duminică, 19 martie 2023

COLIVA

 



  • - 1 cană arpacaş
  • - 1 cană nucă
  • - 1 cană migdale
  • - 1 cană alune de pădure
  • - stafide (1/2 cană)
  • - zahăr (1/3 dintr-o cană)
  • - zahăr vanilat (1 plic)
  • - nucă de cocos măcinată (1/4 cană)
  • - cacao
Nuca, migdalele şi alunele se macină şi se amestecă cu zahărul, după gust. Arpacaşul se fierbe 25-30 de minute, apoi se lasă 2 ore la umflat în vas acoperit (dacă trebuie se completează cu apă). Apoi, în strecurătoare, se spală sub jet de apă şi se lasă o oră să se scurgă bine toată apa.
Într-un vas se amestecă arpacaşul fiert cu amestecul de nucă, migdale şi alune măcinate şi se adaugă zahărul vanilat şi stafidele).
Se pune în tavă, se presară nuca de cocos, peste care se pune tiparul cu model (crucea) şi se presară cu o sită mică praful de cacao.
Acest tip de colivă este mai uscat, perfect pentru zilele călduroase.
Reţetă oferită de părintele Eftimie de la Chilia „Înălţarea Domnului” – Schitul Lacu, Muntele Athos

„Un om care nu a crezut toată viața, poate crede la bătrânețe, cu condiția să aibă o inimă bună. Dar inima rea nu se schimbă la bătrânețe, căci are nevoie de timp. Inima nu se schimbă prin voință, ci prin lucrare. Prin voință se schimbă doar mintea.” (Părintele Savatie Baștovoi)
De multe ori constat cu tristețe acest lucru: după o anumită vârstă omul nu se mai poate schimba esențial. Decât, poate, atunci când intervine în viața lui o criză cumplită; moartea unui copil cred că e cel mai elocvent și dureros exemplu.
La bătrânețe omul nu mai poate purta mască. Cu vârsta scade considerabil puterea de autocontrol, de a te preface pentru a salva aparențele sau pentru „a da bine” în fața celorlalți. Și astfel ajungem să fim oglinda exactă a ceea ce am făcut în viață până atunci.
Am întâlnit adesea bătrâni întunecoși, scorburoși, plini de răutate și veșnic nemulțumiți. Aceștia sunt o adevărată provocare pentru cei din jur de a-și exersa intens virtutea răbdării.
Dar am avut și imensa binecuvântare de a cunoaște îndeaproape bătrâni atât de frumoși! Plini de lumină și bunătate, răbdători, glumeți, primitori și iubitori. Întotdeauna credincioși. Celor care au plecat la Domnul le port un dor nestins. Îmi lipsesc cuvintele lor, încurajările care mă întăreau la greu, manifestarea dragostei lor necondiționate. Dar viețile lor m-au marcat definitiv, iar din lumina lor eu iau în continuare lumină, căci ea e vie și dincolo de moarte.
Cum să facem să urmăm acestora din urmă? – e un gând care îmi revine adesea în minte. Îmi aduc aminte de ceea ce spunea Părintele Teofil, că noi cel mai adesea dăruim puterea pe care o avem la tinerețe celor trecătoare: carieră, avere, plăceri mai mari sau mai mici. Preocuparea pentru creșterea duhovnicească, pentru cultivarea unei relații stabile cu Dumnezeu, pentru întâlnirea cu El în Sfânta Liturghie, toate acestea (dacă ne vin în minte!) cel mai adesea le amânăm pe... mai încolo. Și trec anii, și trece viața. Și nu realizăm că ne împietrim în ceea ce trăim, iar piatra nu mai poate fi modelată. Doar spartă.
Vremurile în care trăim cu siguranță nu ne ajută în acest sens! Toate sunt făcute să ne deturneze de la Cel este cel mai important în viața aceasta: Dumnezeu. Sarcinile pe care le avem de împlinit se înmulțesc mereu. Informațiile pe care le primim prin mass media sunt dirijate, controversate, otrăvitoare și foarte adesea mincinoase. Suntem intoxicați. Publicitatea care ne este vârâtă prin toți porii ne îndeamnă mereu la consum, consum, consum. Și puținul timp liber îl consumăm adesea frivol și inutil: în fața televizorului sau pe rețelele de socializare.
Și timpul trece, și viața trece. Și nu mai apucăm să facem lucrarea aceea de care e nevoie ca să ne îmbunătățim inima, cum spune părintele Savatie în cuvântul de la care am pornit.
Să ne lărgim inimile. La asta suntem chemați. Să le curățăm, ca să Îl putem descoperi acolo pe Domnul. Iar unde e El vor încăpea – cu bune și cu rele – și cei ai familiei noastre, și cei cu care ne întâlnim în viața zilnică, și cei care ne iubesc, și cei care ne urăsc, și cei care ne bucură, și cei care ne agasează.
Inima largă face omul frumos.

