vineri, 25 martie 2022

 De Buna Vestire, 25 martie, rândunelele se întorc.....


"Cântăresc doar 20 de grame, dar au parcurs peste 5000 km în zbor. Au traversat deșertul Sahara. Au zburat peste Marea Mediterană fără să se poată odihni.


Au luptat împotriva tulburărilor și furtunilor. Au făcut ceva extraordinar.


Și toate acestea pentru ca să vină și să se reproducă într-un colț al casei noastre.


O singură rândunică poate consuma până la 850 de muște și tânțari pe zi. Dacă am fi destul de norocoși să găzduim un cuib din această specie, doar o pereche ar putea elimina în jur de 1.700 de muște și țânțari pe zi.


Nu există insecticid mai eficient şi mai ecologic.


Să le primim cu bucurie, pentru ca ne-au ales pe noi !"

Fiți buni,fiți iubitori ,iar rândunica va găsi casa voastră!Dăruiţi iubire si primiti păsările văzduhului in ograda voastră!Ele cauta un cuib, iubire, apoi vor pleca cu gândurile si ceea ce au învățat de la voi! Fiți buni,iubitori,oferiti iubire necondiționată!!

,Trupul nu poate nici să iubească, nici să urască.
Trupul nu poate iubi alt trup .
Puterea dragostei este a SUFLETULUI.

Când sufletul iubeşte un trup, aceea nu este iubire, ci POFTĂ, dragoste necurată.

Când un suflet iubeşte alt suflet , dar nu în Dumnezeu, aceea este fie ADMIRAȚIE , fie MILĂ.

Iar când un suflet iubește un suflet întru Dumnezeu, dincolo de înfăţişarea trupească, de urâţenie sau de frumuseţe,aceea este dragostea cea adevărată , în care
afli VIAȚA."

1. Trezeste-te odata cu soarele ca sa te rogi.
Roaga-te singur.
Roaga-te des.
Marele Spirit te va ajuta, trebuie doar sa ii vorbesti...
2. Fii tolerant cu cei care, undeva pe drumul lor, s-au ratacit… Ignoranta, trufia, mania, gelozia si lacomia izvorasc dintr-un suflet pierdut.
Roaga-te pentru cei pierduti, pentru a gasi indrumare.
3. Cauta-te pe tine – prin tine.
Nu le permite celorlalti sa croiasca ei drumul pentru tine.
Este drumul tau si doar al tau.
Altii pot merge pe drumul tau alaturi de tine, insa nimeni nu poate merge pe el pentru tine.
4. Trateaza oaspetii care pasesc pragul casei tale cu multa atentie.
Serveste-le cea mai buna mancare, ofera-le cel mai bun pat si trateaza-i cu respect si onoare.
5. Nu lua ceea ce nu este al tau indiferent ca este de la o persoana, o comunitate, din salbaticie sau dintr-o alta cultura.
Nici nu a fost castigat, nici nu ti-a fost daruit.
Nu este al tau.
6. Respecta tot ceea ce exista pe acest pamant indiferent ca vorbim de oameni, plante sau de orice este viu.
7. Onoreaza gandurile, dorintele si cuvintele celorlalti oameni.
Nu intrerupe niciodata pe altcineva, nu rade de el si nici nu-i imita comportamentul in batjocura.
8. Niciodata nu-i vorbi pe altii de rau.
Energia negativa pe care o arunci in univers se va multiplica atunci cand se va intoarce la tine.
9. Toti oamenii fac greseli.
Si toate greselile pot fi iertate.
10. Gandurile rele cauzeaza boli ale mintii, ale trupului si ale spiritului.
Practica optimismul.


 CELE 7 OGLINZI ESENIENE

1. Oglindă a ceea ce suntem în acest moment. Ce e important la

aceste reflexii în oglindă este să facem legătura dintre modul în care repetarea unui comportament sau mod de a gândi (cauză) conduce la același tip de rezultat (efect). Dacă vrem efecte diferite, putem să schimbăm comportamentul și mai adânc modul prin care noi suntem și generăm acel comportament. 

2. Oglindă a ceea ce judecăm în acest moment. Să ne imaginăm că judecăm faptul că cineva fură, că cineva păcălește, amăgește, nu se implică, nu-și ține promisiunile, minte, abordează relațiile superficial. Ăstea sunt exemple de judecăți pe care le percepem (vedem, simțim, auzim, gândim). Acestea vor dispare atunci când vom putea avea compasiune față de cei la care le vedem căci atunci vom putea să avem compasiune față de un comportament sau mod de a gândi pe care-l purtăm și noi. Dar noi nu suntem gândurile și comportamentele noastre. 

3. Oglindă a ceea ce am pierdut, oferit, cedat la un moment dat. Să-ți dau cel mai simplu exemplu. Să presupunem că în trecutul nostru în perioada noastră fragedă, meșterind la ceva, jucându-ne cu ceva, am stricat o jucărie. Deși cei din jurul nostru au fost calzi și ok, noi nu ne putem abține să nu ne simțim neplăcut atunci când din „neatenție” stricăm ceva. Ori de câte ori vedem pe cineva care se joacă avem grijă ca acesta să nu-și mai strice jucăria pentru ca să nu mai treacă prin aceeași suferință pe care am trăit-o atunci când ne-am pierdut jucăria. Putem povesti la fel despre felul în care ne-am pierdut virginitatea, o sarcină, posibilitatea de a mai face copii, inocența, curajul de a ne juca, de ne bucura, etc. În esență ceea ce am pierdut atunci este doar o perspectivă pe care am avut-o la acel moment. Și unde să regăsim aceste resurse, aceste perspective diferite altundeva decât în noi. 

4. Oglindă a celei mai uitate dragoste pierdută (sau mare frică) pe care le-ai avut la un moment dat și le mai ai și-acum. Să presupunem că am trăit odată în viață succes deplin. Odată cu el și emoții foarte puternice. De care fugim inconștient și asta pentru că avem credințe care ne limitează și care sunt în conflict cu ideea de a trăi din nou succes. Și-atunci ne este frică, în mod inconștient și inventăm tot felul de dependențe legate de prezent. Mai stau să fumez o țigare, sau stai să mai pun o melodie înainte de a mă apuca

de lucru, sau deliberez non sens și dau tot felul de detalii care n-au nici o legătura cu ce vreau și unde vreau să ajung. A fost atât de bine să fiu pe podium, a fost atât de fain dar acum îmi este frică să mai trăiesc asta. Și frica asta se întâmplă din cauza unei concluzii pe care am tras-o singurei la un moment dat în trecutul nostru. Vindecarea survine doar atunci când putem vedea lucrurile din mai multe perspective, inclusiv din perspectiva celor în relația cărora s-au întâmplat aceste lucruri. Și dacă nu ne iertăm noi, atunci cine să ne ierte? Dumnezeu ne iubește necondiționat. N-avem nevoie decât de iertarea noastră.

 5. Oglindă a mamei, tatălui și respectiv a Creatorului. Stăteam odată de vorbă la o întâlnire cu o doamnă care-mi descria părinții. Îmi vorbea despre expresivitatea mamei și cât de vie și implicată este și modul în care este un lider în acea casă și despre tatăl care este foarte calm, cuminte, cumsecade. Apoi mi-a zis: nu știu cum se face că deși am văzut munca mamei de a conduce și face lucrurile să funcționeze mi-am luat tot un om cumsecade, cuminte și calm. Și iată că acum eu sunt cea care are inițiativă și conduc lucrurile în casa și relația noastră. Observați cum în mod inconștient doamna a moștenit și a repetat modurile comportamentale și tipul de parteneri pe care i-a avut în familie. Rămâne doar la liberul nostru arbitru, să descoperim aceste lucruri moștenite și dacă vrem să alegem să rupem acest tipar sau să mergem cu el înainte, așa cum l-am moștenit, doar pentru că acela a fost singurul model pe care l-am cunoscut în profunzime. 6. Oglindă a cuceririi Întunericului cunoscută și sub numele cucerirea nopții negre a sufletului. Dumnezeu sau universul ne dă doar atât cât putem duce. În această oglindă este vorba despre a ne cunoaște pe noi înșine în cele mai întunecate circumstanțe, atunci când trăim cele mai cumplite frici ale noastre. Pentru a a trece mai departe, peste ceea ce trăim sau am trăit, avem posibilitatea să integrăm ceea ce ne-a displăcut în aceea experiență ca să ne cunoaștem mai bine, mai profund. Disconfortul e dat aici de oglinda măsurii în care vrem să păstrăm alele lucruri de care ne agățăm pentru că ținem mult la confortul de a le avea în viață. Integrarea vine din acceptarea și conștientizarea acelor calități care ne-au făcut să trecem peste momentele acestea „întunecate”. 

7. Oglinda a modului în care ne percepem pe noi înșine,

cunoscută și ca și oglinda celui mai mare act de compasiune. Prin oglinda către sine ne este reflectat modul în care ne percepem pe noi înșine. Percepem modul în care suntem tratați de alții prin modul în care ne tratăm pe noi înșine. Dacă vrei să fii iubit, iubește-te pe tine însuți, vei putea în acest fel să-i iubești și pe alții. O cale de a obține orice este să te accepți așa cum ești indiferent de circumstanțele prin care treci. Acceptând comportamentele tale, poți să accepți orice primești ca mai apoi să alegi să faci ce vrei tu. Dacă vom transmite lumii lipsa noastră de disconfort cu noi înșine, mânie și ura noastră vom primi prin oglindire înapoi ceea ce transmitem. Și atunci putem să alegem ceea ce vrem să fim și să primim dăruind ce-avem mai bun. Este momentul în care putem schimba lumea, începând cu noi."---”Manuscrisele de la Marea Moartă”,

Trenul și siguranța

 În fiecare an vara, mama și tata își duceau fiul cu trenul la casa bunicii.
Apoi se întorceau acasă cu același tren a doua zi.
Băiatul, când a crescut, le-a spus părinților:
- Sunt mai mare, ce spun dacă anul acesta încerc să merg singur la bunica?
După o scurtă discuție, părinții au fost de acord. Acolo stăteau pe peronul gării, făcând cu mâna, dând ultimele recomandări de la fereastră, în timp ce el continua să repete:
- Da, știu, știu, au spus-o deja de o sută de ori ...!
Trenul era pe cale să plece și tatăl a spus:
 - Fiule, dacă te simți brusc rău sau ți-e frică, asta este pentru tine! - și a pus ceva în buzunarul fiului său.
Băiatul era singur, așezat în vagon, fără părinți, pentru prima dată, privind curios de la fereastră. În jur, necunoscuții au împins, au făcut zgomot, au intrat în compartiment, au ieșit, controlorul a făcut comentarii despre faptul că era singur, cineva chiar l-a privit cu regret și dintr-o dată băiatul s-a simțit foarte incomod și trist, tot mai mult.
Lăsând capul jos, s-a cufundat în colțul scaunului și au început să curgă lacrimi.
În acel moment și-a amintit că tatăl său pusese ceva în buzunar.
Cu o mână tremurândă a bâjbâit și a găsit o hârtie, pe care avea scris acest lucru:
- Fiule, sunt aici , sunt în ultimul vagon ...
Acesta este modul în care în viață trebuie să-i lăsăm pe copiii noștri să plece, având încredere în ei, dar trebuie să fim mereu în ultimul vagon, astfel încât să nu se teamă.
  .....
Noi suntem copiii lui Dumnezeu și călătorim în trenul vieții.
Tatăl nostru Ceresc ne' a pus in buzunarul sufletului o scrisoare : Noul Testament !
Când ești în pericol, citeste Cuvântul lui Dumnezeu ca să fii viu și călător spre Viața Veșnică!

O ISTORIOARĂ DESPRE ACATISTUL BUNEIVESTIRI...ȘI CÂTE ALTE MULTE MINUNI NU POATE FACE ACESTA

 

"Toate rugaciunile catre Maica Domnului sunt grabnic ajutatoare, dar Acatistul Buneivestiri are o putere aparte.
Cititi-l in fiecare zi, sau macar 40 de zile, atunci cand aveti nevoie de grabnic ajutor de la Maica Domnului. Si veti vedea puterea Maicutei noastre.
...urmează istorisirea;
Am urcat şi am stat câteva zile şi pe vârful Athosului, împreună cu ei.
Acolo se află o bisericuţă închinată „Schimbării la Faţă a Mântuitorului”. Într-una din seri, ne-am aşezat cu toţii în strănile bisericuţei şi cineva dintre noi a propus să povestim o minune întâmplată cu noi.
A început călugărul, care avea 50 de ani petrecuţi în Sfântul Munte.
„Eu, părinţilor şi fraţilor, sunt venit aici de la vârsta de 18 ani.
Mi-am petrecut viaţa mai mult în pustie, la chiliuţa mea.
Odată, pe când ascultam o predică,
părintele respectiv spunea că dacă citim acatistul Bunevestiri a Maicii Domnului de douăsprezece ori, ni se va îndeplini orice dorinţă care ne este de folos.
Auzind acestea, m-am minunat şi am început să le spun şi oamenilor să citească acest acatist, dar de 40 de ori.
Trece o perioadă de timp, şi, pe când mă aflam la Tesalonic, vine o femeie la mine şi spune că a făcut precum i-am spus, citind acatistul, şi s-a vindecat de cancer; altcuiva i s-a rezolvat rapid o problemă.
Auzind acestea, am rămas pe gânduri.
Să vă spun drept: nu citisem niciodată acest acatist; mă ocupam mai mult cu rugăciunea inimii.
În acea seară, ducându-mă acasă,
am început şi eu să citesc acatistul Buneivestiri de trei ori, iar apoi m-am culcat.
Pe când dormeam, văd în vis că se deschid cerurile şi o văd pe Maica Domnului coborând, înconjurată de slavă.
S-a apropiat de mine şi m-a binecuvântat, apoi m-a întrebat de ce am nevoie.
I-am arătat capul, zicând că de multe ori mă doare.
Atunci ea m-a privit cu blândeţe şi mi-a zis că de acum nu o să mă mai doară.
...Apoi a continuat, zicând:
...«DE ACUM ÎNAINTE SĂ VORBEȘTI NEÎNCETAT LA OAMENI ȘI EU NU TE VOI PĂRĂSI »...
...M-a binecuvântat din nou şi s-a înălţat iarăşi la cer, precum venise”.
...Într-adevăr, după aceasta, pe acest părinte
l-am văzut de multe ori vorbindu-le oamenilor şi împărţind gratis broşuri cu acatistul Maicii Domnului.”


Când gândești, vorbești sau scrii ceva, nu te gândi la ce va zice lumea, ci la ce va zice Duhul Sfânt din inima ta, care e infinit de blând, și pleacă la orice tresărire de răutate, violență sau păcat.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor