sâmbătă, 25 februarie 2023

Când se ştie precis ce va urma, trebuie să te hotărăşti înainte, nu după!

 "– Deci atunci să aşteptăm zilele care or să vină şi să ne rugăm.
– Da!
– Şi Dumnezeu o să ne arate o cale atunci.
– Da. Dumnezeu fiecăruia o să-i dea cuvânt şi înțelepciune că nu va putea nimeni să-i stea împotrivă. Deci nu trebuie de pe acuma cineva să spună ce să facem. Aşa, deci să ne pierdem în planuri, ce-o să facem… Da, n-are niciun rost. Toate astea, planuri, să le facă economiştii sau cine se pricepe! Şi-n Apocalipsă, şi Mântuitorul repetă, şi Sfinţii Părinţi şi Scrierile Apostolice, că vor fi vremuri mult mai grele, mai aprige decât au fost toate persecuţiile de când e lumea! Dar nu va dura mai mult decât vrea… adică dacă va întrece antihristul în măsură fărădelegile şi persecuţiile, uciderile şi toate astea, Dumnezeu va scurta domnia, tirania lui.

Totuşi ceva a reuşit antihristul: să bage frica, dezorientarea, nimeni nu ştie ce să facă. Adică unii spun: „Să văd ce se întâmplă şi pe urmă să văd ce hotărăsc”. E greşit asta! Când se ştie precis ce va urma, trebuie să te hotărăşti înainte, nu după! Or tocmai asta vrea diavolul, să nu prindă de veste, creştinii şi monahii să se pregătească de o atitudine. Ar trebui atunci o mai bună cunoaştere între monahi, o informare. Da, o informare. Pentru că tot ce se cheamă la noi informare cu aparate, radio-televiziunea este dezinformare, nu e informare! Mântuitorul a spus aşa de lămurit: Căutaţi întâi mântuirea, Împărăţia Cerurilor, celelalte se adaugă. Ştie Dumnezeu ce aveţi nevoie şi va da fiecăruia şi puterea de a rezolva celelalte probleme; dar esenţa să fie asta: Împărăţia Cerurilor, salvarea sufletelor, pentru veşnicie, nu pentru planuri din timp în timp! Nu sezon, nu modă, nu epocă, ci veşnicia!"

Părintele Adrian Făgețeanu

Dar poți practica Iubirea zi de zi

”Dragostea e o formă de respect pentru divinitatea din fiecare om.
Dragostea e generozitate a spiritului.
Dacă iubești cu adevărat pe cineva, asta implică încredere și onestitate.
Dar poți practica Iubirea zi de zi fără să ai un partener.
Cred că dragostea are legătură cu un sentiment puternic de recunoștință pentru propria ta viață.
Dacă te afli în acea etapă, în care recunoști divinitatea în fiecare persoană, asta îți va oferi o nouă perspectivă asupra relaționării tale cu oamenii.
Gândește-te cât de mult poate însemna un zâmbet pentru cineva și încearcă să nu te enervezi când cineva într-un magazin nu e interesat să te ajute.
Dacă încerci să vezi umanitatea din acel om, asta îți va face viața mult mai bună, pentru că nu vei lua nimic personal.
Văd mereu puterea cu care dragostea poate transforma totul.” (Hrisostom Filipescu)

 

Bucură-te de lucrurile mărunte.

 Câteva sugestii simple prin care să îți îmbunătățești starea mentală, emoțională și fizică. ☀

✨ Petrece cât mai puțin timp în fața ecranelor și cât mai mult în natură.
✨ Bea cât mai multă apă.
✨ Fă mișcare, mergi la plimbare cât mai des.
✨ Ascultă podcast-uri educative, inspiraționale.
✨ Citește zilnic, măcar câteva pagini.
✨ Îndepărtează-te de oamenii care îți creează disconfort emoțional și mental.
✨ FiI atent la ceea ce mănânci.
✨ Dormi îndeajuns.
✨ Obișnuiește-te să spui NU, atunci când simți că trebuie să spui NU.
✨ Fă exerciții de respirație, fii conștient de respirația ta.
✨ Practică recunoștința, gândește-te zilnic la lucrurile minunate care îți bucură inima.
✨ Roagă-te, meditează sau pune în aplicare orice practică care îți ridică vibrația din punct de vedere spiritual.
✨ Fii sprijin oricând ai șansa, pentru cei care au nevoie de ajutor.
✨ Investește timp și bani în ceea îți aduce plăcere cu adevărat.
✨ Bucură-te de lucrurile mărunte.
✨ Petrece timp de calitate cu oamenii dragi.

Dacă El

Dacă El plătește chirie, eu plătesc utilitățile!! ️
Dacă El plătește nota la mașină, eu plătesc asigurare!! ️
Dacă El spală vasele, eu gătesc!! ️
Dacă El plătește pentru filme, eu cumpăr gustări!! ️
Dacă El spală haine, o să le împăturesc!! ️
Dacă El mătură podeaua, eu o să spăl!! ️
Dacă El plătește cina, las bacșișul!! ️

Acesta este un parteneriat! În niciun caz o persoană nu ar trebui să o facă singură... TOȚI VREȚI CA CINEVA SĂ PLĂTEASCĂ ȘI SĂ FACĂ TOTUL SINGUR, IAR ASTA NU ESTE REAL!

SUNTEM ÎN ASTA ÎMPREUNĂ CA ECHIPĂ! 😌❤️



Istoria Aromaterapiei | Cum a aparut termenul | Originea ei

 

Istoria aromaterapiei este strâns legată de cea a utilizării plantelor. Încă din cele mai vechi timpuri, preocuparea față de plante a fost una dintre cele mai importante îndeledniciri ale oamenilor. Unele erau utilizate în scopuri alimentare, altele erau folosite în scopuri medicale.

Astfel, după cum voi detalia și în acest articol, au fost găsite numeroase referințe la popoarele antice și chiar înainte de apariția primelor civilizații.

 

Originea utilizării plantelor

Nu se știe exact când umanitatea a început să folosească plantele în scopuri medicale. Cercetătorii antropologi spun că la începutul timpurilor, umanitatea s-a luat după animale care, atunci când au o afectiune, caută o plantă pentru a se trata sau a le alina durerea.

Cea mai veche referință în acest sens datează din jurul anilor 18.000 Î.Hr., în Lascaux, Franța. Acolo au fost descoperite, în grotele din regiune, picturi rupestre care ilustrau utilizarea plantelor în scopuri medicale.

 

Aromaterapia în antichitate

În India apare Ayurveda care își are originile în celebrele Vede (3900 î.Hr.- c. 1500 î.Hr.).  Aceasta este considerată ca fiind cea mai veche formă de medicină din lume. Ayurveda prescria utilizarea mai multor tehnici tehnici de masaj, presopunctură și uleiurile esențiale pentru a vindeca diferite afecțiuni. Tot în textele din Vede găsim referințe la aromele de smirnă, ghimbir, scorțișoară, coriandru, busuioc și santal.

În ceea ce privește poporul Egiptului antic, îl întâlnim pe părintele științei medicale egiptene, Imhotep ( 3000 Î.Hr.). El folosea adesea ierburi și plante aromate pentru a-și trata pacienții. Tot în acest ținut, în jurul anului 1550 Î. Hr., apare Papirusul din Ebers. Acest tratat conținea peste 800 de rețete bazate pe plante medicinale și uleiuri esențiale. În plus, în misterioasa știință de mumificare, egiptenii foloseau uleiuri din cedru, cuișoare, scorțișoară, nucșoară și smirnă.

Un alt popor pe care îl doresc să-l menționez în această istorisire este cel al Chinei antice. În jurul anului 2700 Î. Hr. apare textul medical Herbal, un tratat care vorbește despre 365 de plante medicinale.

Astfel, informațiile cu privire la utilizarea plantelor în scopuri medicale au circulat, iar în Grecia antică Megallus descoperă amestecul cunoscut drept megaleion. Acesta era alcătuit din smirnă, scorțișoară și siminichie și putea fi folosit ca parfum sau leac pentru vindecarea pielii. De asemenea, Hipocrate (460-370 î.Hr.) militează pentru utilizarea băilor parfumate și masajele aromate ca mijloc pentru a avea o viață sănătoasă.

În primul secol al erei noastre, medicul roman Dioscoride redactează cele cinci volume ale operei sale De Materia Medica. În opera sa, el vorbește despre 500 de plante medicinale și despre utilizarea lor.

 

Aromaterapia în Evul Mediu

Pe la începutul secolului al XI -lea, medicul persan Avicnna (Ibn Sina) descoperă primul aparat de distilare, prin care se obținea uleiul esențial de trandafir. Ulterior, în secolul XIII, Damascul devine cel mai mare centru de prelucrare a uleiului esențial din trandafir. De acolo își are originea și aroma de trandafir de Damasc. Tot el scrie și opera intitulată Canonul medicinei în care vorbește despre utilizarea uleiurilor esențiale, cum ar fi mușețelul, mărarul, scorțișoara și menta.

Tot în perioada Evului Mediu, medicul elvețian Paracelsus utilizează pentru prima oară termenul de „esență” în lucrările sale.

 

Cum a apărut termenul de Aromaterapie

La începutul secolului trecut, respectiv în timpul primului război mondial, chimistul francez Rene Maurice Gatefosse folosește uleiurile esențiale pentru a vindeca rănile soldaților francezi. Acesta descoperise accidental efectul vindecător al uleiului esențial de levănțică după ce, în urma unui accident de laborator, el și-a scufundat mâinile într-un recipient plin cu acesta și a observat că arsurile s-au vindecat rapid și fără a lăsa semne.

Ulterior, în anul 1928, Gatefosse scrie un articol în care folosește pentru prima oară termenul de aromaterapie. În acel articol el militează pentru utilizarea uleiurilor esențiale așa cum sunt și fără a le separa compușii. De asemenea, în 1937, tot el scrie cartea Aromathérapie: Les Huiles essentielles hormones végétales. În această carte, Gatefosse dorea să facă o distincție între utilizarea uleiurilor esențiale în scopuri medicale sau terapeutice față de utilizarea în lor în scopuri de odorizare sau de parfumare.

 

În 1964, tot un francez pe nume Jean Valnet scrie cartea intitulată Aromathérapie. Această carte este considerată de mulți ca fiind biblia aromaterapiei. Cartea sa vorbește despre efectele terapeutice ale uleiurilor esențiale.


Haideti sa descoperim pas cu pas cele 10 beneficii ale aromaterapiei:

ELIBEREAZA DE STRES

Unul dintre motivele cele mai populare pentru care aromaterapia este folosita la scara larga este succesul pe care il are in detensionarea si imbunatatirea starii de spirit.

Componentele aromatice ale uleiurilor esentiale au aceste calitati de relaxare si care restabilesc echilibrul intre trup, suflet si minte. Intr-o postare viitoare vom arata care sunt uleiurile esentiale cele mai potrivite pentru aceasta necesitate.

ANTIDEPRESIV

Depresia este considerata boala secolului XXI. Farmaciile abunda de medicamente chimice care cauta sa infrunte aceasta stare crunta iar vanzarile au crescut cu peste 40% in ultimii ani. De cele mai multe ori medicamentele depente si dezechilibre ireversibile in organismul uman.

Simtul olfactiv cu ajutorul terminaţiilor nervoase din cavitatea nazala este o fereastra catre creier. Natura asteapta linistita sa fie descoperita in sutele ei de miresme incantatoare. Lavanda, iasomia, bergamota, menta si multe alte zeci de uleiuri esentiale va creea oricand o atmosfera de seninatate și echilibru.

CRESTE CAPACITATEA DE MEMORARE

Studiile arată că aromoterapia poate fi utilizată ca tratament suplimentar pentru imbunatatirea memoriei atat de lunga durata (amintiri, trairi) cat si cea de scurta durata. Uleiul care aduce un aport benefic memoriei este salvia. Experții susțin, de asemenea, faptul că psihicul nostru formează asociații puternice între mirosuri și amintiri.

CRESTE NIVELUL DE ENERGIE

Într-o lume aflata in continua miscare, cu toții avem nevoie de un impuls de energie. Din pacate, stimulantii, cum ar fi bauturile energizante, cafeaua sau tigarile, ne vor deteriora sanatatea. În timp ce adopta un mod sanatos de a manca și de a face exercitii, multi oameni folosesc de asemenea un difuzor de ulei esențial pentru a-i ajuta să obtina un progres mai bun. Piperul negru, cuisoara, iasomia, rozmarinul și arborele de ceai sunt cele mai comune uleiuri care contribuie la cresterea nivelului de energie si la cresterea circulatiei fara efectele secundare periculoase ale stimulantilor artificiali.

GRABESTE VINDECAREA SI RECUPERAREA

Uleiurile esentiale pot ajuta la cresterea in mod natural a ratei de vindecare a organismului. Unele uleiuri sunt cunoscute pentru efectul de crestere a fluxului sanguin și a oxigenului ceea ce accelerează procesul de vindecare, in cazul ranilor. Uleiurile conțin, de asemenea, proprietăți antimicrobiene care ajuta la menținerea corpului protejat când este în perioada de recuperare. Cele mai populare uleiuri pentru accelerarea procesului natural de vindecare al organismului sunt galbenele, lavanda și trandafir.

REDUCE DURERILE DE CAP

Indiferent daca este o migrena sau o mahmureala, aromoterapia este o solutie buna care va ajuta in cazul de cefaleei si va reduce stresul sau anxietatea care însoteste durerea de cap. Cele mai comune uleiuri folosite pentru a vindeca durerile de cap sunt uleiurile de susan, avocado, menta, de nuca de cocos, rozmarin, eucalipt și lemn de santal.

EFECT DE RELAXARE SI SOMN PROFUND

Te simti mereu obosit? Crezi ca nu dormi suficient in fiecare noapte? Daca da, atunci nu te teme, pentru ca din nou aromoterapia este o solutie dovedita care te poate ajuta sa obtii un program echilibrat de somn. Cu ajutorul uleiurilor naturale cand te vei trezi te vei sa te simti odihnit. Cele mai comune uleiuri pentru imbunatatirea somnului si reglarea ritmului circadian sunt: iasomia, musetelul, lavanda si ylang ylang.

IMBUNATATESTE SISTEMUL IMUNITAR

Profesionistii din domeniul medical sunt de acord ca este mult mai bine sa prevenim decat sa tratam.

Pentru a va ajuta sa ramaneti sanatosi si pentru a va stimula sistemul imunitar, utilizați un difuzor de ulei esential pentru a amesteca uleiurile cunoscute pentru efectele lor antimicrobiene. Aceste uleiuri sunt lamaie, eucalipt, oregano, tămâie și menta.

EFECT ANALGEZIC

Indiferent daca ai o durere la picior sau o durere în cap, aromoterapia ofera ajutor pentru multe afectiuni. Reducerea durerii este una dintre cele mai frecvente beneficii ale tratamentelor de ulei esential. Cu ajutorul levanticai, salviei, rozmarinului, ienuparului sau mentei, puteti atenua multe tipuri de dureri.

IMBUNATATESTE DIGESTIA

Tratamentele de aromoterapie sunt folosite pentru a ajuta digestia. Citricele pot rezolva cu succes unele probleme digestive obișnuite. De la atenuarea constipatiei pana la eliminarea balonarii, aceste uleiuri sunt, de asemenea, folosite pentru a va accelera metabolismul, astfel incat alimentele sa fie digerate mai repede. Cele mai obisnuite uleiuri pentru îmbunatatirea digestiei sunt ghimbirul, musetelul, salvie, lavanda și fenicul.

Fie ca doriti sa aduceti un plus de sanatate si sa va imbunatatiti starea de spirit, uleiurile esențiale oferă beneficii pe termen lung care promovează o viață mai sănătoasă.

Poti incepe sa experimentezi aromaterapia chiar acum achizitionand un difuzor de uleiuri esentiale, impreuna cu uleiurile care se potrivesc necesitatilor tale.


 

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor