sâmbătă, 30 aprilie 2022

„Copiii sunt un dar de la Domnul!”

 

Îmbrățișați-vă copiii. Mult. Fără motiv.
Prețuiți darul care sunt.
Prețuiți unicitatea lor.
Permiteți-le să devină ceea ce sunt destinați.
Fiecare din ei are o „scrisoare de recomandare” ce vorbește despre un destin unic și măreț. Atât că la început, când o deschizi PARE albă și goală. PARE.
Așadar scrieți cu multă grijă pe ea și numai cu urechea ciulită la Creatorul lor. Nu altfel.
La vremea potrivită, când se va „developa”, veți vedea ca a meritat răbdarea, plânsul și așteptarea.
Până atunci, nu uitați: îmbrățișați-i, mângâiați-i, încurajați-i și bine-cuvântați-i (adică vorbiți-i de bine: altora și lor înșiși)!
Veți fi răsplătiți pe termen scurt cu sentimentul de comuniune, iar pe termen lung... ooo! mult mai mult! cu „developarea” progresivă a planului așternut în scrisoarea cu care a venit.
Secretul „rețetei” este inima sus și...răbdare!
„Copiii sunt un dar de la Domnul!”

Psalm pentru părinţi


 
Nu-i mai apostofraţi pe copii că nu adorm liniştiţi. Şi nici atât de repede ca voi. Într-o zi, liniştea o să vă pară înspăimântătoare!
Bucuraţi-vă când dimineaţa găsiţi o jumătate de tub de pastă de dinţi risipită în chiuvetă. Într-o zi veţi găsi Colgate-ul întărit şi nedesfăcut de nimeni!
Bucuraţi-vă când faţa de masă e plină de dulceaţă. Şi chiar şi atunci când gemul vă ajunge-n galoşi. Într-o zi, borcanul va face mucegai în dulap.
Bucuraţi-vă când pantofiorii lasă urme de noroi pe covorul din sufragerie sau, uneori, chiar şi pe cearceaful din dormitor. Într-o zi, la uşa voastră nu vor mai fi nici măcar pantofii.
Bucuraţi-vă când fiii şi fiicele stau cu lumina aprinsă până noaptea târziu, chirciţi la birou să scrie referate. Nu-i mai certaţi că e ” lumina scumpă! ” Într-o zi o să vă speriaţi că-i prea devreme întuneric.
Bucuraţi-vă când în casă este debandadă şi hainele sunt aruncate în toate ungherele! Într-o zi veţi deschide şifonierul şi veţi găsi păianjeni.
Bucuraţi-vă când sunteţi bombardaţi de întrebări la care nici nu ştiţi şi nici nu aveţi chef să oferiţi răspunsul. Într-o zi n-o să mai fiţi întrebaţi de nimeni nici măcar când v-aţi născut.
Bucuraţi-vă când pruncii vă scotocesc prin genţi şi vă împrăştie mărunţişurile prin casă. Într-o zi, când veţi deschide uşa casei venind încărcaţi de la piaţă, veţi fi întâmpinaţi de … nimeni!
Bucuraţi-vă acum … Într-o zi aţi da tot ce aveţi mai scump, numai să trăiţi macar o clipă ”stresul de altădată”, când pruncii vă umpleau casa … şi urechile de zgomot!
Bucuraţi-vă că Domnul ne-a dat copii. Ei ne învaţă să fim părinţi. Fără prunci n-am înţelege dragostea de Tată a lui Dumnezeu. Fiţi ca taximetriştii : căraţi-vă peste tot copiii, dar mai ales la biserică. Într-o zi, Dumnezeu vă va umple casa de sfinţi!

Scrisoarea unei mame către fiica sa:


 
“Draga mea fiică, în ziua în care o să fiu bătrână, te rog să ai răbdare cu mine. Dar mai ales, încearcă să mă înţelegi. Dacă atunci când o să vorbim o să repet acelaşi lucru de o sută de ori, nu mă întrerupe pentru a-mi spune “mi-ai mai povestit asta” … ascultă-mă doar, te rog, şi aminteşte-ţi zilele în care erai copil iar eu îţi citeam aceeaşi poveste aproape în fiecare noapte până adormeai. Când o să vezi ignoranţa mea pentru noua tehnologie, dă-mi timpul necesar pentru a învăţa şi te rog, să nu îţi dai ochii peste cap sau să faci o faţă de disperare. Aminteşte-ţi, draga mea fiică, că eu te-am învăţat să faci multe lucruri, cum ar fi să mănânci adecvat, să te îmbraci, să te piepteni singură sau cum să înfrunţi viaţa… În ziua în care vei observa că am îmbătrânit, te rog, ai răbdare cu mine, dar mai ales, încearcă să mă înţelegi. Dacă pierd ocazional memoria sau firul conversaţiei, dă-mi timpul necesar pentru a-mi aminti şi dacă nu pot, să nu devii nervoasă, nerăbdătoare sau arogantă. Să ai mereu prezent în inimă că cel mai important pentru mine e să fiu cu tine şi că îmi doresc ca tu să mă asculţi. Iar atunci când picioarele mele obosite şi bătrâne nu o să mă mai lase să merg ca înainte, dă-mi mâna ta în aceeaşi manieră în care ţi-am oferit-o eu pe a mea atunci când ai făcut primii tăi paşi.
Când aceste zile vor veni, nu trebuie să fii tristă sau să te simţi neputincioasă pentru că mă vezi aşa. Îţi cer doar să fii alături de mine, să încerci să mă înţelegi şi să mă ajuţi în timp ce mi se termină viaţa. Şi cu mare afecţiune pentru timpul petrecut împreună, eu o să îţi mulţumesc. Cu un zâmbet imens pe faţă şi cu o dragoste neînchipuit de mare, vreau doar să îţi spun că te iubesc, draga mea fiică.


MASAJUL PALMELOR


 
Cum să-ți echilibrezi întreg organismul - Arta vindecării japoneze -
Masajul palmelor. Jin Shin Jyutsu este o artă și o filozofie de viață, precum și o puternică alternativă de sănătate care vă poate ajuta să găsiți metode practice de a vă menține echilibrul, bunăstarea fizică și mentală .
Folosește acest puternic medicament energetic și te va ajuta la depășirea afecțiunilor și bolilor de care suferi frecvent. Această abordare eficientă pentru vindecarea holistică poate fi utilizată împreună cu practicile de prevenire dar și alte tratamente de medicină alternativă și complementară, pentru a accelera procesul de vindecare și de a reduce timpul de recuperare .
Jin Shin Jyutsu este o artă a vindecării cu o istorie de peste 5000 ani și înseamnă ” arta creatorului prin omul plin de compasiune ” . Arta de a vindeca la care se referă aceste cuvinte se bazează pe propria noastră abilitate naturală , înnăscută, de a ne armoniza . De mii de ani, popoarele antice au folosit această conștientizare pentru a se vindeca atât pe ei înșiși dar și pe alții.
Corpul nostru are mai multe căi energetice care, daca sunt perturbate, provoacă dezechilibre în organism, simptome neplăcute, cea din urmă fiind chiar durerea.
Dacă nu iți poți echilibra emoțiile Jin Shin Jyutsu, metoda curativă japoneză te va ajuta în acest sens.
Acest tip de medicină alternativă echilibrează energia corpului și oferă organismului sănătate emoțională și fizică. Principiul pe care se bazează este faptul că fiecare deget funcționează în strânsă legatura cu o anumită emoție sau un anumit organ. Preseaza timp de 3-5 minute degetul care este corelat cu organul tau afectat sau cu emoția pe care vrei să o eliberezi, timp în care vei respira adanc. Este important să-ți masezi toate degetele pentru a ajunge la un echilibru în tot corpul.
Masajul degetului mare
* Organe: stomacul și splina;
* Emoții: anxietate și depresie;
* Simptome fizice: durerile stomacale, probleme ale pielii, nevroza, dureri de cap.
Masajul degetului arătător
* Organe: rinichii și vezica;
* Emoții: dezamăgirile, confuzia, teama;
* Simptome fizice: dureri de dinți, dureri de spate, dureri musculare, probleme ale sistemului digestiv .
Masajul degetul mijlociu
* Organe: colecist și ficat;
* Emoții: incertitudinea și furia;
* Simptome fizice: probleme ale sistemului circulator, dureri menstruale, oboseala, dureri de cap frontale, migrene.
Masajul degetului inelar
* Organe: Intestinul gros și plamani;
* Emoții: pesimism și tristete;
* Simptome fizice: probleme ale pielii, astm, probleme ale sistemului digestive și respirator.
Masajul degetul mic
* Organe: inima și intestinul subțire;
* Emoții: anxietate, nervozitate, teamă și lipsa respectului de sine;
* Simptome fizice: dureri cardiace, dureri de gât, probleme ale oaselor, balonare.


VA INVITAM CU DRAG LA UN CEAI !!!!


 
6  cesti cu apa
2   linngurite de ceai uscat
o  jumatate de ceasca cu miere
scortisoara
cuisoare macinate
Se pun toate mirodeniile intr-un vas si se tin pe foc mic cca 10 minute,fara a lasa apa sa clocoteasca. 
Se toarna incet aceasta infuzie peste ceai ,se adauga sucul de lamaie si mierea.
Se serveste cald.
Daca v-a placut va asteptam si altadata!!!!

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor