joi, 11 iunie 2020

Muzeul Theodor Pallady s-a redeschis pentru public

Muzeul National de Arta al Romaniei anunta redeschiderea pentru public a muzeului satelit Theodor Pallady incepand din 10.06.2020. Programul temporar de functionare va fi de miercuri pana duminica, orele 11.00-17.00. Muzeul Theodor Pallady era singurul aflat in administrarea Muzeului National de Arta al Romaniei ce nu putea fi vizitat inca dupa inchiderea temporara ca masura de preventie a infectarilor cu SARS-CoV-2. MNAR si Muzeul Colectiilor de Arta si-au reluat activitatea cu publicul din 20.05.2020, iar Muzeul K.H. Zambaccian, din data de 3.06.2020.
Vizitarea tuturor celor patru muzee este posibila doar cu respectarea masurilor de siguranta impotriva infectarilor cu noul coronavirus, care includ purtarea mastii de protectie, masurarea temperaturii la intrare si interdictia de a forma grupuri mai mari de trei persoane pe parcursul vizitei (cu exceptia familiilor cu mai multi copii).
Din acest moment, toate cele patru muzee aflate in administrarea MNAR isi asteapta din nou vizitatorii. Redeschiderea Muzeului Theodor Pallady, precum si rezolvarea blocajului cu plata pentru cei 75 de supraveghetori care au fost in somaj tehnic pe perioada starii de urgenta reprezinta pasi importanti pentru revenirea la normalitate. Asiguram inca o data publicul ca au fost luate toate masurile pentru ca experienta lor la muzeu sa fie una sigura si placuta a declarat Cristina Verona Tobi, manager interimar MNAR.
Muzeul Theodor Pallady adaposteste colectia sotilor Serafina si Gheorghe Raut si contine un nucleu substantial de panze semnate de Theodor Pallady si peste 800 de desene si gravuri din perioada sa pariziana, precum si picturi de scoala franceza, olandeza, engleza si spaniola din secolele XVI-XIX, sculptura mica antica si renascentista, textile, piese de mobilier, ceramica orientala si alte obiecte de arta decorativa.
Cladirea in care functioneaza muzeul, cunoscuta sub numele de Casa Melik, a fost construita in a doua jumatate a secolului al XVIII-lea si este una dintre cele mai vechi si frumoase case negustoresti din Bucuresti.
Pretul unui bilet este de 10 lei, iar copiii si pensionarii beneficiaza de reduceri. Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro.

https://www.daciccool.ro/timp-liber/evenimente/9886-muzeul-theodor-pallady-s-a-redeschis-pentru-public

20 de fapte ce țin de psihic
1. Dacă nu te miști timp de 15 minute, vei adormi.
2. În primele 3 secunde când te trezești, nu-ți vei aminti nimic.
3. Poți muri din cauza fricii deoarece corpul eliberează ocantitate mare de adrenalină, care poate fi toxică în cantități mari.
4. Studiile arată că dacă vorbești și te încurajezi in fața oglinzii, vei fi mai puternic din punct de vedere mental.
5. Oamenii timizi sunt mai inteligenți și mai demni de încredere.
6. Adesea, când o persoană începe să plângă, aceasta își va aminti și alte evenimente triste care îi vor amplifica starea de plâns.
7. Corpul uman paralizează parțial în timpul somnului pentru a se proteja preventiv de posibile vătămări auto-induse.
8. Atunci când ești trist, vei simți că toți cei din jurul tău sunt fericiți.
9. Gâdilatul era, de fapt, o metoda de tortură.
10. Când strănuți, mori pentru o secundă.
11. Persoanele care-și petrec mai mult timp la soare au șanse mai mari să fie fericite.
12. A fi singur, antisocial și fără a avea prieteni prezintă același risc asupra sănătății ca fumatul unui pachet de țigări pe zi.
13. Psihologii spun că depresia este adeseori rezultatul gânditului în exces, creând probleme care inițial nu existau.
14. Un studiu al universității Harvard sugerează că persoanele ale căror atenție este ușor de distras, sunt mai creative.
15. Durerea emoțională reconfigurează mintea umană, cauzând schimbări dramatice la cei mai mulți oameni.
16. Depresia se clasează pe locul 4, la nivel mondial, ca o cauză a dizabilității și a morții timpurii, conform Studiului asupra poverii globale a bolii (Global Burden of Disease Study – GBD).
17. Oamenii cu încrederea de sine scăzută sunt cu 80% mai predispuși să îi critice pe alții, pentru a-i pune pe un nivel inferior față de ei, cu scopul de a se simți mai bine, mai tari, mai inteligenți.
18. Oamenii care sunt impulsionați sa corecteze gramatica altora suferă, de fapt, de o formă de tulburare obsesiv-compulsivă, denumită Sindromul Pedantismului Gramatical (Grammar Pedantry Syndrome).( WOW!!!???)
19. Bârfa declanșează substanțe chimice în creier, care îi fac pe oameni să devină mai fericiți și să trăiască mai mult!
20. Este posibil ca oamenii care nu sunt capabili să identifice sarcasmul și minciuna să sufere de demență, un declin continuu al creierului.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor