sâmbătă, 23 septembrie 2023

"Doamne, ai grijă de cine nu pot avea eu grijă..."

 


Dă Doamne Liniştea mai tare...
Dă Doamne Pace pe pământ...
Dă Doamne Iubire între oameni...
Dă-ne Doamne minte să înțelegem voia Ta!
 𝐒𝐚̆-𝐭̦𝐢 𝐩𝐚̆𝐳𝐞𝐬̦𝐭𝐢 𝐚𝐮𝐳𝐮𝐥 (urechile).

Mai întâi, spre a nu auzi cuvinte de necinste și senzuale, cântece lumești și instrumente muzicale, din pricina cărora sufletul ți se va îndulci și în inima ta se va aprinde pofta trupească. Fiindcă scris este:
 ,, 𝐈̂𝐧𝐝𝐞𝐩𝐚̆𝐫𝐭𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐭𝐢𝐧𝐞 𝐯𝐨𝐫𝐛𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐨𝐜𝐚𝐫𝐚̆”
                         𝚂𝚏. 𝙽𝚒𝚌𝚘𝚍𝚒𝚖 𝙰𝚐𝚑𝚒𝚘𝚛𝚒𝚝𝚞𝚕
                                  ʀᴀ̆ᴢʙᴏɪᴜʟ ɴᴇᴠᴀ̆ᴢᴜᴛ

.VIAȚA ... o primim fără să o cerem și ne este luată fără să fim întrebați !

 Nu am cunoscut vreodată o persoană puternică care să aibă un trecut uşor.

 Unii tac pentru că nu înțeleg nimic.
😑
Alții tac pentru că înțeleg prea multe. 🤐

Mintea noastră generează gânduri neîncetat. Dacă am opri gandurile cateva momente pentru a ne liniști mintea, activitatea noastră mentala ar înceta puțin după care va continua in același ritm.
Gandurile noastre comunica cu celulele din corp. Când mintea este agitata, celulele mesager comunica agitația țesuturilor și organelor. Când mintea este liniștită corpul nostru este în pace și armonie.
Meditația este concentrarea atenției fără efort în spațiul dintre ganduri.
 

“Când începe bătrânețea?
Bătrânețea nu începe întotdeauna la 60 de ani. Nici la 70. Pentru unii ea începe la 45 sau poate chiar la 35. Paradoxal, nu? Privește în jurul tău și vei vedea atâtea femei încă tinere de ani, dar îmbătrânite devreme. Și alte femei cu o vârstă înaintată, dar cu tinerețea ce abundă în ochii lor jucăuși.
Îmbătrânești când nu mai crezi că ești demnă de iubire. Când te consideri insuficient de frumoasă pentru a putea fi admirata pe stradă, când nu mai chef să te uiți o dată în plus în oglindă, când la un compliment tu răspunzi cu: ,,Da nu-i drept asta. Exagerezi".
Bătrânețea ta începe când lucrurile interesante te obosesc, când nu ai interes de a afla, de a privi, de a auzi ceva nou. Când distracțiile tinerilor te irită, plânsul de copil in troleibuz îți aduce dureri de cap, când preferi singurătatea mai mult decât comunicarea. Când încep să apară poate abia primele fire cărunte, primele riduri, dar inima ta e de mult ofilită, fără vlagă. Când prea des spui ,,Nu vreau" și prea rar faci planuri și desenezi vise.
Îmbătrânești când ai reușit să acumulezi în experiența ta prea multe dezamăgiri, căderi, dureri și...de fiecare dată simți că ridicarea de jos se face tot mai greu. Când găsești refugiu în casa ta și nu ai chef să ieși în afara ei. Când mai des te jelui și mai rar găsești motive pentru a te bucura și a fi recunoscătoare. Lui Dumnezeu, oamenilor, vieții, ție însăți.
Limita de jos a bătrâneții nu există. Pentru unii bătrânețea începe la 80, pentru alții la 40.”

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor