Dupa 10 ani, in decembrie 2020, a reinnoit toate aceste proiecte, odata cu perimarea tehnologiei flash si migrarea catre limbajul html5, astfel incat publicul vizitator poate accesa tururile virtuale nu numai de pe desktop, varianta recomandata de vizitare pe internet, ci si de pe smartphone ori tableta.
Expozitia permanenta a muzeului beneficiaza de un tur virtual deosebit de bogat, fiecare sala fiind reprezentata prin mai multe panorame foarte detaliate, insotite de explicatiile bilingve romana/engleza ale audioghidului. Sunteti invitati la un tur virtual interactiv, conceput in dialog cu vizitatorul, asa cum a fost gandita dintru inceput si expunerea. Turul virtual este disponibil online la adresa www.360.muzeultaranuluiroman.ro/.
Turul virtual al bisericilor Muzeului Taranului cuprinde panorame ale celor cinci biserici din lemn care se afla in custodia muzeului, cladite in afara incintei: Grosii Noi, Julita si Troas din judetul Arad si Lunca Motilor si Bejan din judetul Hunedoara. Dupa cum probabil stiti, doua sunt aduse la Bucuresti si expuse, cea de la Mintia, in Sala Reculegere, pe care o puteti vedea in turul expozitiei permanente, si cea de la Bejani, aflata in curte. Celelalte patru, restaurate, pazite si ingrijite, sunt conservate in situ.
Intrati si le vizitati virtual, accesand biserica.muzeultaranuluiroman.ro.
De asemenea, copilariti impreuna cu familia prin Muzeul virtual al Copilariei: childhoodmuseum360.eu/ro. Explorati imaginarul copilariei de la sat si de la oras si aflati despre sarbatori, jocuri si jucarii traditionale, boala si vindecare, nume de baieti si fete, texte scrise de si pentru copii si cate altele!
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si canalul media online www.accmediachannel.ro si revista online www.daciccool.ro.