marți, 7 mai 2019

Va invit la un npu dialog pentru sanatate!Am stat de vorba cu doamna #AncaStoica, #kinetoterapeut, specialist #masaj in cadrul Clinicii Eliade, si va invit sa aflati mai multe despre tipurile de masaj si beneficiile acestora pentru #sanatate! Un dialog cat se poate de util si de #sanatos, din care veti afla cat de bine va poate face masajul atat pentru starea fizica, cat si pentru cea psihica! #ClinicaEliade

Resedinte la munte: Vila Alaman Oncea de pe Valea Lotrului

Vila Alaman Oncea, situata in centrul orasului Brezoi, in fata parcului si cu perspectiva spre Varful Turtudanului, a fost construita in anul 1905 si se remarca prin elementele specifice stilului Art Nouveau, ce ii confera un dinamism aparte. In ceea ce priveste decoratiunile murale interioare, acestea respecta stilul, cu motive inspirate din natura. Legenda aminteste ca printre primii care au salasluit aici, in valea "lotrilor" (hotilor), au fost cetele de haiduci care se ascundeau in adancul padurii la adapostul cetinei de brad sau la umbra fagului, unde dupa un "jaf la drumul mare", undeva jos in trecatoarea Oltului, sau dincolo, peste creasta muntelui, se afundau aici pentru impartirea prazii si pentru a o ascunde in adancurile pesterilor si grotelor din aceasta regiune.
Valea Lotrului incepe in dreptul oraselului Brezoi, la confluenta dintre Lotru si Olt. Ca sa ajungi aici, trebuie sa parcurgi minunata Vale a Oltului, fie ca vii dinspre Sibiu sau dinspre Ramnicu-Valcea. Brezoiul este un mic si pitoresc oras de munte, cu circa 7.000 de locuitori, situat la o altitudine de 400 m si la o distanta de 200 km de Bucuresti, 70 km de Sibiu, 30 km de Ramnicu Valcea. El constituie punctul de plecare pentru numeroase trasee turistice marcante ce strabat muntii Lotrului, Capatanii si masivul Cozia. De asemenea, Brezoiul este o excelenta "baza" de plecare in calatorii mai lungi spre vechile burguri transilvane sau spre manastirile Olteniei.
Orasul este inconjurat de paduri si vai in care sunt raspandite sate sau locuinte sezoniere – asa-numitele "odai" care pastreaza inca izul arhaic al vietii taranilor din zona montana si submontana. In paduri pot fi intalnite frecvent toate speciile de vanat mare de la noi din tara: urs, lup, mistret, cerb, caprior, capra neagra, ras. Lacurile de acumulare si vaile adiacente sunt populate cu speciile de pesti specifice apelor de munte ce pot face deliciul unor partide de pescuit.
Clima generoasa, montana, cu aerul curat, lipsita de vanturi puternice, de zile caniculare, sau de geruri naprasnice, constituie un foarte bun remediu impotriva surmenajului si stresului cotidian. Putem gasi zone cu microclimat aparte, ce nu s-a schimbat de mii de ani. Flora, foarte variata, abunda in specii rare sau unice. Floarea de colt o gasim aici la cea mai joasa altitudine din Europa (500 de metri). (Sursa: Artmark)

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor