ACEST BLOG ARE ZERO VENIT FINANCIAR -Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos: Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!
duminică, 18 septembrie 2022
Fii înțelept și vezi-ți de viața ta.
Într-o zi ucenicul l-a întrebat pe Stareț: — Cum aș putea să învăț să diferențiez oamenii? În cine aș putea să am încredere și de cine ar trebui să mă feresc? — Mai întâi îți voi spune de cine trebuie să te ferești — a spus Starețul. — Ferește-te de cel care arată cel mai smerit! Când vei vedea că cineva face plecăciuni înaintea ta, te îmbrățișează și îți arată atitudinea sa neobișnuită față de tine, de acela să te ferești cel mai mult! — Cum așa, părinte? — s-a mirat ucenicul. — Explicați-mi! — Pentru că el va fi primul, care te va trăda! — a răspuns Starețul, oftând. — Și în cine pot să am încredere? — a întrebat ucenicul. — Ai încredere în cei care se comportă simplu cu tine și îți spun adevărul, indiferent de conținutul lui. Acești oameni sunt primii, care îți vor sări în ajutor! Bătrânul călugăr a spus: — Smerenia adevărată este întotdeauna nevăzută. De aceea, ea este greu de găsit. Dar când o vei găsi, ea niciodată nu te va trăda.
Sufletul simplu şi bun este căutat de toţi, toţi se odihnesc întru el, se apropie de el fără teamă, fără bănuieli. Acest suflet trăieşte cu pace lăuntrică şi este într-o relaţie bună cu toţi oamenii şi cu întreaga zidire. Cel bun, cel bun şi frumos, care nu are gânduri viclene, atrage harul lui Dumnezeu. Întâi de toate, bunătatea şi simplitatea atrag harul lui Dumnezeu; sunt temeiurile pentru ca Dumnezeu să vină şi să-Şi afle locaş în noi. În Sfânta Scriptură cuvântul lui Dumnezeu ne vorbeşte limpede despre simplitate şi delicateţe. Simplitate şi bunătate. Asta-i totul, pentru a dobândi harul dumnezeiesc.
Părintele Porfirie Kafsokalivitul
„Învățați-vă să-i spuneți Maicii Domnului: «Maica Domnului, pe copiii mei ți-i dăruiesc. Eu nu pot să fiu tot timpul cu ei, tu însă poți să fii mereu cu ei. Te rog mult, auzi-mă! Sunt mamă, sunt îngrijorată, am o neliniște, dar această îngrijorare și neliniște ți-o dau ție, pentru că tu poți să o duci. Te rog să fii tot timpul cu copiii mei.»”
Sunătoare - o plantă antidepresivă
Ce contine ceaiul de sunatoare? Cum se obtine tinctura de sunatoare?
Inainte de a incepe un tratament sau o dieta bazata pe ceai de sunatoare trebuie sa stii ce contine ceaiul de sunatoare. Planta de sunatoare are un complex de uleiuri volatile, flavonoide, hiperina, acizi organici (cafeic, clorogenic), taninuri, derivati antracenici (hipericina, pseudohipericina), rezine, colina, betacaroten, fitoncide. Altfel spus, cand cauti tinctura de sunatoare beneficii vei descoperi ca datorita hipericinei si pseudohipericinei, uleiului volatil si taninurilor din compozitie, sunatoarea are o actiune antiseptica, astringenta si cicatrizanta. De asemenea, flavonozidele sunt raspunzatoare de actiunea vasodilatatoare si hipotensiva, iar acizii clorogenic si cafeic redau proprietatile antiinflamatoare si colagoge.
Drept urmare, persoanele care doresc sa se bucure pe deplin de toate beneficiile plantei, o pot consuma sub forma de ceai, tinctura, ulei de sunatoare sau suplimente naturale.
Ce boli trateaza planta de sunatoare? Cum se obtine extract de sunatoare?
Ce boli trateaza ceaiul de sunatoare, cum se obtine extract de sunatoare relevant pentru nevoile organismului tau, sunt doar cateva dintre intrebarile la care vei afla raspuns in acest paragraf.
Se spune in popor ca atunci cand alegi ceai de sunatoare seara inseamna ca ai nevoie de ceva care sa te relaxeze, sa te calmeze, sa te scape de stres pentru ca se stie ca sunatoarea si depresia nu sunt compatibile. Altfel spus, starile depresive pot fi usor ameliorate cu ajutorul unui ceai de galbene si sunatoare
Totodata se stie ca daca se consuma ceai de sunatoare cu musetel(romanita) in fiecare seara dupa o masa copioasa organismul poate digera mai usor si se evita acumularea de bacterii nocive in colon inclusiv riscul de a contacta helicobacter pilori scade datorita proprietatilor antiseptice ale amestecului de plante consumate ca si ceai.
Ceaiul de sunatoare este recomandat pentru mentinerea sanatatii sistemului hepato-biliar. Acesta sustine functiile ficatului si asigura functionarea normala a acestuia. Asa cum povesteam si anterior, sunatoarea are proprietati calmante si este eficienta pentru reducerea starilor psihice negative.
Specialistii recomanda consumul ceaiului de sunatoare seara, pentru a ameliora depresiile nervoase, ulcerul gastric si duodenal, diareea, afectiunile urinare, tulburarile menstruale, hemoroizii, varicele, reumatismul muscular, arsurile si alte afectiuni dermatologice. Ceaiul stimuleaza secretia biliara si ajuta la eliminarea de serotonina, asa-numitul hormon al fericirii.
Asa cum mentionam mai sus, ceaiul de sunatoare poate fi comparat cu antidepresivele, insa ar avea mai putine efecte adverse decat acestea. Totusi, specialistii sunt de parere ca ceaiul de sunatoare nu trebuie sa inlocuiasca tratamentul medicamentos prescris de medicul specialist.
Ceai de sunatoare - beneficii pentru piele si ten
Poate ca nu stiai dar cand spui ceai de sunatoarea spui si beneficii pentru piele si ten pentru ca planta si extractul din aceasta planta are o multime de proprietati benefice pentru epiderma. Sunatoarea (proaspata sau uscata) are efecte benefice pentru ten, ajutand pielea sa isi recapete aspectul sanatos si stralucitor. Totodata, lupta impotriva cearcanelor si ochilor obositi/umflati, si estompeaza cicatricile.
In plus, masca cu sunatoare are efect tonifiant, regenerant, calmant, antiinflamator si cicatrizant asupra pielii; vindeca arsurile solare si pielea iritata, estompeaza cicatricele.
Alte beneficii ceai de sunatoare:
Ceai sunatoare ficat - Se recomanda persoanelor care consuma alcool, sunt fumatori sau au un regim alimentar care suprasolicita ficatul, sau care au tulburari de motilitate ale vezicii biliare, iar ceaiul de sunatoare favorizeaza eliminarea bilei prin stimularea contractiilor vezicii biliare;
Ceai de sunatoare pentru stomac - Infuzia de sunatoare nu este destinata exclusiv uzului intern. Ea poate fi administrata si la nivel extern, in ameliorarea disconfortului cauzat de venele hemoroidale. Procedura este recomandata in cazul modificarilor inflamatorii insotite de senzatii de arsura si mancarimi la pacienții care au hemoroizi. Mai exact, la nivelul mucoasei anale se realizeaza spalaturi locale sau bai de sezut, de doua – trei ori pe zi.
Cum se foloseste ceaiul de sunatoare in dermatocosmetica?
Multi vor sa stie cum se foloseste ceaiul de sunatoare in dermatocosmetica dar cele mai relevante raspunsuri le gasesti pe site-urile de specialitate si mai putin pe forumuri. Cateva dintre cele mai importante folosiri ale sunatoarei in dermatocosmetica.
Riduri - Ai nevoie de 3 linguri flori de sunatoare si o cana cu apa. Toarna peste florile de sunatoare apa clocotita si lasa-le la infuzat 30 de minute, apoi strecoara. Fa comprese din tifon, le inmoi in infuzie, apoi le aplici pe fata, pe gat si decolteu sau pe alte zone ridate. Lasa-le sa-si faca efectul 20 de minute. Repeta tratamentul in fiecare seara, timp de trei saptamani.
Ten uscat, sensibil sau iritat - Pentru acest remediu, ai nevoie de 2 linguri cu flori de sunatoare, cate o lingura cu flori de musetel si flori de galbenele, o cana cu apa. Toarna apa clocotita peste florile de sunatoare, musetel si galbenele, acopera vasul si lasa plantele la infuzat 30 de minute, apoi strecoara. Inmoaie compresele in infuzie, aplica pe fata, pe gat, decolteu sau pe alte zone cu piele uscata si lasa-le sa actioneze 20 de minute.
Loţiune tonică - Cu 3 linguri flori de sunatoare, 2 linguri frunze de menta, sucul de la o jumatate de lamaie si o cana cu apa poti face lotiune tonica. Pune apa la fiert si toarn-o peste menta si sunatoare. Lasa vasul acoperit 30 de minute, apoi strecoara. Cand lichidul se raceste, adauga sucul de lamaie. Lotiunea se pastreaza la frigider, intr-un recipient de sticla, nu mai mult de 3-4 zile. Se aplica pe fata, gat si decolteu, dupa spalare, dimineata si seara. Este ideala pe vreme calduroasa.
Ceai de sunatoare contraindicatii. Ceai de sunatoare interzis
Specialistii avertizeaza asupra pericolului pe care acest ceai il poate avea asupra organismului. Studiile efectuate de acestia arata ca peste 40 la suta din romani beau zilnic ceai. Consumul exagerat, 5-10 ani, de ceaiuri medicinale poate da nastere anumitor patologii precum crampe abdominale, constipatie, etc.
Expertii spun ca ceaiul de sunatoare poate provoca niste dureri pe traiectul nervilor periferici. Durerile nu reprezinta o boala, acestea disparand odata ce se renunta la consumul de ceai de sunatoare.
De asemenea, ceaiul de sunatoare consumat zilnic, multi ani, poate sa determine fotosensibilitate, iar la unele persoane este posibil sa prezinte anumite eruptii pe piele. Pe scurt, ca orice planta folosita in exces, si la ceai de sunatoare avem contraindicatii in urmatoarele cazuri:
Ceai sunatoare contraindicatii atunci cand se urmeaza anumite tratamente in paralel. Altfel spus, persoanele care iau anticoagulante orale, antidiabetice, hipertensoare, contraceptive orale, antiasmatice sau medicamente pentru scăderea colesterolului trebuie să ceară sfatul unui medic inainte de a consuma ceai de sunatoare ca infuzie, tinctura sau extract.
Totodata, sunătoarea nu este recomandată nici femeilor însărcinate sau copiilor sub 14 ani, pentru că nu se cunosc eventualele efecte adverse care ar putea apărea în cazul lor. Altfel spus, se recomanda evitarea de a consuma ceai de sunatoare in sarcina si inclusiv nici ideea de oferi ceai de sunatoare la copii nu este agreata de toti medicii.
De asemenea, ceai de sunatoare contraindicatii atunci cand persoanele care vor sa consume planta au probleme si boli digestive pentru ca sunatoarea, la nivel intern stimulează secreţia şi excreţia de bilă şi poate avea un efect diuretic puternic si sa deregleze tranzitul intestinal.
Depinde de noi să alegem cuvintele pe care le folosim, pentru că multe lucruri pot depinde de un singur cuvânt, influenţându-ne chiar cursul vieţii.
Un cercetător japonez recunoscut pe plan internaţional, dr. Masaru Emoto, confirmă prin cercetările sale asupra cristalelor de apă, că apa este un element ,,viu'' ce poate fi uşor informată, remodelându-i structura moleculară.
Un cercetător japonez recunoscut pe plan internaţional, dr. Masaru Emoto, confirmă prin cercetările sale asupra cristalelor de apă, că apa este un element ,,viu” ce poate fi uşor informată, remodelându-i structura moleculară.
Acest lucru ne ajută să avem o altă viziune despre noi înşine şi despre univers, ţinând cont că apa acoperă aproximativ 70% din planeta noastră şi cam tot atâtea procente din corpul nostru este format din apă.
Experienţele sale demonstrează influenţa pe care o au cuvintele, gândurile, sentimentele, muzica asupra materiei, folosind conceptul de rezonanţă. Cuvintele înseamnă vibraţie şi vibraţia influenţează formarea cristalelor.
Apa expusă unor cuvinte benefice (armonie, adevăr, prieten etc.) formează cristale frumoase, pe când cea expusă unor cuvinte urâte (stupid, nefericire, rău) formează cristale urâte, lipsite de armonie. Acelaşi lucru s-a demonstrat şi pentru apa lăsată lângă televizor, calculator sau telefon mobil, confirmând astfel influenţa negativă a radiaţiilor electromagnetice asupra sănătăţii noastre.
Un alt lucru uimitor este că atunci când apa este expusă unui cuvânt din limbi diferite, dar cu aceeaşi semnificaţie, se formează cristale asemănătoare. Întrebat care e cel mai frumos cristal pe care l-a obţinut, dr. Emoto a răspuns fără şovăială – cel format prin expunerea apei la cuvintele ”iubire şi recunoştinţă”.
Putem folosi aceste informaţii în viaţa noastră pentru a ne îmbunătăţi comunicarea, a avea relaţii mai armonioase şi de a dobândi frumuseţe interioară şi sănătate, pentru că, schimbând calitatea apei din corpul nostru, ne vom schimba şi noi. Suntem din ce în ce mai mult înconjuraţi de negativitate atât în mass media, cât şi în discuţiile cu ceilalţi.
Depinde de noi să alegem cuvintele pe care le folosim, pentru că multe lucruri pot depinde de un singur cuvânt, influenţându-ne chiar cursul vieţii.
https://youtu.be/1qQUFvufXp4Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor
-
Infectia cu virus hepatitic C (VHC) reprezinta o importanta problema de sanatate publica globala. Prevalenta viremica actuala estimata ...
-
Pielita de ou pentru prepararea acidului hialuronic natural Domnul Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel, ne-a trimis spre publicar...
-
Am primit reteta unui nou preparat natural din partea domnului Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel. Cu siguranta, vor fi multi di...
-
"1. FRICA micsoreaza diametrul vaselor de sange, ca urmare a unei varsari excesive de adrenalina in sange. Acest fapt duce la o subali...
-
Cred ca nu mai trebuie sa va spun cat de gustoase si de sanatoase sunt aceste uleiuri. Le folosesc in bucatarie cu drag . Atat salate...
-
RO.aliment organizeaza , in premiera nationala, campania de informare, educare si constientizare a beneficiilor consumului inteligent ...
-
Majoritatea oamenilor privesc boala fie ca pe un ghinion în viaţa lor, o nedreptate, fie ca pe ceva ereditar, o moștenire genetică nemer...
-
In perioada 2-5 aprilie 2020, in cadrul Centrului Expozitional Romexpo , se desfasoara 5 manifestari cu tematica home & deco: Const...
-
Chiar daca nu ati vazut sau nu ati cultivat niciodata un rodiu ( Punica granatum ), cu siguranta ati gustat, macar o data, din fructul sau...
-
Marcel Iureș: „Părinții mei pupau mâna bunicilor mei, adică părinților lor. Așa am apucat, așa am făcut și eu o vreme și a trebuit să tr...