https://www.facebook.com/photo?fbid=407980569614804&set=a.125431721203025
ACEST BLOG ARE ZERO VENIT FINANCIAR -Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos: Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!
marți, 24 noiembrie 2020
Primim de la cititori: Canepa - indicatii terapeutice
Am primit de la domnul Ioan Marcus, cititorul nostru fidel din Aiud, cateva lucruri foarte interesante referitoare la canepa, o planta modesta care are, insa, o serie de beneficii uimitoare pentru sanatate... si nu numai pentru sanatate! De asemenea, puteti afla in materialul de mai jos cum se prepara tinctura de canepa. Suntem siguri ca toate aceste informatii va vor fi de folos!
Utilizarea canepii (Cannabis sativa) in anumite tratamente terapeutice
Uleiul de canepa este un emolient extern antiinflamator si analgezic, care ajuta la scoaterea spinilor, varfurilor de ace din intepaturi.
Cataplasmele cu frunze de canepa. Se recomanda ca frunzele sa fie zdrobite si aplicate local, direct pe zonele cu furuncule, abcese sau umflaturi gutoase.
Decoctul de seminte de canepa. Se fierb 50 g de seminte intr-un sfert de litru de apa timp de o ora, apoi se face gargara (fara a inghiti lichidul), pentru tratarea faringitei.
Infuzia de frunze si seminte. Se pun 25 g de frunze sau seminte la 1 litru de apa fierbinte, se infuzeaza si se bea o cana pe zi. Acest tratament ajuta impotriva insomniei si a retentiei urinei.
Canepa indeparteaza chiar si coropisnitele daca este semanata in apropierea culturilor de legume sau de zarzavaturi, dar separat de acestea.
Proprietatile terapeutice ale plantei
Canepa de cultura are insusiri analgezice, sedative, antispasmodice, anticancerigene. Varfurile cu flori contin o rezina numita canabinol.
Efectele terapeutice ale frunzelor de canepa: calmant (sedativ), analgezic (diminueaza durerile), narcotic, antispasmodic, diuretic, ajuta digestia, astringent. In uz intern, ajuta in cazuri de diaree, tetanos, crampe menstruale. In uz extern, ajuta in ulceratii, tumori, paduchi, matreata, rani, conjunctivita, hemoroizi, inflamatie testiculara.
Efectele terapeutice ale florilor de canepa: calmeaza durerile (analgezic), antidepresiv, antispasmodic. In uz extern, calmeaza durerile in cazul bolilor de piele, mancarimilor. In cazul otravirilor, se inhaleaza fumul. Pe cale rectala, sunt intrebuintate in cazul convulsiilor cauzate de hernie si dizenterie. Se fumeaza pentru efectul afrodiziac si psihoterapeutic.
Efectele terapeutice ale rasinei de canepa: anestezic, analgezic. Intern, se foloseste contra malariei, a durerilor cauzate de menstruatie, migrenelor, delirului, tusei, tusei convulsive, astmului, anemiei cerebrale, varsaturilor de origine nervoasa, tetanosului, crampelor, epuizarii nervoase, disuriei (tulburari urinare), eczemelor, nevralgiei, durerilor severe, impotentei, frigiditatii, incapacitatii reproductive, diareei puternice, hepatitei infectioase, intoxicarii cu opiu, poate ameliora unele boli mintale.
Efectele terapeutice ale semintelor de canepa: intern – gonoree (boala sexuala infectioasa cunoscuta popular sub numele de sculament sau blenoragie).
Efecte generale: ameliorarea atacurilor de astm (frunzele uscate de canepa se folosesc sub forma de tigara), ajuta la vindecarea glaucomului (reduce presiunea intraoculară). Infuziile si tincturile preparate din canepa sunt antiemetice, imbunatatesc pofta de mancare, ajuta in cazuri de rau de mare, gastrita, ulcer peptic, convulsii, epilepsie, scleroza multipla. Canepa este antibiotic natural, este analgezic local, alifiile preparate din canepa sunt utile in miozita (o afectiune inflamatorie a muschilor striati, care poate fi ereditara sau declansata de infectii, toxine sau tulburari ale sistemului imun), artrita. Preparatele pe baza de canepa distrug virusul herpesului. Extractul de canepa trateaza tusea si curata plamanii, preparatele din canepa cresc rezistenta vaselor de sange (venelor) si reduc presiunea sanguina, relaxeaza si asigura un somn linistit, odihnitor, incetineste dezvoltarea cancerului și a bolii Alzheimer. Fumul frunzelor de canepa ameliorează durererile și imbunateste starea in cazul bolilor HIV/SIDA, reduce dependența de insulină la diabetici.
Tinctura de canepa are proprietati antibacteriene si este psihotrop, antispastic și analgezic, combate algomenoreea (tulburări de flux menstrual prin insuficienţă - amenoree, hipomenoree, oligomenoree, insotite de dureri), migrenele, epilepsia.
Tinctura de canepa (Cannabis Indicae, sativa)
Ingrediente si cantitati: Herba Cannabis indicae – 10 parti, spirt de 90 de grade – 100 parti.
Mod de preparare: Se lasa la macerat planta timp de 7-8 zile, intr-un vas bine inchis. Se agita zilnic. La final, se strecoara.
Administrare: Adulti - 5-15 picaturi, de 2-3 ori pe zi. Contra metroragiei (sangerare uterina anormala), 4-6 picaturi la o jumatate de ora.
O alta modalitate de preparare a tincturii este urmatoarea: Flori proaspete sau uscate de canepa se pun la macerat intr-un vas din sticla care se inchide ermetic. Peste flori se toarna alcool etilic de 90 de grade pana cand acopera florile. Se lasa la macerat timp de 4-5 zile, se agita zilnic, la final se strecoara, iar florile se preseaza. Tinctura se ia cu zahar, in ceai sau in cafea. Isi face efectul dupa aproximativ o ora.
Infuzia din frunze de canepa
Infuzia din frunze de canepa se prepara astfel: o lingurita cu varf de frunze bine zdrobite se infuzeaza cu 200 ml de apa in clocot, se lasa acoperit totul timp de 5-10 minute (nu mai mult!), apoi se strecoara.
De asemenea, infuzia de canepa se poate cumpara de la magazinele de tip Plafar sau se poate comanda de pe internet.
Beneficiile infuziei de canepa (flori si frunze): ajuta in insomnii, amelioreaza durerea cronica, amelioreaza problemele respiratorii, amelioreaza simptomele de greata, restabileste echilibrul hormonal, are grija de o cavitate orala sanatoasa si previne respirația urat mirositoare, detoxifica organismul, favorizeaza vindecarea ranilor, imbunatateste functia gastrointestinala, imbunatateste sanatatea inimii, inhiba convulsiile, inhiba imbatranirea, intareste oasele, previne formarea de pietre la rinichi, previne simptomele bolii Alzheimer, stimuleaza pofta de mancare, stimuleaza sistemul imunitar, usureaza inflamatia pancreasului.
Pe domnul Ioan Marcus il puteti contacta la numarul de telefon 0745.558.868, dupa ora 18.00, sau la adresa de e-mail janosm3@gmail.com . Dumnealui tine sa mentioneze ca nu da consultatii, nici sfaturi.
Meningita bacteriana sau virala: simptome si tratamente
Meningita poate fi virala sau bacteriana. Aceasta din urma forma poate pune viata in pericol si nu trebuie luata niciodata cu usurinta. Recunoasterea simptomelor meningitei este, prin urmare, esentiala. Concentrati-va asupra manifestarilor si tratamentelor meningitei. Meningita este o inflamatie a meningelor. Indiferent daca este de origine bacteriana sau virala, meningita este - asa cum sugereaza si numele sau - o infectie a membranelor care inconjoara creierul, in special, precum si a maduvei spinarii.
Cazurile de meningita bacteriana sunt cele mai putin frecvente, dar cele mai grave. Acestea apar cel mai adesea la copii. Fara tratament urgent, meningita bacteriana este o afectiune care poate deveni rapid amenintatoare de viata, o coma sau chiar abcese cerebrale. Prin urmare, sprijinul trebuie facut in extrema urgenta. Cu toate acestea, severitatea acestei afectiuni va depinde de natura agentului patogen implicat. Acesta este motivul pentru care este esential sa cunoasteti simptomele pentru a le putea identifica rapid. Meningita virala este mult mai frecventa si de obicei benigna. In general, se refera la o populatie formata din tineri adulti.
Meningita bacteriana sau meningita virala: semne clinice care ar trebui sa va alerteze
Meningita virala si forma ei bacteriana prezinta adesea aceleasi simptome. Manifestarile caracteristice sunt dureri de cap foarte intense si dureroase - pana la punctul in care pot fi insotite de varsaturi -, rigiditate la nivelul gatului, febra si sensibilitate extrema la orice sursa de lumina (aceasta se numeste fotofobie). In cazurile de meningita bacteriana, uneori apare purpura. Aceasta corespunde aparitiei unor mici pete de culoare violet care nu se estompeaza sub presiune. Debutul purpurei este de obicei un semn grav al meningitei meningococice. Aceste pete se raspandesc pe tot corpul. Simptomele sunt de obicei mai usoare ca la meningita virala. Oricum, daca observati oricare dintre aceste simptome, mergeti la medic foarte repede.
Meningita: ce tratamente au efect?
In caz de meningita sau suspiciune de boala, este necesara spitalizarea. Doar o punctie lombara efectuata de un medic poate identifica cu certitudine natura meningitei implicate. Daca este vorba despre meningita bacteriana, tratamentul se bazeaza in principal pe terapia cu antibiotice. Intreaga problema a ingrijirii medicale aici este instituirea tratamentului ca o urgenta absoluta. Timpul pana la tratament este esential. Administrarea de antibiotice poate fi, de asemenea, combinata cu un tratament simptomatic pentru ameliorarea febrei, a posibilelor convulsii si a deshidratarii. In cele din urma, pentru meningita virala, tratamentul consta in principal in monitorizarea crescuta, odihna, precum si controlul durerii si febrei cu analgezice si antipiretice. https://www.daciccool.ro/romania-mea/parerea-mea/10020-meningita-bacteriana-sau-virala-simptome-si-tratamente
Sursa: Antena Satelor
In Arena – Stiluri vechi pe harti noi. O incursiune in designul cartografic de altadata
Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, in parteneriat cu Esri Romania, va invita vineri, 27 noiembrie 2020, ora 17:00, la webinarul Stiluri vechi pe harti noi. O incursiune in designul cartografic de altadata, sustinut de dr. Cezar Buterez, de la Facultatea de Geografie a Universitatii Bucuresti.
Progresul tehnologic al ultimului secol i-a facilitat cartografiei o dezvoltare fara precedent, iar tendintele actuale arata o importanta din ce in ce mai mare a nevoii de aprofundare in domeniul designului cartografic. Calculatoarele au ajutat la perfectionarea vechilor metode si au permis aparitia unor noi moduri de reprezentare, fiind limpede ca vor continua sa contribuie la multe alte inovatii.
Astfel, poate parea surprinzator ca unii cartografi isi indreapta atentia si in directia opusa, cautand inspiratia in hartile din trecut. Privite acum, multe dintre ele au ajuns sa fie altfel apreciate, tocmai pentru ca inaintasii erau lipsiti de unelte digitale. Cartografia mai veche ne reaminteste ca hartile au capacitatea de a face mult mai mult decat sa transmita informatii; ele pot reusi sa starneasca emotii, sa stimuleze imaginatia si sa invite la descoperiri personale. Rareori se intampla ca o harta sa ni se dezvaluie in intregime dupa o singura privire.
Prezentarea isi propune sa patrunda in lumea hartilor de altadata, pentru a explora felul grafic prin care autorii acestora au ales sa redea realitatea geografica. Va incerca sa desluseasca de ce hartile vechi au reusit deseori sa construiasca adevarate povesti la care cititorii erau invitati sa participe. Se va stradui sa exploreze modalitati prin care cartografia romaneasca contemporana ar putea lua idei de la designul secolelor trecute pentru a imbogati harta de astazi si mai cu seama pentru a-i incuraja pe cei care o citesc sa o si cugete.
Cezar Buterez este doctor in geografie umana din 2015 si activeaza in cadrul Facultatii de Geografie – Universitatea din Bucuresti. Domeniile sale de interes sunt geografia istorica, geografia culturala, toponimia, cartografia si sistemele informationale geografice. A inceput sa colectioneze harti si atlase inainte sa implineasca varsta de scoala si, de atunci, nu le-a mai parasit niciodata. In prezent, este implicat in mai multe initiative si proiecte pentru conservarea digitala si accesul liber la harti si date geografice cu privire la teritoriile locuite de romani.
Conferinta va putea fi accesata folosind urmatorul link pentru platforma Zoom:
https://us02web.zoom.us/j/87080667737?pwd=K1JDWXdNUHlVMlZGMjBVSzBlYlRHQT09
Meeting ID: 870 8066 7737
Passcode: 281216
Participarea la webinar este gratuita. Insa in aceasta perioada dificila, este apreciat foarte mult sprijinul dumneavoastra oferit prin achizitionarea online a unui bilet de vizitare https://eventbook.ro/other/bilet-intrare-muzeul-national-al-hartilor-si-cartii-vechi. Sunteti asteptati la muzeu, de miercuri pana duminica, intre orele 10:00 si 18:00.
Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi (MNHCV) din Bucuresti este printre putinele institutii culturale cu acest specific din lume. Muzeul detine o colectie de peste 1000 de lucrari realizate in perioada secolelor XVI–XX, harti vechi si gravuri ce reprezinta in principal provinciile romanesti, state si regiuni europene, precum si harti astronomice si planuri de oras. MNHCV isi propune sa devina mai mult decat un muzeu, sa fie un loc de intersectie al artelor, un centru pentru studierea si reconsiderarea istoriei si a geografiilor lumii, atat de catre specialisti, cat si de catre publicul general.
Esri Romania este membru al Grupului de Companii Esri si promoveaza in Romania politica si solutiile GIS ale firmei mame Esri Inc. Esri Romania este o prezenta de necontestat in domeniul GIS, avand o experienta fructuoasa de peste 20 de ani si un numar mare de clienti din toate domeniile, oferind o gama completa de solutii si servicii destinate implementarii sistemelor GIS Enterprise.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si canalul media online www.accmediachannel.ro si revista online www.daciccool.ro.
Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor
-
Infectia cu virus hepatitic C (VHC) reprezinta o importanta problema de sanatate publica globala. Prevalenta viremica actuala estimata ...
-
Pielita de ou pentru prepararea acidului hialuronic natural Domnul Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel, ne-a trimis spre publicar...
-
Am primit reteta unui nou preparat natural din partea domnului Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel. Cu siguranta, vor fi multi di...
-
"1. FRICA micsoreaza diametrul vaselor de sange, ca urmare a unei varsari excesive de adrenalina in sange. Acest fapt duce la o subali...
-
Cred ca nu mai trebuie sa va spun cat de gustoase si de sanatoase sunt aceste uleiuri. Le folosesc in bucatarie cu drag . Atat salate...
-
RO.aliment organizeaza , in premiera nationala, campania de informare, educare si constientizare a beneficiilor consumului inteligent ...
-
In perioada 2-5 aprilie 2020, in cadrul Centrului Expozitional Romexpo , se desfasoara 5 manifestari cu tematica home & deco: Const...
-
Majoritatea oamenilor privesc boala fie ca pe un ghinion în viaţa lor, o nedreptate, fie ca pe ceva ereditar, o moștenire genetică nemer...
-
Chiar daca nu ati vazut sau nu ati cultivat niciodata un rodiu ( Punica granatum ), cu siguranta ati gustat, macar o data, din fructul sau...
-
Conacul boieresc cunoscut localnicilor sub numele de Stupina lui Christoph este situat la marginea Brasovului, intr-o zona linistita ...