miercuri, 24 aprilie 2024

Nicolae Steinhardt – Despre răutatea umană

 

“Când un om reușește să facă ceva ce i-a solicitat mult efort, în el începe să lucreze trufia. Cel ce slăbește, se uită cu dispreț la grași, iar cel ce s-a lăsat de fumat răsucește nasul disprețuitor când altul se bălăcește, încă, în viciul său. Dacă unul își reprimă cu sârg sexualitatea, se uită cu dispreț și cu trufie către păcătosul care se căznește să scape de păcat, dar instinctul i-o ia înainte! Ceea ce reușim, ne poate spurca mai ceva decât păcatul însuși. Ceea ce obținem poate să ne dea peste cap reperele emoționale în așa manieră încât ne umple sufletul de venin.

Banii care vin spre noi ne pot face aroganți și zgârciți, cum succesul ne poate răsturna în abisul înfricoșător al patimilor sufletești.

Drumul către iubire se îngustează când ne uităm spre ceilalţi de la înălțimea vulturilor aflați în zbor.

Blândețea inimii se usucă pe vrejii de dispreț, de ură și de trufie, dacă sufletul nu este pregătit să primească reușita sa cu modestia și grația unei flori. Tot ce reușim pentru noi și ne aduce energie, este menit a se întoarce către aceia ce se zbat, încă, în suferință și-n păcat.

Ochii noștri nu sunt concepuți pentru dispreț, ci pentru a exprima cu ei chipul iubirii ce se căznește să iasă din sufletele noastre.

Succesele nu ne sunt date spre a ne înfoia în pene ca în mantiile statuilor, ci pentru a le transforma în dragoste, în dezvoltare și în dăruire pentru cei din jur.

Dacă reprimi foamea în timp ce postești, foamea se va face tot mai mare. Mintea ta o să viseze mâncăruri gustoase și alese, mintea o să simtă mirosurile cele mai apetisante chiar și în somn, pentru ca în ziua următoare, înnebunită de frustrare, să compenseze lipsa ei printr-un dispreț sfidător față de cel ce nu postește. Atunci postul devine prilej de trufie, de exprimare a orgoliului și a izbânzii trufașe asupra poftelor. Dar, dincolo de orice, trufia rămâne trufie, iar sentimentul frustrării o confirmă.

Dacă ai reușit în viață, nu te agăța de nereușitele altuia, pentru a nu trezi în tine viermele cel aprig al orgoliului și patima înfumurării. Reușita este energia iubirii și a capacității tale de acceptare a vieții, dar ea nu rămâne nemișcată, nu este ca un munte sau ca un ocean.

Îngâmfarea și trufia reușitei te coboară, încetul cu încetul, de pe soclul tău, căci ele desenează pe cerul vieții tale evenimente specifice lor.

Slăbește, bucură-te și taci! Lasă-te de fumat, bucură-te și taci! Curăță ograda ta, bucură-te de curățenie și lasă gunoiul vecinului acolo unde vecinul însuși l-a pus. Căci între vecin și gunoiul din curte există o relație ascunsă, niște emoții pe care nu le cunoști, sentimente pe care nu le vei bănui vreodată și cauze ce vor rămâne, poate pentru totdeauna, ascunse minții și inimii tale.

Între omul gras și grăsimea sa există o relație ascunsă. O înțelegere. Un secret. Un sentiment neînțeles. O emoție neconsumată. O dragoste respinsă. Grăsimea este profesorul grasului. Viciul este profesorul viciosului. Și în viața noastră nu există profesori mai severi decât viciile și incapacitățile noastre.

Acum știu, știu că orice ură, orice aversiune, orice ținere de minte a răului, orice lipsă de milă, orice lipsă de înțelegere, bunăvoință, simpatie, orice purtare cu oamenii care nu sunt la nivelul grației și gingășiei unui menuet de Mozart… este un păcat și o spurcăciune; nu numai omorul, rănirea, lovirea, jefuirea, înjurătura, alungarea, dar orice vulgaritate, desconsiderarea, orice căutătură rea, orice dispreț, orice rea dispoziție este de la diavol și strică totul. Acum știu, am aflat și eu… “

Dacă Sărbătoarea Învierii este prilej pentru curăţarea sufletelor, vorbele cu tâlc despre răutatea umană rostite de părintele Nicolae Steinhardt sunt sfaturi de viaţă, dar şi drum către iubire. Cuvintele sale ne relevă că adevărul este, cu siguranţă, unul singur…

O pildă de seară Sfânta Familie


 

Sfânta Familie, mergând pe drumul Egiptului, într-o seară ajunse într-un loc plin de hoți.
Ei văzură doi hoți dormind și doi stând de strajă. Unul vru să se arunce să jefuiască Sfânta Familie, dar celălalt din voia lui Dumnezeu îl opri zicând:
„Să-i lăsăm pe acești oameni să-și urmeze drumul, și-ți voi da eu ce se cuvine.” Și i-a dat 80 de drahme și cingătoarea. El a stat liniștit și Sfânta Familie merse mai departe.
Sfânta Fecioară văzând pe acela care i-a apărat cu atâta bunăvoință, zise:
„Dumnezeu să te țină cu mâna Sa cea dreaptă și să-ți dea iertare păcatelor.”
După ce plecă, Pruncul Iisus îi zise Maicii Sale:
„O, Preaiubita Mea Maică, am să-ți spun ceva. Când voi fi Eu mare de 33 de ani și jumătate, evreii cei pizmași Mă vor răstigni între acești doi tâlhari, care vor fi unul la dreapta și altul la stânga Mea.
Și acesta care ne-a ocrotit plătind pentru noi, va recunoaște atunci dumnezeirea Mea, iar Eu îi voi spune că va merge cu Mine în Rai.” Fecioara cuprinsă de frică, suspinând, zise:
„Dumnezeu să Te apere, o, Scumpul meu Fiu!”
Mergând mai departe prin această pustie, întâlniră alți tâlhari, care văzându-i așa de frumoși, se minunară mult de tot, și unul din tâlharii aceia care era mai în vârstă, avea casa în pădure, și fiindcă își sărbătorea ziua de naștere, luară cu el și Sfânta Familie ca să-i ospăteze și să-i odihnească.
Iosif și Sfânta Fecioară, văzând că-i duce la casa lui, s-au temut, nu știau ce are de gând. Dar femeia tâlharului, văzând pe bărbatul ei că vine cu Sfânta Familie, le-a ieșit întru întâmpinare, și i-a primit cu mare bucurie și cu dragoste multă.
Le-a dat să mănânce, i-a adăpat, iar pentru Pruncul Iisus, au pus imediat apă în scăldătoare și Îl scăldă foarte bine, apoi Îl culcă într-un pat curat și frumos.
Acea femeie avea și ea un copil plin de bube, însă, și s-a gândit să-l scalde și pe-al ei în urma lui Iisus în aceeași apă, și iată o minune, îndată se curăți copilul de bube și se făcu sănătos.
Apoi mai veniră alți oameni leproși, buburoși, bolnavi și se spălară cu apa aceia făcându-se sănătoși și curați toți.
Văzând ei minunile ce se făcură cu acea apă, au pus-o în niște vase curate și cu multă îngrijire o dădea pe la săraci și bolnavi. Cine se spăla cu acea apă, se făcea sănătos ori de ce boală era cuprins, iar ei s-au îmbogățit mult de pe urma acelei ape, încât n-a mai trebuit să fure, și s-au făcut credincioși lui Dumnezeu și așa au petrecut toată viața.
Trei zile a mai stat Sfânta Familie la ei, odihnindu-se bine, apoi le-au mulțumit, i-au binecuvântat și au pornit pe drum mai departe.
Cu multă părere de rău s-au despărțit de ei tâlharul și soția acestuia, dar dându-le merinde pentru drum, vin în vasele lor, i-au rugat ca atunci când se vor întoarce din Egipt, să treacă iarăși pe la casa lor, iar ei au rămas să povestească mai departe minunile pe care le-a făcut Pruncul cel frumos, Iisus Hristos.

Sarmale cu urdă în foi de ștevie.

 

Ce spuneți de o rețetă din bucătaria veche țărănească? Întrucât știm că sarmalale sunt delicioase în orice formă, astăzi vă propunem o variantă interesantă, gustoasă, primăvăratică, de frupt, dar fără carne: sarmale cu urdă în foi de ștevie.
Iată ingredientele de care aveți nevoie:
1,5 kg urdă, o cană de orez, 2 legături de ceapă verde, 3 legături mărar verde, 2 kg foi de ștevie, 1 bulgăre de unt, 3-4 linguri de făină, o cană de lapte, o ulcică cu smântână, 2 căni de borș, o strachină de suc de roșii, sare, piper.
Se trece urda prin mașina de tocat și se amestecă cu o legătură de ceapă verde și mărar tocat mărunt. Amestecăm totul cu orezul fiert și potrivim din sare și piper. Separat călim cu unt cealaltă legătură de ceapă și o punem peste urdă. Din compoziția obținută vom face sărmăluțe mici, înfășurate în foile de ștevie spălate bine și opărite. Ungem o cratiță cu unt și punem pe fund straturi de foi de ștevie. Apoi așezăm sărmăluțele în cerc. Peste sărmăluțe turnăm borșul amestecat cu suc de roșii și lăsăm să fiarbă la foc domol. Din unt, făină și lapte pregătim un sos alb pe care-l turnăm peste sarmale când borșul a scăzut. Se mănâncă fierbinte cu smântână și mămăliguță caldă. Sunt mai gustoase dacă le însoțim cu o cană de vin roșu.... (Mercioiu Maria, comuna Arcani, Gorj, 1984)
Rețeta este extrasă din volumul „Bucate încercate – 58 de feluri țărănești”. Rețete adunate între 1972-1996 de Georgeta Roșu (2012)

Câteva sfaturi duhovnicești ale Părintelui Efrem Filotheitul:

 1. Nu te descuraja. Fiecare patimă care apare şi ne tulbură este un medicament mântuitor.

2. Să nu vorbeşti mult! Fugi de vorbirea deşartă, de ceartă, de multele cuvinte şi toate cele care vin din limba neînfrânată.

3. Păzește-ți mintea să nu rătăcească încolo şi încoace, ci alipeşte-o de numele lui Hristos.

4. Alungă gândurile egoiste şi cugetă foarte smerit despre tine însuți.

5. Nu-i critica pe alții; uită-te la propriile greşeli.

6. Dă-i minții tale o lucrare duhovnicească.

7. Nu lăsa nicio nelinişte să-ți strice pacea.


👼RUGĂCIUNEA RIDICĂ FRECVENȚA CU 15 MHz.😇👼😇👼😇👼

 


Vibrația este viață!

Tot ce este în jurul nostru are o ENERGIE, adică VIBREAZĂ, are VIAȚĂ.

Ori de câte ori noi ajungem în locuri sau situații dificile, vibrația noastră personală tinde să scadă, aceasta face diferența între finalitatea acțiunilor noastre.

Atunci stă în puterea noastră să credem că putem să ne schimbăm sistemul de referință, de valori și de ierarhizare a priorităților pentru a putea să ne ridicăm frecvența. Uneori este nevoie de a folosi mici ajutoare pentru a ne ridica frecvența.

Unii oameni se plâng că viața i-a transformat din învingători în învinși, dar nu este așa. Ei s-au transformat prin modul cum s-au identificat cu lucruri, întâmplări  și ființe care au o vibrație joasă.

Acest fapt îți scade vibrația. Ține doar de noi să alegem.

Care este frecventa noastra?

Biofizicianul si pionierul in domeniul biofotonicii Fritz-Albert Popp a descoperit in urma cercetărilor că toate celulele vii emit fotoni si că lumina pare sa aiba ca si sursa ADN-ul.

El a observat ca ADN-ul poate sa transmita o gama larga de frecvente si ca a exista schimburi de fotoni intre diferite organisme cat si in interiorul acestora.

Si alti cercetatori au gasit de-a lungul anilor dovezi ale acestei energii care exista in fiintele vii si au cautat mijloace de utilizare ai ei.

Frecventa oamenilor

Cerectarile de ansamblu arata ca fiecare fiinta vie are o frecventa (masurata in megahertzi) si ca mai mult de atat, suntem toti influentati de frecventele din jurul nostru.

Corpul uman sanatos are o frecventa care se situeaza intre 62 si 68 Mhz. Boala apare la 58Mhz.

S-a observat ca uleiurile esentiale au cea mai ridicata frecventa dintre toate substantele folosite de om.

Frecventele persoanelor si lucrurilor
Creierul uman 72 – 90 Mhz
Corpul uman (in timpul zilei) 62 – 68 Mhz
Simptome de raceala 58 Mhz
SImptome de gripa 57 Mhz
Candida 55 Mhz
Epstein-Barr 52 Mhz
Cancer 42 Mhz
Pragul mortii 25 Mhz
Mancarea conservata 0 Mhz
Produse proaspete Pana la 15 Mhz
Plante uscate 12 – 22 Mhz
Plante proaspete 20 – 27 Mhz
Uleiuri esentiale 52 – 320 Mhz

Uleiurile esentiale si frecventa lor

Frecventele uleiurilor esentiale
Trandafir 320 Mhz
Helichrysum 181 Mhz
Tamaie 147 Mhz
Ravensara 134 Mhz
Levantica 118 Mhz
Musetel german 105 Mhz
Smirna 105 Mhz
Melissa 102 Mhz
Ienupar 98 Mhz
Santal 96 Mhz
Angelica 85 Mhz
Izma 78 Mhz
Galbanum 56 Mhz
Busuioc 52 Mhz

Gandurile positive si negative asupra frecventei oamenilor

De asemenea, si gandurile positive si negative au impact asupra frecventei noastre.

S-a observat ca gandurile negative scad frecventa umana cu aproximativ 12 Mhz in timp ce gandurile positive o cresc cu 10 Mhz.

Ceea ce este interesant este ca rugaciunea si meditatia cresc frecventa cu 15 Mhz.

Deci este un beneficiu clar pentru clinici incorporarea unei forme de meditatie in programul zilnic al pacientilor care sufera de boli grave.

Si de asemenea este evident faptul ca uleiurile esentiale isi pot aduce aportul la cresterea frecventei unei persoane.

Uleiurile esentiale cu frecventa sub 78 Mhz isi fac efectul prin echilibrarea structurii fizice a corpului in timp ce uleiurile cu frecvente mai inalte cum ar fi trandafirul sau tamaia lucreaza la nivel spiritual si emotional.

Care sunt avantajele Aromoterapiei?

  • Este rapida
  • Este eficienta
  • Este discreta
  • Produce transformari pe termen lung
  • Este placuta
  • Este cel mai rapid mod de a ridica vibratia personala
  • Actioneaza indifferent daca omul crede sau nu
  • Ajuta o multime de procese de vindecare
  • Mareste puterea de asimilare a medicamentelor
  • Aduce mintea in prezent – devenim vigili
  • Da sanse mari cazurilor asa zise pierdute
  • Este un sistem de tratare a mediului in care el si oamenii lucuiesc

In anii 1920 doctorul in medicina Royal Raymond Rife a descoperit ca daca utilizeaza o serie de frecvente specifice poate distruge virusii si bacteriile.

Nicola Tesla a afirmat ca daca o persoana ar putea elimina unele frecvente externe specifice care interfereaza cu frecventele propriului ei corp, ar avea o rezistenta crescuta la boala (oare ce ar fi spus despre WIFI?)

Radiologul suedez Bjorn Nordestrom a descoperit in anii 1980 ca daca se monteaza un electrod in interiorul unei tumori si se trece un current continuu prin ea, tumoarea se va rezolva.

Robert O. Becker, doctor in medicina, a documentat frecventa electrica a corpului uman in cartea sa The Body Electric.

Cand inhalati un ulei esential acesta influenteaza in mod direct regiunea amigdalei din creier unde aminitirile si emotiile noastre sunt stocate si eliberate.

Trebuie sa fim constienti de frecventele negative care ne pot afecta. Probabil cea mai mare parte dintre noi am aflat despre studiile care au fost facute asupra plantelor folosind atat muzica clasica cat si hard rock.

Cu cea clasica plantele au prosperat, in timp ce cu cealalta au murit. Oamenii nu sunt diferiti.

Frecventele incoerente si campurile magnetice negative din dieta si mediul fizic inconjurator vor duce in cele din urma la degenerare celulara si divizare in interiorul nostru.

Cu toate acestea nu ne putem refugia cu toti la munte. Pentru multi dintre noi acest tip de mediu inconjurator este de neevitat.

Insa lucruri cum ar fi uleiurile esentiale si meditatia pot face ca vietile noastre sa fie echilibrate de aceste elemente care ne ridica frecventa.

Uleiurile esentiale pure sunt capabile sa:

  • creeze un mediu daunator patogenilor (virusi, bacterii, etc.)
  • creeze un mediu care sa permita o comunicare clara intre toate celulele si sistemele corpului.
  • creeze un mediu impropriu dezvoltarii cancerului
  • stearga informatia gresita din celulele noastre
  • reprogrameze celulele astfel incat sa functioneze si sa se multiplice correct
  • Pot inactive o multime de substante si aditivi alimentary care sunt gasiti in majoritatea alimentelor procesate
  • Pot deasemene, mentine un standard de referinta la nivelul gandiri, simtiri si trairi umane
  • Pot actiona asupra mediului in asa fel incat nu vom mai fi istoviti, luati pe sus de acea presiune sociala (Media, oamenii, Tv, radio) care in trecut ne creea imposibilitatea de a actiona in sensul in care noi doream sau consideram ca ar trebui actionat

Uleiurile esențiale ridică frecvența de vibrație a corpului uman

Chiar și oamenii de știință recunosc acum că în unele uleiuri esențiale există agenți puternici care au capacitatea de a opri răspândirea cancerului și care induc anihilarea celulelor canceroase. Frecvența este un indicator al vibrației energiei alimentelor, bolilor și a vieții. De exemplu, alimentele organice au o vibrație mai înaltă decât mâncarea obișnuită. Alimentele procesate, chimizate au 0 MHz. Studiile au demonstrat că, atunci când consumăm alimente de joasă frecvență, ne scade și nouă frecvența generală. Un corp sănătos, din cap până în picioare, în mod obișnuit are o frecvență ce variază între 62 și 78 MHz, iar boala apare sub 58 MHz. Fără îndoială, anumite frecvențe pot preveni dezvoltarea bolii și alte frecvențe pot distruge boala.  Substanțele de frecvență mai mare pot distruge bolile de frecvență mai mică. Uleiurile esențiale pure încep de la o frecvență de 52 MHz și ajung chiar la 320 MHz!  Câteva exemple: trandafirul 320 MHz, tămâia 147 MHz, lavanda 118 MHz, smirna 105 MHz, mușețelul german 105 MHz, ienupărul 98 MHz, sandalul 96 MHz, angelica 85 MHz, menta 78 MMHz. Uleiurile esențiale naturale au proprietăți vindecătoare. Celulele canceroase ale sânilor sunt distruse în mare parte de uleiurile de scorțișoară, cimbru, mușețel și iasomie; cu uleiul de mușețel sunt distruse până la 93% dintre ele experimentele in vitro. Și mai eficient a fost uleiul de cimbru, ceea ce a dus la o rată de anihilare a 97% dintre celulele canceroase la sân MCF-7.

 "Dupa cum stiti, uleiurile esentiale cu grad terapeutic au cea mai inalta vibratie de pe Pamant.
ULEIURILE ESENTIALE RIDICA FRECVENTA DE VIBRATIE A CORPULUI UMAN. Chiar și oamenii de știință recunosc acum ca în unele uleiuri esențiale exista agenți puternici care au capacitatea de a opri răspândirea cancerului si care induc anihilarea celulelor canceroase.
Frecvenţa este un indicator al vibraţiei energiei alimentelor, bolilor şi a vieţii. De exemplu, alimentele organice au o vibraţie mai înaltă decât mâncarea obişnuită. Alimentele procesate au 0 MHz. Studiile au demonstrat că doar faptul că consumăm alimente de joasă frecvenţă, ne scade şi noua frecvenţa generală. Un corp sănătos, din cap pana in picioare, in mod obisnuit are o frecvență ce variaza între 62 și 78 MHz, iar boala apar sub 58 MHz. Uleiurile esenţiale ridică frecvenţa de îndată ce le inhalăm.
Când frecvenţa uleiurilor este foarte înaltă ne ajută să ne eliberăm mai rapid de blocaje prin trezirea conştiinţei noastre spirituale.
Uleiurile esenţiale variază ca frecvenţă între 52-320 MHz, uleiurile esenţiale spirituale având peste 90 MHZ. Trandafirul are cea mai înaltă frecvenţă de 320 MHz. Oricare frecvenţă peste cea a creierului uman este considerată înaltă.
Studiile arată că gândurile negative scad frecvența noastră, în doar 3 secunde, cu 12 MHz. Gândurile pozitive ridică frecvența, în medie cu 10 MHz. Rugaciunea ridica frecventa cu 15 MHz.
Studiind unele dintre cele mai populare uleiuri esențiale, cum ar fi menta, ghimbir, lamaie, grapefruit, iasomie, lavanda, musetel, cimbru, trandafir și scorțișoară, cercetatorii au incercat sa descopere modul in care aceste uleiuri pot combate cancerul.
Bruce Tanio, de la Tainio Tehnology și șef al Departamentului de Agricultură de la Universitatea Washington, a dezvoltat un monitor de frecvență calibrata (CFM), care a fost utilizat pentru a măsura frecvențele uleiurilor esențiale și efectul lor asupra frecvențelor umane atunci când sunt aplicate pe corp. Laboratorul de uleiuri esentiale utilizează un CFM, iar altul este situat la Universitatea Johns Hopkins, unde este folosit pentru a studia frecventa in raport cu boala.
"Cancerul începe atunci când codul ADN în nucleul celulei devine intrerupt", spune imunologul Mahmoud Suhail. Se pare că unele uleiuri esențiale au o funcție de reset. Uleiurile ii pot spune celulei care ar fi codul corect de ADN.
Uleurile trebui sa fie pure 100%
Exista o multime de uleiuri esențiale la vânzare, cu toate acestea cele mai multe sunt de proastă calitate, produse sintetic și diluate cu alcool și alți aditivi. Pentru a fi eficiente trebuie să utilizati numai uleiuri esentiale pure 100%, calitate terapeutică, în caz contrar nu veti obține beneficii și, în plus, trebuie să schimbați combinația în fiecare săptămână cu proporțiile corecte ale fiecărui ulei.
Robert O. Becker, autorul cărții "The Body Electric" validează faptul că organismul uman are o frecvență electrică și se pot spune multe despre sanatatea unei persoane prin ea. Nikola Tesla a spus că dacă am putea elimina anumite frecvențe din afara, am fi mai rezistenți in fata bolii. Dr. Otto Warburg a fost de doua ori laureat al Premiului Nobel și a castigat Premiul Nobel pentru cercetare in domeniul cancerului cand a descoperit ca celulele umane au o tensiune electrică.
Fara îndoială, anumite frecvențe pot preveni dezvoltarea bolii și alte frecvențe ar distruge boala. Substanțele de frecvență mai mare pot distruge bolile de frecvență mai mică.
Uleiurile esentiale pure încep la o frecventa de 52 MHz și ajung chiar la 320 MHz! Cateva exemple: Trandafirul 320 MHz, Tămâia 147 MHz, Lavanda 118 MHz, Smirna 105 MHz, Musetel german 105 MHz, Ienupar 98 MHz, Sandal 96 MHz, Angelica 85 MHz, Menta 78 MMHz.
Uleiurile esentiale pure au proprietati vindecatoare
Celulele de cancer de san sunt distruse în mare parte de uleiuri de scorțișoară, cimbru, musetel si iasomie, cu mușețel sunt distruse până la 93% dintre ele in vitro. Si mai eficient a fost uleiul de cimbru, ceea ce a dus la o rată a anihilare a 97% dintre celulele canceroase la sân MCF-7. SURSA:suntsanatos.ro

"Cum va spuneam, important este sa ne ridicam vibrația și asta se face vindecand tiparele și programele negative, traumele, karmele și acest lucru îl vom face mâine, joi, la ora 22.00......cu cât suntem mai mulți cu atât mai bine.....cu cât sunt concentrati mai mulți untr un sat, comuna, oraș cu atât ridicam vibrația zonei respective și creem o protecție..... Citiți articolul de mai jos"



"Ca orice alt virus, (COVID-19) are o vibrație scăzută cu o structură de circuit electromagnetic închis, cu o frecvență de rezonanță de aproximativ 5,5 Hz-14,5 Hz. În intervalele cele mai înalte nu este activ și, începând cu intervalele de 25,5 Hz și peste, virusul moare ...
Pentru o persoană care trăiește cu vibrații ridicate, adică în Suflet, nu mai este periculoasă decât infecțiile respiratorii acute, deoarece corpul unui om sănătos „vibrează” în cele mai înalte domenii .., doar ocazional, din diverse motive, alunecă în vibrații mai mici.
Motivele acestui lucru pot fi diverse tulburări ale echilibrului energetic ... (oboseală, descompunere emoțională, hipotermie, boli cronice, tensiune nervoasă etc.) ...
Virusul din natură, care se află în afara corpului, nu este rezistent ...
Rezonanța medie a frecvenței totale a Pământului este acum de 27,4 Hz și, prin urmare, ar fi distructivă pentru virus, dar există locuri în care această frecvență este scăzută, adică zone geopatice create natural sau artificial ... (spitale, închisori, linii electrice, vehicule electrice de metrou și publice, mall-uri, birouri, spații de băut etc.) În cazul în care vibrațiile scad la niveluri sub 20 Hz ...
PENTRU INUMELE LA VIBRAȚIE SCĂRĂȚI ACEST VIRUS ESTE PERICULOS ...
• Durerea dă vibrații - de la 0,1 la 2 Hz;
• FEAR-0,2 - 2,2 Hz; !!!
• resentimente - 0,6 până la 3,3 Hz;
• iritație - 0,9 până la 3,8 Hz;
• Tulburări - 0,6 până la 1,9 Hz;
• Temperament cald-0,9 Hz;
• Fulger de furie-0,5 Hz;
• furie-1,4 Hz;
• mândrie-0,8 Hz;
• mândrie (megalomanie) -3,1 Hz;
• abandon-1,5 Hz;
• superioritate-1,9 Hz;
DAR:
• generozitate-95 Hz;
• mulțumesc (mulțumesc) -45 Hz;
• mulțumesc foarte mult - de la 140 Hz și mai sus;
• un sentiment de unitate cu ceilalți oameni - 144 Hz și nu numai;
• compasiune - de la 150 Hz și mai sus (dar mila este de numai 3 Hz);
• Iubirea (așa cum se spune cu capul, adică atunci când o persoană înțelege că iubirea este un sentiment bun, luminos și puternic, dar nu a învățat încă să iubească cu inima) vibrație-50 Hz;
• dragostea pe care o persoană o generează cu inima ei pentru toți oamenii, fără excepții și pentru toate ființele vii - de la 150 Hz și nu numai;
• iubire necondiționată, sacrificială, universală - de la 205 Hz și nu numai.
Timp de milenii, frecvența planetei noastre a fost de 7,6 Hz. Fizicienii îl numesc RMN-ul lui Schumann și se datorează bătaiei fulgerului în spațiul de târâre dintre pământ și ionosferă, care acționează ca un ghid de undă și un rezonator
Un bărbat s-a simțit confortabil în aceste condiții, întrucât frecvența de vibrație a câmpului său de energie avea aceiași parametri - 7,6-7,8 Hz.
Cu toate acestea, frecvența lui Schumann a început recent să crească rapid. În urma dinamicii: ianuarie 1995-7,80 Hz, ianuarie 2000-9,30 Hz, ianuarie 2007-9,80-9,80 Hz, ianuarie 2012-11,10 Hz, ianuarie 2013-13,74 Hz, ianuarie 2014 - 14,86 Hz februarie 2014-14,99 Hz; Martie 2014-15,07 Hz; Aprilie 2014-15,15 Hz. Chiar dacă luăm în considerare situația științific, devine clar că o persoană care nu își crește vibrațiile va părăsi curând parterul într-un fel sau altul și nici poziții înalte și nici capital acumulat nu îl vor ajuta ...
Deci nu trebuie să ne fie frică!
Puteți ridica vibrațiile lucrând cu voi înșivă și stimulând comportamente conștiente ..
P.S. Orice emoție negativă închide accesul la conștiința clară.


CANON DE POCĂINŢĂ CĂTRE DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS PENTRU PRUNCII AVORTAŢI

 

 

Mergând la locul de rugăciune, în faţa icoanei, aprinde candela şi o lumânare de ceară; dacă se poate, aprinde într-o căţuie şi puţină tămâie curată şi, cu mintea trează, fa-ţi semnul crucii de trei ori, zicând de fiecare dată:

 

In numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.

Amin.

 

După aceea să stai puţin, în tăcere, până ce se vor linişti toate simţurile tale, şi atunci să faci trei închinăciuni, îndoindu-te de mijloc în faţă până atingi cu mâna pământul, şi să zici:

 

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale şi ale tuturor sfinţilor, miluieşte-ne pe noi. Amin.

 

Apoi spune aceste rugăciuni începătoare:                                                                                                                                                                                

 

Slavă Ţie Dumnezeul nostru, slavă Ţie!

Impărate ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, care pretutindenea eşti şi toate le împlineşti, vistierul bunătăţilor şi dătătorule de viaţă, vino şi Te sălăşluieşte întru noi şi ne curăţeşte pe noi de toată întinăciunea şi mântuieşte, Bunule, sufletele noastre.

Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fără de moarte, miluieşte-ne pe noi (de trei ori).

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin. (De fiecare dată, la rostirea numelui Preasfintei Treimi - al Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh - însemnează-te cu semnul crucii).

Preasfântă Treime, miluieşte-ne pe noi; Doamne, curăţeşte păcatele noastre; Stăpâne, iartă fărădelegile noastre; Sfinte, cercetează şi vindecă neputinţele noastre, pentru numele Tău.

Doamne miluieşte (de trei ori)

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

Tatăl nostru Care eşti în ceruri, sfinţească-se numele Tău, vie împărăţia Ta, facă-se voia Ta, precum în cer aşa şi pe pământ. Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi şi ne iartă nouă greşalele noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri. Şi nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăveşte de cel viclean. Că a Ta este împărăţia şi puterea şi slava, a Tatălui şi a Fiului şi a Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin

 

Rosteşte apoi cu multă atenţie Crezul sau mărturi­sirea pe scurt a credinţei noastre:

 

Cred întru unul Dumnezeu, Tatăl Atotţiitorul, Făcătorul cerului şi al pământului, văzutelor tuturor şi nevăzutelor.

Şi întru unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Născut, Care din Tatăl S-a născut, mai înainte de toţi vecii. Lumină din Lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, născut, nu făcut; Cel de o fiinţă cu Tatăl, prin Care toate s-au făcut. Care pentru noi oamenii şi pentru a noastră mântuire S-a pogorât din ceruri şi S-a întrupat de la Duhul Sfânt şi din Măria Fecioara şi S-a făcut om. Şi S-a răstignit pentru noi în zilele lui Ponţiu Pilat, şi a pătimit şi S-a îngropat. Şi a înviat a treia zi, după Scripturi. Şi S-a suit la ceruri, şi sade de-a dreapta Tatălui. Şi iarăşi va să vină cu slavă, să judece vii şi morţii, a Cărui împărăţie nu va avea sfârşit.

Şi întru Duhul Sfânt, Domnul de viaţă făcătorul, Care din Tatăl purcede, Cela ce împreună cu Tatăl şi cu Fiul este închinat şi slăvit, Care a grăit prin prooroci.

Intru una Sfântă, Sobornicească şi Apostolească Biserică.

Mărturisesc un botez spre iertarea păcatelor. Aştept învierea morţilor şi viaţa veacului ce va să fie. Amin.

 

Apoi:

 

Veniţi să ne închinăm împăratului nostru Dumnezeu (cu o închinăciune până la pământ).

Veniţi să ne închinăm şi să cădem la Hristos, împăratul nostru Dumnezeu (cu o închinăciune până la pământ).

Veniţi să ne închinăm şi să cădem la însuşi Hristos, împăratul şi Dumnezeul nostru (cu o închinăciune până la pământ).

 

Şi îndată Psalmul 50, de pocăinţă, al lui David,

având în minte fărădelegea şi păcatele tale:

 

Miluieşte-mă, Dumnezeule, după mare mila Ta, şi după mulţimea îndurărilor Tale şterge fărădelegea mea. Mai vârtos mă spală de fărăde­legea mea şi de păcatul meu mă curăţeşte. Că fărădelegea mea eu o cunosc şi păcatul meu înaintea mea este pururea. Ţie unuia am greşit şi rău înaintea Ta am făcut, aşa încât drept eşti Tu întru cuvintele Tale şi biruitor când vei judeca Tu. Că iată, întru fărădelegi m-am zămislit şi în păcate m-a născut maica mea. Că iată, adevărul ai iubit; cele nearătate şi cele ascunse ale înţe­lepciunii Tale mi-ai arătat mie. Stropi-mă-vei cu isop şi mă vei curaţi, spălamă-vei şi mai vârtos decât zăpada mă vei albi. Auzului meu vei da bucurie şi veselie; bucura-se-vor oasele mele cele smerite. întoarce faţa Ta de la păcatele mele şi toate fărădelegile mele şterge-le. Inimă curată zideşte întru mine, Dumnezeule, şi duh drept înnoieşte întru cele dinlăuntru ale mele. Nu mă lepăda pe mine de la faţa Ta şi Duhul Tău cel Sfânt nu-L lua de la mine. Dă-mi mie bucuria mântuirii Tale şi cu duh stăpânitor mă întăreşte. Invăţa-voi pe cei fără de lege căile Tale şi cei necredincioşi la Tine se vor întoarce. Izbăveşte-mă de vărsarea de sânge, Dumnezeule, Dumnezeul mântuirii mele. Bucura-se-va limba mea de dreptatea Ta. Doamne, buzele mele vei deschide şi gura mea va vesti lauda Ta. Că de-ai fi voit jertfa, Ţi-aş fi dat; arderile de tot nu le vei binevoi. Jertfa lui Dumnezeu este duhul umilit; inima înfrântă şi smerită Dumnezeu nu o va urgisi. Fă bine, Doamne, întru bunăvoirea Ta, Sionului, şi să se zidească zidurile Ierusalimului. Atunci vei binevoi jertfa dreptăţii, prinosul şi arderile de tot; atunci vor pune pe altarul Tău viţei.

 

Apoi aceste trei tropare de umilinţă, cu luare aminte

şi cu inimă înfrântă, gândind la tine şi la cei pe care

îi porţi în gând la rugăciunea ta:

 

Miluieşte-ne pe noi Doamne, miluieşte-ne pe noi, că nepricepându-ne de nici un răspuns, această rugăciune aducem Ţie, ca unui Stăpân, noi păcătoşii robii Tăi, miluieşte-ne pe noi.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfanţului Duh.

Doamne, miluieşte-ne pe noi, că întru Tine am nădăjduit; nu Te mânia pe noi foarte, nici pomeni fărădelegile noastre, ci caută şi acum ca un milostiv şi ne izbăvăşte pe noi de vrăjmaşii noştri, că Tu eşti Dumnezeul nostru şi noi suntem poporul Tău, toţi lucrul mâinilor Tale şi numele Tău chemăm.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

Uşa milostivirii deschide-ne-o nouă, bine­cuvântată Născătoare de Dumnezeu, ca să nu pierim noi cei ce nădăjduim întru tine, ci să ne mântuim prin tine din nevoi, că tu eşti mântuirea neamului creştinesc.

 

Doamne miluieşte (de 12 ori).

 

Mai spune, dacă ai timp şi răbdare, şi aceste scurte rugăciuni - pe fiecare de mai multe ori - care te vor ajuta să-ţi aduni mintea mai bine la rugăciune şi te vor apropia de Dumnezeu:

 

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătosul (cel puţin de şapte ori, de fiecare dată cu închinăciune).

 

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluieşte-mă (cel puţin de trei ori, de fiecare dată cu închinăciune).

 

Sfinte (aici cheamă numele sfântului al cărui nume porţi), roagă-te pentru mine păcătosul (cel puţin o dată, cu închinăciune).

 

Sfinte (aici cheamă numele sfântului al cărui hram poartă biserica la care mergi), roagă-te pentru mine păcătosul (cel puţin o dată, cu închinăciune).

 

Sfinţilor (aici cheamă numele sfinţilor care îţi sunt mai apropiaţi sau la care ai mai multă evlavie), rugaţi-vă pentru mine păcătosul (cel puţin o dată, cu închinăciune).

 

CANONUL DE POCĂINŢĂ

 

Acum aşază-te dacă poţi în genunchi; iar de nu poţi, stai cu capul plecat şi cu multă luare aminte şi, cu adâncă părere de rău pentru păcatul pe care l-ai săvârşit, spune acest canon de pocăinţă, nădăjduind în iubirea de oameni şi în iertarea Preamilostivului Dumnezeu, Care nu vrea moartea păcătosului, ci să se întoarcă şi să fie viu.

 

Cântarea I

 

Pripeală:

 

Miluieşte-mă, Dumnezeule, miluieşte-mă! (Această scurtă chemare rosteşte-o înaintea fiecăreia dintre primele două rugăciuni ale fiecărei cântări, cerând din toată inima mila lui Dumnezeu)

 

Răstignitu-Te-ai pe Cruce de bunăvoie, Hristoase, să mântuieşti pe cei căzuţi de bunăvoie în întunericul păcatelor. Mărturisesc că eu însumi Te-am răstignit şi pruncul pe care mi l-ai trimis cu nemărginită dragoste, cu nemărgi­nită nepăsare şi ură, morţii l-am dat. Vrednic sunt de osândă. Ard de viu în focul conştiinţei şi nu am unde să fug de la faţa mâniei Tale. Miluieşte-mă, Dumnezeule, miluieşte-mă.

 

Uscatu-m-am precum smochinul neroditor, însumi rodul cel viu l-am sfărâmat. Auzi-mă, Doamne, nu mă lepăda pe mine după dreptate, ci mă acoperă şi mă îndreaptă pe mine, cel cu totul neputincios şi strâmb şi fără glas întru apărarea mea.

 

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh

 

Omule împietrit şi întunecat de noroiul păcatelor, nu zăbovi în somnul adânc al con­ştiinţei, ci văzând sabia atârnată deasupra capului tău, trezeşte-te ca să plângi faptele tale cu amar.

 

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

A Născătoarei de Dumnezeu:

 

Maica lui Dumnezeu Preacurată, întinde-mi mâna mie celui sărac de toată bunătatea şi mă oblojeşte pe mine cel greu vătămat de puroiul rănilor nenumărate ce-mi brăzdează sufletul, inima şi cugetul.

 

Cântarea a III-a

 

Loveşte piatra inimii mele cu toiagul mi­lostivirii Tale, Doamne, ca să izvorască apa pocăinţei în pustiul învăpăiat al răutăţii şi necre­dinţei mele şi să încolţească în sufletul meu tot gândul bineplăcut ţie.

 

Străin şi împovărat umblu pe pământ şi însemnat de stigmatul păcatelor mele celor grele. Auzi, suflete al meu, sângele pruncului tău cum strigă către Domnul şi te trezeşte şi te pocăieşte de faptele tale cele rele.

 

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

 

Vai mie, înnegritului suflet! Viaţa îmi pare ca o noapte nesfârşită, trezitu-m-a dogoarea iadului şi strigătul mut al pruncului de dincolo de mormânt mi se înfige în inimă. Ridică-te, suflete al meu, din amăgirea cea împietrită şi agaţă-te de poala milostivirii dumnezeieşti, rugând pe Domnul să te poarte, peste abisurile deschise să te înghită, către limanul pocăinţei.

 

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

A Născătoarei de Dumnezeu:

 

Iartă-mă, Stăpână, pe mine cel nesocotit şi răzvrătit împotriva voii celei sfinte a Fiului Tău. Nu mă lăsa pe mine cel căzut, ia-mă sub Acoperământul Tău şi mă mântuieşte din pier­zarea sigură.

 

Cântarea a IV-a

 

Măsura nelegiuirii nu poate fi tâlcuită de limbi omeneşti. Precum Ponţiu Pilat mintea şi-a spălat mâinile, adică gândurile, de sub povara uciderii, iar ca şi poporul evreu, sufletele părinţilor tăi au zis: "Răstigneşte-L. Sângele Lui asupra noastră". Suflete al meu, învârtoşat şi îngheţat în iarna patimilor, pocăieşte-te de faptele tale cele rele.

 

O, iubire alungată! Nu te voi mai vedea niciodată! O, cutremur şi spaimă de pedeapsa ce atârnă asupra capului meu! O, talant pe veci în­gropat! Vai! Vai! Inima mea ca un cărbune stins s-a înnegrit. Nu întârzia, suflete al meu, ci acum, înainte de a pieri ca fumul, caută mai vârtos mântuirea şi te pocăieşte pentru împărăţia lui Dumnezeu.

 

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

 

Scoală-te, omule ticălos şi leneş, care ai îngropat chipul lui Dumnezeu sădit în tine sub murdăria păcatelor. Acum e clipa pocăinţei. Smereşte-te ca tâlharul de-a dreapta şi, cerând mai vârtos îndurare, roagă-L pe Domnul să te pomenească întru împărăţia Sa.

 

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

A Născătoarei de Dumnezeu:

 

Preacurată Maică şi Fecioară, în inima ta sabie am înfipt, şiroaie de lacrimi ai vărsat pentru pruncii cei fără de apărare. Ci cu dumnezeiască milă insuflată de Fiul tău, îndură-te de mine cel neîndurător şi mă mântuieşte din toată boala sufletească şi patima trupească.

 

Cântarea a V-a

 

O rază din dumnezeiasca strălucire a coborât, prin mila Celui Preaînalt, să împrimăvăreze după o menire tainică şi sfântă viaţa cea trecătoare. Vai mie! Mi-am astupat ochii cu noroiul grijilor şi al patimilor, iar mâinile fărădelegii în întuneric au lucrat. Pocăieşte-te, suflete al meu, căci ceasul înfricoşătoarei Judecăţi se apropie.

 

O, icoană străpunsă! O, mâini pătate de sânge nevinovat! O, nepăsare îngheţată a sufletului! Vai! Vai! Un întuneric dens, o lavă a durerii cuprinde sufletul ucigaşilor de prunci. Inima mi se clatină, conştiinţa e un colos care fără de veste mă apasă cu mustrări şi mintea se zbate în ghearele vrăjmaşilor nevăzuţi. Dă-mi, Doamne, inimă înfrântă şi smerită şi mă scoate pe mine cel deznădăjduit din Egiptul patimilor, cu mâna Ta cea atotputernică.

 

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

 

Pocăieşte-te, suflete al meu, şi măcar în ultimul ceas leapădă voia cea rea, după cum darul lui Dumnezeu l-ai lepădat şi templul Lui cel sfânt l-ai necinstit. Bate şi strigă, lăcrimează şi suspină către Domnul să te dezlege din lanţurile întunericului.

 

Şi acum şi pururea şi-n vecii vecilor. Amin.

A Născătoarei de Dumnezeu:

 

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, scapă-mă pe mine cel rănit şi sângerând de cursa întinsă mie de vrăjmaşii nevăzuţi şi în care nebuneşte m-am aruncat cu voia mea cea stricată. Du rugăciunile mele nevrednice şi sărace Fiului tău şi mijloceşte mie, celui bogat în păcate, îndurare, că la Dumnezeu toate sunt cu putinţă.

 

Cântarea a VI-a

 

In desfrânarea trupului şi a sufletului mi-am cheltuit libertatea, încredinţată mie spre mân­tuire, şi am sugrumat iubirea cu grijile lumii. Dar acum, mult îndurate şi milostive Stăpâne, pogoară în inima ce strigă către Tine Cuvântul Tău izbăvitor a toată stricăciunea şi mă înţelepţeşte să fac voia Ta.

 

Cu ce preţ mi-am vândut sufletul celui viclean, eu nemulţumitorul? Căci am urmat, ca şi Iuda, vrăjmaşului ucigător de oameni, iar acum sângele iubirii se scurge fără oprire din inima mea cea rănită de moarte; ci Tu, Doamne, caută spre mine din adâcul cel nepătruns al iubirii Tale şi zideşte întru mine inimă curată, ca să nu rămân întru chinul osândei, ci să fac pururea voia Ta.

 

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfantului Duh

 

Scoală-te, omule căzut, şi nu zăbovi în abisul deznădejdii, ci aleargă către Dumnezeu, mărturisind păcatele tale, căci El singur este credincios şi puternic ca să-ţi ajute. Cercetează-te pe tine însuţi să nu cauţi slava de la oameni şi cere degrabă de la Domnul mântuire de patimi şi ajutor ca să faci voia Lui.

 

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

 

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, păzeşte-ne pe noi de căderea în ispita cea pierză­toare de suflet şi fii nouă mângâietoare, nădejde şi ocrotitoare tare. Mijloceşte, Stăpână, ca o Maică milostivă, către Fiul Tău, ca să ne izbă­vească de răutăţile vrăjmaşului, să-Şi întoarcă faţa Lui spre noi şi să ne lumineze cu îndreptările Sale.

 

Condac

 

Fereastra sufletului e spartă de viforul patimilor care mă răscoleşte, iar lepra albă a păcatului se lăţeşte în mine. Trezeşte-te, suflete al meu, din întunecatul coşmar şi ieşi din ascunzişurile ruşinii strigând către Lumina cea neînserată: Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătosul!

 

Icos

 

Pe marginea cuptorului iadului umblu şi nu am putere şi nici îndrăzneală să caut scăpare fără numai spre Pâinea vieţii, către care strigă, suflete al meu, împreună cu mama demonizatei: Nu sunt vrednic să mă numesc fiu al Celui Preaînalt, ci primeşte-mi, Doamne, lacrimile şi pocăinţa, aruncă-mi mie din farâmiturile ce cad de la masa copiiilor Tăi şi mă mântuieşte pe mine, păcătosul.

 

Cântarea a VII-a

 

Ce-mi foloseşte să câştig lumea întreagă, dacă-mi voi pierde sufletul? Sau ce aş putea să dau în schimb pentru sufletul meu? De duh mort şi surd sunt stăpânit: mut pentru mărturisire curată şi surd la ascultarea poruncilor. Ci ajută, Doamne, necredinţei mele, ceartă duhul cel necurat şi mă miluieşte pe mine, păcătosul.

 

Te-am lepădat, Doamne; să nu mă lepezi pe mine, nevrednicul. Te-am vândut vrăjmaşilor Tăi pe argintii grijilor şi desfătărilor mele, să mă răscumperi din robia întunericului. Te-am dat morţii, ci înviază Tu sufletul meu cel omorât cu păcatele. Nemilostiv fiind eu, miluieşte-mă, Hristoase Dumnezeule, pe mine păcătosul.

 

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

 

Ca un porumbel cu aripile deschise, trimis fiind de Tine, Doamne, cu vestea cea bună, pe pruncul din pântece l-am săgetat eu ticălosul din zbor, în mijlocul templului cel nefăcut de mână al trupului. Ci varsă, suflete al meu, răutatea care te otrăveşte şi neîncetat strigă: Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătosul!

 

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

A Născătoarei de Dumnezeu:

 

Ridicat-am sabia asupra mielului lui Dum­nezeu. Ci sârguieşte, stăpână şi Maică Fecioară, şi degrabă străpunge-mă cu săgeata cea dulce a dragostei lui Hristos, înainte de a mă străpunge duhurile răutăţii cu săgeata lor veninoasă şi de moarte aducătoare.

 

Cântarea a VIII-a

 

Dând morţii de ocară însuşi chipul nevino­văţiei, cum voi scăpa neplivit de coasa morţii şi osândei care se apropie? Vai mie! Nu numai că am trăit în trândăvie şi neîngrijire a sufletului, ci cu sârguinţă m-am supus sfatului cel viclean, iar sămânţa aruncată de semănător o am distrus-o. Ci aruncă-mi, Doamne, mie celui cufundat în valurile pierzării lemnul Crucii Tale care pluteşte pururi deasupra a toată stricăciunea.

Caută ca un îndurător spre mine, Iubitorule de oameni, şi nu Te scârbi de mirosul urât al păcatelor mele. Cu dumnezeiasca Ta purtare de grijă îndreptează-mă în viaţa aceasta şi fii mie milostiv când vei veni întru slavă să judeci viii şi morţii.

 

Binecuvântăm pe Tatăl şi pe Fiul şi pe Sfântul Duh,
Domnul.

 

Invârtoşatu-s-a inima mea, iar ochii şi urechile mele le-am închis, ca nu cumva să văd sau să aud şi cu inima să înţeleg fapta de care s-au cutremurat toţi sfinţii şi oştirile îngereşti. Ci răsai, Doamne, în sufletul meu, mlădiţa sfântă a dragostei Tale, şi vindecă sufletul meu pustiit şi însetat de pocăinţă.

 

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

A Născătoarei de Dumnezeu:

 

Străluceşte-mi mie raza pocăinţei şi acoperă-mă cu aripile smereniei Tale, Preacurată Născătoare de Dumnezeu, pe mine cel ce am rupt peceţile iubirii cu voia mea cea pătimaşă, şi mă izbăveşte, Stăpână, de Judecata ce va să fie.

 

Cântarea a IX-a

 

Dumnezeu a suflat suflare de viaţă şi-n pântece de mamă suflet viu s-a făcut. Iar eu am suflat suflare de moarte şi am stins lumânarea abia aprinsă a vieţii celei nevinovate; martori înlăcrimaţi ai nebuniei mele sunteţi şi sprijinitori în neputinţa cea cumplită, îngeri, arhangheli şi toate puterile cereşti; vouă înalţ ruga mea, mijlociţi la Judecătorul nemitarnic să mă miluiască pe mine, păcătosul.

 

Nu am îmbrăcăminte să intru în cămara de nuntă şi frică îmi e să fiu zvârlit afară în întunericul cel veşnic. Ci primiţi plângerea mea, sfinţilor, patriarhilor, împăraţilor şi proorocilor, apostolilor şi arhiereilor şi toţi aleşii lui Hristos şi rugaţi-vă pentru mine să scap din gheena nedragostei.

 

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfăntului Duh.

 

Uleiul din candelă l-am vărsat, iar Mirele se apropie şi nu am cu ce să-L întâmpin. Ci eu către voi strig, sfinţilor, mucenicilor, pustnicilor, preacuvioşilor şi toţi sfinţii, care vă rugaţi lui Dumnezeu pentru toată lumea, grăbiţi către mine şi cereţi Domnului milă să izbăvească sufletul meu în ceasul morţii.

 

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

A Născătoarei de Dumnezeu:

 

Impărăteasa cerurilor, nădejdea şi mângâierea tuturor marginilor pământului, picură mie o picătură din rouă dumnezeiască a dragostei Tale, mântuieşte-mă din prăpastia patimilor în care am căzut ca şi pe oaia cea pierdută şi mijloceşte la Fiul tău ca să fie milostiv când voi sta fără cuvânt de apărare înaintea Scaunului Judecăţii.

 

Cuvine-se cu adevărat să te fericim pe tine, Maica lui Dumnezeu, cea pururea fericită şi prea nevinovată şi Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce eşti mai cinstită decât heruvimii şi mai mărită, fără de asemănare decât serafimii, care fără stricăciune pe Dumnezeu Cuvântul ai născut, pe tine, cea cu adevărat Născătoare de Dumnezeu, te mărim.

 

Rugăciune

 

Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, din buze necurate îndrăznesc a Te chema pe Tine, Viaţa cea adevărată, şi căzând înaintea Ta, mă rog Ţie cu lacrimi de umilinţă: Doamne, greşit-am la cer şi înaintea Ta, vărsând sânge nevinovat. Jertfit-am idolilor lumii pe pruncul trimis de Tine cu dumnezeiască iconomie; ci Tu, ca un îndurat, nu mă lepăda până în sfârşit şi mă scoate din puterea întunericului. Cel ce însuţi m-ai chemat din pustiul patimilor, bântuit de toată voia împotrivitoare, miluieşte-mă pe mine, cel care şi acum, în cel din urmă ceas, sunt lipsit de pocăinţă şi slăbănogit cu totul în a-Ţi urma Ţie. Sădeşte în mine începătura învierii Tale, dăruindu-mi libertatea cea desăvârşită de a cunoaşte şi împlini voia Ta. Făcutu-m-am ucigaş de prunc şi pasăre răpitoare a darului mântuitor; ci Tu, ca Dumnezeu desăvârşit şi om desăvârşit, milostiv fii mie, păcătosului, şi curăţeşte fărădelegile mele cele multe ca nisipul mării. Nimiceşte cu Duhul gurii Tale toată lucrarea vrăjmaşului care s-a pornit asupra mea şi veninul neiubirii. Fă din trupul meu templu al Duhului Sfânt, iar din sufletul meu fecioară înţeleaptă a împărăţiei Tale. Ajută-mă să îmbrăţişez calea Crucii, ca să pot împlini, cu puterea Jertfei Tale, menirea mântuitoare a vieţii mele şi a pruncului nenăscut. Fă mie spre pocăinţă şi lepădare de sine strigătul lui mut. Primeşte duhul umilit ce se închină Ţie ca pe o jertfa spre mângâierea lui şi înseninează icoana suferinţei celui nevinovat. Dăruieşte-mi, Milostive, har de a înălţa pe lemnul Crucii Tale amintirea pruncului lepădat, ca să-mi fie prin Tine izvor vindecător a toată patima şi muşcătura celui viclean. Dă-mi să pot naşte sămânţa duhovnicească zămislită prin dragoste şi teamă de Dumnezeu într-un pântece sufletesc.

 

Cel ce cu adâncă şi nemăsurată milostivire ai aşteptat pocăinţa şi lacrimile mele, ajută-mă ca ziua şi noaptea să am înainte icoana iubirii Tale. Cel ce eşti Lumină mai presus de lumină, risipeşte vălul întunericului cu cuvintele vieţii veşnice. Intăreşte-mă să rabd toate necazurile şi ispitele ce vin asupra mea şi să mă întorc spre fapta cea bună, ca fiul risipitor. Ajută-mă să-mi sfârşesc în umilinţă şi pace viaţa pământească, împărtăşindu-mă la vremea cuvenită cu Preascump Trupul şi Sângele Tău.

 

Aşa, Doamne Impărate, facă-se şi în mine voia Ta, ca să se preamărească în viaţa mea Numele Tău, împreună cu al Tatălui şi al Sfântului Duh, singurul Dumnezeu adevărat, în Treime închinat şi preaslăvit, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

 

Sfârşind acest canon de pocăinţă, nu te despărţi prea repede de rugăciune, ci, de mai ai putere, fă metaniile care ţi-au fost rânduite de duhovnic.

 

 

 

 

Canon rânduit de părintele duhovnic Marcel Panait

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor