duminică, 23 iulie 2023

Produse naturale cu proprietati antibiotice


 

Antibioticele moderne au distrus imunitatea naturala, iar utilizarea lor excesiva a devenit recent o epidemie. Antibioticele din farmacie distrug bacteriile folositoare din intestinele noastre si conduc la crearea de superbacterii nocive, care sunt extrem de rezistente la medicamentele prescrise. In loc sa continuam diminuarea capacitatii naturale a organismului de a se opune multor boli, putem folosi ca antibiotice produse naturale si ierburi. Mai jos gasiti cele mai populare produse naturale care au proprietati antibiotice.

Astragalus este un produs tonifiant pentru organism. Proprietatile sale benefice sunt cunoscute de mii de ani, este utilizat in medicina chineza pentru a intari sistemul imunitar si a combate stresul fizic, mental si emotional. Cercetarile moderne au demonstrat ca poate fi eficient in tratamentul racelilor, in protejarea ficatului si, de asemenea, tine la distanta virusii.
Ceapa are proprietati antibacteriene, antiseptice si, in general, intareste sanatatea. Stramosii nostri credeau ca daca omul va suge ceapa cruda, se va vindeca, deoarece poate absorbi boala direct din organism. In scopul protejarii casei de bacterii nedorite si microbi, puteti tine ceapa tocata pe o farfurie.
Varza are proprietati antimicrobiene, poate distruge toate tipurile de bacterii malefice. Interesant este faptul ca proprietatile benefice ale verzei cresc in timpul fermentatiei sale.
Mierea. Oamenii de stiinta au descoperit ca mierea contine un ingredient secret numit defensin-1, care este o proteina adaugata de albine in miere la producerea sa. Mierea este un antibiotic natural, care distruge bacteriile nocive si protejeaza organismul impotriva bolilor.
Scortisoara. In medicina populara, scortisoara se folosea ca un antibiotic natural, de secole. Oamenii de stiinta au descoperit ca scortisoara nu este doar un antibiotic natural, dar si un antioxidant; ea stimuleaza sistemul imunitar.
Salvia este o solutie naturala pentru bolile tractului respirator superior, ajuta la boli de stomac, reduce febra, este eficienta contra racelii si gripei.
Cimbrul. Frunzele si uleiul de cimbru sunt antibiotice naturale foarte eficiente. Timolul, continut in uleiul de cimbru, are proprietati antimicrobiene, antifungice si antiprotozoare.
Rozmarinul se intrebuinteaza pentru vindecarea bolilor tractului gastrointestinal si a sistemului nervos.
Mararul este un concentrat natural de antibiotic vegetal. Datorita actiunii sale bactericide, mararul suprima microflora patogena si imbunatateste metabolismul.
Coriandrul - un antibiotic natural. Usureaza durerile, spasmele, crampele si greata, stimuleaza digestia.
Busuiocul - datorita proprietatilor sale antibacteriene si dezinfectante, protejeaza impotriva multor infectii.
Echinacea are o influenta antibacteriana, antivirala, antiinflamatoare asupra organismului.
Cucurma - antibiotic natural, "un leac pentru toate bolile". Are proprietati stimulatoare si anestezice.
Usturoiul - antibiotic universal, folosit in Rusia de veacuri ca un remediu antibacterian, antiviral si antifungic.
Ghimbirul - antibiotic natural si antiseptic. Intareste sistemul imunitar.
Uleiul de oregano - antibiotic puternic. Distruge microbii si parazitii.
Frunzele de maslin - unul dintre cele mai puternice si mai vechi antibiotice naturale.
Extractul de seminte de grepfrut are o activitate antibacteriana si antivirala foarte puternica, dar spre deosebire de antibioticele obisnuite, care actioneaza selectiv asupra bacteriilor, extractul are un efect devastator asupra bolilor cauzate de bacterii, germeni, paraziti, fungi si virusi.
Uleiul de mustar are proprietati antibacteriene si antihelmintice.

Purtarea crucii


 

Fiecare își poartă crucea, dar nu toți ca bijuterie ostentativă.
Printre altele, „purtarea crucii” înseamnă răstignirea egoismului și orgoliului care ne desfigurează pe toți în grade diferite, crucificarea lăcomiei, a poftei de putere și adulație publică despre care mulți știm câte ceva, o poftei nesățioase de a fi primul, nedreptățindu-l impasibil pe celălalt.
„Cine va vrea să fie întâiul între voi, să fie tuturor slujitor”, ne spune Hristos, chiar Cel în numele Căruia (ne) purtăm cruciulița.
Abia aceasta este autentica întâietate la care putem aspira onest în calitate de creștini asumați, nu declarați, nu autopromovați.
E cel puțin jenant să sari peste rândul datoriilor neîmplinite, evitând atent „calea” slujirii binelui celorlalți și imaginându-ți că te poți instala direct în familiaritatea cu „adevărul” sau în relația optimă cu „viața”.

Ceai de brusture beneficii

 


 

Brusturele

Brusturele este o plantă surprinzătoare pentru obişnuiţii terapiilor naturale. Ne-am aştepta să fie o plantă folosită tradiţional de bunicii şi străbunicii noştri. El este descris în literatura contemporană ca un „purificator” al sângelui, care „curăţă ficatul şi rinichii” prin eliminarea din sistem de materiale toxice reziduuale.
Totuşi, se pare că folosirea Brusturelui drept curăţitor al sângelui pentru drenajul ficatului şi rinichilor datează numai de la sfârşitul secolului al 17-ea şi că a fost introdus de medicii alopaţi!
Planta a fost complet ignorată în America de Nord până la sfârşitul secolului 19 când a fost introdusă (din nou) de doctorii profesionişti. De aici, brusturele s-a strecurat în vindecarea cu plante obişnuită, unde acum este prescris pe larg, deşi pe baza unor indicaţii mai degrabă vagi, drept „purificator al sângelui” şi „curăţitor al ficatului”. Totuşi, pare că vechea tradiţie a insistat îndeosebi asupra asemănării seminţelor de brusture cu calculii urinari şi a pus mai mult accent pe influenţa pe care Brusturele o are asupra rinichilor.

Această plantă larg răspândită a găsit o nişă în farmacopeea vindecării cu plante a aproape fiecărei culturi pe unde creşte. Ea este folosită în Europa, India, China şi Japonia. La sosirea sa, Amerindienii din nord au adoptat-o în folosinţă.

Ce este brusturele?

Brusturele (Arctium lappa) este o plantă erbacee bienală din familia Asteraceae, cultivată în grădini pentru rădăcina sa comestibilă sau întâlnită frecvent ca buruiană.

Specia este nativă regiunilor temperate din Europa şi Asia de Nord, însă acum este cultivată pretutindeni în lume. În Japonia, se numește adesea rădăcină de gobo și este cultivată ca legumă. Este considerată o plantă ruderală (crește pe terenuri necultivate, lunci, câmpuri, margini de drum).

La noi, mai este denumit popular şi ciulin, deoarece scaieţii săi se agată de haine sau de blana animalelor. Brusturele are frunze mari, în formă de inimă, şi flori de culoare mov.

Tulpinile imature pot fi culese, de asemenea, primăvara târziu, înainte de apariția florilor. Gustul este asemănător anghinarei, aceste două plante fiind înrudite.

Rădăcina brusturelui este verde maroniu sau chiar cenuşie, este crocantă şi dulce. Aceasta este bogată în  fibre dietetice şi conţine în principal carbohidrați, uleiuri volatile, steroli vegetali, tanini și uleiuri grase.

În a doua jumătate a secolului al XX-lea, brusturele a devenit cunoscut la nivel internațional datorită creșterii popularității dietelor macrobiotice, care susțin consumarea plantei.

În medicina naturistă, brusturele uscat este considerat un agent diuretic, diaforetic și purificator al sângelui, ajutând, de asemenea, la eliminarea toxinelor renale și hepatice. Datorită efectului său curativ purificator, brusturele este folosit și în reglarea colesterolului și a trigliceridelor din sânge.

 

Compoziţia nutriţională a rădăcinii de brusture

Rădăcina de brusture conține inulină, acid palmitic, steric și cofeic, ulei volatil, vitamine din complexul B, nitrat de potasiu, steroli, hormoni vegetali, taninuri, mucilagii, dar şi o cantitate mare de fibre dietetice.

Din punct de vedere nutrițional, o ceașcă de rădăcină de brusture conține aproximativ:

  • 85 de calorii
  • 20,5g carbohidrați
  • 1,8g proteine
  • 0,2g grăsimi
  • 3,9g fibre dietetice
  • 0,3mg Vitamina B6 (14% din necesarul zilnic)
  • 0,3mg Mangan (14% din necesarul zilnic)
  • 44,8mg Magneziu (11% din necesarul zilnic)
  • 363mg Potasiu (10% din necesarul zilnic)
  • 27,1 micrograme Folat (7% din necesarul zilnic)
  • 3,5mg Vitamina C (6% din necesarul zilnic)
  • 60,2mg Fosfor (6% din necesarul zilnic)
  • 48,4mg Calciu (5% din necesarul zilnic)
  • 0,9mg Fier (5% din necesarul zilnic)
  • 0,1mg Cupru (5% din necesarul zilnic)


Contribuie la eliminarea toxinelor din sange - contine ingrediente active in sistemul sau radicular care pot ajuta la eliminarea toxinelor din sange si cresterea circulatiei sangvine. efect inhibitor puternic asupra dezvoltarii celulelor canceroase, cum ar fi carcinom pancreatic. efect hepatoprotector.

 

Rădăcina de brusture este un remediu plin de beneficii, folosit din cele mai vechi timpuri pentru proprietatea sa de a purifica sângele şi a reduce febra. În Evul Mediu, era folosită drept legumă, însă astăzi doar câteva tări mai utilizează această rădăcină în bucătărie (Japonia, unde este numită gobo, Coreea, unde poartă numele de ueong, și în bucătăriile italiene și portugheze, unde se numește bardana).

Cunoscut încă din vremea dacilor, brusturele este una dintre cele mai răspândite plante din lume, având proprietăţi antibacteriene, antifungice, diuretice şi detoxifiante.

Fitoterapeuţii din Europa, India, China şi din Japonia recomandă preparatele din brusture pentru proprietăţile detoxifiante în bolile de ficat, de rinichi şi de splină. De asemenea, brusturele reglează nivelul glicemiei, curăţă sângele de toxine şi acţionează ca un antibiotic, având o eficienţă similară cu cea a penicilinei.

Din rădăcina de brusture se poate face ceai, poate fi consumată ca legumă sau sub formă de pulbere şi suplimente. Ce gust are? Brusturele are o textură plăcută, crocantă şi o aromă dulce, asemănătoare cu cea a ţelinei. Citeşte în continuare, pentru a afla care sunt beneficiile rădăcinii de brusture şi cum poate fi folosită, inclusiv în tratarea bolilor cronice, precum diabetul zaharat.

 

Înapoi la cuprins

Top 10 beneficii ale rădăcinii de brusture

Brusturele este utilizat de mii de ani în medicina populară ca agent diuretic şi detoxiafiant, dar şi datorită efectelor sale antitermice. În China, fructele de brusture erau folosite ca remediu împotriva afecţiunilor pulmonare şi de stomac, dar şi pentru menţinerea sănătăţii şi a frumuseţii pielii, în timp de în Europa, seminţele serveau ca adjuvant în procesul de digestie.

De asemenea, brusturele reprezintă un ingredient important în ritualurile de frumuseţe, contribuind la menţinerea sănătăţii scalpului şi a firului de păr.

Haide să aflăm, în continuare, la ce este bună rădăcina de brusture şi cum putem beneficia de efectele sale terapeutice. Iată care sunt principalele 10 motive pentru care ar trebui să o utilizezi cât mai des:

1. Detoxifică sângele

În cărţile de plante medicinale, rădăcina de brusture este descrisă ca fiind “purificator al sângelui”, deoarece ajută la eliminarea toxinelor din fluxul sanguin. Datorită ingredientelor sale active, săruri de potasiu, uleiuri volatile şi tanina, brusturele detoxifică sângele de metale grele, îmbunătățind sănătatea organelor și a întregului corp. De asemenea, stimulează circulația sângelui pe suprafața pielii.

2. Susţine buna funcţionare a sistemului limfatic

Sistemul limfatic este "sistemul de drenaj" al corpului, o rețea de vase de sânge și ganglioni limfatici care transportă fluidele din țesuturile întregului corpului în sânge și invers. Un sistem limfatic mai puternic înseamnă un organism protejat împotriva bolilor. Rădăcina de brusture ajută la drenajul limfatic şi la detoxifierea organismului. Ca agent de purificare a sângelui, brusturele are un rol important şi în buna funcţionare a sistemului limfatic.

3. Este un diuretic natural

Diureticele stimulează rinichii și ajută organismul să elimine excesul de lichide. Rădăcina de brusture este un diuretic natural, ce contribuie la combaterea retenţiei de apă prin creşterea cantităţii de urină. Dacă te confrunţi cu retenţia de apă, ar fi bine să începi să consumi suplimente cu rădăcină de brusture sau ceai de brusture. În plus, e posibil să scapi şi de câteva kilograme.

4. Rezolvă cele mai frecvente probleme ale pielii

Produsele cosmetice pe bază de brusture sunt recomandate pentru tratarea unor probleme frecvente ale pielii precum: acnee, eczeme sau pasoriazis. Datorită proprietăţilor sale antibateriene şi antifungice, brusturele ajută la calmarea pielii şi vindecarea acestor afecţiuni. Substanţa responsabilă de efectele benefice asupra afecţiunilor pielii este arctiozida, care are actionează asemenea penicilinei.

Studiile științifice au arătat că extractul de brusture poate îmbunătăți semnele clinice ale îmbătrânirii pielii. Un studiu din 2008 a demonstrat că tratamentul topic cu extract natural de brusture a îmbunătățit semnificativ metabolismul matricei dermice extracelulare și a condus la o reducere vizibilă a ridurilor.

În plus, uleiul de brusture reduce căderea părului şi a măreţii, contribuind la menţinerea sănătăţii şi frumuseţii părului tău.

5. Luptă împotriva diabetului

Rădăcina de brusture conține inulină, o fibră solubilă și prebiotică, care ajută la îmbunătățirea digestiei și la reducerea nivelului de zahăr din sânge, fiind o alegere excelentă pentru persoanele care încearcă să-și gestioneze în mod natural glicemia. În Europa, rădăcina proaspătă este folosită pentru scăderea zahărului din sânge, conținutul său de inulină fiind deosebit de benefic pentru diabet. Studiile pe animale au arătat, de asemenea, capacitatea rădăcinii de brusture de a scădea severitatea complicațiilor diabetice, în special retinopatia diabetică .

Citeşte şi despre Cinci buruieni care sunt leacuri mai bune decat orice produs farmaceutic

6. Ajută în ameliorarea artritei

Rădăcina de brusture este cunoscută pentru proprietăţile sale antiinflamatoare și poate fi un ingredient important în dieta pentru artrită. Un studiu publicat în Jurnalul Internațional al Bolilor Reumatismale a arătat că ceaiul din rădăcină de brusture combate starea inflamatorie și stresul oxidativ la pacienții cu osteoartrită a genunchiului, cunoscută și ca boala degenerativă a articulațiilor.

Subiecții au primit trei cești de ceai de rădăcină de brusture pe zi, timp de patruzeci și două de zile și apoi au fost evaluați pentru markeri inflamatorii, cum ar fi proteina C-reactivă cu sensibilitate ridicată. Rezultatele au arătat că ceaiul de brusture poate ajuta semnificativ persoanele care suferă de osteoartrită prin scăderea markerilor inflamatorii.

7. Previne şi combate infecţiile

Timp de secole, vindecătorii tradiționali au recomandat utilizarea rădăcinii de brusture în tratarea răcelilor obișnuite, a durerilor de gât și a altor afecțiuni. Cercetările științifice oferă acum informații despre modul în care brusturele poate combate infecțiile. Unele studii au descoperit că are calități antibacteriene. Se pare că este deosebit de eficient în distrugerea biofilmelor, care sunt colonii mari și lipicioase de bacterii. Placa bacteriană care cauzează carii este un exemplu de biofilm. Biofilmele se pot forma pe tot corpul.

Un studiu din 2015 a constatat că rădăcina de brusture ar putea trata infecții ale tractului urinar legate de biofilm. Cercetarea publicată în 2017 a constatat că brusturele ar putea ucide și alte tipuri de bacterii.

8. Ajută în tratarea splinei mărite

Dacă suferi de splină mărită, rădăcina de brusture te poate ajuta. Splina este un organ vital, "paznic al organismului", care ne ţine departe de infecții, viruși și tot felul de agenți patogeni periculoși. O splină mărită este un semn clar de avertizare că sistemul imunitar luptă din greu pentru a elimina “duşmanii” din corpul nostru, dar nu reușește să facă acest lucru, deoarece nu poate ține piept numărului mare al acestora.

Splina este în contact constant cu sângele tău. Curăţând sângele de toxine şi alte substanţe nocive şi luptând împotriva inflamaţiilor, rădăcina de brusture protejează și splina. Îmbunătățirea acestor patru factori are un efect pozitiv direct asupra sănătății splinei, deci cu siguranță vei dori să incluzi acest aliment în dieta ta, mai ales dacă suferi de splină mărită sau un sistem imunitar deficitar.

9. Contribuie la buna funcţionare a rinichilor

Aşa cum am văzut, rădăcina de brusture are puternice efecte diuretice, adică ajută la eliminarea excesului de apă din corp prin creşterea catităţii de urină. Astfel, rinichii devin mai eficienţi, ceea ce înseamnă că scade considerabil riscul apariţiei pietrelor la rinichi, deoarece urina contribuie la scăderea probabilității depunerii reziduurilor în aparatul renal.

10. Ajută în tratarea afecţiunilor hepatice

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe, având rol în sinteza substanţelor indispensabile vieţii şi în detoxifierea organismului. Atunci când consumăm alimente nesănătoase, pline de grăsimi, sau alcool ficatul nostru are de suferit.

Rădăcina de brusture este foarte benefică în tratarea ficatului gras, deoarece ajută la eliminarea toxinelor din ficat şi reducerea inflamaţiei. Aşadar, ai putea încerca acest remediu natural dacă te confrunţi cu această problemă foarte des întâlnită la persoanele cu un regim de viaţă haotic.

Cum poate fi consumată rădăcina de brusture?

Rădăcina de brusture se găseşte pe piaţă sub formă de pulbere de rădăcină de brusture, ceai de rădăcină de brusture, capsule cu extract de brusture sau ulei de brusture.

Doza tipică de brusture este de 1 până la 2 grame de rădăcină uscată pulbere de trei ori pe zi. În cazul suplimentelor sau al uleiurilor de rădăcină de brusture respectaţi indicaţiile de pe prospectul produselor în ceea ce priveşte dozele şi modul de administrare.

Rădăcina de brusture poate fi consumată, de asemenea, în stare crudă, în salate sau în diverse preparate culinare, având un gust apropiat de cel al ţelinei. O altă modalitate de a profita de beneficiile brusturelui este să consumi ceai de brusture. Se poate găsi în magazinele naturiste și se preparară adăugând o lingurită la o cană de apă. Ceaiul de brusture este bun și pentru slăbit, deoarece ajută la detoxifierea organismului și eliminarea excesului de apă din corp.

Contraindicaţii şi efecte adverse ale rădăcinii de brusture

Rădăcina de brusture este considerată sigură atunci când este consumată ca hrană. Cu toate acestea, femeile însărcinate și care alăptează ar trebui să evite rădăcinile de brusture.

Dacă eşti deshidratat, nu trebuie să iei produse cu brusture, deoarece efectele diuretice ale plantei ar putea face ca deshidratarea să fie mai gravă. În plus, dacă eşti sensibil la familia de plante Asteraceae/Compositae, care include crizantemele, gălbenele și margaretele, ai putea avea o reacție alergică la utilizarea brusturelui intern sau extern.

Nu există date științifice despre interacțiunile dintre brusture și medicamentele convenționale. Cu toate acestea, trebuie să consulţi sfatul medicului dacă iei: diuretice (brusturele ar putea face ca efectul acestor pastile să fie şi mai puternic), medicamente pentru diabet zaharat (brusturele ar putea scădea nivelul zahărului din sânge, provocând hipoglicemia) sau medicamente de subțiere a sângelui (brusturele poate încetini coagularea sângelui și, atunci când este administrat cu medicamente care diluează sângele, poate crește riscul de vânătăi și de sângerare).

Dacă urmează să faci orice fel de intervenție chirurgicală, nu mai lua rădăcină de brusture cu cel puțin două săptămâni înainte de data operației. Brusturele poate crește riscul de sângerare în timpul și după intervenția chirurgicală.

Nu există date științifice despre utilizarea acestei plante în cazul copiilor, de aceea cere părerea unui medic înainte de a da suplimente cu brusture celor mici.

Aşadar, rădăcina de brusture nu este doar un aliment gustos, folosit în bucătăria multor popoare, ci şi un remediu natural eficient în menţinerea sănătăţii întregului corp şi ameliorarea diverselor afecţiuni. Rădăcina de brusture ajută la detoxifierea organismului, ajutând la buna funcţionare a sistemului limfatic, a ficatului, a rinichilor şi a splinei. De asemenea, are un rol benefic pentru sănătatea şi frumuseţea pielii şi părului.

Vrei să te bucuri de toate aceste beneficii ale rădăcinii de brusture? Consum-o în stare pură, sub formă de pulbere, ceai sau suplimente naturale cu brusture!

 

Rădăcina de brusture: 6 beneficii pentru sănătate și piele

Rădăcina de brusture a fost folosită de multă vreme pentru tratarea afecțiunilor pielii, cum ar fi acneea, psoriazisul și eczema, dar se pare că are și alte utilizări pentru sănătate.

Brusturele este o plantă din familia Asteraceae, originar din zonele temperate, care în vechime era utilizat ca legumă. În prezent, brusturele este folosit în alimentație mai mult în bucătăriile japoneză și coreeană. Rădăcina de brusture, bogată în magneziu, calciu și fosfor, a fost folosită în trecut ca remediu popular pentru digestie, pe post de diuretic sau de afrodiziac, iar în prezent, cercetările arată că poate avea unele beneficii pentru sănătate. 

Brusturele conține uleiuri, precum și compuși numiți taninuri și steroli vegetali. Medicii nu știu exact care dintre componentele plantei oferă beneficii pentru sănătate, motiv pentru care majoritatea cercetărilor se referă la rădăcina de brusture ca la un întreg și nu la un element specific din rădăcină.

1. Rădăcina de brusture poate fi utilă în osteoartrită

Rădăcina de brusture conține mai multe tipuri de antioxidanți puternici, inclusiv quercetină, luteolină și acizi fenolici. Antioxidanții protejează celulele din corp de daunele cauzate de radicalii liberi și pot ajuta la tratarea și prevenirea mai multor probleme de sănătate. Acțiunea antioxidantă ajută la reducerea inflamației; un studiu¹ din 2014 a constatat că rădăcina de brusture a redus markerii inflamatori din sânge la pacienții cu osteoartrită.

2. Rădăcina de brusture poate purifica sângele

Una dintre cele mai frecvente utilizări tradiționale pentru rădăcina de brusture a fost purificarea sângelui. Dovezi recente sugerează că rădăcina de brusture poate elimina toxinele din sânge. Un studiu² din 2011 a constatat că rădăcina de brusture poate detoxifica eficient sângele și, de asemenea, favorizează circulația sangvină.

3. Rădăcina de brusture contribuie la tratarea problemelor pielii

Rădăcina de brusture a fost folosită de mult timp pentru tratarea afecțiunilor pielii, cum ar fi acneea, psoriazisul și eczema. Proprietățile antiinflamatorii și antibacteriene ale rădăcinii pot ajuta la rezolvarea problemelor pielii atunci când este aplicată local. Cercetătorii au găsit dovezi³ că rădăcina de brusture poate ajuta și la tratarea arsurilor topice. Pentru purificarea tenului și stimularea circulației, poți încerca o mască cu extract brusture.

4. Rădăcina și semințele de brusture pot inhiba unele tipuri de cancer

Se pare că rădăcina și semințele de brusture pot inhiba anumite tipuri de cancer. Un studiu din 2011 a constatat că semințele de brusture au avut „efecte inhibitoare puternice” asupra creșterii tumorilor cauzate de cancere precum carcinomul pancreatic. Un alt studiu din 2016 a constatat că rădăcina de brusture a interferat semnificativ cu creșterea celulelor canceroase. Deși sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina efectele complete ale semințelor de brusture și rădăcinii de brusture asupra diferitelor tipuri de cancere și tumori, aceasta este, totuși, o constatare semnificativă.

5. Rădăcina de brusture poate contribui la reglarea glicemiei

Unele cercetări pe animale au constatat că rădăcina de brusture ar putea preveni creșterea glicemiei și deci ar putea fi utilă diabeticilor. Într-un studiu recent al efectelor rădăcinii de brusture la șoareci, cercetătorii nu au găsit beneficii asociate cu consumul rădăcinii brute de brusture, dar rădăcina fermentată le-a redus semnificativ zahărul din sânge.

6. Rădăcina de brusture poate fi folosită ca afrodiziac

O altă utilizare tradițională a rădăcinii de brusture este pe post de afrodiziac. Un studiu realizat pe șobolani masculi a constatat că extractul de rădăcină de brusture a avut un efect afrodiziac în cazul lor, extractul îmbunătățindu-le funcția sexuală și sporind comportamentele sexuale.

Ce riscuri și efecte secundare are consumul de brusture?

Există cercetări limitate cu privire la utilizările pediatrice ale rădăcinii de brusture, iar siguranța acesteia nu a fost studiată la copii. Din această cauză, nu ar trebui să îi oferi copilului rădăcină de brusture decât dacă este sub supravegherea unui medic.
Unele riscuri potențiale ale brusturelui includ următoarele:

  • Brusturele este considerat a fi sigur pentru consum, dar ar trebui să îl cumperi numai de la vânzători acreditați și să nu îl colectezi niciodată în sălbăticie. Brusturele seamănă oarecum cu plantele de belladonna, care însă sunt extrem de toxice. De multe ori acestea cresc împreună cu brusturii, astfel încât pentru o persoană necunoscătoare poate părea că e vorba de aceeași plantă.
  • Dacă iei suplimente cu brusture, respectă dozele indicate pe ambalaj. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a stabili clar siguranța acestor suplimente.
  • Rădăcina de brusture este un diuretic natural, deci nu ar trebui să o consumi dacă ești deshidratat. De asemenea, nu ar trebui să iei suplimente cu brusture dacă ai tratament cu diuretice recomandat de medic, deoarece combinația poate crește deshidratarea.
  • Dacă ești alergic la crizanteme sau margarete, este posibil să ai un risc crescut de a avea o reacție alergică la rădăcina de brusture și ar trebui să o eviți.
  • Gravidele sau femeile care încearcă să rămână însărcinate nu trebuie să consume rădăcină de brusture și nici suplimente.

Cum se consumă brusturele?

Se poate consuma ceai de brusture, rădăcină proaspătă de brusture, pulbere de rădăcină uscată, ulei de brusture sau extract de brusture. 

Rădăcina de brusture poate fi consumată în condiții de siguranță cu moderație. Pentru pasionații de feluri orientale, rădăcina de brusture se poate consuma prăjită și ușor murată. Se curăță, se spală, se taie bastonașe, se sotează în ulei câteva minute, până când devine aurie, apoi se fierbe cu sake, sos de soia și zahăr, pentru încă 5 minute, după care se poate consuma.

În ceea ce privește ceaiul de brusture, două căni pe zi sunt considerate sigure. Se toarnă 250 ml apă peste o linguriță de rădăcină de brusture mărunțită, se lasă 15 minute, după care se strecoară și se bea neîndulcit. Ceaiul se poate folosi și intern (ca adjuvant în reglarea glicemiei, pentru purificarea organismului, pentru buna funcționare a sistemului urinar, pentru susținerea digestiei), dar și extern (pentru tratarea acneei și a altor probleme ale pielii, pentru stimularea creșterii părului, precum și pentru tratarea durerilor cauzate de înțepăturile de insecte).

Când vine vorba de suplimente, urmează instrucțiunile de pe ambalajul produsului sau pe cele ale medicului care ți-a recomandat suplimentul. Dacă îți cumperi extracte, ulei sau pulbere uscată de rădăcină de brusture, ia-le întotdeauna de la o sursă de încredere, cum ar fi magazinele naturiste autorizate. Nu depăși niciodată dozele recomandate.

 

Cum vom afla rugăciunea? Cum vom găsi harul? Sfântul Efrem Katunakiotul


 plin.
 
– Deci, aceasta este rugăciunea minții, Părinte? Trebuie să folosim inspirația și expirația atunci când o rostim?
 
– Nu, acesta este doar începutul rugăciunii minții. Rugăciunea minții este o energie a harului și mă rog ca Dumnezeu să o dăruiască celor ce se nevoiesc cu ea.
 
Când sufletul este pregătit, atunci Dumnezeu îl aduce la desăvârșirea rugăciunii minții. Până atunci suntem datori să ne nevoim cu rugăciunea, având ca temelie ascultarea. Nu este necesar ca inspirația și expirația să se îmbine cu rugăciunea. Acestea sunt elemente secundare. Și mai ales nu trebuie ca rugăciunea să se unească cu bătăile inimii. Cu locul inimii da, cu bătăile ei, nu.
 
– Putem spori în rugăciune fără ascultare?
 
– Să-ți povestesc o întâmplare. Era un bătrânel care avea doi ucenici. Unul era ascultător, dar la rugăciune simțea multă uscăciune. Celălalt nu făcea ascultare, însă la rugăciune era plin de lacrimi. Starețul lor se mira mult de aceasta, și de aceea a mers să se sfătuiască cu duhovnicul lor. Acela, fiind înțelept, l-a sfătuit să mai aștepte puțin și atunci va vedea cum vor evolua lucrurile. Într-adevăr, după puțin timp, ucenicul cel bun a început să simtă harul rugăciunii, umplându-se de lacrimi și de bucurie. Celălalt însă, chiar și cele pe care le avea, le-a pierdut încet-încet și a rămas cu totul gol.
 
– Părinte, cât timp poate să țină rugăciunea harică?
 
– La mine, starea de har durează până la trei ore. Apoi scade încet-încet, iar eu continui să rostesc rugăciunea simplu, fără căldură, sau de multe ori cânt psalmi improvizați de mine sau din Psaltire. Citesc puțin și apoi mă odihnesc până se luminează de ziuă, și atunci trimit obștea să citească câteva rugăciuni și în biserică. Iar eu continui să fac slujbele, rostind rugăciunea lui Iisus, cu metania, așa cum m-am obișnuit.
 
Extras din Starețul Efrem Katunakiotul – Ieromonahul Iosif Aghioritul, Editura Evanghelismos, 2004

Cărui sfânt să ne rugăm


 

In orice fel de boală să ne rugăm Sfântului Mare Mucenic şi tămăduitor Pantelimon (27 iulie), către Sfinţii Doctori fără de arginţi şi mari făcători de minuni Cosma şi Damian (1 noiembrie) şi la icoana Maicii Domnului „Tămăduitoarea” (18 septembrie).

Dintre cetele îngereşti, mare tămăduitor se dovedeşte a fi Sfântul Arhanghel Rafail (8 noiembrie).

* In durerile de cap ne sunt de folos rugăciunile către Sfântul Ioan Botezătorul (7 ianuarie), iar în alte boli – vezi cele de mai jos:

* Bolile de ochi, orbirea – Sfântul Mare Mucenic Dimitrie (26 octombrie), Sfântul Mare Mucenic Mina (11 noiembrie), Sfântul Mucenic Longhin Sutaşul (26 octombrie) şi Sfânta Muceniţă Paraschevi (28 octombrie); rugăciune la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „de la Kazan” (22 octombrie). Cărui sfânt să ne rugăm

* Durerile de dinţi – Sfântul Mucenic Antipa, episcopul Pergamului (11 aprilie).

* Bolile de urechi (pierderea auzului) – icoana Maicii Domnului „Bucurie neaşteptată” (25 ianuarie).

* Muţenia (pierderea vorbirii, gângăveala) – Sfântul Ioan de Rila (19 octombrie).

* Bolile de gât – Sfântul Vlasie (11 februarie).

* Bolile de piept (inimă, plămâni) – Sfântul Dimitrie al Rostovului (28 octombrie); cancer la sân (femeile) –Sfântul Teodosie cel Mare (11 ianuarie); puţinătatea laptelui la mamele cu prunci – Sfântul Ipatie, tămăduitorul de la Pecerska (31 martie).

* Bolile stomacului şi ale intestinelor – Sfântul Teodor Studitul (11 noiembrie), Sfântul Serafim de Sarov (2 ianuarie); hernie – Sfântul Mare Mucenic Artemie (20 octombrie).

* Boli ale mâinilor – Sfântul Ioan Damaschin (4 decembrie) şi rugăciune la icoana Maicii Domnului „Trihe-rusa” (28 iulie). Cărui sfânt să ne rugăm

* Boli de mijloc (lumbago, sciatică) –Sfântul Serafim de Sarov (2 ianuarie).

* Boli ale femeilor – Sfântul Mucenic Ipatie al Gangrei (31 martie); ne-rodire (nenaşterea de prunci) – Sfinţii şi dumnezeieştii Părinţi Ioachim şi Ana (9 septembrie) şi Sfântul Proroc Zaharia şi Dreapta Elisabeta (5 septembrie); naştere grea – Sfânta Melania Romana (31 decembrie), Sfânta Mare Muceniţă Anastasia izbăvitoarea de otravă (22 decembrie) şi rugăciune la icoana Maicii Domnului „Ajutătoarea la naştere” (26 decembrie); stări de rău, convulsii (la femeile însărcinate şi la copii mici) – Sfântul Mucenic Nichita (15 septembrie) şi Sfântul Mare Mucenic Pantelimon (27 iulie).

* Boli ale picioarelor – Sfântul Serafim de Sarov (2 ianuarie), Sfinţii patimitori Boris şi Gleb (24 iulie) şi Sfântul Dimitrie cel Nou din Basarabi (27 octombrie). Cărui sfânt să ne rugăm

* Pierderea memoriei (aterosclero-za şi altele) – Fericitul Andrei cel nebun pentru Hristos (2 octombrie).

* Friguri, temperatură – Sfântul Apostol Petru (29 iunie).

* Lepră – Sfântul Antonie cel Mare (17 ianuarie) şi Sfântul şi Dreptul Iov, mult pătimi torul (6 mai).

* Furuncul (abces) – Sfinţii doctori fără de arginţi Chir şi Ioan (31 ianuarie).

* Boli de piele şi felurite răni (cancer de piele) – Sfântul Artemie făcătorul de minuni (20 octombrie).

* Vărsat de vânt (variolă) – Sfântul Mucenic Conon (5 martie).

* Lovituri (mâini, picioare şi altele) – Sfântul împărat Constantin cel Mare, cel întocmai cu apostolii (21 mai).

* Boli de sânge (hemofilie, leucemie şi altele) – Sfântul Mucenic Ioan Ostaşul (30 iulie).

* Boli de nervi – Sfântul Efrem Şirul (28 ianuarie), icoana Maicii Domnului „Rugul aprins” (4 septembrie).

* Tulburări ale somnului (dormitul mult) – Sfântul Marcel, întemeietorul „Mănăstirii fraţilor Achimiţi” (29 decembrie).

* Insomnie – Sfinţii cei 7 tineri din Efes (4 august).

* Paralizie – Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iaşi (14 octombrie).

* Reţinere de apă în organism, edem, umflături – Sfântul Ipatie (31 martie).

* Cancer – Sfântul Nectarie din Eghina (9 noiembrie).

* Epilepsie (stare de leşin) – Sfântul Mucenic Vit (15 iunie). * Boli psihice – Sfântul Mucenic Trifon (1 februarie), Sfântul Mucenic Ciprian şi Sfânta Muceniţă Iustina (2 octombrie), Preacuviosul Nifon (23 decembrie), Preacuviosul Naum al Ohridei (23 decembrie).

* Răceală, febră – Sfinţii 40 de Mucenici din Sevasta (9 martie).

* Tuse puternică – Sfântul Roman de Târnovo (17 februarie).

* Muşcătură (de şarpe), înţepături (de insecte) – Sfântul Apostol Filip (14 noiembrie), Sfântul Apostol Pavel (29 iunie) şi Sfântul Alexie, omul lui Dumnezeu (17 martie).

* Pierderea poftei de mâncare, greaţă, vomat – Sfântul Alexandru din Svir (30 august).

* In nevroze puternice şi felurite forme de „fobie” – Sfinţii Mucenici Ciprian şi Iustina (2 octombrie) şi Sfântul înger păzitor (8 noiembrie).

* Otrăvire – Sfântul Chirii cel întocmai cu Apostolii (14 februarie).

* Alcoolism, narcomanie, fumat (şi orice alt chip asemănător) – Sfântul Mucenic Bonifatie (19 decembrie), Sfântul Cuvios Moise Arapul (28 august). Cărui sfânt să ne rugăm

* In bolile în care nu mai este nădejde de tămăduire, cei care pătimesc greu şi nu pot să moară – Sfântul Atanasie Athonitul (5 iulie).

 

 

Rugaciune catre Sfantul Mare Mucenic Dimitrie

Rugăciune 1

„Mare apărător te-a aflat întru primejdii lumea, purtătorule de chinuri, Dimitrie, pe tine cel ce ai biruit pe păgâni. Deci, precum mândria lui Lie ai surpat şi la luptă îndrăzneţ ai făcut pe Nestor, aşa Sfinte Dimitrie roagă pe Hristos Dumnezeu să ne dăruiască pace şi mare milă, Amin!”

Rugăciune 2

„Sfinte Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtor de Mir, ne rugăm ție în clipe de mare necaz pentru a ne apăra de primejdia care ne înconjoară. Așa cum Tu ai reușit să nu te închini la idoli și la dușmanii lui Hristos, tot așa ajută-ne să-i biruim pe toți dușmanii noștri știuți și neștiuți.  Sfinte Mare Mucenic, dă-ne putere și binecuvântează-ne să-i învingem pe cei care vor să ne aducă pagubă și să ne despartă de persoanele pe care le prețuim și le iubim. Așa cum L-ai ajutat pe Nestor să-l învingă pe crudul lie, cel care-i omora pe creștinii din Salonic , tot așa ajută-ne pe noi să scăpăm de dezbinarea, de ura și de răzbunarea celor care vor să surpe munca noastră și ajută-ne să scăpăm din cele mai cumplite primejdii. Roagă-l Tu pe bunul Dumnezeu să ne dăruiască nouă marea lui milă” Cărui sfânt să ne rugăm

Rugăciune 3

„O, răbdătorule de chinuri al lui Hristos, Izvorâtorule de mir, Sfinte Mare Mucenice Dimitrie, această a noastră rugăciune, ce aducem ţie acum cu umilinţă, primeşte-o, şi de bolile sufleteşti şi trupeşti şi de vrăjmaşii cei văzuţi şi nevăzuţi, cu rugăciunile tale cele bineprimite către Dumnezeu, ne păzeşte, că împreună cu tine în veacul ce va să fie, să cântăm Lui : Aliluia!”

Rugăciune 4

„Sfinte Dumitru, tu ai fost ales de Dumnezeu şi hărăzit să ocupi funcţia de proconsul, în timpul crudului persecutor al creştinismului, Maximilian; lucrul acesta ţi-a îngăduit să poţi veşti cu mai multă uşurinţă şi autoritate cuvântul mântuitor al sfintei Evanghelii. Tu nu te-ai lăsat impresionat nici de promisiunile tiranului, nici de ameninţările lui, ci ai renunţat la orice demnitate lumească pentru a câştigă fericirea veşnică.

Împărţind toate bunurile tale celor săraci ai mers la închisoare cântând cel mai frumos imn de biruinţă al creştinilor: ‘Aleluia.’ Străpuns de sulitele ucigaşilor te-ai asemănat cu Mântuitorul tău răstignit pe cruce.

Te rog mijloceşte-mi şi mie harul să gust măcar în parte fericirea pe care o da trăirea sinceră a credinţei. Binecuvântează-mă şi pe mine, că să mă pot împotrivi greutăţilor pe care le întâlnesc în strădania de a-mi apară credinţă. Bunul Dumnezeu a răsplătit cucernicia şi dragostea cu care ai îndurat toate suferinţele săvârşind nenumărate minuni cu moaştele tale, care atunci când au fost găsite emanau un parfum plăcut mirositor.

Da-mi şi mie harul să fiu în viaţă o plăcută mireasma a lui Cristos în mijlocul lumii stricate şi să duc pe cât mai mulţi pe drumul mântuirii prin pildă şi rugăciunea mea. Amin.”

 

 

Rugăciune către preaslăvitul mucenic Antipa, a celui necăjit de durerile dinților

O, preaslăvite mucenice Antipa, grabnic ajutător al creştinilor în durerile lor! Cred cu tot cugetul şi sufletul meu că ai primit de la Dumnezeu darul tămăduirii celor bolnavi şi al întăririi celor neputincioşi. Pentru aceasta, către tine, ca la un doctor tămăduitor, alerg acum eu, neputiinciosul şi sărutând cinstitul tău chip, mă rog ţie prin ale tale stăruinţe să ceri de la Cerescul Împărat tămăduire mie, celui slăbit de durerile dinţilor. Deşi nu sunt vrednic de al tău ajutor părinte, învredniceşte-mă de a ta apărare, tu care te-ai asemănat Domnului în iubirea de oameni şi prin întoarcerea mea de la lucrurile de ruşine la viaţa curată vindecă-mă cu desăvârşire prin harul care l-ai câştigat, toate durerile şi rănile sufletului şi ale trupului meu. Dăruieşte-mi sănătate trupului şi mântuire sufletului meu, iar întru toate bună sporire ca trăind în pace, linişte şi bună cucernicie să mă învrednicesc a slăvi împreună cu toţi sfinţii numele cel prea Sfânt al Tatălui, Fiului, şi Duhului Sfânt. Amin.

 

Rugaciune catre Preacuviosul Ioan de Rila

O, preaminunate si Preacuvioase Ioane, mare facatorule de minuni, primeste aceasta rugaciune a noastra si nu-ti intoarce fata ta de la noi, cei care alergam la a ta mijlocire, asa cum nu ti-ai intors fata de la cei care veneau la tine cu necazurile lor in zilele vietuirii tale pe pamant, caci stim multimea de semne ale milostivirii tale pe care o ai aratat credinciosilor ortodocsi, chiar si dupa a ta adormire! Auzi-ne acum si pe noi, cei care suntem cuprinsi de mari necazuri care ne asupresc in zilele acestea pline de incercari, cand diavolul prin cursele sale viclene cauta sa piarda Sfanta Biserica, sa ne lipseasca de mantuirea vesnica si de bunurile vietii vremelnice. Roaga pe Domnul Iisus Hristos sa ne daruiasca iertare de pacate, insa cu osebire iertare pentru pacatul neascultarii de maica noastra – Biserica! Daruieste-ne zdrobirea inimii, ca sa pasim cu umilinta catre Sfanta Taina a Pocaintei si sa nu ne fie spre osanda impartasirea cu Trupul si Sangele lui Hristos, ci spre sanatate si mantuire! Izgoneste de la noi duhul urii si ne daruieste duhul dragostei si pacii spre unirea frateasca a tuturor oamenilor. Uneste-ne pe noi toti cu dragostea pentru Hristos si Bniserica Sa Ortodoxa, ca, pazind vointa Sa cea mantuitoare, sa fim fii adevarati ai lui Dumnezeu! Calauzeste-ne pe noi in toate zilele vietii noastre, ca sa pazim cu harul Sfantului Duh credinta curata si sa savarsim voia Domnului pana la moarte! Iar in clipa mortii vino sa ne infatisezi sufletele inaintea tronului Dumnezeiescului Judecator si sa-I spui: Iata, eu si pruncii pe care mi i-ai incredintat!, ca prin mijlocirea ta sa fim izbaviti de chinurile cele vesnice si sa mostenim fericirea cea negraita a Imparatiei ceresti a lui Hristos, impreuna cu tine si cu toti sfintii, in vecii vecilor! Amin!

 

Rugăciune folositoare către Sfântul Mucenic Vlasie

Nu îmi este nădejde sfinte de nu-mi vei ajuta tu, nu aflu milă de nu-l vei face milostiv mie pe Cel ce te-a sfinţit pe tine. Nu am lucru bun, ci numai nădejde că tu te rogi pentru mine şi pentru aceea sfinte nădăjduindu-mă spre ruga ta şi milostivirea lui Dumnezeu nu mă voi teme de cei ce caută să-mi facă rău, spre tine Doamne Dumnezeule să vin mereu îmi dă. Amin!

Rugăciune către Mântuitorul a Sfântului Dimitrie al Rostovului

Mântuiește-mă, Mântuitorul meu, după bunătatea Ta, și nu după faptele mele! Tu voiești a mă mântui, Tu știi în ce chip să mă mântuiești. Mântuiește-mă, dar, după cum voiești, după a Ta putere, după cum știi cu judecățile pe care numai Tu le cunoști, mântuiește-mă! Întru Tine, Dumnezeul meu, îmi pun nădejdea și voii Tale Sfinte mă încredințez – fă cu mine după cum voiești! De voiești să mă aduci întru lumină, fii binecuvântat! De voiești să mă ții întru întuneric, fii iarăși binecuvântat! De-mi vei deschide ușile milostivirii Tale, preabine va fi atunci și nespus de frumos. De vei închide înaintea mea ușile milostivirii Tale, binecuvântat vei fi Tu, Cel ce m-ai ferecat întru dreptate. De nu mă vei nimici pe mine dimpreună cu fărădelegile mele, slavă milostivirii Tale celei nemărginite! De mă vei prăpădi dimpreună cu fărădelegile mele, slavă judecății Tale celei drepte! Precum voiești, tocmește pentru mine lucrul!

Rugăciune pentru fertilitate

Auzi-ne pe noi, Milostive şi Puternice Doamne, ca prin rugăciunile noastre să se reverse harul Tău asupra noastră. Fii milostiv, Doamne, adu-Ţi aminte de porunca Ta, ca să se înmulţească neamul creştinesc, şi fii nouă ocrotitor milostiv, ca să se păstreze prin puterea Ta ce ai rânduit Tu. Tu ai făcut cu puterea Ta din nimic şi ai pus început lumii, l-ai făcut pe om după chipul şi asemănarea Ta şi ai sfinţit Taina Căsătoriei prin care se preînchipuie taina unirii lui Hristos cu Biserica. Auzi-ne pe noi, Milosârde, pe robii Tăi care suntem uniţi prin Taina Căsătoriei şi cerem ajutorul Tău, revarsă mila Ta asupra noastră, ca să vedem pe fiii fiilor noştri până în neamul al treilea şi chiar al patrulea şi să ajungem până la adânci bătrâneţi şi să se învrednicească de Împărăţia Cerurilor prin Domnul nostru Iisus Hristos, Căruia I se cuvin toată slava, cinstea şi închinăciunea împreună cu Tatăl şi cu Duhul Sfânt în vecii vecilor. Amin.

Rugaciune catre Sfantul Ipatie

Cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţa răbdând până la sânge, Sfinţite Mucenice Ipatie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre, să ne protejeze trupurile de boală și de necazuri.

Din pruncie fiind luminat cu Lumina Preasfintei Treimi, cugetătorule de Dumnezeu ierarhe, te-ai hrănit cu laptele cel de viaţă al cre­dinţei, strălucind prin virtuţi.

Cu înţelegerea şi cu harul vindecării fiind împodobit, prin postiri şi osteneli ai înfrânat bolile trupului, cugetătorule de Dum­nezeu preafericite şi ţi-ai îm­podobit sufletul cu virtuţi.

Dogmele credinţei întărindu-le, cuvioase, ai propovăduit pe Cuvântul de o Fiinţă şi împreună Veşnic cu Tatăl. Pentru aceasta şi turma ta păstorind-o cu dreapta credinţă, ai ruşinat gândul cel cu judecată rea al lui Arie. Drept aceea, mutându-te acum către Hristos, roagă-te pentru noi toţi,

Amin!”

Stăpâne, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, cela ce singur ai putere de a ierta oamenilor păcatele, ca un bun şi iubitor de oameni, iartă mie toate greşelile făcute cu ştiinţa şi cu neştiinţa, şi mă învredniceşte, fără de osândă să mă împărtăşesc cu dumnezeieştile, preamăritele, preacuratele, şi de viaţă făcătoarele Tale Taine, nu spre pedeapsă, nici spre adăugarea păcatelor, ci spre curăţire şi sfinţire, şi spre agonisirea vieţii şi împărăţiei ce va să vie, spre zid de ajutor, şi spre fugărirea celor potrivnici, spre stârpirea greşelilor mele celor multe. Că Tu eşti Dumnezeul milei, şi al îndurărilor, şi al iubirii de oameni, şi Ţie slavă înălţăm, împreună şi Tatălui, şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!

FANTASTICELE INVENŢII ALE LUI NIKOLA TESLA!!

A Avut O Viaţă Fascinantă

Deși a fost diagnosticat de trei ori bolnav fără șanse de refacere, Nikola Tesla arăta la 40 de ani ca la 20, iar la 60 era încă plin de vitalitate şi energie, iar ochii îi sclipeau ca cei ai unui copil.
Pentru prieteni şi cunoştinţe, înfăţişarea lui veşnic tânără a reprezentat un mister
. Se spune că de la 18 ani până la moarte greutatea lui Nikola Tesla nu s-a modificat nici măcar cu un kilogram în plus sau în minus.
Care era secretul acestui vrăjitor uitat al sfârşitului de secol 19 şi începutul secolului 20? Dar mai important… cine a fost Nikola Tesla?

Născut pe ţărmul Mării Adriatice, în anul 1856, într-o localitate populată de istro-romani din actuala Croaţie, Nikola Tesla a fost unul dintre cei mai geniali inventatori din istorie şi totodată un mister…
A fost numit în unele cercuri savantul nebun, poate pentru că făcea lucruri pe care minţile oamenilor obişnuiţi nu le puteau concepe.
Câţi dintre cei care îl cunoşteau pe Nikola Tesla vorbeau cu persoane decedate, de exemplu? Pentru Tesla acest lucru era ceva natural… Şi de ce evita acest om de ştiinţă misterios să atingă orice altă mână atunci când saluta?
Încă de la o vârstă fragedă, Tesla s-a remarcat prin inteligenţa sa sclipitoare, reuşind la şcoală să facă în minte calcule întregi de integrale şi inducând în eroare profesorii care credeau că trişează cumva. Însă tânărul Tesla era pasionat de matematică, în ciuda insistenţelor tatălui său de a intra la teologie. Abilitatea de a efectua în minte calcule complexe nu era singura capacitate ieşită din comun a lui Tesla…
Ceea ce iniţial a fost considerată o afecţiune, s-a dovedit mai târziu a fi o înzestrare minunată de a vedea aerul din jurul său umplut cu „limbi de flăcări vii” (manifestări subtile ale energiei eterice) şi imagini însoţite adesea de străfulgerări puternice de lumină.
Acestea erau atât de pline de viaţă încât Tesla întâmpina dificultăţi în a distinge care dintre ele erau reale şi care nu. Încercând să controleze apariţia acestor imagini (care la început îi creau disconfort şi anxietate), genialul savant a început să îşi dezvolte alte capacităţi excepţionale: experimentarea călătoriilor astrale şi abilitatea de a-şi proiecta mental, în stare de veghe sau de somn, invenţiile şi descoperirile.

Se ştie astăzi faptul că Tesla îşi vizualiza mental invenţiile înainte ca ele să fi căpătat contururi fizice.
Toate au fost testate şi perfecţionate în timpul unor proiecţii mentale, de aceea punerea lor în practică era însoţită întotdeauna de un succes uimitor. De altfel, Tesla avea alte preocupări în laborator, nefiind atent la desfăşurarea experimentelor, tocmai pentru că ştia deja cum vor evolua.

De ce s-a demolat turnul lui Tesla care genera free-energy ?

Viaţa marelui savant nu a fost lipsită de controverse, împotriviri, critici sau defăimări din partea celor care vedeau în acest geniu un concurent. Cu toate astea, la vremea aceea, Tesla devenise o legendă.

A emigrat în America unde a devenit faimos datorită invenţiilor şi ideilor sale inovatoare. Acolo a creat primul sistem hidroelectric la cascada Niagara.
Nimeni nu ştia dacă o să funcţioneze, cu excepţia lui Nikola Tesla care era convins de reuşita sa.

În New York a creat faimosul turn Wardenclyffe menit să genereze free-energy (energie gratuită) oriunde în lume şi care a fost demolat ulterior. Munca teoretică, viziunile şi invenţiile sale au fost catalogate de către marile grupuri de interes ca fiind periculoase pentru omenire.

Dar oare dispozitivele de energie gratuită (free-energy) nu aveau să destabilizeze planurile acelor grupuri aflate la control… ?

Numele lui Nikola Tesla este legat de cea de-a Doua Revoluţie Industrială, datorită invenţiilor sale miraculoase care au pus bazele cunoştinţelor moderne despre curentul alternativ, sisteme de curent alternativ (incluzând sistemele polifazate, puterea electrică, motorul pe curent alternativ, dispozitive pentru controlul curenţilor electrici de foarte înaltă frecvenţă, unele dispozitive în domeniul radiotehnicii, sisteme de iluminare artificială, sisteme de transmitere a energiei electrice, diferite turbine etc. Descoperiri fascinante a făcut nu doar în domeniile electromagnetism şi inginerie, dar şi în robotică, balistică, ştiinţa calculatorului, fizică nucleară şi fizică teoretică.

Fantasticele invenţii ale lui Nikola Tesla

Despre invenţiile spectaculoase realizate de acest vrăjitor al electricităţii, Nikola Tesla, şi despre contribuţiile pe care le-a adus la construirea lumii moderne, aşa cum o ştim astăzi, vorbeşte cartea Fantasticele invenţii ale lui Nikola Tesla (mai multe detalii aici), scrisă de Nikola Tesla şi David H. Childress Mai precis, de aici poţi afla despre:

• cele mai uimitoare invenţii ale lui Nikola Tesla descrise chiar de el;
• descrierea proprie a lui Tesla despre planul de a electrifica lumea utilizând free energy (energie gratuită);
• transmisia energiei electrice fără fir, direct prin atmosfera Pământului;
• teoriile revoluţionare ale lui Tesla şi Marconi despre antigravitaţie, farfurii zburătoare şi călătorii în timp;
• modul în care programul de apărare SUA „Star Wars” (Războiul Stelelor), început în 1983, foloseşte tehnologia descoperită cu mult înainte de Tesla, botezată Raza Morţii;
• viziunea lui Tesla despre aparatele de zbor antigravitaţionale electrice care preluau energia prin aer de la nişte turnuri de emisie;
• cum energia electrică ar putea fi distribuită gratuit şi utilizată oriunde pe Pământ;
• cele mai neobişnuite invenţii ale lui Tesla: maşina de citit gânduri, ozonizatoare, submarine electrice şi multe altele;
• documentele de la Curtea Supremă de Justiţie despre demolarea faimosului Turn Wardenclyffe, construit de Tesla pentru a genera energie electrică gratuită (free energy).

O incursiune fascinantă într-un subiect uitat sau ascuns… Un geniu care a depăşit nu doar epoca în care a trăit, ci şi epoca noastră.

O minte atât de măreaţă încât personalităţi socotite genii, precum Einstein, Edison, Marconi, s-au inspirat din invenţiile şi munca teoretică a lui Nikola Tesla.

Mai presus de toate însă inima acestui savant strălucit a bătut pentru omenire.
Tot ce şi-a dorit a fost să îmbunătăţească viaţa oamenilor pe Pământ. Oare o asemenea carte ne-ar schimba viziunea asupra lumii în care trăim, asupra imenselor posibilităţi de a trăi într-un mediu ecologic?
Da, cu certitudine, fantasticele invenţii ale lui Nikola Tesla ar putea transforma pozitiv o lume întreagă, nu doar viziunea noastră.

De ce istoria ţine în obscuritate acest OM genial care s-a gândit în mod constant cum să creeze un viitor mai bun pentru umanitate?

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor