Cum să vopsești ouăle de Paște în mod natural


Folosește ingrediente naturale pentru a obține culori frumoase și non-toxice. Iată rețetele pentru fiecare:
Sfeclă roșie
Taie o sfeclă și fierbe-o în 500 ml apă cu 2 linguri oțet timp de 30 min. Strecoară și fierbe ouăle în lichid 10-15 min.
Coji de ceapă roșie
Fierbe cojile de la 4-5 cepe roșii în 500 ml apă cu 2 linguri oțet timp de 30 min. Strecoară și scufundă ouăle peste noapte.
Coji de ceapă galbenă
Fierbe cojile de la 4-5 cepe galbene în 500 ml apă cu 2 linguri oțet timp de 30 min. Fierbe ouăle în lichid 10-15 min.
Turmeric
Amestecă
3 linguri turmeric în 500 ml apă + 2 linguri oțet. Fierbe ouăle 10-15
min și lasă-le la înmuiat pentru o culoare mai intensă.
Turmeric + Varză mov
Fierbe ouăle în lichid de turmeric, apoi lasă-le la înmuiat în zeamă de varză mov timp de câteva ore.
Afine
Fierbe 200 g afine în 500 ml apă + 2 linguri oțet timp de 30 min. Strecoară și lasă ouăle în lichid peste noapte.
Flori de hibiscus
Fierbe
3-4 linguri flori de hibiscus în 500 ml apă + 2 linguri oțet timp de 30
min. Strecoară și lasă ouăle la înmuiat peste noapte.
Sfaturi:
Folosește ouă albe pentru culori mai intense.
Pentru un efect lucios, unge ouăle cu puțin ulei după vopsire.

