joi, 4 mai 2023

 

Oamenii nu doar că nu mai suferă să fie certați, sau să primească vreo observație, ci însăși ideea de certare le aprinde mînia, chiar și atunci cînd nu îi privește pe ei înșiși. Toți vor să fie lăudați și iubiți și stau cu gurile căscate cînd aud pe cîte cineva care le zice cît sînt de speciali.
Însă toată această inflație de laude și dulcegării, care, mai nou, se oferă și pe bani în cabinete special amenajate, este spre pierderea lucidității și a bunei așezări sufletești.
Biblia ne spune că a fi sensibil la laude este cea mai păguboasă cale, căci lingușirea nu se face niciodată fără vreun interes: "Omul care linguşeşte pe prietenul său întinde cursă paşilor lui" (Pilde 29, 5). Între cel care ne lingușește și cel care ne ceartă, este de preferat al doilea: "Cel care ceartă (povățuiește) pe un om va avea mai multă mulţumire decît cel care-l linguşeşte" (Pilde 28, 23).
Reacția agresivă pe care au ajuns să o aibă oamenii la cea mai mică observație ce li se face este numită nebunie de înțeleptul Solomon, pusă în opoziție cu iubirea de povățuire a celor înțelepți: "Cel ce iubeşte învăţătura iubeşte povățuirea, iar cel ce urăşte certarea este nebun" (Pilde 12, 1). Certarea, în sensul biblic, nu înseamnă sfadă, ci povățuire.
"Cel ce ceartă pe batjocoritor îşi atrage dispreţul, şi cel ce dojeneşte pe cel fără de lege îşi atrage ocara. Nu certa pe cel batjocoritor ca să nu te urască; dojeneşte pe cel înţelept, şi el te va iubi" (Pilde 9, 7-8).
Să judece fiecare în ce stare se află după felul în care primește observațiile, sfaturile și chiar ocara ce se abate asupra sa, pe drept sau pe nedrept.

Cum se desfasoara o sedinta de osteopatie.

 

Despre ce este osteopatia și cum ne poate ajuta am avut ocazia să stau de vorbă cu domnul Cătălin Martin, osteopat în cadrul Clinicii Floare de Lotus. În cadrul ediției emisiunii Arena Sănătății pe care am realizat-o cu acest prilej, am discutat și despre pregătirea necesară ca să ajungi osteopat, despre cum se desfășoară o ședință de osteopatie, despre cât durează o asemenea ședință, dar și despre când și la ce intervale ar trebui realizate aceste vizite la osteopat.

Mulțumesc pentru sprijin Clinicii Floare de Lotus (www.floare-de-lotus.com).
Clinica Floare de Lotus se găsește pe strada Iordache Golescu nr. 17, București, Sector 1. (Lângă Parcul Regina Maria, foarte aproape de Podul Grant.)
Mai multe informații despre Clinica Floare de Lotus puteți afla apelând la 0744 470 138 sau scriind la floaredelotus315@gmail.com.

Pentru mai multe emisiuni de sănătate ample, cu specialiști de top din domeniile lor de activitate, intrați pe canalul meu de YouTube și pe pagina mea de Facebook. De asemenea, mă puteți găsi și pe Instagram și pe TikTok cu sfaturi scurte de sănătate. Aveți grijă de voi și de cei dragi!

https://ceciliacaragea.ro/arena-sanatatii/cum-se-desfasoara-o-sedinta-de-osteopatie-cu-catalin-martin-osteopat-clinica-floare-de-lotus/ 


 

Doamne! Tu toate le ştii. Fă cu mine precum voieşti…

 

Ierom. Savatie Baştovoi

Oamenii nu doar că nu mai suferă să fie certați, sau să primească vreo observație, ci însăși ideea de certare le aprinde mînia, chiar și atunci cînd nu îi privește pe ei înșiși. Toți vor să fie lăudați și iubiți și stau cu gurile căscate cînd aud pe cîte cineva care le zice cît sînt de speciali. 

Însă toată această inflație de laude și dulcegării, care, mai nou, se oferă și pe bani în cabinete special amenajate, este spre pierderea lucidității și a bunei așezări sufletești.

Biblia ne spune că a fi sensibil la laude este cea mai păguboasă cale, căci lingușirea nu se face niciodată fără vreun interes: “Omul care linguşeşte pe prietenul său întinde cursă paşilor lui” (Pilde 29, 5). Între cel care ne lingușește și cel care ne ceartă, este de preferat al doilea: “Cel care ceartă (povățuiește) pe un om va avea mai multă mulţumire decît cel care-l linguşeşte” (Pilde 28, 23). 

Reacția agresivă pe care au ajuns să o aibă oamenii la cea mai mică observație ce li se face este numită nebunie de înțeleptul Solomon, pusă în opoziție cu iubirea de povățuire a celor înțelepți: “Cel ce iubeşte învăţătura iubeşte povățuirea, iar cel ce urăşte certarea este nebun” (Pilde 12, 1). Certarea, în sensul biblic, nu înseamnă sfadă, ci povățuire.

“Cel ce ceartă pe batjocoritor îşi atrage dispreţul, şi cel ce dojeneşte pe cel fără de lege îşi atrage ocara. Nu certa pe cel batjocoritor ca să nu te urască; dojeneşte pe cel înţelept, şi el te va iubi” (Pilde 9, 7-8).

Să judece fiecare în ce stare se află după felul în care primește observațiile, sfaturile și chiar ocara ce se abate asupra sa, pe drept sau pe nedrept.

 ☆ Cuvinte Înțelepte ale Părintelui Arsenie PAPACIOC: ☆

♡ Despre Bărbați, Căsătorie, Femeie ♡

"Un băiat i-a spus unei fete dupa o perioada de relație "că este urata" și ea a venit la mine trista și mi-a spus.

Uite dragii mei, nu era urâtă, pentru că este important să știi să vezi și Frumosul.
Nu există femeie urâtă, toate sunt Flori, și floare separată de altă floare și niciuna nu-i urâtă, dar, Băieții este important să se aplece să ia Floarea.

Adică a fi Bărbat înseamnă să știi valoarea femeii, care înseamnă Impărăteasă, Dăruitoare, să știi să o pui pe tron.
Femeia nu o ții Roabă, s-a Terminat cu Robia! Femeia este una cu tine.
De aceea și spun la nunți, le spun după ce le strâng mâna, 'unul cu altul mereu, unul ca altul totdeauna'.

.....

Da, și după un timp, m-am trezit cu băiatul acela și cu fata la mine, să-și ceară iertare că mi-a jignit fiica..

"Păi, cum vorbești tu așa cu Femeia? Tu ești om de însurat? tu zici sa ai copii, să-i crești?.. sa vezi tu ca femeia este extraordinară".

Măi dragii mei, femeia care este rea nimic mai rău, dar care este bună, nimic mai bun.

îți dai seama ca ai jignit-o, Lasă că o să te coste foarte mult dacă te ai purtat rău cu ea, pentru că de fapt Căsătoria nu înseamnă Placeri, plăcerile sunt o consecință. CASATORIA înseamnă  RECIPROCITATE, stimulare pentru Mântuire,  pentru că nu vă dați seama ce forțe nemaipomenite capeți când știi că te iubește cineva cu adevărat. Adevărat atunci când tu ai fost bărbat, restul sunt CONVENȚIONALITATE, numai este iubire.
Si dacă vede că ești Bărbat, femeia să Dăruiește total, se dorește cu inimă cu tot. Femeia este inima și inima mi se pare mie că este totul".

Baiatul:
"Da, dar nu bărbatul este capul femei?!"

Părintele:
"Asa este, dar ea este inima, si Vezi, CAPULE dacă vrei să trăiești fara INIMA, nu esti nici cap, Nu ești NIMIC!
Pentru ca Inima este Adâncul cel mai adânc în ființă omenească, unde si-a ales și Dumnezeu loc, în inima ta, nu zice in creierul tău".

☆ Interviu, Părintele Arsenie PAPACIOC
     25 iulie 2011

Usturoiul

Usturoiul ajută la prevenirea afecțiunilor tractului gastrointestinal, cum ar fi diareea.Antioxidanții săi au grijă de inimă evitând riscurile de boli de inimă.În plus, este un antidepresiv natural și reduce anxietatea.În cele din urmă, favorizează vindecarea rănilor pielii, în caz de arsuri. Mai jos îți las și alte remedii, Tribule! Să îți fie de folos! ❤️
 

Pace și rugăciune, la ceas de seară...


 

"Bucură-te, isihie, taina Liturghiei iubirii lui Hristos!
Inimă învăpăiată de dumnezeiescul dor, deschide-ți adâncul,
Deschide ușa lui Dumnezeu Cuvântul.
Aprinde-te, inimă, de venirea de taină a Celui ce este Liturghie,
Fă-te potir în care coboară Dumnezeiasca Euharistie.
Fă-te sfântă masă a chipului de Sus
Ca să slujească Liturghia iubirii dumnezeiești Marele Preot Iisus.
Vino, minte, și îngenunchează în inimă și ascultă Liturghia Iubirii,
Descalță-te afară de toate mișcările firii,
Pleacă-ți fruntea dincolo de podeaua de carne,
Intră în inima vistieriei de taine.
Inimă, biserică de creație, fă-te staul de Betleem,
Fă-te templu unde se jertfește Mielul iertător de blestem.
Fă-te mormânt al Celui Răstignit
Ca să înviezi cu Cel ce păcatul a biruit.
Iisuse, cântarea iubirii dumnezeiești,
Iisuse, vino în inima mea să liturghisești,
Iisuse, coboară pacea Ta în cele de jos.
Bucură-te, isihie, taina Liturghiei iubirii lui Hristos!"
Ierom. Ghelasie Gheorghe

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor