miercuri, 13 octombrie 2021

Catrinel Dumitrescu, o viata dedicata scenei

 Legendara actrita Catrinel Dumitrescu (n. 11 octombrie 1956) implineste 65 de ani, dedicati, cu pasiune si sinceritate, actoriei. Discreta, delicata, dar in acelasi timp emanand o forta interioara extraordinara, Catrinel Dumitrescu aduce in fiecare rol pe care il interpreteaza un rafinament si o noblete rare, care apartin personalitatilor complexe si sensibile. Din 1990, de cand face parte din familia Teatrului Nottara, a intruchipat personaje legendare din dramaturgia mondiala, fiecaruia oferindu-i ceva din personalitatea si din sufletul sau, de la Viviana din Un regat pentru un asasin de Peter Karvas, regia Tudor Marascu (1991), Amalia din Arsita si viscolul de Mihai Ispirescu, regia Dominic Dembinski (1993), Lizzie din Omul care aduce ploaia de Richard Nash, regia Tudor Marascu (1996), Liza din Fierarii de Milos Nikolic, regia Horatiu Malaele (2000), Doamna Bice Dadi din Nu se stie cum de Luigi Pirandello, regia Laszla Bocsardi (2005), Maureen din Un pic prea intim de Rajiv Joseph, regia Cristi Juncu (2013), pana la EA in Iarna de Jon Fosse, regia Mihai Maniutiu (2016), Sheila in Totul e relativ de Alan Aykbourn, regia Felix Alexa (2017) sau Menajera in Lectia de Eugene Ionesco, regia Felix Alexa (2020).


Farmecul vietii in teatru a cucerit-o de copil, mama ei a fost actrita, iar tatal, regizor tehnic la Teatrul Maria Filotti din Braila, astfel ca teatrul a fost casa ei, locul ei de joaca, spatiul acela magic in care totul devenea posibil. Cum in viata intalnirile providentiale sunt cele care pot marca definitiv destine, pentru Catrinel, cand inca era eleva, intalnirea cu Alexandru Tocilescu avea sa fie una de rascruce. Tocilescu este cel care vede in ea marele potential, o distribuie in spectacolul Svanevit de Strindberg, la Teatrul Maria Filotti din Braila, moment care o va determina sa aiba curajul sa dea admiterea la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale, pe care il absolva in 1979, la clasa profesorului Octavian Cotescu si a asistentului universitar Ovidiu Schumacher. Alaturi de Octavian Cotescu a jucat inca din anul III de facultate, in spectacolul Anecdote provinciale, la Teatrul Bulandra, alaturi de alte nume mari ale scenei romanesti, precum Tamara Buciuceanu Botez, Stefan Banica, Virgil Ogasanu.

Feminitatea, inteligenta, dar si sinceritatea, pe care o considera esentiala in aceasta meserie, au facut sa fie o prezenta dorita in numeroase productii in Bucuresti si in tara, la unii dintre cei mai importanti regizori. A jucat peste un deceniu pe scena Teatrului National Lucian Blaga din Cluj-Napoca si a colaborat si cu alte teatre, in spectacole precum: Anecdote provinciale de A. Vampilov, regia Valeriu Moisescu, la Teatrul Bulandra, Visul unei nopti de iarna de Tudor Musatescu, regia Marin D. Aurelian, la Teatrul de Stat din Turda, Pygmalion de G.B. Shaw, regia Mihai Constantin Ranin, la Teatrul de Stat din Sibiu.

Cu talentul ei au fost imbogatite si productiile teatrale realizate de Radiodifuziunea Romana si Televiziunea Romana. A fost Magda in Gradina de trandafiri de Andi Andries, regia Constantin Dicu; Daniela in Simple coincidente de Paul Everac, regia Constantin Dicu; Ea in Dincolo de nori de Octavian Sava, regia Titi Acs; Corina din Inspectorul broastelor de Victor Eftimiu, regia Domnita Munteanu; Licare din Asteptand in prag de Mircea Enescu, regia Dan Puican; Paula in Uneori, imposibilul nu exista de Octavian Sava, regia Dan Puican; Marita in Trei crai de la rasarit de B.P. Hasdeu, regia Dan Puican; Ioana in Dragoste la prima vedere de Ion Baiesu, regia Constantin Dicu, si in serialul de televiziune Filiera, regia Virgil Calotescu.

Lectia pe care a invatat-o de la maestrul sau, Octavian Cotescu, a purtat-o cu ea intreaga cariera, pe toate scenele si in toate rolurile, acel ceva ce pare invaluit de mister, dar este, in esenta, atat de simplu: angajamentul fata de adevar. Adevarul pe care nu trebuie sa il tradezi, pe care trebuie sa il spui mereu pe scena si caruia sa i te dedici fara sa astepti ceva in schimb. 

Art and Landscape Narratives, expozitie de grup la MTR

 Muzeul National al Taranului Roman va asteapta joi, 14 octombrie 2021, de la ora 17.00, la Sala Noua Galerie, la vernisajul expozitiei Art and Landscape Narratives. Artele vizuale actuale din Romania, practicile curatoriale, teoria artei si creatia artistica se dezvolta din ce in ce mai mult spre subiecte axate pe eco-democratie si pe existenta umana in zilele noastre. Marilena Preda Sanc, cu o cunoastere profunda a scenei de arta vizuala locala si mondiala, coordoneaza o expozitie axata pe cercetarea conceptuala a contextelor sociale si politice, a problemelor de gen, a ecologiei si a istoriilor locale/globale, analizand efectele globalizarii in era digitala si prezentarea, in perspective antropologice si geopolitice, a istoriilor unei omeniri care isi redefineste identitatea spre o atitudine mai responsabila.

Practicile Eco Art reprezinta un teritoriu transdisciplinar, interstitial, hibrid si multimedial in arta contemporana. Artele vizuale se pozitioneaza frecvent in sfera dialogului social, politic, educational din perspectiva unei umanitati opacizate de un consumism exacerbat. Natura si natura umana au avut de suferit. Eco Art aduce in atentie natura si pericolele generate de poluare dintr-o dubla perspectiva estetica si militanta. Esential este sa intelegem Eco Arta ca un mod curat si etic de a gandi si reflecta lumea contemporana, spune Marilena Preda Sanc.
Expozitia Art And Landscape Narratives cuprinde creatii realizate de artistii: Felix Aftene, Jasmina Al-Qaisi, Catalin Burcea, Zoita Delia Calinescu, Floriama Candea, Claudiu Cobilanschi, Ilie Duta, Dorina Horatau, Ludic Collective, Andreea Medar si Malina Ionescu, Razvan Mihalachi, Marina Oprea, Magdalena Pelmus, Alexandru Poteca, Adrian Simionuc.
Curator: Marilena Preda Sanc.
Expozitia va putea fi vizitata la Sala Noua Galerie, pana la 24 octombrie 2021, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00. Lunea este inchis.
Producator: Asociatia 4Culture.
Coproducator: WASP Studios.
Program multianual co-finantat de Administratia Fondului Cultural National AFCN. Programul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul programului sau de modul in care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro

https://www.daciccool.ro/timp-liber/evenimente/10210-art-and-landscape-narratives-expozitie-de-grup-la-mtr

Arena Sanatatii – Cand si pentru ce sunt recomandate apicolele crude

 Arena Sanatatii – Cand si pentru ce sunt recomandate apicolele crude

Invitata: doctor Cristina Pavel, medic de familie cu competente in apifitoterapie.
Emisiune sponsorizata de ApiLand (www.apiland.ro, www.facebook.com/apiland.ro, 0371 78 00 78).

Cecilia Caragea: Dragii nostri, asa cum stiti, de ani si ani, noi am sustinut produsele, serviciile si brandurile romanesti! Si suntem tare bucurosi sa promovam produsele naturale, remediile apifitoterapeutice romanesti, pentru care suntem recunoscuti, de fapt, peste tot in lume! Iar eu, in postura de consultant de comunicare, am fost tare bucuroasa sa ma implic in campanii de promovare a acestor produse romanesti, a acestor produse de calitate, sanatoase! Pentru ca le putem include in alimentatia noastra de zi cu zi daca ne dorim un stil de viata sanatos si, mai mult, medicii specialisti in apifitoterapie ni le pot prescrie, in diferite scheme de tratament, atunci cand ne confruntam cu diferite afectiuni.

In aceasta toamna, ApiLand, brandul care promoveaza produsele apicole crude, cat mai aproape de cum au fost ele recoltate de la stup, implineste 19 ani! Probabil va mai amintiti de emisiunile noastre in care eu va prezentam o serie intreaga de masti de frumusete si in care ma declaram fan al laptisorului de matca pur si crud si fan al tincturii de propolis! Dar, acum, cu ocazia implinirii a 19 ani de activitate a firmei Apiland, ne-am gandit sa vorbim din nou despre beneficiile produselor apicole crude. Si, pentru aceasta, ne-am gandit ca cel mai indicat ar fi sa stam de vorba cu un medic specialist in apifitoterapie, care poate sa ne explice foarte clar, cu informatii adecvate, la ce sunt bune produsele apicole crude. La ce este bun polenul crud, la ce este bun laptisorul de matca crud si asa mai departe… Dar ne-am gandit sa vorbim si despre pastura si despre pastura in miere, pentru ca, din pacate, este un produs pe care nu-l cunoaste foarte multa lume. Asa ca una dintre primele intrebari pe care i le-am pus doamnei doctor Cristina Pavel a fost: Ce este pastura, de ce recomanda pastura in miere? Pentru ca, trebuie sa recunosc, in discutiile noastre anterioare, doamna doctor Cristina Pavel spunea ca majoritatea pacientilor ii solicita remedii in miere. Si este firesc sa fie asa, pentru ca mierea este dulce, este buna, este foarte placuta! Si, atunci, oricine prefera sa-si ia remediul in miere. Si, ca sa fiu sincera, si eu prefer pastura in miere de la ApiLand. Am un borcanas pe birou si, atunci cand sunt mai obosita, mai fara chef, mai fara vlaga (pentru ca tuturor ni se intampla sa mai avem asemenea momente), iau cate o lingurita de sanatate curata, de energie pura! Pentru ca, sincer, aceasta pastura in miere mie asa mi se pare. Dar am vrut sa vedem exact care sunt sfaturile doamnei doctor Cristina Pavel despre pastura si despre pastura in miere. Ce este, cand si cui se recomanda?