Postul: confruntare pro şi contra

A scrie un articol despre post este puţin, dacă se are în vedere că a posti înseamnă mai mult decât a nu mânca şi mai puţin decât a-ţi chinui trupul. Cine se hotărăşte să postească se înscrie într-un război amplu dus pe mai multe fronturi: trupesc, duhovnicesc, culinar, psihologic şi social, scopul acestui efort fiind apropierea de Dumnezeu. Este un război a cărui complexitate ne poate dezarma, dacă se ia în considerare doar efortul investit, în detrimentul beneficiilor pe care ni le aduce postul. De aceea este nevoie de îndrumarea unui duhovnic.

Interpretări diabolice
Ca duhovnici observăm, totuşi, că sunt puţini cei care postesc, că puţini creştini iau hotărârea de a posti. Mulţi dintre ei sunt convinşi că postul este inutil, fără să fi încercat vreodată să postească. Şi ne dăm seama că prima luptă a postului s-a consumat în plan raţional, iar argumentele contra postului au câştigat. Ba mai mult, s-au găsit şi citate biblice care să argumenteze că „nu ceea ce intră în gură spurcă pe om, ci ceea ce iese din gură, aceea spurcă pe om” (Matei 15,11).
Asupra acestei lupte din plan raţional aş vrea să ne oprim în acest articol, deoarece doar câştigând-o putem ajunge să postim. Aşadar, hotărârea de a posti este precedată în plan mintal de o confruntare a argumentelor pro şi contra post. Am numit-o „luptă” deoarece consider că diavolul, duşmanul mântuirii noastre, are o implicare mare în această confruntare a gândurilor. Să luăm ca exemplu citatul biblic amintit mai sus.
Ştim că diavolul spune jumătăţi de adevăr. Cuvintele „nu ceea ce intră în gură spurcă pe om, ci ceea ce iese din gură, aceea spurcă pe om” aparţin, într-adevăr, Mântuitorului Hristos, dar ele nu se referă la mâncarea de post sau de dulce. Dacă vom citi în continuare textul evanghelic vom vedea că prin cuvintele respective Mântuitorul se referă la a mânca cu mâinile nespălate: „Gânduri rele, ucideri, adultere, desfrânări, furtişaguri, mărturii mincinoase, hule, acestea sunt care spurcă pe om, dar a mânca cu mâini nespălate nu spurcă pe om” (Matei 15, 19). Legătura făcută între cuvintele respective şi post nu aparţin Domnului Hristos, ci diavolului. De altfel, Mântuitorul nu ar fi putut să desfiinţeze postul, cât timp El postea.

Să tăiem gândurile cu sabia Scripturii
Este un şiretlic specific diavolului, care a folosit aceeaşi metodă şi când L-a ispitit pe Domnul Hristos pe Muntele Carantaniei, acolo unde a postit patruzeci de zile, fiind ispitit de diavolul. Confruntarea este relatată de evangheliştii Matei (cap. 4) şi Luca (cap. 4). Observăm că Mântuitorul nu discută cu diavolul care Îl ispiteşte, ci îi răspunde cu citate din Sfânta Scriptură, în felul acesta câştigând lupta. Este o metodă potrivită şi pentru noi atunci când luptăm cu gândurile strecurate de diavolul, care încearcă să ne convingă să nu postim: gândurilor să le punem înainte un citat din Sfânta Scriptură.
Să pornim, aşadar, o scurtă călătorie printre gânduri şi citate biblice[1], fără a avea pretenţia că le-am epuizat.
·          Gândului care ne spune că nu este nici o legătură între mâncare şi relaţia noastră cu Dumnezeu să-i spunem: „Când vei mânca şi te vei sătura, atunci păzeşte-te, să nu se ademenească inima ta, ca să nu uiţi pe Domnul.” (Deuteronom 6, 11-12);
·          Gândului care pofteşte să se sature de mâncare şi băutură şi crede că din acestea nu va veni nici un rău pentru suflet: „A mâncat Iacov, s-a îngrăşat Israel şi s-a făcut îndărătnic; îngrăşatu-s-a, îngroşatu-s-a şi s-a umplut de grăsime; a părăsit pe Dumnezeu, Cel ce l-a făcut şi a dispreţuit cetatea mântuirii sale.” (Deuteronom 32,15);
·          Gândului care ne sperie de mâncarea săracă să-i spunem: „Mai bună este o bucată de pâine uscată în pace, decât o casă plină cu carne de jertfe, dar cu vrajbă.” (Pilde 17,1);
·          Gândului care ne spune că din cauza postului vom slăbi, ne vom îmbolnăvi sau ne vom urâţi să-i spunem: „Iar Daniel a zis către supraveghetorul pe care căpetenia famenilor îl pusese peste Daniel, Anania, Misael şi Azaria: Încearcă o dată cu servii tăi timp de zece zile şi dă-ne să mâncăm bucate din zarzavaturi şi să bem apă! Apoi să te uiţi la chipurile noastre şi la chipul tinerilor care mănâncă din bucatele regelui şi cum ţi se va părea, aşa fă cu supuşii tăi! Atunci el le-a ascultat această rugăminte şi a încercat timp de zece zile. Şi după un răstimp de zece zile, ei arătau mai arătoşi şi mai graşi la trup decât toţi tinerii care mâncau din bucatele regelui.” (Daniel 1, 11-16);
·          Gândului care ne spune că este de ajuns credinţa şi nu mai trebuie să postim: „Atunci Ninivitenii au crezut în Dumnezeu, au ţinut post şi s-au îmbrăcat cu sac, de la cei mai mari şi până la cei mai mici... Atunci Dumnezeu a văzut faptele lor cele de pocăinţă, că s-au întors din căile cele rele.” (Iona 3, 5…10);
·          Gândului care ne spune că ne vom face de ruşine înaintea prietenilor dacă postim: „Pentru credinţa sufletului tău nu te ruşina, căci este ruşine care aduce păcat şi este ruşine care aduce mărire şi har.” (Înţelepciunea lui Isus Sirah 4, 22,23);
·          Gândului care ne spune că Domnul Hristos nu ne-a îndemnat să postim: „Tu însă, când posteşti, unge capul tău şi faţa ta o spală” (Matei 6,17);
·          Gândului care ne arată că postul este inutil: „El le-a zis: Acest neam de demoni cu nimic nu poate ieşi, decât numai cu rugăciune şi cu post” (Marcu 9,29);
·          Gândului care încearcă să ne convingă să ne îngrijim de trupul nostru prin mâncăruri şi băutură: „Grija de trup să nu o faceţi spre pofte” (Romani 13,14);
·          Gândului care ne spune că vinul este de post şi putem bea când şi cât vrem: „Şi nu vă îmbătaţi de vin, în care este pierzare, ci vă umpleţi de Duhul.” (Efeseni 5,18).
Astăzi sunt Paştile şi scriu aceste rânduri cu nostalgia şi bucuria postului care s-a încheiat.

Pr. Ioan Paroş, Parohia ortodoxă Boholţ
Apostolat în Ţara Făgăraşului nr. 96, martie-aprilie 2017


[1] Citatele sunt luate din Biblia sau Sfânta Scriptură, E.I.B.M.B.O.R., Bucureşti, 1997


Dacă cineva vă ocărăşte sau vă dispreţuieşte



 Vă rog, fraţilor, faceţi o încercare. Dacă cineva vă ocărăşte sau vă dispreţuieşte, sau vă smulge ceea ce vă aparţine, sau prigoneşte Biserica, rugaţi pe Domnul zicând: „Doamne, toţi suntem făpturile Tale. Ai milă de robii Tăi şi întoarce-i spre pocăinţă!”
Atunci vei purta în chip simţit harul în sufletul tău. La început sileşte inima ta să iubească pe vrăjmaşii tăi, iar Domnul, văzând gândul tău cel bun, te va ajuta în toate şi experienţa însăşi te va învăţa calea.
Dar cel ce gândeşte de rău pe vrăjmaşii lui nu are în el iubirea lui Dumnezeu şi nu cunoaşte pe Dumnezeu. Dacă te rogi pentru vrăjmaşii tăi, pacea va veni asupra ta. Iar când vei iubi pe vrăjmaşii tăi, să ştii că un mare har dumnezeiesc locuieşte intru tine. Nu zic că este deja un har desăvârşit, dar e de-ajuns pentru mântuire. Dacă, dimpotrivă, ocărăşti pe vrăjmaşii tăi, e semn că un duh rău locuieşte în tine şi el aduce gânduri rele în inima ta; căci, aşa cum a spus Domnul, „din inima omului ies gândurile bune şi gândurile rele” (Matei 15, 19).”
Sfântul Siluan Athonitul, Între iadul deznădejdii şi iadul smereniei

Regimul de dezintoxicare conceput si practicat de ing. Valeriu Popa pentru cancer si starile precanceroase


  Domnul Valeriu Popa a fost un OM intre oameni. A ajutat mii de oameni sa se faca bine, i-a scos cu ajutorul regimurilor sale din prapastia mortii. Dansul avea o vorba :” Din punct de vedere fizic esti mort, dar energetic mai ai o sansa daca te tii de regim”. Nu avea nevoie sa citeasca analizele medicale sau sa-i spui de ce suferi. Iti spunea dansul de cum te vedea de tot ceea ce suferi, de ce tratamente ai luat pana atunci si daca mai ai vreo sansa la viata.
 Tratamentul incepea in marea majoritate a cazurilor cu un post de 7, 14 sau 21 de zile, in functie de gravitatea bolii, cu apa distilata. Se consuma minim 2 l de apa distilata alimentara pe zi. Limba se racla cu o lingurita de 2-3 ori pe zi. Se faceau 2 clisme, dimineata si seara, cu ceai de musetel(dimineata) si ceai de rostopasca(seara). Acest post era esential in economia vindecarii.
 Dupa terminarea postului urma o revenire de 7 zile catre un regim dietetic personalizat. In aceste 7 zile se consuma apa dupa 3-4 linguri de orez fiert si in zilele a 4, 5, 6 si a 7-a se consuma si orezul.
 Dupa cele 7 zile de trecere urma un regim dietetic personalizat de 45 de zile, constand din :
-dimineata la sculare, terapia cu ulei si cu malai. Se lua o lingura cu ulei de masline extravirgin, se mesteca bine in gura timp de 15 min si apoi se scuipa continutul. Toate toxinele eliminate sublingual ramaneau in ulei. Apoi se lua o lingura de faina de malai, se punea apa pana se facea o pasta si aceasta se mesteca de asemenea in gura timp de 15 min. Restul toxinelor ramase intrau in acest terci , care dupa mestecare se scuipa;
-ora 11 : se inghit 4 linguri de orez crud(inmuiate cu o ora inainte) cu 1/2 apa distilata;
-ora 13 : se consuma urmatoarea salata :
 -125 g grau incoltit(germeni);
 -1/2 kg mere rase;
 -3 linguri telina rasa;
 -2 linguri radacina de patrunjel rasa;
 -4 linguri sfecla rosie rasa;
 -1 lingura miere de salcam;
-ora 18 : aceeasi salata ca si la ora 13, dar se inlocuiesc merele cu pere;
-inainte de culcare cu o ora se consuma 30 seminte crude de dovleac si se bea o cana de ceai de cimbrisor;
-se fac 2 clisme/zi, dimineata cu 2 l infuzie de musetel si seara cu 2 l infuzie de rostopasca;
-se pun comprese cu foi de varza toata noaptea pe zonele afectate;
 Se face acest tratament timp de 45 de zile. Dupa aceasta perioada ar trebui sa va simtiti mai bine

                                           Sa va fie de folos !

📍De reținut:
Nu există boală, există doar emoții și conflicte care generează aciditate și toxicitate in țesuturi.
EXEMPLE:
AFECTIUNI PULMONARE: frica de a simti bucuriile vietii, de a le trai, suparari, jena reprimata. Senzatia ca dupa bucurie trebuie sa urmeze tristetea.
AFECTAREA GLANDELOR SUPRARENALE: anxietate, indiferenta fata de propria persoana.
AMIGDALITA: emotii reprimate, teama neexprimata, tendinta de a nu vorbi despre fricile sale.
ALERGII: nemultumirea fata de lumea inconjuratoare sau fata de oameni apropiati.
APENDICITA: teama de viitorul apropiat, frica de viata, teama de abandon sau de a ramane singur.
ARTRITA: persoane cu puternic spirit critic, rigide, conservatoaere. Persoane care nu se simt iubite.
ATEROSCLEROZA: rezistenta, refuzul de a vedea binele din viata.
ASTM: tendinta de a tine in sine sentimentele, de a plange pe ascuns, de a nu exprima emotiile.
ATAC DE PANICA: sentiment de vinovatie fata de unele experiente din trecut, peste care nu ai reusit sa treci
📍De reținut:
Nu există boală, există doar emoții și conflicte care generează aciditate și toxicitate in țesuturi.


Curatarea limfei

-dureaza 3 zile in care nu se mananca nimic;
-se bea un amestec de :-2l apa plata/de izvor;
                                       -1l suc proaspat de grapefruit;
                                       -1/4 l de suc proaspat de lamaie;
                                       -3/4 l de suc proaspat de portocale;
-sucurile nu se cumpara din comert, ci se fac proaspete acasa din fructe;
-avem deci 4 l din acest preparat proaspat pe care-l bem incet in decursul unei zile. In fiecare zi, dimineata la prima ora ne facem preparatul si-l punem apoi in frigider. Sa fie acoperit vasul cu un capac, altfel se oxideaza rapid sucul.
-deci timp de 3 zile nu consumam nimic mancare solida, doar aceasta cantitate de 4 l de suc proaspat;
-ar trebui in decursul celor 3 zile sa se elimine 12 l de limfa acida bolnava.
 Reteta a fost folosita foarte mult de celebra vindecatoare rusa Eugenia Yuvashevna Davitashvili zisa Djuna.
Toate aceste citrice se pot inlocui cu mere. Deci 2 l de apa plata si 2 l de suc proaspat de mere si se consuma la fel. Dar nu are acelasi efect puternic ca citricele. Dar merita incercata si aceasta varianta. O tura de 3 zile cu citrice si o tura de 3 zile cu mere. Important sa nu se consume in aceste 3 zile deloc mancare solida. Reintrarea in normal se face usor, cu orez fiert 3-4 linguri.

                                    S U C C E S !!!

UIMITOAREA TERAPIE CU APA PURĂ 💦

 "Bea zilnic 5% din greutatea corporală si eviți tratamentele cu medicamente, injecții, etc….. Nu vei crede până nu te vei convinge încercând.   
                                                              
LISTA bolilor ce pot fi tratate prin cura de apă:   
- Hipertensiune arterială
- Anemie
- Reumatism  
- Obezitate
- Artrită
- Sinuzită
- Amețeli
- Tahicardie
- Astm
- Bronșită
- Meningită
- Pietre la rinichi
- Dureri urogenitale
- Hiperaciditate
- Hemoragie oftalmică
- Cancer mamar
- Menstruație aciclică
- Migrene
- Laringită
- Dizenterie
- Tbc
- Diabet
- Conjunctivită
- Constipație
- Cancer uterin
- Gastroenterită
- Paralizie generală
……….si multe alte boli‼️

MODUL DE APLICARE A TERAPIEI cu APA PURĂ 💦
In fiecare dimineața  înainte de igiena corporală, bea jumătate din 5% din greutatea corporală
ATENTIE APA 00  (5 - 6 pahare)‼️ (cu 20  de minute interval intre ele)                           
IMPORTANT
                                                                                                                                  
Când se bea cantitatea de 5 % din greutatea corporală de apă, cel puțin cu o jumătate de oră înainte de fiecare masă si o oră 1/2 după, nu se va manca nimic. Știm că este greu să se bea 5%  din greutatea corpului apă, DAR cu timpul poate deveni repede obișnuință (aproximativ după 21 de zile) orice lucru poate deveni obișnuință.

In urma cercetărilor si a experienței dobândite, s-a constatat că următoarele boli au putut fi învinse: (cu indicarea perioadei de cură)  
- Constipație          1 zi
- Aciditate              2 zile
- Diabet                 7 zile
- Cancer                4 săptămâni
- Hipertensiune     4 săptămâni
- Tbc                     3 luni

NOTA: Persoanele suferinde de artrită si/sau reumatism să facă cura de 3 ori /zi  cu o oră înaintea meselor - timp de o săptămână. După aceea de 2 ori/zi până la vindecare        
                  
MODUL DE ACTIUNE A CUREI
Aplicând strict aceasta cură,APA PURĂ curăță corpul omenesc si:                                                                               – asigură intestinului gros sânge proaspăt, efect cunoscut in termini medicali ca “hematopaises”.                                                                                                                                     –  mucoasele cutate ale colonului si mucoasa intestinului subțire sunt activate prin această metodă,  demonstrând teoria că sângele proaspăt este produs de către mucoase  – colonul fiind curățat, substanțele nutritive, ingerate de mai multe ori pe zi, sunt absorbite si la nivelul mucoaselor ele sunt transformate in sânge proaspăt.                                                                              Sângele este important in vindecarea sechelelor si refacerea sănătății, de aceea apa trebuie băută strict după modul descris mai sus.

Acatistul de iertare

 

Rugăciuni începătoare

Prea Sfântă Treime, sufletul meu strigă la Tine ca să mă ajuți în a învăța să iert și să primesc iertarea fără de care nu vom intra în iubire. Doar Tu vezi cât mă mint atunci când spun că am iertat și că iubesc cu adevărat dar atâta timp cât țin minte răul nu fac decât sa mă amăgesc. Prea Sfântă Treime primește rugăciunea mea și slavă Ție pentru toate.


Condacele si Icoasele

Condacul 1


Prea Sfântă Treime de toți slăvită, sufletul meu se zbate să învețe iertarea dar nu găsește calea, mă complic în vorbe și mă rătăcesc în fapte depărtându-mă de calea simplă a învățăturilor Tale. Te rog pe Tine, dă-mi ajutor și spor în a ierta și a fi iertat. Prea Sfântă Treime primește rugăciunea mea și slavăȚie pentru toate.

Icosul 1


Tată, Fiule și Sfântule Duh, Treime Sfântă mult am greșit în fața Ta și a creației Tale. Îmi pare rău acum și cer iertare în fața Ta, a Cerurilor, a oamenilor, în fața a toată creația Ta și te rog ajută la iertarea mea.
Treime Sfântă cer iertare pentru toate faptele mele rele,
Treime Sfântă cer iertare pentru toate gândurile mele rele,
Treime Sfântă cer iertare pentru toate cuvintele mele rele,
Treime Sfântă  cer iertare pentru tot ce-am greșit crezând că fac bine,
Treime Sfântă cer iertare pentru toate ce nu le-am luat în seamă,
Treime sfântă cer iertare pentru tot ce nu am învățat in viață,
Treime Sfântă primește rugăciunea mea și slavă Ție pentru toate.


Condacul 2


Prea Sfântă Treime și mult dorită, în fiecare zi îți mărturisesc câte am greșit dar las nemărturisite greșeli pe care nu le văd, cu gura spun că am iertat dar sufletul își aduce mereu aminte răul. Doamne strig din toată ființa mea Treime Sfântă primește rugăciunea mea și slavă Ție pentru toate.

Icosul 2


În fața Ta nu pot minți, Tu știi tot ce fac si ce încă nu am făcut, de Tine nu mă pot ascunde, Treime Sfântă Dumnezeul meu cel bun, ajută-mă  să mă regăsesc căci de mine mă ascund mințindu-mă, Treime Sfântă ascultă rugăciunea mea și slavă Ție pentru toate.
Treime Sfântă cer iertare de la flori,
Treime Sfântă cer iertare de la pomi,
Treime Sfântă cer iertare de la iarbă,
Treime Sfântă cer iertare de la plante,
Treime Sfântă cer iertare de la semințe și roade,
Treime Sfântă cer iertare de la firul de nisip,
Treime Sfântă primește rugăciunea mea și slavă Ție pentru toate.


Condacul 3


În fața Ta Dumnezeul meu în Treime Slăvit, recunosc că neiertarea de sine e cea mai grea, că de nu voi înțelege să mă iert pe mine cum voi putea ierta pe cei ce mi-au greșit și să accept că am fost iertat? Treime Sfântă primește rugăciunea mea și slavă Ție pentru toate.

Icosul 3


De mici învățăm lucruri neimportante, cum să reușim în viață, cum să devenim conducători, cum să ajungem primii. Și așa ajungem primii în păcate. Cât de târziu aflăm că Dumnezeu e iubire și iertare.
Treime Sfântă cer iertare de la soare,
Treime Sfântă cer iertare de la luna și stele,
Treime Sfântă cer iertare de la vânt,
Treime Sfântă cer iertare de la foc și apă,
Treime Sfântă cer iertare de la ninsoare si ploaie,
Treime Sfântă cer iertare de la văi și izvoare,
Treime Sfântă primește rugăciunea mea și slavă Ție pentru toate.


Condacul 4


Treime Sfântă, în întuneric am crescut, în beznă am trăit o viață și acum am ieșit în ceață, Doamne auzi rugăciunea mea, nu depărta de la mine mila Ta și dă-mi ajutor să iert și să fiu iertat. Treime Sfântă primește rugăciunea mea și slavăȚie pentru toate.

Icosul 4


Treime Sfântă, în acest ceas târziu al vieții mele îmi doresc să aflu cu sufletul adevărul Tău. Până acum am învățat adevărurile acestei lumi care sunt minciună înaintea Ta. Treime Sfântă primește rugăciunea mea și slavă Ție pentru toate. Treime Sfântă cer iertare de la mamă,
Treime Sfântă cer iertare de la tată,
Treime Sfântă cer iertare de la frați,
Treime Sfântă cer iertare de la nași,
Treime Sfântă cer iertare de la copii,
Treime sfântă cer iertare de la toți oamenii de pe pământ.
Treime Sfântă primește rugăciunea mea și slavă Ție pentru toate.


Condacul 5


Treime Sfântă Tu m-ai învățat prin sfinții Tăi că a ierta e dovada iubirii din fiecare. De am putea acum să recunoaștem cât de puțin iubim.
Cer ajutorul tău pentru toți oamenii de pe pământ și printre ei să fiu și eu.

Icosul 5


Doamne Tu știi ce îmi doresc dar nu mă pot opri să cer înțelepciune pentru a vedea ce-mi lipsește, pentru a înțelege iertarea cea din adâncul inimii și nu cea din minte. Treime Sfântă primește rugăciunea mea și slavă Ție pentru toate.
Treime Sfântă cer iertare de la animale,
Treime Sfântă cer iertare de la păsări,
Treime Sfântă cer iertare de la toate vietățile pământului,
Treime Sfântă cer iertare de la bunele pierdute,
Treime Sfântă cer iertare pentru toate relele neștiute,
Treime Sfântă cer iertare de la toată creația Ta,
Treime Sfântă primește rugăciunea mea și slavă Ție pentru toate.


Condacul 6


Atât de mult am greșit că nu-mi pot socoti greșelile dar cu voia Ta Treime Sfântă în fiecare zi, în minte mi se vor dezvălui, voi cere iertare și voi ierta. Ajută-mă prin Îngeri și Arhangheli să am putere în rugăciunea de iertare.

Icosul 6


Sufletul meu îți cântăȚie, se roagă, îți plânge căci ce e mai bun în viața mea decât vorbirea cu Tine și în aceste clipe îmi dau seama cât de frumoasă e creația Ta și cât mă iubești pe mine “omul”. Treime Sfântă primește rugăciunea mea și slavă Ție pentru toate.
Treime Sfântă cer iertare pentru tot ce am greșit,
Treime Sfântă cer iertare pentru tot ce rău am vorbit,
Treime Sfântă cer iertare pentru tot ce am învățat greșit,
Treime Sfântă cer iertare pentru tot ce am înțeles greșit,
Treime Sfântă cer iertare pentru puțina mea credință,
Treime Sfântă cer iertare pentru puțina mea iubire,
Treime Sfântă primește rugăciunea mea și slavă Ție pentru toate.


Condacul 7


Treime Sfântă iți mulțumesc pentru toate binecuvântările și bucuriile din viața mea, pentru sănătate, pentru bunăstare dar Te rog să mă ajuți să înțeleg mai mult și să pot ierta ca să fiu iertat. Treime Sfântă primește rugăciunea mea și slavă Ție pentru toate.

Icosul 7


Viața mea a fost plina de urcușuri și căderi dar în fiecare clipă mi-ai trimis ajutor pe ai tăi îngeri păzitori, arhangheli vindecători, puteri cerești, sfinți și sfinte dar eu orb fiind nu i-am văzut, surd fiind nu  i-am auzit, și cu inima mea  împietrită nu i-am simțit. Treime Sfântă primește rugăciunea mea și slavă Ție pentru toate.
Treime Sfântă cer iertare de la Îngeri,
Treime Sfântă cer iertare de la Arhangheli,
Treime Sfântă cer iertare de la Sfinți și Sfinte,
Treime Sfântă cer iertare de la toate Puterile Cerești,
Treime Sfântă cer iertare de la Heruvimi și Serafimi,
Treime Sfântă cer iertare de la toți Slujitorii Tăi,
Treime Sfântă primește rugăciunea mea și slavă Ție pentru toate.


Condacul 8


Treime Sfântă natura e supusăȚie, în afară de mine “omul” totul te ascultă și lucrează după legea Ta. Eu “omul” având liberul arbitru mă pierd tot mai mult din neam în neam. Acum in această clipă, cu liberul meu arbitru, aleg să Te iubesc și să-Ți slujesc. Treime Sfântă primește rugăciunea mea și slavă Ție pentru toate.

Icosul 8


Treime Sfântă îți mulțumesc pentru că deși greșesc în fiecare zi Tu ai grijă de mine și mă aperi neîncetat călăuzindu-mi pașii către lumină.
Treime Sfântă primește rugăciunea mea și slavă Ție pentru toate.
Treime Sfântă cer iertare de la Lumină,
Treime Sfântă cer iertare de la Voință,
Treime Sfântă cer iertare de la Intuiție,
Treime Sfântă cer iertare de la Memorie,
Treime Sfântă cer iertare de la Credință,
Treime Sfântă cer iertare de la Bunăstare,
Treime Sfântă primește rugăciunea mea și slavă Ție pentru toate.


Condacul 9


Treime Sfântă oricât de multă rugăciune Ți-aș aduce nu-Ți pot mulțumi pentru toate bucuriile din viață. Acum îmi doresc să iert și să iubesc, iubindu-Te cu toată ființa mea voi iubi întreaga creația Ta. Treime Sfântă primește rugăciunea mea și slavă Ție pentru toate.

Icosul 9


Treime Sfântă de-am înțelege toți că iubirea e răspunsul la tot, am ieși în lumină cu inimile pline de bucurie și am trăi în armonie. Treime Sfântă primește rugăciunea mea și slavăȚie pentru toate.
Treime Sfântă cer iertare pentru vorbirea mea cea goală,
Treime Sfântă cer iertare pentru nepăsare,
Treime Sfântă cer iertare cât am mințit,
Treime Sfântă cer iertare pentru supărare,
Treime Sfântă cer iertare pentru cât am risipit,
Treime Sfântă cer iertare pentru cât am lenevit,
Treime Sfântă primește rugăciunea mea și slavă Ție pentru toate.


Condacul 10


Sfântă Treime în fiecare dimineață deschid ochii inimii spre Tine și Te rog să ai grijă de noi,  să călăuzești pașii noștri pe drumul de lumină ca să ajungem toți la Tine. Treime Sfântă primește rugăciunea mea și slavă Ție pentru toate.

Icosul 10


Treime Sfântă avem nevoie în fiecare clipă în timpurile de acum să înțelegem iertarea, să învățăm știința Ta văzută și nevăzută și, cu înțelepciune venită de la Tine, să facem pe pământ Rai.
Treime Sfântă cer iertare pentru atâta neiubire,
Treime Sfântă cer iertare pentru atâta răutate,
Treime Sfântă cer iertare pentru atâta invidie,
Treime Sfântă cer iertare pentru atâta gelozie,
Treime Sfântă cer iertare pentru atâta nepăsare,
Treime Sfântă cer iertare pentru atâta suferință,
Treime Sfântă primește rugăciunea mea și slavă Ție pentru toate.


Condacul 11


Treime Sfântă sper cu ajutorul Tău să iert tot ce m-a supărat, din adâncul inimii să scot tot ce-i întuneric în mine și să pun în loc iubire și lumină venită de la Tine, lumina și iubirea ce mi le-ai dat la început prin botez dar le-am pierdut pe drumul vieții. Treime Sfântă primește rugăciunea mea și slavă Ție pentru toate.

Icosul 11


Sfântă Treime de aș înțelege mai bine iubirea de Dumnezeu aș fi curat, nu aș mai greși și rătăci prin viață. E de ajuns să țin prima Ta lege căci în ea sunt cuprinse toate celelalte.
Treime Sfântă iert tot ce s-a greșit față de mine,
Treime Sfântă iert bărbații,
Treime Sfântă iert femeile,
Treime Sfântă iert copiii,
Treime Sfântă iert prietenii și rudele,
Treime Sfântă iert pe cunoscuți și necunoscuți,
Treime Sfântă primește rugăciunea mea și slavă Ție pentru toate.


Condacul 12


Treime Sfântă Tu vii la fiecare dintre noi la timpul potrivit să ne arăți  că suntem întorși cu spatele la Tine, noi crezând că stăm la picioarele Tale. Alungă ceața inimilor noastre și fă să vedem unde ne aflăm fiecare. Treime Sfântă primește rugăciunea mea și slavă Ție pentru toate.

Icosul 12


Treime Sfântă Tu ai creat Universul și tot ce mișcă, în toate e scânteia divină. Toată creația te ascultă , eu “omul” nu. Oare ce-mi lipsește să înțeleg frumusețea iubirii Tale?
Treime Sfântă cer iertare de la Univers,
Treime Sfântă cer iertare de la Pământ,
Treime Sfântă cer iertare de la munți,
Treime Sfântă cer iertare de la ape,
Treime Sfântă cer iertare de la soare,
Treime Sfântă cer iertare din adâncul meu la toate,
Treime Sfântă primește rugăciunea mea și slavă Ție pentru toate.


Condacul 13


Treime Sfântă în fiecare zi îmi cer iertare de la zidirea Ta și atunci când Pacea cea mai presus de cuvinte va umple inima mea voi ști că primul pas e făcut și îl voi face pe al doilea, să încep a iubi. Treime Sfântă primește rugăciunea mea și slavă Ție pentru toate.


Rugaciune


Inima mea rostește cuvinte mici și umile cerând iertare de la toți din cer și de pe pământ pentru greșelile știute și neștiute. Nu am scuze pentru cât am greșit dar din acest moment cu tot sufletul meu îmi doresc să iert și să fiu iertat și să nu mai greșesc, să mă umplu de iubire pentru întreaga Ta zidire. Amin.


S♥u♥f♥l♥e♥t♥u♥l știe


De ce să te îmbolnavesti când poți învăța să te ierți?
Fiecare conflict pe care îl ai te leaga de persoana respectivă printr un cordon energetic.
Tu îi poți păcălii pe cei din jur că ești bine, dar nu poți să-ți minți sufletul și conștiința.

S♥u♥f♥l♥e♥t♥u♥l știe întotdeauna când te minți și când te calci în picioare
Corpul se îmbolnăvește datorită unui suflet încărcat cu conflicte, certuri, traume.
Emoțiile neexprimate adună straturi peste straturi, rană peste rana mânie peste mânie, supărare peste supărare, orgoliu mândrie și uite așa corpul somatizează boala în planul fizic.
Daca am conștientiza că toate emoțiile reprimate ne provoaca boli fizice am fi mai responsabili

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor