Se ia 1,5 kg radacina de tataneasa pe care o dam prin masina de tocat, apoi se amesteca impreuna cu 2,2
kg de miere de albine de salcam si cu aprox 3,5 litri de vin rosu natural.
Preparatul astfel obtinut se depoziteaza intr-un borcan de sticla, apoi se inchide ermetic si lasa la macerat 5 zile, borcanul va depozitat in asa fel incat sa fie ferit de orice sursa de lumina. Dupa cele 5 zile compozitia se strecoara si se pastreaza la rece.
Timp de 5 zile se ia cate o lingurita din preparat, de 3 ori pe zi, inaintea meselor principale cu 2 ore mai devreme, apoi timp de 3 saptamani se ia cate o lingurita inaintea meselor principale dar numai cu o ora inainte, putandu-se continua administrarea pana la 2 luni.
Acelasi preparat, in doze identice se foloseste si in tratarea altor afectiuni cum ar fi: gripa, angina pectorala, amigdalita, eczeme, astenie, trombofletita, scleroze, reumatism si altele.
Cancer, anemie, afectiuni oculare, ulcer, colita, ciroza, infarct miocardic, astm
Cura cu suc de orz verde.
Tulpinile de orz verde se taie de la suprafata pamantului cand ajung la o inaltime de aproximativ 25-30 cm. Tulpinele de orz se spala bine, se taie cat mai marunt, se pune cu putina apa si apoi se macina pana devin o pasta, pentru a putea fi introduse in storcator.Se poate folosi si un robot de bucatarie modern. Si astfel se obtine sucul de orz verde prin stoarcere.
Se administreaza zilni 3-4 pahare de suc de orz verde in cure de cate 3-4 saptamani, de doua ori/an (primavara si toamna), aceasta cura ajutan in fortificarea organismului.
Comparativ cu alte plante, orzul contine de 250 de ori mai multa vitamina A decat salata, de 7 ori mai multa vitamina C decat portocala, de 25 de ori mai mult potasiu decat banana, de 10 mai multa vitamina B1 decat spanacul, de 11 ori mai mult calciu decat laptele proaspat, de 11 mai mult fier decat telina, si de 23 de ori mai multa biotina decat laptele.
In scurt timp curei cu suc de orz verde veti simti cum organismul se revitalizeaza, si multe din simptomele bolii incep sa se diminueze si sa dispara.
Cancer la ficat (metastaze la ficat)
Se ia o lingurita de pulbere de pedicuta, o lingura de pulbere de tataneasa (din radacina rasnita) si o lingura de pulbere de obligeana (din radacina rasnita) acestea se intr-un recipient cu 1/2 litru de apa si se lasa la temperatura camerei de seara pana dimineata pentru a se macera.
- Preparatul astfel obtinut se filtreaza dimineata.
- Se mai ia o alta lingurita cu pulbere de pedicuta si se opareste intr-o cana de apa clocotita, dupa care se lasa sa se raceasca si se filtreaza.
- Apoi se combina, cele 2 preparate (infuzia si maceratul) si preparatul rezultat se bea in 3 reprize cu o jumatate de ora inaintea meselor principale .
Cancer hepatic, pancreatic, gastric, intestinal; cancer cu metastaze
In aceste cazuri Valeriu Popa recomanda tratamentul cu extract apos antitumoral. Pentru aceasta se tin 3-7 cure a cate 40 de zile cu 10 zile pauza intre ele.
- se iau 2 linguri radacina de tataneasa (bucati) se pune seara la macerat intr-un pahar cu apa si se lasa pana dimineata .
- se ia o lingurita pulbere de frunze de nuc, o lingurita coada soricelului; o lingurita musetel, o jumatate de lingurita de rostopasca si se pun la macerat in alt pahar cu apa, tot de seara pana dimineata urmatoarele plante.
- dimineata se filtreaza ambele preparate lasate la macerat de seara, iar tataneasa ramasa se pune la fiert 20 de minute la foc mic intr-o cana de apa. Apoi se ia de pe foc si se adauga in apa restul de plante ramase dupa filtrare, apoi se lasa 15 minute pentru infuzare.
- apoi se strecoara infuzia, si se combina cu cele 2 macerate obtinute anterior la rece.
- se bea preparatul astfel obtinut pe parcursul zilei in 3 reprize.
- plantele ramase nu se arunca si se fac comprese ce se pun pe locul afectat.
Cancer la gat neoperat
Pentru cancerul de gat neoperat se face un macerat din: 300 g usturoi pisat, 500 g radacina rasa de tataneasa proaspata, 50 g sanziene galbene maruntite, 50 g propolis solid maruntit intr-un litru de alcool de 75°. Amestecul se lasa la macerat 10 zile. Dupa macerare se strecoara si se ia de 3 ori pe zi cate o lingurita de tinctura plus o lingurita de miere. Amestecul se inghite foarte incet, pentru a „spala“ cat mai bine gatul.
Cancer bucal
Se cauta cateva mladite de soc cu un diametru de 2-3 cm de pe care se desprinde coaja.
Cojile de soc se pun intr-o oala cu 4 litri de apa astfel incat sa fie putin acoperite si se fierb la foc potrivit pana ramane un litru de lichid.
Fiertura se lasa la racit cu cojile de soc cu tot, dupa care se strecoara. Lichidul obtinut se pune din nou la fiert cu 250 ml ulei rafinat de floarea soarelui, 3 linguri de miere de albine si ceara curata cat un ou. Se fierbe totul pana nivelul din oala scade la jumatate, se pune la racit si se strecoara prin tifon. Se obtine o crema ce se pastreaza in cutii de plastic la frigider. Cu crema obtinuta se unge zona afectata de 2-3 ori/zi.
Cancer uterin, mamar sau ovarian
Se face o pulbere de napraznic sau sovarv la rasnita. Apoi de 3 ori pe zi se iau 1-2 lingurite de pulbere zilnic, se tine sub limba 15 minute dupa care se inghite cu putina apa.
Cancer, boli de inima, diabet, artrita, scleroza multipla, boli de piele, alergii, stari inflamatorii
Cautati ulei de seminte de in: se ia cate 7 linguri/zi ca terapie timp de 21 de zile, iar doza de intretinere este de:1-2 linguri/zi.
Cancer esofagian
- se fierbe timp de o ora un litru de otet de mere in care sa pus 300 gr coaja de dud, maruntita bine. Dupa ce se raceste, se strecoara lichidul obtinut ce se indulceste cu aproximativ 200 gr miere de albine. Se beau zilnic cate 50 ml, o data sau in cateva reprize.
- 60 gr frunze de garoafe se pun la fiert intr-un litru de apa timp de 15 minute, se adauga jumatate de lingurita de rostopasca si se ia vasul de pe foc, apoi se lasa la infuzat10 minute. Se beau zilnic doua cani din acest amestec.
Cancer tiroidian
Zona nodulilor tiroidieni se unge cu tinctura de nuci verzi pana cand nodulii vor dispare.
Cancer gastric
Se foloseste suc proaspat de cartofi, 1/2 de pahar de 4 ori/zi, timp de 30 de zile.
Tratamentul cancerului cu petrol distilat
Petrolul trebuie sa fie distilat intre 100-150°. Se verifica daca petrolul distilat este bun astfel: se pune in palma si se freaca bine palmele; daca pielea ramane alba, inseamna ca este bun, daca nu se cauta altul.
Se consuma cate o lingura de petrol distilat dimineata si seara pe stomacul gol cu 1/2 ora inainte de masa. In urmatoarea jumatate de ora, suferindul trebuie sa se intoarca de cateva ori (din 10 in 10 minute) alternativ pe partea stanga si pe partea dreapta pentru ca petrolul sa se poata infiltra mai bine in curburile si pliurile gastrice.
Tratamentul cu petrol distilat se urmeaza timp de 4 saptamani.
Clisma cu cafea in tratarea cancerului
Aceste clisme cu cafea diminueaza spasmele, durerile precordiale si, mai ales, determina eliminarea intensa de toxine din organism. Clismele cu cafea nu actioneaza doar asupra intestinelor, ci mai ales asupra ficatului, organul cel mai afectat in caz de cancer.
Cofeina din clisma produce in ficat o stimulare, si asfel creste productia de bila, se deschid canalele biliare, si toxinele sunt evacuate.
Se pot face doua clisme cu cafea zilnic, una dimineata si una seara, iar in cazuri extreme se pot face clisme si din 4 in 4 ore.
Atentie: ingerarea cafelei pe gura nu are nici pe departe vreunul din efectele la care se face referire aici.
Clisma cu cafea: se prepara cafeaua prin adaugarea a 2-4 lingurite cu varf de cafea, in 200-400 ml de apa clocotita. Se fierbe 5 minute la foc mic, apoi se filtreaza si se lasa la racit pana devine calduta. Se introduce intreaga cantitate in intestin, unde se tine 15 minute, dupa care poate fi evacuata.
Tumora hepatica
Intr-o sticla de 1,5 litri de culoare inchisa se pun la macerat: 350 gr miere de albine curata, 350 gr radacina de leustean data prin razatoare mare, 350 ml vin de tara curat- timp de o saptamana. Sticla se va depozita la intuneric, agitandu-se de cateva ori pe zi.
Se ia cate o lingura din compusul rezultat de 3 ori/zi, cu 30 minute inaintea meselor principale cu tot cu leustean. Intre timp se pregateste o alta portie din amestecul de mai sus. Cura se intrerupe dupa vindecare. Concomitent, se urmareste ecografic evolutia bolii.
Tratamentul trebuie completat cu ceai de tataneasa 1 litru/zi, iar pe regiunea ficatului se vor aplica comprese caldute cu terciul ramas de la fiertura plantei care se aplica seara la culcare timp de 3 ore.
Tumora in/pe corp
Se face un amestec dintr-un fagure din ceara de albine cu tuica curata si pelin pisat pana se obtine un fel de terci. Se unge zona bolnava, apoi se acopera cu un tifon si se lasa asa peste noapte. Se repeta procedura pana la disparitia tumorii.
Tumora, nodul, furuncul
Se folosesc 2 linguri de tamaie (smirna) de calitate foarte buna, apoi se piseaza foarte fin; apoi se rad pe razatoare 2 linguri de ceara de albine (curata). Cele 2 ingrediente se amesteca si apoi se adauga 6 linguri de ulei de masline. Amestecul se pune la fiert in bain-marie pana amestecul devine lichid. Compozitia se ia de pe foc si se amesteca cu o spatula de lemn pana ce se raceste. Compozitia trebuie sa capete consistenta unei creme de fata. Daca rezulta prea tare se mai pune inca o data pe foc si se mai adauga putin ulei de masline.
Pe zona bolnava se pune un strat gros din din acesta crema (aproximativ 5 mm) apoi se acopera cu un tifon prins pe margine cu un leucoplast.
Pansament se lasa fara sa se umble la el timp de 24-48 de ore, apoi se arunca, se face pauza 2 zile si se reia procedura pana cand tumora (nodulul, furunculul) dispare.
Metastaza la plamani
Se face un amestec din urmatoarele ingrediente: 500 gr unt de casa, 500 gr miere de albine poliflora, 500 gr untura proaspata de casa (nesarata), 500 gr lamai cu coaja cu tot tocate marunt si 400 gr cafea macinata. Din acest amestec se consuma cate o lingura cu 30 minute inaintea meselor principale. Preparatul se pastreaza la rece.
Cancer bronho-pulmonar
- se bea suc de usturoi de 2-3 ori/zi, cate 10-30 ml inainte de masa
- se beau zilnic cate 3 cani de ceai de lemn dulce (infuzie din 9 gr de radacina de lemn dulce la 200 ml apa)
Tumori cerebrale
Tratament cu spanz:
Se pun 2 litri de apa la fiert timp de 1/2 ora. In 250 ml apa fiarta se pun 7 lingurite cu varf cu spanz pisat si se mai fierbe inca 5 minute. Apoi se lasa la racit, si se strecoara prin tifon. Ceaiul obtinut se puntr intr-o sticla si se tine la frigider.
In prima zi se ia cate o lingurita de ceai dimineata, la pranz si seara, dupa mese. A doua zi se iau cate 2 lingurite de ceai de spanz dimineata, la pranz si seara, dupa mese; a treia zi se iau cate 3 lingurite, etc. Se mareste doza zilnica cu cate o lingurita pe zi, pana ce se ajunge la 20 lingurite dimineata , 20 la pranz si 20 seara.
Apoi se face o pauza de 10 zile, dupa care se repeta cura. Daca cantitatea preparata intial este insuficienta, se mai face o portie.
Atentie! Spanzul are un grad mare de toxicitate. Daca apar dureri de cap, tratamentul se întrerupe. Se poate relua dupa o pauza de 14 zile.