Dr. Cristina Pavel, medic de familie cu competente in apifitoterapie: Pastura contine aminoacizi derivati din polen si substante dulci provenite din nectar. Deci, practic, pastura este produsa de albine din nectar si grauncioarele de polen brut pe care ele le culeg din flori. Acest componente brute sunt acumulate in casutele fagurilor, pana se umplu casutele respective. La sfarsit, se sigileaza, asa cum sigilam noi conservele pentru iarna. Practic, aceasta pastura este hrana albinelor de iarna si hrana puietului, in primavara. De ce este asa de pretioasa? Pentru ca este foarte usor de asimilat de organismul nostru si este un supliment de cea mai buna calitate. Ne ofera atat aportul de substante dulci, glucidice, cat si aportul de proteine. Dar, fata de un aliment pe care noi l-am consuma, sa spunem o mancare traditionala romaneasca, care contine o multime de ingrediente, aceasta mancare traditionala e un pic mai greu de digerat, pe cand pastura e foarte, foarte usor de asimilat, pentru ca ea contine niste substante care intra in structura proteinelor… Deci organismul absoarbe direct niste substante destul de simple si dupa aceea foloseste aceste substante la nivelul ficatului, ca sa-si produca toate celelalte substante de care are nevoie pentru buna functionare a organismului. Este un supliment binevenit mai ales in bolile hepatice si la persoanele care trec printr-o perioada mai grea, poate convalescenta, nu pot sa manance mancare normala si putem sa le dam astfel de suplimente, pentru ca sunt foarte usor de asimilat si, dupa aceea, de procesat de catre organism. Exista, la ora actuala, anumite categorii de suplimente care sunt foarte mult agreate, asa, ca un fel de substante energizante, pentru tonus. In special cei care trebuie sa depuna un efort fizic sau invata mult sau lucreaza cu calculatorul au nevoie de asemenea substante ca sa ii ajute la mai buna functionare a creierului, a ficatului, un aport de energie suplimentar… Astfel de substante sunt, in primul rand, usor de consumat. Pastura e foarte comod sa o avem la noi si sa luam, din cand in cand, doua lingurite pe zi sau chiar si mai mult, daca avem nevoie si… sa spunem ca ne va ajuta pentru buna functionare a organismului. Pastura este unul din produsele cele mai acceptate, usor de consumat, usor de asimilat de catre copii, adulti, varstnici… cam toate categoriile, fata de altele, care sunt un pic mai pretentioase. Pot sa faca… unii pacienti sunt alergici sau nu le place gustul sau au aciditate… La pastura, nu e cazul. Poate fi folosita in special in bolile hepatice, in marea lor majoritate, chiar si in boala cronica de ficat… In toate formele de boli hepatice, cu ajustarea dozelor, de la o situatie la alta. Se poate folosi aproape la toate varstele. nu prea exista contraindicatii la ea… Pastura, din punctul meu de vedere, este un superaliment. Merge si in perioadele in care ne supunem anumitor restrictii alimentare, cum ar fi perioadele de post, merge si in perioadele de tonifiere, merge si in aceste perioade in care facem o asa-numita detoxifiere. Deci nu gresim, mai ales daca cineva are nevoie de un plus de energie si nu are prea mult timp la dispozitie. Eu m-as referi in special la categoria persoanelor tinere care trebuie sa invete, la categoria celor care lucreaza foarte  mult pe calculator si pe toate aceste dispozitive cu ecrane, digitale, pentru ca acolo, chiar daca nu ne dam seama, exista un consum suplimentar, la nivelul sistemului nervos e o suprasolicitare. Si, atunci, pastura si celelalte produse ale stupului cumva ne ajuta, prin efectul lor foarte bun antioxidant ne protejeaza de imbatranirea precoce. Si in perioada postului, cum va spuneam, e foarte comod sa administram, mai ales in prima parte a zilei, pastura. Cam pana in pranz, recomand eu, pentru ca pentru unii este foarte energizanta si, atunci, daca o iau mai spre seara, nu mai pot sa adoarma. Pot sa o consume seara daca lucreaza in tura de noapte sau trebuie sa stea treji din diverse motive.

Cecilia Caragea: Dar haideti sa aflam si ce este polenul crud! Si cui ii este recomandat. Insa, inainte de aceasta, haideti sa aflam care sunt diferentele intre polenul uscat si polenul crud. Probabil ca unii dintre dumneavoastra isi mai amintesc ca in copilarie ne dadeau polen uscat, pentru ca, pe vremea aceea, nici nu se stia de polenul crud. Astazi, noi stim de polenul crud. Mai mult, stim ca exista polen crud poliflor si polen crud monofloral. Haideti sa aflam de la doamna doctor Cristina Pavel cui si cand ii este recomandat polenul crud!

Dr. Cristina Pavel, medic de familie cu competente in apifitoterapie: Noi putem folosi polenul pe care il recoltam inainte de a intra albina cu el in stup. E un pic mai greu de acceptat de anumite categorii de persoane cu sensibilitate digestiva sau cu anumite alergii. E de diferite tipuri. In general, polenul de primavara este cel mai usor de acceptat, pentru ca sunt tipuri de polen mai dulci, mai placute la gust, mai usor de asimilat. Exista niste diferente si niste beneficii clare intre polenul crud si polenul uscat. Acum 30-40 de ani, nimeni nu vorbea despre polenul crud, se folosea doar polenul acela uscat, care nu avea un gust foarte bun, pentru ca prin uscare se mai pierd niste substante. Depinde foarte mult si de calitatea uscarii respective. Polenul crud este mult mai usor de acceptat, inclusiv de catre copii. Uneori ar trebui dizolvat in ceva, sa-l folosim intr-un excipient. Il putem lasa sa se dizolve in miere, il putem amesteca cu un lichid, il putem dizolva in iaurt, cel mai simplu, il putem dizolva in sucuri proaspete de fructe sau de citrice. Este un mic dejun extraordinar de bun, pentru toata lumea, inclusiv pentru cei cu sensibilitate digestiva, daca il dizolvam. Il putem administra si ca atare, cu un pic de apa, pentru ca este foarte consistent, chiar inecacios uneori, a numite tipuri de polen, in special cele care sunt mai uscate, si nu toata lumea le agreeaza. Dar, daca il dizolvam intr-un lichid, este mult mai usor de acceptat. Ganditi-va ca polenul are in principal un continut proteic, de aminoacizi, pe langa o multime de substante nutritive, vitamine, minerale, dar in termenii alimentelor clasice am putea sa-l echivalam cu o friptura. Poate sa inlocuiasca cu succes alimentatia cuiva care consuma multa carne si caruia i-ar fi contraindicat, din punct de vedere medical, sa manance atat de multa carne. Deci este o proteina vegetala, contine substante proteice de natura vegetala. Noi n-am putea sa mancam carne fara niciun fel de condiment, fara niciun fel de sosuri pe langa. Nu putem, pentru ca e mult prea consistenta. La fel si la polen: trebuie sa-l dizolvam in ceva si nici nu putem sa luam foarte, foarte mult, decat daca desfasuram o activitate fizica care ne solicita si, atunci, avem nevoie de suplimente proteice. Mai ales oamenii care muncesc foarte mult, depun efort fizic au nevoie. Cei care lucreaza in medii din acestea, au munca fizica sau sportivii de performanta, sigur. Sau copiii. Sunt anumite categorii. Chiar si femeile gravide, care trebuie sa ia niste suplimente si pentru copilul care se dezvolta. Atunci poate fi administrat polenul!

Cecilia Caragea: Si acum haideti sa aflam mai multe si despre laptisorul de matca crud, produsul-vedeta al stupului! Ce este, cand si cui i se recomanda!

Dr. Cristina Pavel, medic de familie cu competente in apifitoterapie: Mai bine m-ati intreba pentru ce nu se recomanda, pentru ca ar fi mai scurta lista! Eu, daca ar fi sa-mi spun parerea, l-as recomanda tuturor! Cel putin o data, ca sa vada cum, cat de extraordinar, cat de revigorant este. Sigur, atentie la calitate! Daca avem ocazia sa fie un laptisor proaspat, deci daca ar fi sa repete cineva experienta pe care am trait-o eu, atunci sunt convinsa ca ar ramane cu o cu totul alta parere despre laptisorul de matca. Pentru ca nu e absolut deloc iritant, cand e proaspat, este foarte, foarte placut. Si cred ca ar putea sa-l accepte toata lumea, chiar si cei care sunt un pic mai sensibili sau cei care au probleme fie la nivel de sistem nervos, fie la nivel de parte reproducatoare. Pentru ca e un extraordinar de bun factor regenerator. Si, atunci, putem sa le dam laptisor de matca. La fel, sunt probleme legate de fertilitate, de tulburari din acestea hormonale, cu deficite, menopauza precoce… Si, atunci, merge foarte bine laptisorul. Dar in egala masura sa stiti ca ar putea sa mearga si la barbati, asa cum si apilarnilul ar putea sa fie folosit si la femei, nu doar la barbati.

Cecilia Caragea: Asadar, noi putem sa includem in alimentatia noastra de zi cu aceste apicole, ca sa ne mentime sanatatea, dar, daca ne confruntam cu diferite afectiuni, trebuie sa apelam la medicii apifitoterapeuti, pentru ca ei sa ne prescrie aceste produse apicole, in diferite scheme de tratament. Pentru ca ei au studiat aceste produse!

Dr. Cristina Pavel, medic de familie cu competente in apifitoterapie: Laptisorul ar putea sa faca un fel de restart al unor mecanisme de actiune interne ale corpului. Am putea sa-l dam! Ganditi-va ca e ca si cum, analogic, am da colostru, laptele matern, acela, primul tip de lapte pe care-l primeste bebelusul – la fel este si laptisorul de matca in viata stupului! Stim, la ora actuala, ca acel colostru este un coktail de tot felul de factori imunologici extraordinari, regeneratori, ca, practic, copilul cand vine pe lume, primeste in primele zile de viata acel lapte care il fereste de toti agentii infectiosi din jur. Analogic vorbind, in lumea stupului, laptisorul de matca este hrana puietului, este cel care sustine larvele pana devin albine adulte, iar regina il primeste pe toata durata vietii ei. Pornind de la aceste lucruri, de la observarea naturii, si stiind ca de foarte multe ori lucrurile functioneaza analogic, putem sa le administram in conditii similare. In domeniul medicinei traditionale si in experientele vechi ale popoarelor, s-a descris aceasta teorie, se numeste doctrina semnaturilor, de pe vremea lui Paracelsus, in care noi putem sa tratam cu anumite remedii vegetale, cu anumite alimente organele care au un aspect asemanator. Probabil ca stiti sau ati auzit de asta. De exemplu, miezul de nuca pentru creier, pentru ca are un aspect asemanator, rosiile pentru inima, morcovii pentru ochi si tot asa… Sunt mai multe… daca vreti, e o lista intreaga. Sunt foarte multe similaritati! La fel, laptisorul, daca ne gandim ca merge la albinele cele mai mici, le ajuta sa se dezvolte si le suplineste toate nevoile, atat nutritive, cat si de aparare, poate ca si noi am putea sa beneficiem daca folosim acest remediu! Dar atentie la calitate! Intotdeauna e nevoie de produse apicole de calitate daca vrem sa tratam. Nu e suficient… daca vrem doar sa la mancam, ca alimente, poate ca nu-i atat de important, dar, daca vrem sa le recomandam unor persoane cu diferite probleme de sanatate, atunci e necesar sa avem produse de cea mai buna calitate.

Cecilia Caragea: Va multumim tare mult ca urmariti emisiunile noastre de sanatate, emisiuni pe care le realizam cu cei mai buni specialisti din domeniile lor de activitate, pentru ca ne dorim sa va oferim informatii de calitate, informatii validate medical, de care, bineinteles, avem cu totii nevoie daca ne dorim, intr-adevar, sa traim sanatos, frumos, armonios. Iar noi, cei de la ACC Media Channel, mai promitem ceva, pe langa emisiuni de sanatate de calitate: promitem sa sustinem in continuare produsele, serviciile si brandurile romanesti! Iar acum nu putem incheia fara sa spunem si noi La Multi Ani si mult succes ApiLand!


 IMUNITATEA ORGANISMULUI.

" Un organism cu imunitate ridicată NU se contaminează cu agenți patogeni (microbi, virusuri, paraziți), deoarece are o rezistență puternică și nu poate fi infectat.
Foarte puțină lume știe că 80% din imunitatea organismului este concentrată la nivel intestinal, iar echilibrul florei intestinale este deosebit de important pentru menţinerea bunei funcţionări a sistemului imunitar.
Așadar, intestinul subțire joacă un rol esențial în sănătatea noastră, deoarece flora intestinală atunci când este perturbată, produce consecințe negative în tot organismul. Flora intestinală este influiențată în mod direct și semnificativ de alimentație. Vestea bună este că pentru reabilitarea intestinală putem reconstrui flora intestinală, ceea ce înseamnă că putem restabili un sistem imunitar puternic.
▪️Primul pe această listă obligatoriu este KEFIRUL. Este o CIUPERCĂ de culoare albă, care arată ca mugurii de conopidă și conține o combinație unică de bacterii si drojdii, în amestec cu proteine, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, vitamina B7, vitamina B9, vitamina B12, vitamina K, vitamina A și vitamina D, calciu, fosfor, magneziu, enzime și aminoacizi.
Kefirul, spre deosebire de iaurt și alte produse lactate, conține peste 30 de culturi de bacterii specifice - probiotice, printre care bacteriile acidului lactic, precum și drojdii și bacteriile acidului acetic, care sunt deosebit de importante pentru că refac flora intestinală și elimină agenții patogeni.
▪️CIMBRUL - este una dintre cele mai puternice plante cunoscute, care stimulează foarte puternic imunitatea, distruge bacteriile, virusurile și ciupercile, fiind un puternic antibiotic natural, antibacterian, antiviral, antifungic și antiseptic.
▪️IARBA DE ORZ VERDE - regenerează flora intestinală, restabilind colonizarea bacteriană naturală și crescând imunitatea. Iarba de orz verde are efect vindecător asupra bronhiilor, a astmului, a inflamației tractului respirator și a sensibilității sporite la infecții. Se găsește ”Pulbere de orz verde” la magazinele naturiste. Acest produs conține 100% iarbă de orz verde, din care s-a extras apa printr-o tehnologie specială care nu permite pierderea proprietăților plantei. Această pulbere se prepară în combinație cu apă de izvor sau apă plată - 1 linguriță cu vârf de pulbere la 1 pahar cu apă.
▪️TĂMÂIA - fortifică sistemul imunitar, stimulând multiplicarea și activarea celulelor străjer a sistemului imunitar, cele responsabile cu anihilarea atacului germenilor infecțioși din sânge, înainte ca aceștia să se replice și să producă boala. Este COMESTIBILĂ doar tămâia naturală, care se găsește numai în MAGAZINELE NATURISTE și pe care scrie că se poate CONSUMA INTERN. Se pot administra la fel de bine, capsule cu Boswellia, care este extract de tămâie și se găsește în magazinele naturiste și în unele farmacii.
▪️CURMALELE - întăresc sistemul imunitar și contribuie la regenerarea celulară, fiind un tezaur de vitamine, minerale și antioxidanți care protejează organismul de boli.
▪️CHIMENUL NEGRU (Nigella sativa) - stimulează sistemul imunitar și menține sănătatea aparatului respirator. Se găsesc în magazinele naturiste și în farmacii, capsule cu ulei de chimen negru ( negrilică).
▪️OREGANO - în primul rând, întărește sistemul imunitar. Oregano este EXTREM de bogat în antioxidanți, valoarea sa ORAC fiind impresionantă: 200129. Pentru comparație, voi aminti câteva valori ORAC
( Notă: lista completa o am intr-o postare, căutați din lupă):
- cireșele Acerola 70000
- fructele de goji 25300
- zmeura 4882
- merele roșii 4275
- merele Golden 2670
- strugurii negri 2830
- portocalele 1819
- ceaiul verde 1253
Valoarea ORAC arată cu exactitate puterea antioxidantă a unui produs vegetal și capacitatea lui de a elimina radicalii liberi, care îmbolnăvesc organismul.
▪️ROZMARINUL - stimulează sistemul imunitar, are efect antibacterian și antiseptic.
▪️SCORȚIȘOARA - stimulează sistemul imunitar, are efect antiviral și antibacterian remarcabil. Din cele mai vechi timpuri scorțișoara a fost folosită împotriva "bolilor reci", în special în tratarea plămânilor și a ficatului
▪️GHIMBIRUL - rădăcina de ghimbir stimulează puternic imunitatea și este un foarte bun antiviral.
▪️ECHINACEEA - accelerează funcțiile sistemului imunitar și combate afecțiunile aparatului respirator.
▪️USTUROIUL și CEAPA ROȘIE- stimulează puternic sistemul imunitar și protejează organismul de agenți patogeni.
▪️VITAMINA C NATURALĂ - din acertola, măceșe, cătină, lamâie. Vitamina C sintetică nu are aceleași beneficii ca și vitamina C naturală. Vitamina C NATURALĂ întărește puternic sistemul imunitar și oferă organismului rezistență în fața agenților patogeni.
▪️ZINC - alături de vitamina C, zincul fortifică sistemul imunitar. Sunt bogate în zinc semințele crude de dovleac, năutul, nucile caju, ciupercile și stridiile.
▪️MIEREA DE CONIFERE - din brad și pin - crește imunitatea și protejează sistemul respirator, în special plămânii.
▪️PROPOLISUL - este considerat ”farmacia albinelor”, cu ajutorul căruia ele își protejează stupul. Propolisul crește imunitatea și restabilește majoritatea funcțiilor din organism.
▪️CAISELE DESHIDRATATE - sunt foarte bogate în polifenoli care cresc imunitatea organismului.
▪️RODIA - sucul de rodie fortifică sistemul imunitar și protejează organismul de răceli, gripe și infecții.
✅ La menținerea unei imunități ridicate NU contribuie doar ALIMENTAȚIA.
▪️APA - o hidratare corespunzătoare înseamnă un sistem imunitar puternic. Apa consumată în cantitate suficientă, protejează organismul împotriva gripei, infecțiilor și a altor boli cronice. Apa intră în componența tuturor organelor. Fără apă, organele nu pot funcționa. Lipsa apei în organism pune în pericol mare sănătatea și viața noastră.
▪️SOMNUL - somnul insuficient sau somnul care nu este odihnitor scade rapid imunitatea, de aceea, numai un om odihnit poate avea o imunitate puternică. Nimic nu compensează lipsa somnului.
▪️SPORTUL - activitatea fizică crește imunitatea și protejează organismul în fața bolilor.
▪️POSTUL - două zile consecutive de post negru (se bea doar apă) regenerează întreg sistemul imunitar și ajută organismul să combată infecțiile. Postul intermitent (de exemplu din 24 de ore, într-un interval de 8 ore se poate mânca, iar 16 ore se ține post - se bea doar apă și cafea neîndulcită) este un alt mod de a restarta întreg sistemul imunitar.
▪️STAREA LĂUNTRICĂ - supărarea, nemulțumirile, frica, stresul, furia, mânia, îndoiala, ura, gelozia, invidia etc. SCAD DRAMATIC SISTEMUL IMUNITAR și lasă omul descoperit în fața bolilor.
La polul opus, iertarea, compasiunea, iubirea, recunoștința, bunătatea, smerenia, CRESC SISTEMUL IMUNITAR.
Există oameni care fac sport și mănâncă numai sănătos, dar totuși se îmbolnăvesc. Se întâmplă asta datorită agresivității interioare pe care o au. Orice sentiment negativ este o stare de agresivitate a sufletului nostru, o stare din care lipsește IUBIREA.
De aceea, orice tulburare sufletească trebuie conștientizată și înlăturată urgent."

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor