sâmbătă, 16 noiembrie 2019

Remedii de la cititori: Reteta originala a unei alifii de tuia

Cititorul nostru fidel, domnul Ioan Marcus din Aiud, judetul Alba, ne-a trimis o noua reteta interesanta, si anume modul de preparare a unei alifii de tuia originale. Multa lume nu stie ca acest copac decorativ, tuia, are o multime de proprietati terapeutice. Ii multumim domnului Marcus si suntem siguri ca aceasta reteta ii va ajuta pe cei care au nevoie de acest tratament! Sanatate!
Catre Echipa Dacic Cool - Nu am avut in plan sa va trimit aceasta reteta despre virtutile terapeutice ale arborelui de tuia (are foarte multe). Dar am preparat ieri aceasta alifie de tuia, pentru a doua oara, asa ca va trimit reteta si modul de preparare a acesteia.
Acum sunt foarte ocupat, scriu o carte, din nou. Este o carte numai despre prepararea unguentelor (alifiilor) medicinale dupa metoda mea. Deja cu retetele sunt gata (am in total 40 de retete de alifii uzuale, simple). Am chiar si retete farmaceutice vechi. Acum urmeaza sa fac indexul terapeutic, in care sunt trecute, in ordine alfabetica, toate bolile care pot fi tratate cu unguentele din lucrare.
Vizitez des site-ul dvs. (Dacic Cool) si am constatat ca mi-ati publicat retetele mele tocmai cum vi le-am trimis eu, cu poza cu tot. Va multumesc!
Va doresc numai bine si sanatate! Cu stima si respect, Marcus Ioan din Aiud


Mugurii de tuia contin uleiuri volatile cu multiple proprietati terapeutice
Cate ceva despre proprietatilor vindecatoare ale preparatelor din tuia
Amerindienii il considera "arborele vietii" si il investesc cu puteri divine. Tuia (Thuja occidentalis) este o planta decorativa, dar si una de leac. Cercetarile recente au confirmat descoperirile indienilor din America de Nord. Tuia are proprietati curative importante prin acele sale, care se recolteaza in anotimpul rece. Din acele verzi se prepara o tinctura cu o toxicitate destul de ridicata – de aceea, nu se administreaza intern decat la recomandarea specialistului, a medicului. Pentru tumori benigne, se ia o lingurita (aproximativ 5 ml) de tinctura de tuia, de trei ori pe zi, in cure de 3 saptamani. Extern, se pun pe locul afectat, o data la două zile, comprese. Se poate aplica si unguent de tuia. Este un tratament recomandat contra nodulilor mamari, a fibromului uterin si a chisturilor ovariene, contra polipilor de tot felul, precum si contra formatiunilor tumorale care apar la nivelul pielii. Acelasi tratament si-a dovedit eficienta si in cancerul cu localizare genitala, atat la femei, cat si la barbati, precum si in cancerul de rect. Gripa, bronsita, infectiile respiratorii recidivante se pot trata cu o combinatie de tuia si echinacea, care intareste si capacitatea naturala de aparare a organismului.

Alifia de tuia – reteta usor de preparat
Ingrediente: 7 linguri de unt, 2 linguri de ace de tuia tocate marunt, 1 lingurita de rasina, 1 lingurita de miere zaharisita, 1 lingurita de ceara de albine (de la apicultori).
Mod de preparare: Se pune untul la topit intr-un vas, pe flacara mica, pana ce se lichefiaza. Se adauga cele doua linguri de tuia, apoi rasina si ceara. Ingredientele se lasa pe foc vreme de 10 minute, amestecandu-se incontinuu, dupa care se stinge focul si se lasa vasul sa se raceasca. Cat mai este cald, preparatul se filtreaza printr-o strecuratoare si se toarna intr-un borcan, care va fi inchis si lasat in frigider, unde se poate pastra timp de maximum trei luni. Si in comert se gaseste o crema cosmetica pe baza de tuia, foarte eficienta, care pastreaza bine calitatile plantei (extractia este facuta la rece).
Indicatii: Crema cu tuia poate fi utila persoanelor care sufera de reumatism, infectii ale pielii, eczeme, ulceratii sau bataturi. Dupa parerea mea, alifia de tuia este eficienta in tumori benigne si chiar maligne, noduli mamari, vegetatii veneriene, formatiuni tumorale pe piele, reumatism.

Alifia de tuia, benefica in ulceratiile pielii, reumatism, bataturi, noduli
Alifia de tuia – reteta originala (Ioan Marcus)
Ingrediente: 3 linguri mari de ace de tuia proaspete, 1 lingura de flori de galbenele, 1 lingura flori de musetel, 1 lingura de frunze de roinita, 1 lingurita de rostopasca (partea aeriana), 1 lingurita de radacina de tataneasa, petale de trandafiri (de la o floare de trandafir – eu am pus o floare de trandafir purpurie, proaspata), 1 lingurita de frunze de castan salbatic, 1 lingurita de frunze de vita-de-vie.
Mod de preparare: se topesc 500-1000 de grame de grasime tartinabila (sau unt) cu continut de grasime 70%, in topitura se adauga amestecul de plante (se pot folosi plante proaspete, dar si plante uscate – eu folosesc atat plante uscate, cat si plante proaspete), se fierbe pana ce se ofilesc. Se aduna apoi plantele (eu las sa fiarba cam 10-15 minute), se ia preparatul de pe foc, se lasa in repaus pana a doua zi. A doua zi, se incalzeste preparatul pana la topire, se mai poate fierbe putin, se ia de pe foc, se lasa in repaus pana a treia zi. In a treia zi, se incalzeste pana la topire si se strecoara, cu ajutorul unei strecuratori metalice mai mari in care s-au pus in prealabil 2-3 straturi de tifon.
Intr-un alt vas, se topesc 20 de grame de tamaie medicinala, care se toarna (se strecoara) in vasul in care a fiert unguentul (acesta este gol, caci intre timp unguentul va fi fost deja strecurat). Se mai topesc 20-30 de grame de ceara de albine (eu la 1000 de grame de unguent am pus 30 de grame de ceara de albine si 20 de grame de tamaie medicinala) si se amesteca bine ambele topituri (tamaia si ceara de albine). Daca s-au racit (intarit), se mai topesc, iar peste aceasta topitura se toarna unguentul in stare lichida, apoi se amesteca bine. Se mai pot adauga uleiuri vegetale (1 lingura de ulei de in, 1 lingura de ulei din seminte de canepa, 1 lingura de ulei de masline, 1 lingura de ulei din seminte de struguri, 1 lingura de ulei de soia). Iarasi se amesteca bine – daca este nevoie, se mai strecoara o data. Unguentul in stare lichda se toarna direct in recipiente corespunzatoare (cutiute pentru unguente cu capac filetabil), se eticheteaza (se scrie denumirea unguentului, in ce afectiuni este util si data fabricatiei).
Tinctura de tuia, avand o toxicitate mare, se recomandata doar extern
Cum se prepară tinctura alcoolica (alcoolatura) de tuia: Intr-o sticla, se pun 200 de grame de ace verzi taiate marunt si se toarna un litru de alcool alimentar de 60 de grade. Se inchide ermetic si se lasa 10 zile intr-un loc caldut, agitand prepararul zilnic. Se filtreaza, iar tinctura rezultata se toarna in sticlute inchise la culoare.
Indicatiile terapeutice ale alifiei de tuia: este utila pentru tratarea tenului sensibil (se unge locul afectat timp de 10 zile, de doua ori pe zi), ulceratiile pielii, adjuvant in fibroame, adenom, adenofibroame, polipi, noduli mamari, fibrom uterin, chisturi ovariene, formatiuni tumorale care apar la nivelul pielii (tumori benigne si tumori maligne), boli reumatice: deformatii articulare, eczeme infectioase, ciuperci parazite, bataturi, papiloame, vegetatii veneriene si anale. Prima data se poate folosi tinctura (alcoolatura) de tuia, pe urma se foloseste alifia de tuia.
Tumori benigne  - se ia o lingurita (aproximativ 5 ml) de alcoolatura de tuia, de trei ori pe zi, in cure de 3 saptamani, cu o saptamana de pauza. Extern, se pun pe locul afectat, o data la doua zile, comprese cu aceeasi tinctura. Se lasa sa actioneze vreme de doua ore, dupa care pielea se usuca la aer. Suplimentar, pe locurile afectate, se aplica de doua ori pe zi unguentul de tuia. Este un tratament recomandat contra nodulilor mamari, contra fibromului uterin si a chisturilor ovariene, contra polipilor de tot felul, precum si contra formatiunilor tumorale care apar la nivelul pielii.
Adjuvant in afectiunile tumorale maligne - administrarea alcoolaturii de tuia este aceeasi cu cea prezentata la tumorile benigne. Acest tratament si-a dovedit eficienta mai ales in cancerul cu localizare genitala, atat la femei, cat si la barbati, precum si in cancerul de rect.
Gripa, bronsita, infectii respiratorii recidivante - o combinatie intre tuia si echinacea este foarte posibil sa revolutioneze, in viitorul apropiat, terapia acestor boli periculoase si persistente. Se ia de 3 ori pe zi cate o lingurita de amestec de alcoolatura de tuia si tinctura de echinacea, in proportii egale. Studii pe pacienti umani facute in Marea Britanie si Germania au aratat ca persoanele infectate cu virus gripal A (din aceasta categorie face parte si faimosul virus H5N1, care produce gripa aviara la om) s-au vindecat mult mai repede si fara complicatii, atunci cand au luat aceasta combinatie de tincturi. Mai mult, s-a demonstrat stiintific faptul ca, sub influenta acestui tratament, capacitatea naturala de aparare a organismului creste simtitor, fiind de un real ajutor in toate bolile infectioase, bacteriene sau virale, care afecteaza plamanii si arborele bronsic. Tratamentul prezentat este recomandat mai ales celor care au luat sau iau frecvent antibiotice de sinteza sau derivate cortizonice, medicamente care sunt un inamic dovedit stiintific al sistemului imunitar. Alcoolatura si tinctura sunt acelasi lucru, doar ca la prepararea alcoolaturii se foloseste planta proaspata, iar la prepararea tincturii se poate folosi planta uscata.

Pe domnul Ioan Marcus il puteti contacta la numarul de telefon 0745.558.868, dupa ora 18.00, sau la adresa de e-mail janosm3@gmail.com . Dumnealui tine sa mentioneze ca nu da consultatii, nici sfaturi.
https://www.daciccool.ro/sanatate-si-frumusete/remedii-naturale/9723-remedii-de-la-cititori-reteta-originala-a-unei-alifii-de-tuia

Emisiune-maraton, de Ziua Nationala a Romaniei, la Realitatea

De 1 Decembrie, la un an de la centenarul Marii Uniri, e firesc sa nu uitam mandria de a fi romani. Cu acest sentiment au plecat la drum si doua tinere care au renuntat la perspectivele pe care le deschideau studiile de peste ocean pentru a incerca sa contribuie la dezvoltarea zonei media din Romania. Iar acum surorile Pacuraru se straduiesc sa realizeze, de 1 decembrie, la Realitatea Plus, o emisiune maraton de 12-13 ore, incarcata de istorie, cultura si religie.
Indragostite de muzica noastra romaneasca, de mancarea noastra traditionala, de religia noastra crestina in care au crescut si de poporul roman, ele considera ca trebuie sa-si asume responsabilitatea de a transmite mai departe prin toate mijloacele posibile mostenirea culturala si traditionala primita de la inaintasii nostri.
Sunt minunate paradele militare, dezbaterile academice, politice, militare sau filozofice, dar avem nevoie si de o emisiune realizata din suflet pentru suflet, care sa ne aduca mai aproape aceste pagini minunate de istorie, cultura si religie, scrise de inaintasii nostri, dar reliefate in egala masura in pozitia contemporanilor, sa ne ajute sa redescoperim muzica romaneasca, mancarea traditionala, si totul intr-o atmosfera de sarbatoare cu multa voie buna, asa cum este firesc sa intampinam ziua Marii Uniri. Sunt doar cateva argumente pentru care nu trebuie sa ratam emisiunea-maraton de la Realitatea Plus, din 1 Decembrie, realizata de surorile Pacuraru.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor