marți, 27 iunie 2023

Dietă cu apă!

 

Dieta cu apă este foarte eficientă și te ajută să slăbești în jur de 10 kilograme în doar 3 săptămâni.
dieta-cu-apa-cura-de-slabireCare sunt avantajele dietei cu apa? Un consum crescut de apa, de 2.5 litri pe zi, accelerează digestia, previne balonarea si constipația, ferește pielea de uscare, reduce celulita, menține sănătatea rinichilor, detoxificata organismul, scade pofta de mâncare si îmbunătățește circulația sângelui.
Cum decurge dieta cu apa?
1. Începe-ti ziua cu un pahar de apa călduța cu lămâie pentru a-ti detoxifica organismul.
2. Încearcă sa bei apa toata ziua, chiar si când nu iți este sete, si sa renunți complet la sucuri sau băuturi alcoolice. Singurele băuturi permise in afara de apa sunt ceaiul verde si limonada neîndulcita. Nu este recomandat sa bei apa minerala, ci doar apa plata îmbuteliata sau de la robinet.
3. Înainte de fiecare masa, bea un pahar de apa. Mai multe studii au arătat ca persoanele care consuma apa regulat înainte de masa slăbesc mai ușor fata de persoanele care nu au acest obicei.
4. Bea uneori apa rece ca sa iți accelerezi metabolismul. Se pare ca, de fiecare data când bei apa rece, organismul depune un efort pentru a încălzi apa, ceea ce înseamnă o ardere a caloriilor. Studiile au arătat ca organismul bărbaților arde grăsimi pentru a produce energia necesara încălzirii apei, iar organismul femeilor arde carbohidrați.
5. Cu riscul de a te duce toata noaptea la baie, e recomandat sa bei înainte de culcare un pahar de apa.
6. Pe tot parcursul dietei cu apa, ai grija sa consumi alimente naturale, in cantități moderate si sa faci mult sport.
7. Consuma multe supe, acestea pe lângă faptul ca au un conținut mare de apa, iți oferă si nutriții de care ai nevoie. Cele mai indicate sunt supele de broccoli, morcovi, conopida si roșii. Evita cartofii.
8. In dieta cu apa trebuie sa consumi 8-9 pahare de apa pe zi. Cantitatea de apa variază de la persoana la persoana, in funcție de greutate, dieta si activități fizice.
9. Dieta cu apa nu funcționează daca nu este combinata cu un consum crescut de fructe si legume.
10. Nu încerca sa înlocuiești mâncarea cu apa si sa sari peste mese, nu faci decât sa iți distrugi sănătatea.
11. Mănâncă regulat 3 mese principale si 2 gustări.
Ce alimente trebuie sa eviți pe toata perioada dietei?
Ca in orice dieta, este ideal sa reduci cantitatea de carbohidrați, sa eviți carnea de porc, mezelurile, produsele de patiserie, faina alba, zaharul, dulciurile, prăjiturile, pârjolurile, conservele de carne si, in general, toate alimentele procesate. Orientează-te asupra fructelor, cerealelor integrale, salatelor si legumelor proaspete, preparate la aburi sau fierte. De asemenea, este important sa consumi linte, năut sau fasole din când in când, mai ales daca nu obișnuiești sa mănânci carne. Singura carne recomandata in curele de slăbire este cea de peste si cea de pui (fără piele).

Faceți live cu Dumnezeu la lumina candelei.


 ÎNVĂȚĂTURĂ - Savatie Baștovoi

Dragii mei,

iertați-mă că intervin în intimitatea sufletelor voastre, dar explozia de live-uri menite să înlocuiască rugăciunea din biserici mă face să zic cîteva cuvinte despre ceea ce este rugăciunea.
Cu mîna pe inimă, mă îndoiesc de calitatea unei rugăciuni făcută cu telefonul în mînă sau de mătăniile bătute în fața computerului pornit.
Rugăciunea nu este conectarea cu alți oameni, oricît de buni ar fi ei și bineintenționați, ci este conectarea cu Dumnezeu. Aveți ocazia să exersați rugăciunea în cămările voastre, așa cum ne-a învățat Hristos.
Dacă este printre voi cineva dornic să se roage, să aștepte să adoarmă copii și să se retragă într-un colț curat, după ce va stinge telefonul, laptopul, televizorul și becurile electrice. Faceți o căndeluță dintr-un pahar umplut cu ulei, folosind un capac de tablă găurită și un muc de vată. Simpla stare în fața unei candele aprinse într-o cameră întunecată vă va adînci în rugăciune mai mult decît toate live-urile, chiar dacă acestea s-ar transmite direct din Cer.
Primul lucru care se cere de la un rugător este să se desprindă de toate lucrurile pămîntești, de toate gîndurile, asemenea celui care este închis în propriul cavou de viu. Exersați această stare și negreșit veți păși în Împărăția lui Dumnezeu în chip simțit. Din această stare rugați-vă mai apoi pentru casa voastră și pentru întreaga lume, fără multe vorbe.
Dacă, făcînd așa, veți fi cuprinși de o stare de pace profundă, nu vă grăbiți să citiți mult. Faceți trei închinăciuni cuviincioase în fața lui Hristos Cel viu, zicînd rugăciunile începătoare. Apoi citiți cîțiva psalmi: 102, 145, 33. Apoi ziceți "Născătoare de Dumnezeu, Fecioară, bucură-te.." de trei ori, iar de veți simți să spuneți mai mult, spuneți. Închinați-vă cu cîte o metanie la fiecare din Sfinții pe care îi iubiți. Apoi așezați-vă pe un scăunel sau la marginea patului și stați așa, păstrînd pacea primită, în întuneric, fără a lăsa emoțiile de nici un fel să vă readucă degrabă în lumea aceasta plină de tulburare.
Faptul că mașinile nu se mai aud noaptea, iar voi nu aveți a vă trezi dimineața devreme, e un prilej minunat pentru a trăi experiența rugăciunii pe care poate nu ați trăit-o pînă acum.
Dacă aveți lumînări, e foarte bine. E bine să aveți și tămîie. Mirosurile curate fac bine sufletului și ajută mintea să se adune. Dacă sînteți o familie credincioasă, puteți să vă rugați scurt împreună cu copiii, repet scurt, ca să nu transformați totul într-o obligație obositoare. Dar, neapărat să vă rugați singuri după ce adorm toți, căci această rugăciune nu aveți ocazia să o trăiți majoritatea dintre voi.
Faceți live cu Dumnezeu la lumina candelei.
Vă doresc tuturor să trăiți cele mai frumoase clipe cu Dumnezeu.
Dacă o să mă pomeniți și pe mine, o să fiu foarte bucuros.
Mulțumesc frumos că ați citit aceste rînduri.

Învață să taci.


 Învață să taci.
Nu vorbi mai mult decât este nevoie, nu te contrazice cu nimeni, nu supăra pe nimeni prin ce spui.
Fugi de prilejurile de a cădea în păcate, pe cât poți, fugi de agitația, zgomotul și zarva lumii !

 Liniştește-te !
Nu te risipi, vrând să faci prea multe, nu îți pierde pacea sau timpul cu nimicuri.
 Să faci atât cât este nevoie. Lumea aceasta ne stoarce de putere, ne consuma cu toate problemele ei, și de multe ori uităm că nu trăim o mie de ani, uităm că rugăciunea sau relația noastră cu Dumnezeu este cea mai importantă !

  Avem nevoie de liniște, trebuie să învățăm să mai oprim radio-ul, tv-ul, telefonul și să petrecem o clipă de aur nu doar cu noi înșine, dar mai ales cu Iisus Hristos !
 În liniște, Dumnezeu îți vorbește prin conștiința ta, ia aminte la ce-ți spune și cu siguranță n-o să-ți pară rău .”

Sf. Paisie Aghioritul

Să fim recunoscători părinților noștri, fie și numai pentru că ne-au născut!


 Părinte, părinţii mei sunt divorţaţi; mama m-a adus la credinţă, tata e împotriva lui Dumnezeu. De cine să ascult?
Apoi, bine… nu este treaba ta dacă părinţii trăiesc în bună înţelegere sau nu, dacă se ceartă, dacă sunt buni sau nu sunt buni ‒ pentru tine ei trebuie să fie ceva sfânt, ca să ai parte de binecuvântarea lui Dumnezeu, ca să îţi fie ţie bine. Da! Nu trebuie să ne supărăm părinţii nici cu gândul. Şi cum se poartă ei cu noi, este treaba lor.
Sunt unii părinţi care au fost atât de aspri, care şi-au chinuit copiii… Doi fraţi au avut o mamă aşa bună! ‒ iar ea le-a zis să-l cinstească pe tatăl lor, deşi acesta nu se purta cu ei aşa cum ar fi trebuit, pentru ca ei să dobândească binecuvântarea lui Dumnezeu. Acum, cei doi frați lucrează acolo, la L., în Pojarevaţ, şi nu îngăduie nimănui să spună ceva rău despre tatăl lor. Nimeni nu îndrăzneşte să-l jignească. Cei doi fraţi zic: „Tata este sfânt pentru noi!”. Au avut o viaţă grea, tatăl lor nu a avut milă față de ei, dar vezi cum i-a binecuvântat Dumnezeu și au viață împlinită? Sunt recunoscători și mulţumitori față de Dumnezeu. Căci Domnul bine a voit ca prin părinţii noştri să venim în lume. Ei vor da socoteală înaintea lui Dumnezeu de cum sunt ei, vor răspunde şi pentru noi. Nu noi vom da socoteală pentru ei. Noi vom da socoteală de cum şi dacă i-am cinstit.
Starea duhovnicească pe pământ este din cale afară de rea şi din cauza faptului că până și copiii mici, de până la cinci ani, se împotrivesc părinţilor. De aceea lucrurile merg în felul acesta, pentru că nu îşi cinstesc părinţii. Pe întreaga planetă starea este aceeaşi…"

Extras din: "Cum îți sunt gândurile așa îți este și viața"

Starețul Tadei de la Mănăstirea Vitovnița

Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini.

 


Tu spui: „Este imposibil!” El afirmă: „Ce este cu neputinţă la oameni, este cu putinţă la Dumnezeu.” (Luca 18:27)
• Tu zici: „Sunt extenuat.” El promite altceva: „Dar cei ce se încred în Domnul, îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii, aleargă şi nu obosesc, umblă şi nu ostenesc.” (Isaia 40:31)
• Tu spui: „Nu pot merge mai departe.”
El mângâie: „Harul Meu îţi este îndeajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită.” (2 Corinteni 12: 9)
• Tu zici: „Nu ştiu ce să fac.” El te sfătuiește: „Recunoaşte-L în toate căile tale şi El îţi va netezi cărările.” (Proverbe 3:6)
• Tu spui: „Nu mai pot.” Prin gura apostolului Pavel, el te contrazice: „Pot totul în Hristos, care mă întăreşte.” (Filipeni 4:13)
• Tu zici: „Nu merită.” El îmbărbătează: „Să nu obosim în facerea binelui, căci la vremea potrivită, vom secera.” (Galateni 6:9)
• Tu șoptești: „Nu mă pot ierta”. El încurajează: „Poţi, pentru că şi Eu te-am iertat.” (Efeseni 4:32)
• Tu repeți: „Mi-e frică.” El te îndeamnă: „Eu nu ţi-am dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă.” (2 Timotei 1:7)
• Tu zici: „Sunt singur.” El spune: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.” (Evrei 13:5)
• Tu spui: „N-am rezolvare la această problemă.” El zice: „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini.” (Psalmul 55: 22)
•  Tu spui: „Nimeni nu mă iubeşte.”
El afirmă: „Te iubesc cu o iubire veşnică!” (Ieremia 31:3)

ODAIA LUMII - Parintele Dumitru Staniloae



 
Am putea compara lumea cu o camera plina de tot felul de lucruri, iar slava dumnezeiasca, cu lumina soarelui. Cu cât e mai întunecata camera, cu atât se vad mai putin lucrurile din ea. Si cu cât napadeste pe geamuri mai multa lumina, cu atât lucrurile din ea se vad mai clare si mai frumoase.
Ratiunile lucrurilor din lume, departe de a deveni de prisos dupa vederea descoperita a lui Dumnezeu, ne vor ajuta sa întelegem fecunditatea Ratiunii divine, vor fi chiar o exemplificare a ei, asa cum razele soarelui sunt o exemplificare si o manifestare a luminii Lui. Desigur atunci vom privi direct la Soarele dreptatii, sau la lumina Lui si numai indirect la ratiunile lucrurilor, pe când acum nu vedem tâsnirea directa a luminii din soare, ci numai iradierea ei estompata din lucruri. Cu alte cuvinte, când vom contempla pe Dumnezeu direct, vom contempla ratiunile lucrurilor în El Însusi, nu în lucruri, ca acum, deci cu mult mai iluminate, mai adânci, mai explicate.
Parintele Dumitru Staniloae, Ascetica si mistica ortodoxa, Ed. Deisis, Manastirea Sf. Ioan Botezatorul, Alba Iulia, 1993, p. 14-15.

Viața devine mai ușoară când îmbrățișezi cine ești cu adevărat și îți trăiești viața din plin


Un om care sare din relație în relație, care nu a fost niciodată singur pentru o perioadă mai lungă de timp, este un om care nu și-a luat niciodată timp ca să se ocupe de traumele sale interioare, să le identifice și să se vindece, astfel încât următoarea sa relație să aibă șanse să fie una mai bună decât cele anterioare.
Astfel de oameni nu-și iau timp să analizeze ce s-a întâmplat în relația anterioară, de ce nu a mers, unde a greșit fiecare, care sunt lecțiile pe care le au de învățat din acea relație, ce pot schimba la propria persoană, astfel încât să devină un partener mai bun.
Ei nu învață nimic din relațiile anterioare, nu înțeleg nimic din toate problemele prin care au trecut și intră în alte relații care repetă vechiul scenariu, pentru că nu s-au eliberat de toată toxicitatea acumulată în trecut. Ei funcționează decenii la rând orbiți de frica de singurătate și orbiți de toxicitatea acumulată în ei. Ei nu au nicio idee cine sunt ca ființă de sine stătătoare, fiindcă toată viața s-au identificat cu relația lor și cu persoana care le-a fost partener. Ei și-au extras identitatea/ valoarea din relația de cuplu, așa toxică/ disfuncțională cum a fost ea. Ei sunt atât de dependenți de prezența unui partener în viața lor, încât ar accepta diavolul în persoană, numai să nu fie singuri. Și asta este o mare problemă.
Învățați să trăiți singuri, învățați să vă iubiți pe voi înșivă, înainte de a vă arunca într-o altă relație!
Și dacă întâlniți o persoană care vă atrage, aflați dacă nu cumva aceasta n-a fost niciodată singură pentru perioade la mari de timp, ci a sărit dintr-o relație în alta toată viața. Nu intrați într-o relație cu o astfel de persoană, fiindcă are traume nevindecate și nu este capabilă să susțină o relație sănătoasă.


 

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor