vineri, 13 martie 2020

Uleiul de ricin si beneficiile sale

Inca din cele mai vechi timpuri, uleiul de ricin a fost folosit pentru frumusete, chiar si de catre regina Cleopatra. Astazi, uleiul de ricin este folosit in domeniul cosmeticii, mai ales pentru proprietatile sale de regenerare a parului, iar in trecut, egiptenii il foloseau la vindecarea ranilor si pentru accelerarea procesului de regenerare celulara, dar si pentru proprietatile sale laxative. Cunoscut sub denumirea de castor oil, uleiul de ricin se obtine prin presarea la rece a semintelor plantei denumite Ricinus Communis. In prezent, acest ulei este foarte popular in randul iubitorilor de remedii naturale.
Iata cateva beneficii ale uleiului de ricin:

Combate acneea si vindeca ranile si cicatricile.
 Datorita continutului sau bogat in acizi grasi, uleiul de ricin reduce cantitatea de sebum. Pentru cei care au tenul gras si predispus la acnee, este bine de stiut faptul ca uleiul de ricin ajuta la hidratarea pielii, curatand tenul si lasandu-l curat si neted. Masajul bland cu ulei de ricin, va avea ca rezultat combaterea acneei, dar si diminuarea ridurilor. Spre deosebire de mastile pentru ten, uleiul de ricin nu se spala imediat, ci se poate lasa sa actioneze chiar si peste noapte, rezultatele fiind vizibile intr-un timp foarte scurt.
Datorita proprietatilor sale antimicrobiene, uleiul de ricin s-a folosit inca din timpuri stravechi si pentru ingrijirea ranilor. Astazi, numeroase creme pentru combaterea arsurilor, dar si creme pentru protectia solara au ca ingredient principal uleiul de ricin.

Este un excelent remediu pentru podoaba capilara. Una dintre cele mai frecvente utilizari ale uleiului de ricin este aceea de remediu impotriva caderii parului. Datorita factorilor nocivi atat de prezenti astazi, parul se deterioreaza si isi pierde aspectul frumos. Mastile cu ulei de ricin revitalizeaza firul de par, il face mai puternic si ajuta scalpul sa se echilibreze, astfel incat podoaba capilara sa isi recapete vitalitatea si stralucirea. De asemenea, uleiul de ricin este foarte bun si in indepartarea matretii. Mastile cu ulei de ricin se pot aplica de 3-4 ori pe saptamana, in functie de gradul de deteriorare a parului. Dupa masarea scalpului si intinderea uleiului pe toata lungimea parului, se asteapta circa 30 de minute, apoi se spala cu sampon sau sapun natural.

Indepartarea ridurilor. Masajul cu ulei de ricin ajuta la stimularea productiei de colagen, astfel incat masajul cu acest ulei, repetat de cateva ori pe saptamana, va avea rezultate foarte bune in combaterea ridurilor. Pentru rezultate mai bune, se poate lasa uleiul sa actioneze si pe timpul noptii, iar dimineata se va spala tenul cu apa din abundenta. Buzele crapate isi pot recapata aspectul natural cu ajutorul uleiului de ricin. Datorita continutului bogat de vitamina E, uleiul de ricin va reda buzelor aspectul sanatos.

Ingrijirea unghiilor si a mainilor uscate. Unul dintre cele mai eficiente remedii pentru ingrijirea mainilor si a unghiilor este uleiul de ricin. Datorita vitaminelor si mineralelor continute, acesta face adevarate minuni, ajutand unghiile sa isi recapete aspectul sanatos. Pentru ca are proprietati antifungice și antibacteriene, uleiul de ricin ajuta unghiile sa creasca frumos si sa isi pastreze aspectul natural. Se aplica cate o picatura direct pe unghie, se maseaza, se lasa sa actioneze un sfert de ora, apoi se clatesc mainile cu apa din abundenta. Pentru rezultate maxime, uleiul de ricin se poate amesteca cu miere.

Remediu pentru gene. Datorita acidului ricinoleic, uleiul de ricin este excelent pentru ingrijirea genelor. Se aplica pe gene cu ajutorul unei periute, se lasa sa actioneze timp de un sfert de ora si apoi se clateste cu apa din abundenta. (Sursa: tutogreen.it, Foto: pixabay.com)
https://www.daciccool.ro/sanatate-si-frumusete/remedii-naturale/9843-uleiul-de-ricin-si-beneficiile-sale

Spot Diferente si Esente - Calitatile mierii romanesti

Relaxare in Parcul Simion Barnutiu din Cluj-Napoca

Parcul Central Simion Barnutiu, denumit si Parcul Mare, este o adevarata oaza de relaxare pentru clujeni. Amenajarea parcului a inceput in anul 1827, la initiativa Asociatiei de Binefacere a Femeilor, fiind deschis publicului in anul 1830. Pe atunci se numea Gradina Populara. Parcul a fost inclus in lista monumentelor istorice din judetul Cluj, in anul 2010. Pe langa spatiul verde, frumos amenajat al parcului, un punct de atractie il reprezinta Lacul Chios, unde exista posibilitatea unei placute si romantice plimbari cu barca sau hidrobicicleta, in care sa admiri mica insula din mijlocul acestuia, salciile pletoase sau ratele ce parca plutesc pe luciul apei.
In plus, pe malul lacului este amplasat Cazinoul, un monument istoric exceptional, construit la sfarsitul secolului al XIX-lea, in stil eclectic de inspiratie vieneza. Cladirea gazduieste astazi Centrul de Cultura Urbana, fiind renovata complet, respectand planurile din secolul al XIX-lea. In fata Cazinoului se afla o fantana arteziana superba, decorata cu statuete albe, realizata in acelasi stil eclectic. In foisorul amplasat langa fantana arteziana, sunt organizate, in timpul verii, concerte de muzica simfonica si se oficiaza ceremonii de casatorie civila.
Exista mai multe intrari in parc, dar cele mai importante sunt cele dinspre Teatrul Maghiar de Stat si Cluj Arena. Langa Teatrul Maghiar de Stat a fost amplasat Monumentul Rezistentei Anticomuniste, realizat in anul 2006. Are forma unui cub de beton, placat cu marmura alba, pe lateral regasindu-se numele inchisorilor in care au suferit detinutii anticomunisti. Cladirea Teatrului Maghiar de Stat, care astazi dispune de o capacitate de 1000 de locuri, s-a construit intre anii 1909 si 1910 pe locul fostului Teatru de Vara, care data din anul 1874. Opera Maghiara de Stat functioneaza in aceeasi cladire.
Daca va aflati in Cluj-Napoca, indreptati-va pasii si catre Parcul Simion Barnutiu si imprejurimile sale! Puteti participa la evenimente, sa va relaxati intr-o barcuta pe lac, sa va retrageti pe o bancuta la umbra unui copac batran si sa va molipsiti de buna dispozitie!

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor