duminică, 31 octombrie 2021

Valoarea femeii Un tată vorbea cu fiul său. Probabil că acest tată era şi un bun contabil, căci la orice lucru el folosea creionul şi hârtia. Fiul, fiind la vârsta căsătoriei, îi povestea tatălui despre viitoarea lui soţie, despre alegerea făcută: - Tată, mi-am găsit aleasa inimii şi vreau să mă căsătoresc cu ea. Tatăl îl întreabă: - Cum este aleasa inimii tale? Fiul răspunde: - Este frumoasă. Tatăl, vrând să „calculeze“ valoarea fetei, îi spune: - Ia un creion şi scrie un zero! Şi cum mai este? Fiul răspunde: - Este bogată. Tatăl îi spune din nou: - Mai scrie un zero lângă celălalt! Şi cum mai este? Fiul: - Este harnică. Tatăl: - Mai scrie un zero! Şi cum mai este? Fiul: - Este sănătoasă. Tatăl: - Mai scrie un zero! Şi cum mai este? Fiul: - Cu nume bun. Tatăl: - Mai scrie un zero! Şi cum mai este? Fiul: - 55 - - Cu multă ştiinţă de carte. Tatăl: - Mai scrie un zero! Până acum totul este zero. Şi cum mai este? Fiul, nemulţumit de nemulţumirea tatălui său, îi spune accentuând fiecare literă: - Tată, aleasa inimii mele este foarte evlavioasă şi credincioasă! Tatăl îi spune răspicat, accentuând şi el fiecare literă: - Fiul meu, în faţa tuturor zerourilor scrie un unu şi vei vedea cât valorează aleasa inimii tale! Dacă este credincioasă, atunci este de milioane. Te felicit!

 O luptă între doi lupi Un bătrân stătea împreună cu nepotul său şi-l învăţa: „În viaţa fiecărui om de pe pământul acesta se dă o luptă crâncenă, o luptă între doi lupi. Unul rău: el întruchipează frica, mânia, invidia, lăcomia, autocompătimirea, aroganţa, viclenia, lenea. Celălalt e unul bun: el aduce bucuria, liniştea, smerenia, pacea, dragostea, încrederea, dărnicia, adevărul, blândeţea, mila.“ Copilul priveşte întrebător pe bunicul lui: „Şi care dintre ei va învinge?“. Bătrânul îl priveşte în ochi, şi-i spune: „Cel pe care îl vei hrăni!

 

Rugă naivă

Doamne! Mai lasă-ne ochii minţii limpezi
Să pieptănăm cu privirea
Perucile anotimpurilor împădurite încă de frumuseţe,
Iar soarele să salte jucăuş printre poveşti nemuritoare
Şi prin păduri de timpuri bune înveselite.

Doamne! În drumul vieţii noastre scoate-ne în cale
Cascade de oameni minunaţi,
Răceala indiferenţei fadă şi molipsiroare
Vitalitatea lor unită s-o destrame.

Doamne! De trandafirii dragostei să nu ne lipseşti
Şi-n cuibul familiei nu-i lăsa să se ofilească,
Adună în jurul ei prieteni sfinţi,
Călăuze bune pe drumul vieţii stropit cu atâta otravă.

Doamne! În supărările tale nu tulbura limpezimea mărilor,
Tabloul viu al artei tale, deşi prea multe nu merităm,
Dar asta va fi hrana noastră viitoare.
Mai bine ridică punţi de curcubee între tine şi noi
Şi nu ne speria păsările sufletului şi ochii stelelor rugătoare.

Doamne! Dă rod pământului pe care călcăm,
Nu-i smulge frumuseţea, când te superi pe noi,
Suntem un muşuroi de vietăţi vulnerabile,
Fără zbaterea noastră are să-ţi fie urât,
Că nu te plictisim.

Doamne! Nu despărţi măreţia munţilor de mărinimia mării,
Chiar dacă între ele mai ţâşnesc periculoase gânduri,
Umple-ne inimile cu iubiri blânde şi calde,
Pentru poemele viitoare dintre oameni,
Nu ne da uragane şi arşiţă în zile confundate cu nopţi tulburi.

Doamne! Îndreaptă lumea pentru nepoţii viitorului,
Ca nu cu mâna supărări tale
Să-ţi distrugi minunata creaţie.


 Ceasul ticăie.

Să profităm din plin de fiecare clipă!

♦ Pentru a realiza valoarea UNEI FRACŢIUNI DE SECUNDĂ, întreabă persoana care a câştigat medalia de argint la Olimpiadă.

♦ Pentru a realiza valoarea UNEI SECUNDE, întreabă un şofer care tocmai a evitat un accident.

♦ Pentru a realiza valoarea UNUI MINUT, întreabă o persoană care a pierdut trenul.

♦ Pentru a realiza valoarea UNUI ORE, întreabă un tată care zilnic a dedicat o oră educaţiei copilului.

Pentru a realiza valoarea UNEI SĂPTĂMÂNI, întreabă pe soţul care a luat o decizie în „săptămâna oarbă“.

♦ Pentru a realiza valoarea UNEI LUNI, întreabă o mamă care a dat naştere prematur copilului ei.

♦ Pentru a realiza valoarea UNUI AN, întreabă un student care şi-a picat examenele.

Pentru a realiza valoarea UNEI VIEŢI, întreabă un creştin care n-a avut niciodată timp să se spovedească

 Suntem orbi, nu vedem că întreg pământul ăsta aparţine lui Dumnezeu şi nu lăcomiei umane. Şi că atunci când începe lăcomia a plecat omenia. Oare care palmă de pământ este a omului, atâta timp cât corpul lui aparţine vremelniciei?

CE ESTE UN OM FARA IUBIRE ? UN MONSTRU !

 CE ESTE UN OM FARA IUBIRE ? UN MONSTRU

Suntem cu toții puțin ciudați. Și viața este puțin ciudată. Iar când întâlnim pe cineva a cărui ciudățenie este compatibilă cu a noastră, creem cu el o conexiune și o ciudățenie mutual satisfăcătoare pe care o numim dragoste. Dragoste adevărată. Robert Fulghum

 

 

 🐝 "Mierea si nucile au efecte uluitoare asupra corpului, mai ales daca sunt consumate impreuna. Cand vine vorba de beneficiile lor pentru sanatate, cele doua alimente sunt greu de detronat. Mierea si nucile, consumate corect, devin un aliat de nadejde in lupta contra anemiei, durerilor de cap si ulcerului gastric.

🐝 Mierea cu nuci este produs bogat in vitaminele: A, B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E, biominerale (Zn, Ca, Mg, Fe, K, P, Cu), bioenzime, antioxidanti si aminoacizi esentiali.
🐝 În combinatie cu mierea de albine, nucile vitaminizeaza si mineralizeaza organismul, contribuind la intarirea lui, ajuta la scaderea aciditatii prea mari a stomacului si in hipertensiune si poate fi folosit ca adjuvant in deficiente imunitare, anemii, stari de slabiciune cauzate de oboseala sau stres.
🐝 De asemenea datorita continutului bogat in zinc al nucilor aceasta combinatie este benefica pentru dezvoltarea memoriei, in tratamentul asteniei, tulburarilor sistemului nervos si este recomandata in cazurile de crestere intarziata la copii.
🐝 Pe langa faptul ca aceasta combinatie este delicioasa, studiile arata ca este benefica si in tratarea insomniilor. In cazul in care nu poti sa dormi, consuma seara un amestec preparat din 5-10 nuci pisate si 2-3 lingurite de miere.
🐝 Dupa cum bine stim miezul de nuca contine si iod, o substanta care intervine in multe din procesele metabolice de la nivelul organismului. Insa iodul din miezul de nuca se oxideaza foarte usor. Atunci intervine mierea de albine care, datorita proprietatilor sale higroscopice, extrage iodul din nuca si alimenteaza glanda tiroida cu iod. De aici iodul ajunge in sange unde omoara germenii patrunsi in corp prin intermediul mucoasei nasului, gatului sau tubului digestiv.
🐝 Asadar mierea cu nuci este un amestec foarte benefic pentru sanatate, usor de digerat, cu un continut ridicat de vitamine, mierale, antioxidanti. De retinut este si ca desi acest amestec este unul bogat nutritional acesta nu ingrasa datorita grasimilor nesaturate ce ajuta chiar la scaderea colesterolului".

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor