duminică, 25 septembrie 2022

 Binecuvântează şi mulţumeşte pentru tot ce primeşti.

Te întorci în casa sufletului tău. Ești fidel inimii tale. Mintea are legi, uneori cam reci. Oameni frânţi sufleteşte găsim la tot pasul. Au fost, sunt şi vor mai fi. Ne rănim între noi din orgoliu, invidie, neputinţe. Postiţi, rugaţi, iertaţi. Spăşiţi sau nu. Societatea cu al ei carusel a ameţit conștiințe. Sunt succese care coboară și înfrângeri care te înalță. Important e să poți dormi liniștit noaptea…Este loc și de căință.

Oamenii au nevoie de timp ca să te ierte, Doamne însă are nevoie de Clipă: „Adevărat grăiesc ţie, astăzi vei fi cu Mine în rai” (Luca, 23, 43). Cine te iartă, te va ierta, iar cine te urăşte, te va urî. Mai ales dacă ţine morţiş să rămână mic. Şi nu are nevoie de ani, de dovezi, de… Ce bine că Dumnezeu nu e ca omul, că demult ar fi trebuit să fie sfârşitul lumii! Doamne încă mai aşteaptă întoarcerea, iertarea, iubirea, recunoştinţa, comuniunea.

Caută noi începuturi și descoperă bucuria de a lăsa trecutul în urmă. Reproșurile sunt mai grele ca necazul în sine. În viață nu poți să spui oricui orice. Mulți rămân doar la ambalaj, oricât am povesti despre gustul miezului. Fiecare om are taina sa. Inimă fină sau cu multe crestături. Intuiții, inspirații, structuri logice. Iartă! Strângerea de inimă să devină strângere de mână. Roagă-te! Fiecare grăunte are făină, dar şi tărâţe. Şi cel mai bun vin are drojdia lui. În fiecare rău e un bine, depinde de noi ce alegem să folosim, să vedem. Binecuvântează şi mulţumeşte pentru tot ce primeşti. Vei înţelege mâine lecţia de astăzi!


Durerea unui suflet uneori e atât de mare ca şi cum ar fi durerea întregii lumi. Poartă în el toată umanitatea. La fel e şi cu bucuria. Şi cu plânsul. Durerile sufletului sunt mai puternice decât durerile trupului. Viermele neîncrederii pătrunde în solul sufletului și roade toate rădăcinile plantelor îngrijite, mai ales a florii încrederii. Şi e tare greu de semănat după ce pământul inimii e uscat şi sunt bolovani acolo. Udă cu lacrimi ce e de udat, ară cu iertare, discuieşte cu bunătate şi seamănă iar seminţele iubirii. Aşteaptă raza de soare şi binecuvântarea lui Dumnezeu. „Fereşte-te de rău şi fă bine, caută pacea şi o urmează pe ea.” (Ps.33,13)


Atât sentimentul aroganței și al superiorității, cât și al insuficienței și al inferiorității sunt atitudini extreme ale vieții ce pot dărâma ființa oricui. Dumnezeu, făcând pe om, nu a vrut să creeze un rob, un sclav, ci un suveran, un împărat al creaţiei. Omul nu e făcut să fie înfrânt. Greutăţile din corabia vieţii ne fac să avem stabilitate în furtunile şi valurile nopţii. Cuminte, năstruşnic, trist sau vesel, filmul vieţii rulează clipă de clipă în premieră doar o singură dată. Filmezi sau te laşi filmat?


Crede-mă că nu vrei averi. Vrei pace şi iubire. Te-ai agitat în zadar: “Gol am ieşit din pântecele mamei mele şi gol mă voi întoarce în pământ! Domnul a dat, Domnul a luat; fie numele Domnului binecuvântat!” (Iov, 1,21) Totul este atât de simplu şi de frumos.

 

Sufletul tău e pur. Ai răbdare. Păstrează sănătatea sufletului aşa cum ţii la sănătatea trupului. Frumuseţea, gingăşia inimii şi a gândului curat fac ca orice om să devină frumos şi la exterior, indiferent ce urme are pe trup… Lumina din interior radiază şi acoperă orice rană, orice minus, orice…Înnobilează sufletul, curăţă ochii să vadă cele bune şi mintea să gândească plusurile şi viaţa se va schimba.


Dumnezeu nu este o balanță, un cântar: ți-am dat, îmi dai. Dumnezeu este iubire. Dumnezeu este un Tată iubitor, înțelegător, atotcuprinzător, iertător. Fii suflet nobil şi pe mormântul tău nu va fi doar o floare, ci şi o lacrimă fierbinte, iar din cer vei primi un surâs de soare…


Nimic nu e rău, noi le folosim rău. Din ce suntem transmitem celorlalți. Fiecare zi este o viaţă în miniatură. La fel şi judecata de apoi este gustată zilnic de fiorii conştiinţei. Vă dăruiesc speranţă şi linişte interioară. Veşnicia este acum. Buzele miros a rugăciune.

Dragostea = Răbdare, Iertare, Bucurie.

(Autor-ieromonah Hrisostom Filipescu)


 

  • Atâta timp cât știi cine ești, nu ai nimic de demonstrat.
    Nu trebuie să dovedești nimănui cine ești, crede în tine, ai încredere în intuiția inimii, viața pune totul la locul lor, pentru că totul este în ordine perfectă.
    Nu trebuie sa dai explicatii nimanui,pentru ca uneori explicatiile sunt inutile,nu te apara,stai calm,stai tacut,binecuvinteaza binele,trimite lumina acelei persoane sau situatii,Nu ai pentru ca sa te aperi de altii , ceea ce cred ei despre tine, face nu contează, pentru că fiecare are adevărul lui și perspectiva lui, și e valabil, toți gândim diferit, dar puțini simt la fel, aici contează să știi cine ești, iar dacă ești clar, stai liniștit, cu singurul fapt că cineva te freacă Pielea ta sau te uiți la ochii știi deja cum îți strălucește sufletul, ființa, spiritul, suntem energie, suntem vibrație și asta se simte, deci nu te apăra, nu te distrage de la scopul tău, misiunea ta pe acest pământ, continuă să mergi G, nu vă părăsiți centrează, trăiește în tine, respiră, privește mai mult în interior și uită-te în exterior ca să poți medita la asta care îți ia liniștea, armonia în acest moment. Nu convinge pe nimeni, convinge-te pe tine sau pe tine însuți, să continui să te vindeci, astfel încât lumina ta să strălucească și să strălucească atât de tare încât să te împingă să faci lucrurile pe care le iubești cu adevărat, indiferent de ce cred alții despre tine.
    Crede în tine, fii autentic, fii autentic, fii sincer cu tine e suficient, pentru că nu trebuie să convingi pe nimeni să știe că te vrea, trebuie doar să te convingi de potențialul tău și de marea putere interioară pe care o ai.
    Fii doar cea mai bună versiune a ta.





LICHIDARE A OBLIGAȚIEI


A venit timpul să-i lăsăm pe alții, prietenii, soțul, copiii, să meargă în ritmul lor, fără să se simtă vinovați că nu-i pot trezi, că nu-i fac să vadă că există un alt mod de a trăi și gândi.
Nu cunoști alegerea sufletului altuia, care este diferită de a ta. Nimic nu te obligă să cauți să-l salvezi pe celălalt, chiar dacă știi că sufletul lui este frumos. Permite-i să fie ceea ce alege.
Dorind să salvezi sufletul celuilalt, intri în triunghiul infernal, ești încă o victimă a responsabilității pe care, singur, ți-ai impus-o. Îl împiedici să-și trăiască alegerea sufletească.
Renunță la controlul asupra sufletului altora, fie că este vorba de copiii tăi, cercul tău. Fiecare suflet are un proces de facut, o cale de evolutie aleasa si daca nu se potriveste dorintelor tale, lasa-l sa experimenteze ceea ce este necesar sufletului sau. Renunță la control.
Dorind să-l conduci pe celălalt pe calea luminii, care ți se pare bună, nu accepți alegerea sufletului său, nu-l lași să-și trăiască experiența.
Eliberează-te, acum, de toate obligațiile de sacrificiu, de supunere, față de ceilalți, mergând singur înainte dacă este necesar, fiind mai mult în acceptarea unității cuiva.
E timpul să curăți obligațiile pe care părinții tăi, societatea, tu însuți, le-ai configurat care fac parte din viața ta. Nu esti obligat sa traiesti si sa fii in preajma oamenilor toxici pentru tine, nu exista obligatia sa ramai in a-ti sacrifica viata pentru a-i salva pe altii. Nu este responsabilitatea ta.
Încetează să te mai simți sub obligația de a fi bun tot timpul, de a spune da la orice, acceptă să nu-ți faci timp pentru tine. Tu ai creat acea situație, fii conștient de asta și dacă nu îți prețuiesc prezența lasă-i să se bucure de absența ta.
E timpul să te dezbăți de dependența de obligațiuni, să eliberezi toate contractele, toate promisiunile pe care le-ai făcut din obligație inconștientă.
Lasă sufletul tău și al altora să trăiască ceea ce este de trăit pentru fiecare.

 

  • In crestinism se spune ca „ceea ce vrei sa faca oamenii pentru tine, sa faci tu intai pentru ei.”
  • In mozaism: „Ceea ce nu vrei sa-ti pricinuiasca atii, nu le face nici tu lor.”
  • In islamism: „Nu este bun credincios cel ce nu gandeste si nu face pentru fratele sau, ceea ce ar face lui insusi.”
  • In budism: „Arata-le celoralti aceasi iubire, aceleasi bucurii si aceeasi mila pe care tu doresti sa-ti arate ei.”
  • In hinduism: „Nu pricinui vecinului tau, ceea ce nu vrei sa induri din partea lui.”
  • In confucianism: „Porta-te fata de ceilalti, asa cum ai vrea sa poarte ei fata de tine.”
  • In jainism: „La bucurie si fericire, ca si la suferinta si nevoie, trebuie sa tratam pe ceilalti ca pe noi insine.”
  • In parsism: „Lumina si generozitate este cel care nu pricinuieste celorlalti, ceea ce nu face bine pentru el insusi.”
  • In taoism: „Considera fericirea si suferita semenului tau, ca propria ta fericire si suferinta si da-ti silinta sa sporesti binele ca si cum ar fi al tau.”https://youtube.com/shorts/DnSvnHFPdTA?feature=share

#stranut #stranuta #stranutat #alergie #alergii #raceala #nas #eveniment #evenimente #evenimentecustil #evenimentedepoveste #evenimenteideale #politete #politicos #stil #stilat #stilata #manierat #manierata #maniere #elegant #elegante #eleganti #custil #nunta #nuntaromania

 #stranut #stranuta #stranutat #alergie #alergii #raceala #nas #eveniment #evenimente #evenimentecustil #evenimentedepoveste #evenimenteideale #politete #politicos #stil #stilat #stilata #manierat #manierata #maniere #elegant #elegante #eleganti #custil #nunta #nuntaromania 

https://www.tiktok.com/@ceciliacaragea/video/7147038671676525829?is_from_webapp=v1&item_id=7147038671676525829

Știi ce contează cel mai mult în viață?

 Contează să fii tu mulțumit de tine însuți. Să ai pace și liniște în interiorul tău. Să știi să-ți liniștești gândirea și să ai bunătate în inimă. Să nu cauți aprobarea și aprecierea oamenilor, te vor critica dacă vei fi altfel decât ei. Să faci mereu ce îți place și să nu abandonezi niciodată activitățile care îți fac sufletul să înflorească. Să nu depindă fericirea ta de oameni, obiecte sau lucruri, le poți pierde oricând. Încearcă să te iubești și să te accepți exact așa cum ești. Nu uita că fericirea ta, e în interiorul tău și depinde doar de tine cum vrei să trăiești fiecare zi. 

 

Acordă-ți timp de iubit, de trăit, de gândit, de iertat, de odihnit și de visat! 

Căci până la urmă, nu contează câți bani ai avut și ce haine ai purtat. La finalul vieții, nimeni nu va tine minte asta! 

Dar toți vor ține minte câte lacrimi ai șters, câte zâmbete  ai adus pe chipul celor îndurerați și câte îmbrățișări ai oferit celor necăjiți! 


O POVESTE DE VIATA, DE PE MUNTE

 

Un tată și fiul său urcau împreună pe un munte. Într-un moment de neatenție, băiatul cade, se lovește și țipă: “Auuu!”
Spre suprinderea sa, el aude sunetul pe care doar ce l-a scos, repetându-se, undeva în munți: “Auuu!”
Curios, acesta strigă: “Cine eșți?”
Înapoi primește răspunsul: “Cine eșți?”
Apoi mai strigă o dată cu putere: “Te admir!”
Vocea răspunde și ea: “Te admir!”
Enervat din cauza răspunsului, băiatul strigă încă o dată: “Fricosule!”
Și primește și răspunsul: “Fricosule!”
Băiatul se uită la tatăl său și îl întreabă nedumerit: “Ce se întâmplă?”
Tatăl zâmbește și îi spune: “Fiul meu, fii atent!”
Bărbatul strigă și el cu putere:” Ești un campion!”
Vocea îi răspunde imediat: “Ești un campion!”
Băiatul este suprins, dar nu înțelege nimic.
Apoi, tatăl sau îi explică: “Lumea îi spune ECOU, dar în realitate aceasta este VIAȚA.”
“Îți dă înapoi tot ce spui sau faci. Viața noastră este pur și simplu o reflectare a acțiunilor noastre. Dacă vrei ca în lume să existe mai multă iubire, crează mai multă iubire în inima ta. Dacă vrei mai multă competență în echipa ta, îmbunătățește-ți propria competență. Acest lucru se aplică în tot ceea ce facem, în toate aspectele vieții. Viața îți va da înapoi, tot ceea ce tu i-ai dat.”, îi spuse tatăl fiului său.

 
 
 
" Mama ştie şi simte totul. Mama e ca o liturghie, jertfeşte jertfindu-se. Mama e candelă aprinsă, lumânare ce arde şi aduce lumina speranţei oriunde. Mama este o icoană ce o poartă fiecare în suflet. Mama este ca un duhovnic la care mereu găseşti iertare, chiar şi pentru lucrurile pe care nu le-ai făcut. Mama când se roagă, rugăciunea ei pentru fiu e foc ce mistuie întreg universul şi ajunge grabnic la Dumnezeu. Mama este fiinţa care „conduce” lumea.
Ce făptură minunată e mama ! " (Hrisostom Filipescu)

 

IATA DE CE TREBUIE SA FOLOSIM MIEREA!

 

ZAHARUL ALB RAFINAT - cea mai dulce otrava
efectele nocive ale zaharuluide William Dufty
O multime de boli fizice si mentale obisnuite sunt strans legate de consumul zaharului rafinat, pur.
De ce zaharul este toxic pentru corp?
In 1957, dr. William Coda Martin a incercat sa raspunda la intrebarea "in ce conditii alimentul este otrava?". El a definit otrava: "medical - orice substanta care este introdusa in corp, ingerata sau dezvoltata in corp, care determina sau poate cauza boala; fizic - orice substanta care inhiba (blocheaza) activitatea unui catalizator (acesta fiind o substanta prezenta in catitate mica ce activeaza o reactie - de exemplu enzimele)". Dictionarul ofera o si mai larga definitie, si anume "acela de a exercita o influenta vatamatoare, sau de a perverti".
Dr. Martin a clasificat zaharul rafinat ca otrava pentru ca aceasta substanta chimica pura a fost saracita de componentele minore care-i asigurau viata; este vorba de enzime, vitamine, minerale. Corpul nu poate folosi aceasta substanta chimica in lipsa factorilor vitali (enzime, vitamine, minerale - de origine organica, vie).
Natura a facut ca in fiecare planta aceste elemente vitale sa fie prezente in cantitati suficiente pentru a ajuta la metabolizarea (asimilarea) formelor de zaharuri prezente in acea planta. De aceea, lipsa acestor enzime determina insuficienta asimilare a respectivelor zaharuri. Astfel se formeaza acid piruvic si alte substante anormale din grupa zaharurilor (cele cu 5 atomi de carbon).
Acidul piruvic nu se elimina total si se acumuleaza la nivelul creierului si al sistemului nervos, iar zaharurile anormale ajung in celulele rosii din sange. Acesti metaboliti toxici deranjeaza procesul de respiratie al celulelor, astfel ca acestea nu reusesc sa obtina suficient oxigen pentru a functiona normal. Ca urmare, ele mor. Asa apar bolile degenerative.
Zaharul alb este mortal pentru oameni pentru ca nu aduce decat calorii "goale", dupa cum se exprima nutritionistii. Lipseste paleta de enzime, minerale si vitamine naturale organice care s-au pierdut in procesul de rafinare a zaharului. Mai mult, consumul zaharului este mai rau decat daca nu s-ar consuma nimic, pentru ca goleste corpul de aceste enzime, vitamine si minerale care sunt cheia metabolizarii zaharurilor, dar sunt necesare si in procesele de eliminare a componentilor toxici paraziti.
Corpul uman este atat de "obsedat" de echilibrul substantelor din el, incat "forteaza" pastrarea acestui echilibru prin consumarea rezervelor normale de enzime, vitamine si minerale organice, prezente in corp (de exemplu calciu este luat din oase).
Zaharul pur, consumat zilnic, provoaca si mentine o stare super-acida in corp, astfel ca din ce in ce mai multe minerale sunt extrase din depozitele sistemului osos pentru a "forta" metabolizarea zaharului, in final ajungandu-se la decalcifieri osoase si carierea dintilor.
Zaharul alb afecteaza insa fiecare organ din corp. La inceput, zaharul este depozitat in ficat sub forma glicogenului. Dar, capacitatea ficatului fiind limitata, consumul zilnic de zahar alb duce la umflarea ficatului ca un balon. Atunci cand ficatul este plin pana la refuz, surplusul de glicogen se intoarce in sange sub forma de acizi grasi care ajung in fiecare zona a corpului si se depun in cele mai inactive parti: abdomen, solduri, piept.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor