primi îndoită binecuvântare.
DAR CEI MAI MULȚI NU INTELEG ACEASTA.
Nu merg nici la Sfânta Liturghie.
SFÂNTA LITURGHIE SFINȚEȘTE.
Dacă creştinul nu merge duminica la biserică, cum se va sfinţi????
Din păcate, însă, oamenii încet-încet merg înspre a nu mai respecta nici sărbători, nici nimic...
(Sf.Paisie Aghioritul)

Postul Maicii Domnului.


Sa știți ca pe mulți ii intreb,dacă o iubesc pe Maica Domnului,si atâta de ușor îmi răspund..da...și eu ii intreb ,sincer..ii ți postul?
I-ai ținut pana acuma postul?

Si zice nu..
-pai cum o iubești? Dacă tu nu ții postul Maicii Domnului

-ati vazut cum o iubesc pe Maica Domnului?nu ii țin postul...pe urma nu se roagă la Maica Domnului, nu o cheamă în ajutor....dar altfel o iubesc......o iubesc pana o izbesc....o izbesti în mintea ta, în păcatele tale,în răutățile tale....

Sa aveți grija,sa aveți grija ca mulți oameni sunt falși,în credință si-n trăire....

 Parintele Arhimandrit Ghelasie Țepeș.

O rugăciune a Părintelui Ilarion Argatu (1913 – 1999)

 "„Doamne Dumnezeul nostru și al tuturor puterilor, dăruiește sănătate și vindecă-i pe cei bolnavi, dă-le hrană celor înfometați, haine și adăpost celor ce nu au, libertate celor ce sunt lipsiți de ea, iertare de păcat tuturor. Luminează-le Doamne mintea celor ce sunt în examene. Dă Doamne liniște și pace în lume și ne iartă pe noi păcătoșii! Luminează-le mințile Doamne la toți mai-marii vremii care vor să distrugă întreaga omenire pentru ca să rămână ei stăpânii acestui sfânt pământ al Tău Doamne!

Întărește-ne în dreapta Ta credință, alungă de la noi pe toți vrăjmașii, cei văzuți și nevăzuți. Dăruiește-mi și mie Doamne, tot ceea ce doar Tu crezi că-mi este de folos; fie Doamne așa cum voiești Tu și nu după voia mea. Binecuvântat fie Numele Tău Cel Sfânt în vecii vecilor, Amin. „Doamne, noi ne rugăm pentru cei care nu au timp să se roage, pentru cei care nu au credință, ce nu au nădejde în Dumnezeu; ne mai rugăm pentru săraci, pentru care nimeni nu se roagă. Și mai pomenește Doamne și pe cei săraci adormiți întru Domnul și care nu au pe nimeni care să-i pomenească. Amin!"

Hrana Explozivă şi de Depunere

 

"Ca Medicină Isihastă Împărţirea este: Neutru, Acid-Yin, Alcalin-Yang, deci Treime. Şi cel mai important este Neutrul, din care Ies Acidul şi Alcalinul şi în care se Întorc.
O altă Împărţire a Alimentelor ca Medicină Isihastă este în Explozive şi de Depunere.
Aşa sunt Alimente Yin şi Explozive şi de Depunere. La fel sunt Alimente Yang şi Explozive şi de Depunere. Trebuie bine concretizate şi deosebite, fapt de mare importanţă în Terapie. Trebuie ştiut că Sunt Alimente care Hrănesc Forma Organelor şi Alimente care Hrănesc Conţinutul Organelor.
Aici este un Amănunt de obicei neglijat. De obicei nu este luată în consideraţie Forma, ci doar Conţinutul.
Ca Medicină Isihastă, orice Aliment are o Formă şi un Conţinut, Forma ca Informaţie şi Conţinutul ca Structură. Alimentele Neutre sunt toate Alimentele Nefierte şi Vii, fără să se ţină cont de Yin sau Yang, care sunt Înclinaţii ale Neutrului spre Yin sau Yang. Neutrul este Echilibrul peste Yin şi Yang ca Supra-Formă şi Supra-Informaţie. Dacă se Mănâncă doar Alimente Vii-Neutre, de la Sine se Echilibrează în Organism ceea ce este Nevoie să Treacă în Yin sau Yang, Neutrul avându-le pe amândouă la dispoziţie.
Naturiştii nu trebuie să fie fixişti în alegerea între Yin şi Yang când consumă doar Alimente Complet nefierte, căci Neutrul este peste Yin şi Yang şi totodată le are pe Amândouă. În Alimentaţia care conţine şi Fierturi este în tr-adevăr de mare importanţă deosebirea între Yin şi Yang. Aşa în Bolile grave să se scoată din Alimentaţie toate Alimentele Fierte şi Omorâte, ca să se dea Organismului posibilitatea să Aleagă el ce-i trebuie, ceea ce noi nu putem deosebi. În Cancere de asemeni, căci nu se poate deosebi cu stricteţe ce tip de Cancer este şi doar o Alimentaţie complet Nefiartă-Neutră Echilibrează de la sine. Alimentele Neutre după ce trec în Organism se Despart în Yin şi Yang, după Nevoi. Dar trebuie să se mai Ştie că Alimentele de Origine Animală chiar Nefierte se fac Alimente Explozive, nu de Depunere în Organe, ci de Ieşire şi Consum. Aşa fiţi precauţi cu Alimentele de Origine Animală ca Laptele şi Brînzeturile, chiar dacă sunt Nefierte. De aceea în Boli mai grave trebuie evitate şi Lactatele, chiar dacă par Alimentul cel mai Valoros. Lactatele Hrănesc Exteriorul Organelor, dar nu şi Interiorul lor, încât în Bolile de Degenerare Structurală, cu Lactate Organele mai mult se Distrug decât se Refac.
Tot Alimentele Vegetale sunt cele de Depunere Structurală, cu condiţia să nu fie Fierte, ci Vii şi Crude. Sunt şi Alimente Vegetale Explozive ca Grăsimile în Exces şi Proteinele, precum şi Dulciurile. În Bolile serioase se cere Precauţie, gustaţi doar câte puţin din acestea, folosind în schimb mult Grâu şi Seminţe Uleioase cu atenţie. Învăţaţi să preparaţi Pâinea fără să fie Coaptă, doar Uscată (vezi reţeta la Post).
Grâul şi Orezul sunt Hrana Minune în toate Bolile, dar nu Fierte (vezi indicaţiile la capitolul despre Post), Fructele să se folosească cele care sunt suportate de către Organism; e bine să nu fie nici prea Acre, nici prea Dulci. Condimentele la fel, să fie foarte puţine. Ca Medicină Isihastă noi mai facem o Corelaţie cu Aspectul Coloristic, Culoarea fiind un Indiciu Informativ al Predispoziţiei de Aliment Exploziv sau de Depunere, de Hrănire a Structurii Organelor sau Formei Organelor.
Alimentele Roşii sunt cele care Hrănesc Forma-Exteriorul şi dau Adicitate şi Consum Interior. Aşa în Boli ale Structurilor Organice să se evite cele Roşii, să se folosească cele Verzi şi Galbene care se Depun în Structurile Organelor. Femeile să le evite pe cele Roşii, ca şi Tinerii care pot aluneca în Desfrâu precoce.
Cei Nervoşi deasemenea, deşi prin Nervi se Consumă mult Roşu şi este Nevoie de o Compensaţie. În Bolile de Nervi tot cele Verzi şi Galbene sunt indicate, ca Întărire de Structuri Organice pe care să nu le Consume prin agitaţia de exterior. Energiile de la Brâu-Diafragmă în Jos sunt Roşii. Cele de Plămâni şi Inimă sunt Galbene şi cele de Cap sunt Albastre-Verzui. Vezi în ce categorie de Boli Intri şi foloseşte Alimente ca atare.
Atenţie să deosebeşti Bolile de Structură Organică şi Bolile de Formă Organică. În Hipertensiune nu este nevoie de Roşu, ci de mult Verde. În Bolile de Inimă este nevoie de mult Galben Verzui. În Bolile de Nervi şi Cap cele Verzi sunt cele mai indicate. În Bolile de Pântece şi anexele lui este nevoie de Alimente Roşii dacă este o Hipofuncţie şi de Alimente Galbene-Verzui dacă este o Hiperfuncţie.
În Ulcere şi Colite fiind afectate părţile exterioare se indică Roşu cu mult Verde. Ficatul şi Pancreasul au nevoie de Mult Galben şi Verde totodată, Galbenul Hrănindu-le exteriorul şi Verdele Structura interioară.
Indiciul este că Verdele Hrăneşte Interiorul, iar Galbenul şi Roşu Hrănesc Exteriorul Organelor. De aceea cea mai indicată este o Alimentaţie deodată în cele Trei Culori, ca Organele să preia de la sine fie care ceea ce-i trebuie mai mult. Aşa în Bolile grave să se folosească deodată cele trei culori însă în cantităţi mici şi apoi în proporţii crescute după Forma de Boală, dar păstrându-se o doză mică din toate.
Prezenţa celor Trei este cel mai bun echilibru. Ca Medicină Isihastă noi insistăm pe Alimentele Neutre indiferent de Culoare, Nefierte şi mai ales Seminţe. Peste 50% să fie Cereale, Grâu în special, o parte apoi Vegetale şi altă parte Seminţe Uleioase. Lactatele şi alte derivate să fie ca Anexe în cantităţi mici.
Vi se pare greu şi fără Gust, dar în Boli nu mai este de ales, trebuie făcut tot posibilul să Remediaţi Boala. Folosiţi totodată şi alte Remedii Medicale indicate de către Medici, dar ţineţi cont şi de aceste Considerente. Nu fiţi Fixişti, folosind doar Anumite Remedii. Medicina Isihastă este o Medicină totodată de Suflet şi de Corp. Doar ca Integralitate veţi găsi Vindecarea."
Medicina isihasta. Taina vindecarii. Pp.255 - 258
Ieromonah Ghelasie Gheorghe

Ceai de pelin

 

Ceaiul de pelin, pe cât de amar, pe atât de sănătos

Pelinul este „oaia neagră” a plantelor medicinale, fiindcă gustul său amar foarte intens este suportat și plăcut de puține persoane. Ceaiul de pelin poate avea, însă, o serie de beneficii pentru sănătate, de ajutor în tratarea anumitor afecțiuni.

Pelinul este o plantă care crește în sălbăticie în Europa, Africa de Nord și Asia de Vest, dar poate fi și cultivat special. Frunzele și florile de pelin, precum și uleiul obținut din acestea, se folosesc în producerea unor remedii pe bază de plante.

Pelinul este cunoscut popular și pentru utilizarea lui în prepararea unor băuturi alcoolice, în special vermut și absint. Absintul, popular în secolul al XIX-lea în Europa, a provocat mai multe cazuri de leziuni cerebrale și chiar moarte și a fost interzis în unele zone ale lumii la începutul secolului al XX-lea. Uleiul de pelin continuă să fie folosit ca agent de aromatizare în anumite produse alimentare, deși în cantități mult mai mici decât au fost găsite în absint.

Ca remediu tradițional, pelinul a fost utilizat de-a lungul timpului pentru a îmbunătăți digestia, pentru a stimula menstruația și pentru a combate infestările cu viermi, deși, legat de acest ultim aspect, studiile științifice nu au găsit dovezi clare că ar fi eficient la oameni. De asemenea, pelinul a fost considerat un remediu util pentru problemele ficatului și ale vezicii biliare.

Cum prepari un ceai de pelin?

Ceaiul de pelin se face din frunze și tulpini uscate, o lingură plină adăugată în 250-300 ml de apă clocotită. Se acoperă și se lasă la infuzat 5-10 minute. Se strecoară și se poate bea cât este călduț. Deși gustul poate fi greu de suportat, este de preferat să nu îndulcești ceaiul cu zahăr, pentru a nu-i diminua calitățile. Dacă dorești, îi poți adăuga o linguriță de miere și 2-3 picături de zeamă de lămâie, care îi vor schimba puțin aroma. 

Poți bea o cană cu ceai de pelin cu o jumătate de oră înainte să iei micul dejun. În acest mod, infuzia își va face efectul, iar mâncarea consumată după te va scăpa de gustul neplăcut cu care rămâi. Se vor bea două căni cu ceai de pelin pe zi, înainte de masă, dacă medicul nu recomandă altfel.

Contraindicații ceai de pelin

Înainte de a discuta despre beneficiile ceaiului de pelin, trebuie să știi că nu este recomandat femeilor însărcinate și celor care alăptează, și nici persoanelor care suferă de boli ale sistemului nervos. De asemenea, nici persoanele cu afecțiuni cardiace nu ar trebui să consume ceai de pelin întrucât acesta poate încetini ritmul cardiac. La fel, nici pacienții cu astm alergic nu ar trebui sa bea ceai de pelin, iar cei cu dermatită de contact nu ar trebui să aplice acest ceai la nivel cutanat întrucât poate declanșa iritații.

În plus, este extrem de important ca pelinul sub formă de ceai să nu fie consumat mai mult de două săptămâni la rând, fiindcă poate avea efecte secundare precum halucinațiile, convulsiile, vărsăturile și amețelile.

Ceai de pelin: beneficii

Deși multe persoane îl folosesc ca remediu natural pentru balonare și alte probleme gastrointestinale, ceaiul de pelin poate avea efect și ca adjuvant în tratarea altor probleme de sănătate:

Tratează afecțiunile gastrointestinale

Pelinul este recomandat în special în cazul problemelor digestive, fiindcă este fatal pentru viermii intestinali și pentru bacteriile dăunătoare și reglează ca prin minune tranzitul intestinal. Mai mult, poate trata balonarea, spasmele, flatulența, indigestia, arsurile gastrice și formele nu foarte grave de gastrită, și este totodată și un adjuvant de încredere în tratamentul hepatitei și icterului. 

Pelinul conține agenți amari puternici, cunoscuți sub numele de absintină și anabsintină, care stimulează funcția digestivă și a vezicii biliare. De asemenea, o combinație de mentă, semințe de chimen, semințe de fenicul și pelin a fost raportată într-un studiu ca fiind un tratament eficient pentru durerile abdominale.

Vindecă leziunile de la nivelul pielii

Ceaiul de pelin poate fi aplicat pe răni sau arsuri, fiindcă le curăță în profunzime, previne infectarea acestora și grăbește vindecarea. O tăietură superficială tratată cu ceai de pelin poate fi vindecată complet în doar 2-3 zile.

Reduce simptomele răcelii

Printre beneficiile ceaiului de pelin se numără și acela că poate calma simptomele răcelii și gripei, poate reduce durerea de cap și starea generală proastă. Are și ușoare proprietăți tonice, oferite în special de aroma atât de puternică.

Eficient în tratarea bolii Crohn

Potrivit unor cercetări, ceaiul de pelin consumat zilnic poate fi util pentru a reduce simptomele bolii Crohn. Într-un studiu restrâns, 10 persoane cu această boală au primit 750 de miligrame de pelin uscat de trei ori pe zi timp de șase săptămâni, în plus față de tratamentul obișnuit. Alte zece persoane care nu au primit pelin au servit ca grup de control. În grupul celor care au luat pelin, opt dintre cei 10 participanți au raportat mai puține simptome, în timp ce doar doi din grupul de control au spus că simptomele lor s-au îmbunătățit.  

Ușurează tusea

Ceaiul de pelin consumat de două ori pe zi poate ameliora, ba chiar poate vindeca, tusea cauzată de bronșită sau chiar de pneumonie. Pentru a-i îndulci gustul neplăcut, se poate folosi, cum spuneam, puțină miere de albine, care la rândul ei ajută la calmarea iritației produse în gât de crizele de tuse.

Tratează hemoroizii

Hemoroizii creează neplăceri multor persoane, dar remediile naturale pot fi de ajutor. Compresele cu ceai de pelin aplicate in zona anală pot calma hemoroizii externi.

Util în combaterea durerilor menstruale

Multe tinere și femei adulte se confruntă cu dureri menstruale. Pentru calmarea crampelor menstruale, se poate apela și la ceaiul de pelin, care va fi consumat de trei ori pe zi.

Remediile naturale ar trebui administrate cu precauție

Atenție, orice remedii din plante trebuie luate cu atenție și după ce se cere sfatul medicului sau al farmacistului. Chiar dacă sunt naturale, pot avea efecte adverse și, așa cum am discutat mai sus, anumite contraindicații. Mai ales persoanele care suferă de boli cronice, care se află în tratamente medicamentoase, trebuie să aibă acordul medicului curant înainte de a lua orice remedii sau suplimente alimentare, pentru a se asigura ca acestea nu interferează cu medicamentele pe care le iau.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor