ACEST BLOG ARE ZERO VENIT FINANCIAR -Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos: Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!
marți, 17 septembrie 2024
Ce obții dacă te rogi regulat la Dumnezeu?
Ce obții dacă te rogi regulat la Dumnezeu?O femeie a fost întrebată odată:
_ Ce obții dacă te rogi regulat la Dumnezeu?
Ea a răspuns:
_ În general "nu câștig nimic", dar "pierd lucruri. "
Și a citat tot ce a pierdut rugându-se regulat lui Dumnezeu:
_ Mi-am pierdut mândria.
_ Mi-am pierdut aroganța.
_ Am pierdut lăcomia
_ Am pierdut invidia.
_ Mi-am pierdut furia
_ Mi-am pierdut pofta.
_Am pierdut plăcerea de a minți
_ Mi-am pierdut gustul pentru păcat.
_ Am pierdut nerăbdarea, disperarea și descurajarea.
Uneori ne rugăm, nu pentru a câștiga ceva, ci pentru a pierde lucruri care nu ne permit să creștem spiritual.
Rugăciunea educă, întărește și vindecă.
Rugăciunea este canalul care ne leagă direct de Dumnezeu.
Vrei să știi de ce nu ți-a îndeplinit încă Dumnezeu rugăciunile și ce poți face să ți le îndeplinească imediat?
Vrei să știi de ce nu ți-a îndeplinit încă Dumnezeu rugăciunile și ce poți face să ți le îndeplinească imediat?
Neîndeplinirea Rugăciunilor i-a făcut pe mulți să se întrebe dacă Dumnezeu există cu adevărat, dacă i-a abandonat, sau i-a făcut chiar să devină supărați și furioși pe El.
Chiar dacă aceștia sunt oameni buni, fac fapte bune și se roagă zilnic, anii trec, rugăciunile lor rămân fără răspuns, iar viețile lor sunt la fel de pline de necazuri și suferințe.
Pe de altă parte, alții se roagă doar o dată și Dumnezeu le îndeplinește rugăciunile, aproape peste noapte.
De ce se întâmplă acest lucru? Care este motivul?
Un interviu cu un călugăr preot român, care dorește să rămână anonim, a dezvăluit un secret incredibil care te asigură că Dumnezeu îți va îndeplini rugăciunile, în cel mai scurt timp posibil.
Secretul se numește: “𝗰𝗲𝗹𝗲 𝟳 𝗟𝗲𝗴𝗶 𝗮𝗹𝗲 𝗹𝘂𝗶 𝗗𝘂𝗺𝗻𝗲𝘇𝗲𝘂.”
Și nu, nu este vorba despre cele 10 porunci, pe care le știe toată lumea.
Aceste Legi sunt codurile divine pentru deblocarea îndeplinirii rapidă a rugăciunilor.
Prin înțelegerea și respectarea acestor Legi simple, rugăciunile tale se pot îndeplini în câteva zile.
Mii de persoane au fost ajutate de acest călugăr să-și îndeplinească rugăciunile, chiar dacă înainte de a veni la el s-au rugat ani de zile și nimic nu s-a schimbat în viețile lor.
Au scăpat de suferințe, au devenit fericiți, au atras bani, au primit un loc de muncă mai bun, mai ușor și mai bine plătit, și-au găsit dragostea, au devenit sănătoși și au atins succesul în viață, DOAR prin puterea rugăciunii.
CUGETĂRI :
1. Viata nu face zgomot... Trece atât de ușor, încât dacă nu ești atent, îți scapă printre degete...
2. Cine dă, nu trebuie să-și amintească, iar cine primește nu trebuie să uite.
3. Să fii atent la șoaptele vieții, nu la zgomotele ei.
4. Fiecare vede în ceilalți ceea ce are în inima sa : dragoste sau ură.
5. Dacă fiecare ar acționa fără gândul recompensei, pământul ar fi un rai.
6. Patru lucruri pe care le avem mai mult decât credem : defecte, datorii, ani și dușmani.
7. Netoții caută răzbunarea. Inteligenții lasă destinul să trimită nota de plată.
8. Sunt trei categorii de oameni pe care nu trebuie să-i uiți niciodată :
pe cei care te ajută în momentele dificile, pe cei care te părăsesc în momentele dificile și pe cei care te pun în momente dificile.
9. Matematica îți poate salva viața dacă eviți trei accidente geometrice: cercurile vicioase, triunghiurile amoroase și capetele pătrate.
10. Nu regreta nimic din viață, cu excepția a ce nu ai făcut.
11. Arta de a trăi frumos : cuvântul 'ceartă' să-l transformăm în 'ce artă'!
12. Cel mai important lucru pe care l-am învățat de la viață este că mai am multe de învățat...
13. Probleme, neajunsuri sau oameni care nu se plac vor fi tot timpul, dar contează să nu le dăm mai multă importanță decât este necesar.
14. În viață este necesară și vremea rea. Numai așa vezi cine este dispus să împartă umbrela cu tine.
15. Unii citesc și adorm, alții citesc și se trezesc...
16. Prietenia și iubirea, dacă există, se simt, nu trebuie demonstrate.
17. Orgoliul te face mai puternic, dar niciodată fericit!
18. Un moment de răbdare într-un moment de furie, salvează o mie de momente de regrete!
19. Prietenii adevărați se cunosc la necaz și se recunosc la succes!
20. Trădătorii nu câștigă, iar câștigătorii nu trădează!
Nu răni niciodată pe nimeni și, dacă poți, împiedică-i pe alții să facă acest lucru cu sfatul tău. Străduiește-te mereu să faci bine.
MAICA DOMNULUI – CEA MAI MINUNATĂ COPILĂ A LUMII. SF. GRIGORIE PALAMA
Sf. Grigorie Palama,marele teolog al Bisericii, ne pune înainte unul dintre cele mai frumoase cuvinte închinate Preasfintei Stăpâne de Dumnezeu Născătoare și pururea Fecioara Maria. Astăzi, la nașterea Maicii Domnului, sf. Grigorie ne explică de ce este cel mai important moment de a pune început bun oricărui lucru. Dacă vrei să începi o lucrare nouă, începe azi! MAICA DOMNULUI – CEA MAI MINUNATĂ COPILĂ A LUMII. SF. GRIGORIE PALAMA
Zi potrivită pentru un nou început duhovnicesc, bun
Orice vreme este potrivită pentru a pune început unei petreceri mântuitoare. Arătând aceasta, marele Pavel zicea: Iată vreme potrivită, iată ziua mântuirii, (și) să lepădăm lucrurile întunericului și să lucrăm faptele luminii. Să umblăm cuviincios, ca ziua”. (Rom. 13, 12-13)
Căci, după cum atunci când răsare pe pământ soarele cel sensibil (începe) pentru oameni vremea lucrării trupești – precum spunea și David: Răsărit-a soarele și va ieși omul la lucrul său și la lucrarea sa până seara-, la fel și când ni S-a arătat prin trup Soarele dreptății, toată vremea de după arătarea Lui este potrivită pentru lucrarea cea duhovnicească.
Iar dacă trebuie să spunem că o vreme este mai potrivită decât altele și, (pe lângă aceasta), așa cum este o vreme pentru a semăna și o vreme pentru a secera și o vreme pentru a sădi și o vreme pentru a strânge roadele, și e o vreme pentru orice alt (lucru)… La fel, dacă cauți un ceas potrivit în chip deosebit al începutului pentru facerea de bine, acesta este toamna, și mai ales luna aceasta, care este prima dintre luni și început al anului, în care au luat început și cele ale mântuirii noastre, lucru pe care îl prăznuim astăzi.
Importanța sărbătorii de azi. Înnoirea lumii prin Maica Domnului
Căci sărbătoarea cea sfântă și prăznuirea pe care o facem (azi) este prima a chemării noastre din nou și a replăsmuirii după har, în care toate au început să devină noi și (în care au început) să intre în locul legilor celor trecătoare cele dăinuitoare, în locul literei Duhul și în locul umbrelor Adevărul.
Căci astăzi s-a arătat o lume nouă și un rai străin, întru care și din care s-a născut un nou Adam, Care îl plăsmuiește din nou pe vechiul Adam și înnoiește lumea întreagă, Care nu a fost amăgit, ci l-a amăgit El pe amăgitorul, și dăruiește slobozire celor ajunși sclavii păcatului prin amăgire”.
Toiag de reazăm al firii omenești și sprijin către cer
Astăzi a odrăslit profețitul toiag fin rădăcina lui Iesei, din care a răsărit o floare, Care nu primește veștejire. Ci cheamă din nou firea noastră, care se ofilise și care, din această pricină, căzuse din locul cel neveștejit al desfătării. O conduce înapoi la înflorire, îi dăruiește înflorirea cea veșnică, o urcă la cer și o face să intre în rai. Toiag prin care Marele Păstor a condus turma cea rațională către pășunile cele veșnice. Toiag în care, rezemându-se firea noastră, leapădă vechimea și bătrânețea cea neputincioasă și pășește cu ușurință spre cer, lăsând pământul jos celor care sunt purtați spre (cele) de jos, ca unii care nu au sprijin.
Succesiunea neamului, fecioria și veșnicia
Căci, de vreme ce încă nu exista nădejdea nemuririi, succesiunea neamului părea de cea mai mare trebuință. Acum însă, născându-se astăzi această Fecioară, care prin nașterea cea întru feciorie ne-a dăruit veșnicia, nu ne mai este necesară succesiunea care vine din facerea de copii. Dar israeliților de atunci a avea mulți copii li se părea ceva mai bun și decât virtutea. Iar a nu avea copii li se părea ceva atât de rău, încât și drepții aceștia nu erau lăudați pentru virtute, cât mai degrabă erau batjocoriți pentru lipsa copiilor.
Rugăciunea sfinților Părinți Ioanchim și Ana
Întristați fiind, așadar, drepții aceștia din pricina ocărilor și amintindu-și de Avraam și de Sarra și de alții care au încercat întristarea pentru lipsa de copii. Iar apoi gândindu-se și la leacul găsit de unii pentru vindecarea unei asemenea întristări, au hotărât și ei să alerge la rugăciune.
Și Ioachim cel înfrânat pleacă în pustie și locuiește în ea și se nevoiește cu postirea, înălțând lui Dumnezeu rugăciunea de a deveni tată. Și nu a întrerupt rugăciunea, nici nu s-a întors de acolo înainte de a primi încredințarea (că i-a fost ascultată) cererea.
Iar Ana, în același cuget cu el, se închide aproape, în grădină, și cu inima plină de durere strigă către Domnul: Auzi-mă, Dumnezeul părinților mei, și binecuvintează-mă, după cum ai binecuvântat pântecele Sarrei. Și a auzit-o Domnul, și i-a binecuvântat pe ei, și a făgăduit să le dea (cele cerute).
Cea mai minunată copilă a lumii
Iar făgăduința a fost adusă la plinire acum și le-a dat lor o copilă, cea mai minunată dintre toate minunile care-au fost vreodată, însăși Născătoarea Ziditorului a toate. Cea care a îndumnezeit neamul omenesc și a făcut pământul cer. Cea care L-a făcut pe Dumnezeu Fiu al omului, iar pe oameni, fii ai lui Dumnezeu. Ca una care a zămislit în ea fără de sămânță și L-a pus înainte în chip de negrăit purtător de trup pe Cel care pe cele ce sunt le-a făcut din (cele) ce nu sunt și le-a preschimbat spre existența cea bună și nu le-a lăsat să cadă în ceea ce nu este.
(Extras din cartea „Omilii, Sfântul Grigorie Palama”, Doxologia)
Din sfaturile Sfântului Sofian de la Antim:
Tulburarea și mânia pe care le simți când celălalt e rău și pus pe rele e foarte normală. Te cred sută la sută.
Eu însă cer de la tine să te porţi anormal, adică după Evanghelie.
Și acolo, în Evanghelie, este această poruncă a iubirii vrăjmașilor, cea mai grea dintre porunci, pentru că ne împiedică omenescul din noi.
Eu când încep să vorbesc despre asta în biserică, majoritatea oamenilor iese afară. Și îi înțeleg și pe ei.
Dar Dumnezeu Însuși ne-a dat această poruncă. Eu însă nu-ți cer să nu le răspunzi cu aceeași măsură. Să știi: când răspunzi omului cu aceeaşi măsură a răutății lui, intri în banalitate.
Ori taci, ori răspunde ceva cu demnitate. Dacă suntem cu adevărat „de soi” trebuie să învățăm să iubim pe vrăjmași, deși până la iubire e cale lungă.
Primul pas este însă să nu-i urăști și nici măcar să-i judeci. Doamne ferește să-i disprețuiești.
Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor
-
Infectia cu virus hepatitic C (VHC) reprezinta o importanta problema de sanatate publica globala. Prevalenta viremica actuala estimata ...
-
Pielita de ou pentru prepararea acidului hialuronic natural Domnul Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel, ne-a trimis spre publicar...
-
Am primit reteta unui nou preparat natural din partea domnului Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel. Cu siguranta, vor fi multi di...
-
"1. FRICA micsoreaza diametrul vaselor de sange, ca urmare a unei varsari excesive de adrenalina in sange. Acest fapt duce la o subali...
-
Cred ca nu mai trebuie sa va spun cat de gustoase si de sanatoase sunt aceste uleiuri. Le folosesc in bucatarie cu drag . Atat salate...
-
RO.aliment organizeaza , in premiera nationala, campania de informare, educare si constientizare a beneficiilor consumului inteligent ...
-
Majoritatea oamenilor privesc boala fie ca pe un ghinion în viaţa lor, o nedreptate, fie ca pe ceva ereditar, o moștenire genetică nemer...
-
In perioada 2-5 aprilie 2020, in cadrul Centrului Expozitional Romexpo , se desfasoara 5 manifestari cu tematica home & deco: Const...
-
Chiar daca nu ati vazut sau nu ati cultivat niciodata un rodiu ( Punica granatum ), cu siguranta ati gustat, macar o data, din fructul sau...
-
Marcel Iureș: „Părinții mei pupau mâna bunicilor mei, adică părinților lor. Așa am apucat, așa am făcut și eu o vreme și a trebuit să tr...