marți, 19 septembrie 2023

PIPER

 Piperul stimulează papilele gustative prin creşterea cantităţii de acid clorhidric secretate.

📛 În absența unei cantități optime de acid clorhidric, alimentele rămân mai mult timp în stomac, provocând arsuri sau indigestie.

💨 Tot piperul ajută la prevenirea formării de gaze intestinale.

💊 Este apreciat și pentru efectelele sale antioxidante, antiinflamatorii şi antibacteriene.

💪 Prin descompunerea celulelor de grăsime, piperul ajută la menţinerea siluetei oferind, în acelaşi timp, și energie

 

Piperul este unul dintre cele mai intrebuintate condimente la nivel mondial. Negru, alb, verde sau rosu, piperul este un produs ce ofera numeroase beneficii pentru sanatate. Componentele bioactive prezente in piper au potential terapeutic impotriva unei game variate de afectiuni de sanatate. Piperul negru este cel mai cunoscut condiment ce ofera avantaje pozitive sanatatii, dar si celelalte tipuri de piper amelioreaza unele simptome neplacute. 

Piperul contine in principal piperina, un compus activ cu proprietati antioxidante si antiinflamatorii, care contribuie si la stimularea functiei creierului. Prezentam in continuare tipurile de piper, beneficiile, proprietatile si utilizarile acestui condiment. 

Tipuri de piper

Piperul negru este cel mai cunoscut condiment si cel mai utilizat in bucatarie, dar alaturi de acesta se regasesc si alte tipuri de piper alb, verde si rosu. Piperul negru are un gust puternic si este obtinut din boabele de piper verde care sunt spalate si lasate la uscare. Varianta de piper verde este reprezentata de boabele proaspete care nu s-au copt. 

Piperul alb este obtinut tot din boabele de piper proaspete, care sunt spalate, uscate si decorticate, adica li se inlatura coaja, miezul alb fiind cel care este utilizat drept condiment. Boabele de piper rosu sunt obtinute prin uscarea la soare a piperului ajuns la maturitate.

Beneficii pentru sanatate si proprietati deosebite ale piperului

Bogat in antioxidanti

Radicalii liberi sunt molecule care pot deteriora structura celulelor. Excesul de radicali liberi provine din factorii externi precum poluarea, fumul de tigara sau razele soarelui, iar problemele de sanatate ce pot sa apara pe fondul acumularii in organism sunt multiple, de la imbatranirea prematura a pielii, la inflamatii si chiar la aparitia si dezvoltarea unor tipuri de cancere. 

Piperul contine un compus activ numit piperina care in laborator a confirmat faptul ca are actiuni puternic antioxidante. O dieta bazata pe alimente bogate in antioxidanti poate preveni si chiar intarzia efectele daunatoare ale radicalilor liberi. Studiile de laborator au aratat ca piperul macinat administrat soarecilor a redus daunele provocate de radicalii liberi in organismul lor.

Proprietati antiinflamatorii

Inflamatia cronica netratata conduce la boli de inima, diabet, artrita, astm, cancer. Cum compusul piperina poate lupta impotriva inflamatiei, cercetarile de laborator au aratat ca aceasta poate reduce umflaturile articulare, concomitent cu diminuarea markerilor inflamatiei din sange. Sunt necesare studii amanuntite pe oameni pentru a demonstra stiintific efectele benefice ale piperului negru si piperinei in ceea ce priveste reducerea inflamatiei. 

Imbunatateste functia creierului

Extractul de piperina din piper negru folosit in cercetarile de laborator a scos in evidenta un fapt deosebit de important. Acest compus poate sa influenteze pozitiv functia creierului in boala Alzheimer sau in Parkinson, prin diminuarea placilor de amiloid care sunt de fapt aglomerari de fragmente proteice daunatoare pentru creier si are posibilitatea de a imbunatati memoria. 

Sustine echilibrul zaharului in sange

Unele studii realizate au aratat ca piperina ar putea imbunatati glicemia, dar si sensibilitatea la insulina pentru a putea elimina glucoza din sange. (4)

Practic, piperina exercita un control asupra metabolismului zaharului din sange, dar nu se stie daca este doar meritul ei deoarece in unele studii acest compus din piperul negru a fost administrat in laborator in combinatie cu alti compusi activi din plante. (3), (5)

Creste absorbtia nutrientilor

Despre piperul negru se crede că are o capacitatea deosebită de a se combina cu alte alimente pentru a produce efecte benefice la nivelul organismului. Acest condiment are posibilitatea de a creste absorbtia anumitor nutrienti precum calciu, seleniu, turmeric, ceai verde. (4), (5)

Poate scadea nivelul colesterolului

Un nivel crescut de colesterol poate insemna risc mare de aparitie a bolilor de inima, una dintre cauzele majore de deces. La animalele de laborator supuse testarii care au primit o dieta bogata in grasimi alaturi de administrarea de extract de piper negru s-a inregistrat scaderea nivelului colesterolului din sange, inclusiv a colesterolului "rau" LDL. (5)

Proprietati de lupta impotriva cancerului

Piperina din piper ar putea sa combata eficient unele tipuri de cancer prin proprietatile antioxidante si antiinflamatoare pe care le are. Potrivit unor studii, piperina a suprimat dezvoltarea celulelor canceroase in cancerul de san, cel de prostata si colon. Intr-un alt studiu, piperina si-a evidentiat avantajele in ceea ce priveste actiunea de agent terapeutic in tratarea osteosarcomului, un tip de cancer osos. (5)

Utilizari si atentionari in privinta consumului de piper

Piperul este un condiment prezent in bucatariile si gospodariile din intreaga lume. Gustul si savoarea preparatelor nu ar fi la fel fara piper. Acest produs este utilizat in cele mai variate combinatii posibile, de la gustari pana la feluri principale si chiar in desert. Desi exista peste 600 de soiuri numai de piper negru, destul de putine sunt utilizate la gatit, fiecare in parte are o aroma unica, aciditate si dulceata deosebite. 

Pot exista alergii la piper manifestate prin mancarime sau senzatie ciudata resimtita la nivelul cavitatii bucale, urticarie, dureri abdominale, greata, varsaturi, dificultati respiratorii, umflarea buzelor, a limbii si a gatului.

Unele studii au relevat ca piperina are efecte stimulante in ceea ce priveste absorbtia unor medicamente precum antihistaminicele, dar inainte de a lua suplimente alimentare cu piperina este bine sa discuti cu medicul curant care iti cunoaste problemele de sanatate.

Acest articol despre piper este strict informativ. Daca te confrunti cu probleme de sanatate, consulta medicul si respecta recomandarile acestuia! Nu uita ca o dieta echilibrata inseamna o alimentatie diversificata, fara excese!

Din cartea Demonii vorbesc.

 Forțați de puterea lui Dumnezeu, demonii își dezvăluie adesea vicleșugurile, în timpul molitfelor de exorcizare pe care le face preotul exorcist asupra posedaților.
Acestea convorbiri cu diavolul sunt luate din caietul unui preot exorcist Ieromonah Pantelimon (Ledin).

Partea 1.

1. Noi suntem cei care vă inducem somn, descurajare și ispită în rugăciune, pentru a vă abate de la vorbirea cu Dumnezeu! Te putem enerva, chiar cu un fir de păr, sau cu o muscă.

2. În cărțile lumești, reviste, și ziare, am pus imagini ale sfinților voștri!
Și alături, am pus conspirații din magia neagră! Așadar, oamenii pun oale și altele pe sfinții Lui Dumnezeu,  sau chiar le aruncă la toaletă!

3.Noi și cel mai mic lucru îl scriem,  ca să vă osândim la vămile văzduhului. Pe toate le luăm în considerație.

4. Îi iubesc pe cei care se desfătează de înghețată și bere.

5. Cu trei păcate am luat acum toată lumea: curvia, bogăția și beția.

6. Dar cel mai tare noi, acționăm prin televizor.
Televizorul - iată toată sfințenia ta.

8. Noi scriem orice gând rău, cu care voi ați fost de acord.
 Pe acestea le scriem  in ,,Hartia noastră".

9. Toate credințele în afară de cea ortodoxă, toate in iad se găsesc.

10. Ador femeile care poartă cercei de aur, tocuri înalte, fuste scurte, și pantaloni  bărbătești.

11. Prin pocăință, păcatele din ,,Hartia noastră," se șterg.

12.Voi stați în Biserică, dar vă gândiți la casă, eu tare mă bucur și în ,,Hartie" scriu.

13. Cei care au murit fără cruce, sunt toți cu mine in iad.

14. Nu-mi plac cei care iubesc sfințenia.

Urmează.....

Partea 2.

15. Noi acum cu totul i-am speriat, pe cei credincioșii, cu vrăjitoria, lasă-i să uite, că pentru toate este Voia Lui Dumnezeu.

16. Foarte tare iubesc, când tainele bisericești, și cele din casă le scoateți afară.

17. Iubesc, când credincioșii povestesc, cu ce duhovnicul ia mângâiat, foarte bine când mărturisirea pe care ați făcut-o duhovnicului, o spuneți și celor din jur.

18. Mai ales în ultima vreme, vă inducem o stare de deznădejde, ca  să cârtiți împotriva Lui Dumnezeu.

19. Noi, vă umplem capurile, cu gânduri despre viitor, numai pentru Dumnezeu și pentru păcate de nu s-ar gândi, ca să se pocăiască.

20. Noi suntem cei care inspirăm mormăitul, chiar și împotriva anotimpului.

21. Mai ales nu-mi plac cărțile patristice, ele mă străpung din tot sufletul. Eu sunt cel care va induc greață față de ele.

22. Îmi este foarte frică de cei care fac fapte bune în taină. Eu vă învăț să puneți totul la vedere.

 23. Cine se roagă pentru vrăjmaşi, aceia, cu totul ne doboară.

 24. Cărțile duhovnicești - sunt, cea mai bună milostenie, pentru cei adormiți. Nu spune nimănui despre asta. Lasă-i să nu știe.

25. Urăsc pe cei care au răbdare în rugăciune.

26. Nu-mi place când trei oameni se roagă împreună.
 Pentru că Dumnezeu a spus: „Acolo unde doi sau trei sunt adunați în numele Meu, acolo sunt și eu printre ei.”

 27. Uau, cât de bucuros sunt, că atât de mulți oameni au devenit îndrăciți.

28. Îmi place foarte mult când ei, nu numesc păcatele la spovedanie, ci se pocăiesc „în general”: prin faptă, cuvânt, gând...

Partea 3.

29. Iubesc, când preoții scurtează slujbele, și când slujesc pentru slavă, premii și bani

30. Iubesc, când slujesc Parastas pentru pomenirea celor necredincioși.

31. Nu iubesc, pe cei care țin imaginile stareților, și asceților, și se roagă la ei.

 32. Îi iubesc, pe cei care sunt cuprinși de deșertăciunea lumească, le este lor de Dumnezeu?

33. Iubesc, când femeile vin la biserică vopsite, și fără batic.

34. Ador inovațiile în biserici: când se citește Evanghelia în limba rusă, când, datorită schimbării timpului, se slujește Paștele cu o oră mai devreme.

 35. Îi iubesc pe cei lacomi de cărți sfinte: ei înșiși nu citesc și altora nu le dăruiesc. Pe aceștia foarte tare îi iubesc.

 36. Îmi place, când credincioșii bârfesc ce a spus duhovnicul la spovedanie.

37. După sfatul meu, câțiva din preoți, întru totul, și chiar in lucrarea Lui Dumnezeu sunt supuși preoteselor.

38. Mă bucur când pe morminte se ridică monumente, și nu cruci, când atârnă fotografiile celor adormiți și nu icoane.

 39. Îi iubesc, pe cei care vin să se împărtășească fără cruce, fără să citească: ,,Canonul Sfintei Împărtășanii" și fără să-și ierte dușmani săi.

40. Este pur și simplu minunat, când preoții, la spovedanie, aproape niciodată nu vorbesc despre gânduri, iar în păcatele mari cum ar fi: ,,vărsarea Sfintelor Taine", nu se pocăiesc Arhiereului.

 41. Urăsc preoții, care salvează și îi aduc pe oameni, la Dumnezeu.

42. Nu suport, bunătatea, și mângâierea.

Partea 4.

43. Crezi că s-ar putea să-mi placă cei care, de dragul lui Dumnezeu, beau numai apă fiartă sau iarbă fiertă, și nu ceai sau cafea?

44. Nu-mi place apa din izvoarele sfinte; Nu îmi place când gătesc masa, și fac ceai pe ea.

45. Iubesc lucrurile care se dăruiesc cu patimă, lăcomie și invidie.

46. Îmi place când preoții, interpretează cărțile sfinte în felul lor, fără să se adreseze, la sfinții părinți.

47. Cel mai tare mi-e frică,  de cei care se ocupă cu rugăciunea neîncetată.

48. Nu-mi plac, cei care sunt conștienți de propria nevrednicie.  Dar cine are acum astfel de sentimente și gânduri?

49. Îmi este foarte grea, spovedania amănunțită

50. Mulți se pocăiesc, dar de la fapte nu se las.

51. Urăsc când o persoană se luptă bărbătește cu necazul și durerea. Pisicile zgâraie sufletul lui, dar el nici nu arată. Chiar nu-mi place lupta asta.

 52. Mă tem de rangurile inferioare, dar tari cu duhul. Dar de rangurile superiore, și slabi cu duhul de aceștia nu mă tem.

 53. Inspir mândria sub masca smereniei. Ma smeresc, când îmi propun să joc în cărți, sau să rup
 postul.

  54. La nimeni nu observ, o luptă cu noi, la nimeni.
Merită să vă șoptesc un gând păcătos, cum imediat este acceptat și împlinit.

 55. Stăpânul nostru, de îndată ce ne dă o sarcină, noi imediat mergem să o împlinim. Iar voi până ce vă veți scula către poruncile Lui Dumnezeu.... l

56. Chiar dacă am permis să se facă o faptă bună,  noi avem grijă ca în jurul ei să se săvârșească sute și mii de păcate mărunte. Să stabilim punctele în ,,Hartia noastră" (Așa se numește cartea vămilor văzduhului, unde se scriu toate păcatele de demoni.)

Partea 5.

57. Acum mulți oameni, chiar de la  primele vămi cad la noi in iad, pentru judecarea aproapelui, și mai ales pentru judecarea preoților și a monahilor.
 Sunt mulți lacomi la noi in iad, toți iubesc să mănânce, și să bea cât mai gustos. Ei nici nu se pocăiesc pentru asta. Ei vin la biserică și se pun la taifas, vorbesc de cele lumești, măcar un gând de pocăință să aibă.

58. În multe biserici mă simt foarte bine, acolo unde credincioșii vorbesc, și se poartă ca la piață. La tine mă ai pe a doua treaptă, nu pot merge mai departe. La Părintele  A..... stau în stradă, mi-e frică chiar să mă apropii de pridvor. Iar la preoții neglijenți, care, de exemplu, beau și merg să slujească, pot să stau și pe marginea altarului.

59. Îmi place, că acum mulți nu vorbesc deloc despre Dumnezeu și  Maica Domnului, nici cu preoții, nici între ei. Un singur trup, nimic duhovnicesc, chiar și în biserică se vorbește despre lucruri lumești.

60. Noi suntem cei care sugerăm că Antihrist sa născut deja.

 61. Aș vrea ca toți credincioșii să spună asta: „Nu este timp să mă rog... Nu este timp să merg la biserică, e multă muncă...” sau: „Soțul meu nu mă lasă. în...” sau: „Au sosit oaspeții... Vom putea găsi o sumedenie  de convingeri.

62. Nu-mi plac cărțile despre: ,,Sfinții părinți". Totul în ele este scris împotriva noastră. Noi zi și noapte învățăm să judecați preoții.

63. Chiar dacă, cu permisiunea episcopilor, sinucigașilor și bețivilor le este făcută slujba de înmormântare, sufletele lor sunt tot ale noastre.

64. Mă mângâie faptul că nu voi fi  singurul care va suferi pentru o întreagă veșnicie, dar voi lua cu mine o mare de oameni.

.65. Nu suport când preoții la spovedanie, explicând și punând întrebări, scot păcatele.

Demonii vorbesc.

Partea 6.

66. Preoții noștri îi abat din cale, pe adevărații preoți.
Călugării noștri îi abat pe adevărații călugări, credincioșii noștri îi abat pe adevărații credincioși.

 67. Când va veni Judecata de Apoi, toți se vor ridica, își vor lua crucile din morminte și se vor duce la judecată. Și cei care nu vor avea cruci, ce părere aveți, unde vor merge?.

68. Pe Sfântul Ioan Gură de Aur, nu-l iubesc, pe mulți ia învățat să se roage.

69. Ah! Păcătuiți și vă pocăiți?
V-aș sfâșia pe toți!..
 
70. Cum noi vă luăm harul.
Când părăsiți biserica, mai ales după Împărtășanie? Noi vă Inspirăm să mergeți la cineva, sau vă trimitem o persoană să vorbească despre lucruri lumești.
 Deci mergeți acasă cu gânduri lumești, uitând ce ați auzit în biserică. Așa se ia harul.

71. Îmi place foarte mult mărturisirea colectivă.
Aș merge douăzeci și patru de ore pe zi!
Nicu un păcat nu trebuie spus și nici să simți rușine.

 72. Toată această copiere, și rescriere din cărțile sfinte, in special patristice, le urăsc

73. Urăsc pe cei care citesc Psaltirea, mai ales noaptea.

74. Nu-i iubesc pe cei care se mulțumesc de orice mâncare.
Eu sunt cel care te învăț să fii capricios.

75. Îmi place când la arătare poartă metanierul, mișcând din buze demonstrând că se roagă.
Sau când spun, sau arătă ce au dat de milostenie.

76. Iubesc foarte mult neascultarea. Măcar, cât un fir de păr - și tot îmi place.

77. Tu ce te gândești, crezi că mi-e frică de cei care știu multe despre cele  duhovnicești?
Nu, mi-e frică de cei care fac multe, care fac ceea ce știu!
 
78. Foarte tare nu iubesc, capitolul al doisprezecelea din Evanghelia după Luca!

Demonii vorbesc.

Partea 7

79. Îmi place când spun: „Ecaterina
Vladimirovna”, „Serghei Vasilievici”... Numai să nu fie „robul lui  Dumnezeu”, sau ,,roaba lui Dumnezeu"

80. Asta noi, vă Inspirăm ca pravila de seară să o lăsați!.
Cum te gândești, dacă un om va adormi, fără să să se roage, și murind în somn- unde sufletul lui va merge? In rai, nu? (Ironic)

81. Vă mărturisiți in păcate, dar de la motive nu plecați.

82. Ți-aș săruta mâinile și picioarele, dacă te-ai fotografia cu catolici, luterani, sau schismatici!

83. Îmi Iubesc monahii mei. Monahii mei mănâncă carne, beau vin.

84. Cel mai tare urăsc pe Sfinți, care au dobândit dragoste, și au îndurat ispite, și necazuri în viață.

85. Poate o persoană, care a murit în fața televizorului, să treacă prin vămile văzduhului?
Ei bine, dacă aș fi citit un ziar, poate că ar fi trecut, dar dacă sa uitat la televizor: clouni, vrăjitori, nerușinare nu va trece niciodată.

86.  Noi organizăm întâlniri, și rapoarte pentru cler, le luăm gândurile sfinte, atâta timp cât nu se gândesc la Dumnezeu și la mântuirea sufletelor lor, le umplem capul cu tot felul de prostii.

87. Nu mă poți da afară cu eforturile unui singur preot, trebuie și singuri să postiți, să vă rugați: ,, atunci îmi dați luptă.....
Eu nu am vrut să vorbesc, dacă nu Crucea ta de pe piept cu sfințenia mă obligă să spun adevărul.
Scoate, pe ia de pe piept!!!

88. Voi trebuie să vă mântuiți prin  boli și necazuri, altfel nu vă veți salva.




 

Banii nu susțin căsătoria
- Copiii nu susțin căsătoria
- Frumusețea nu susține căsătoria
- Religia nu susține căsătoria
- Faima nu susține căsătoria
- Voința unei persoane numai nu susține o căsătorie
- Atracția nu susține căsătoria
Cine susține o căsătorie
Sunt doi oameni care se trezesc și decid
Fă-o cum trebuie
Pentru că dragostea nu este un sentiment, este o decizie.

SUPLIMENT NUTRITIV DIN PRODUSE APICOLE SI CATINA PENTRU INTARIREA IMUNITATII

 

Prezentam un supliment nutritiv din produse apicole pentru intarirea imunitatii. Suplimentul are un continut bogat de vitamine, minerale, enzime si antioxidanti.
INGREDIENTE
🐝 1 lingurita miere naturala
🐝 1 lingurita polen crud
🐝 1 lingurita propolis
🐝 1 lingurita suc de lamaie
🐝 2 linguri suc de catina
PREPARARE
🐝 Se amesteca intr-un castron polenul crud cu sucul de lamaie si se lasa 15-20 de minute, ca sa se dizolve granulele de polen.
🐝 Se adauga apoi mierea, propolisul si sucul de catina si se amesteca.
ADMINISTRARE
🐝 Se consuma dimineata intreaga cantitate preparata, intinsa pe paine sau goala.
🐝 Se face o cura de consum zilnic, timp de 1 saptamana.
👉 Este un preparat energizant, ideal pentru persoanele obosite, slabite, cu o lipsa de vitamine si minerale.
👉 Preparatul are efect tonic asupra intregului organism, dar mai ales asupra sistemului imunitar.
👉 Propolisul si mierea au efect antibacterian si antibiotic.
👉 Polenul crud furnizeaza toti nutrientii necesari organismului.
👉 Catina functioneaza ca o polivitamina.

⚠️ ATENTIE!
Postarile au caracter strict informativ.
Inainte de a incepe orice tratament naturist expus, consultati medicul si asigurati-va ca nu sunteti alergic la produsele apicole.

Pierzi ...castigi...cum ti-e norocul, dar cu anii platesti tot jocul........😍😎😘

Sufletul vorbește aceeași limbă în orice colț de lume.
În inimile noastre și în amintirile noastre, cei pe care îi iubim rămân cu noi ... mereu.
💜Exista 3 lucruri in viata care nu se intorc niciodata ...... Timpul, Cuvintele si Oportunitatile ....
🍇Exista 3 lucruri care te pot distruge : Minciuna, Orgoliul și Invidia ...
Exista 3 lucruri pe care nu trebuie sa le pierzi : Speranță, Răbdarea și Onestitatea .
Și exista 3 lucruri de mare valoare : Familia, Iubirea și Prietenia ...💜..Asculta-ti inima...!!!
Ca un zar ne este viata, nimeni nu-i ghiceste fata;
Pierzi ...castigi...cum ti-e norocul, dar cu anii platesti tot jocul........😍😎😘

 

Rugaciune pentru omenire

 

,,Te rog, Doamne, revarsă peste oameni harul Duhului Sfânt ca ei să cunoască iubirea Ta. Încălzeşte inimile abătute ale oamenilor ca ei să Te slăvească în bucurie uitând întristările pământului.
Mângâietorule bunule, cu lacrimi Te rog: mângâie inimile întristate ale oamenilor. Dă noroadelor să audă dulcele Tău glas: „Iertate sunt păcatele voastre”. Da, Doamne, stă în puterea Ta să faci minuni şi nu e minune mai mare decât a-i iubi pe păcătoşi în căderea lor. Să iubeşti un sfânt e uşor, căci el este vrednic de ea. Da, Doamne, ascultă rugăciunea pământului. Toate noroadele sunt întristate; toate sunt abătute în păcat; toate sunt lipsite de harul Tău şi trăiesc în întuneric.
O, noroadelor, să chemăm la Domnul tot pământul şi auzită va fi rugăciunea noastră, pentru că Domnul se bucură de căinţa oamenilor"! AMIN!

Cumințenia pe care o aduce timpul este frumoasă. Este smerenia culorilor înainte de a muri.


 În natură toate culorile sînt frumoase și desăvîrșit armonizate. Dar pictorii știu că nu așa stau lucrurile cu oricare două culori pe care le alăturăm pe o pînză.

Armoniile cromatice sînt o adevărată știință la care se ajunge în mulți, mulți ani de experientă. La Dumnezeu însă pînă și cele mai stridente și incompatibile combinații, cum ar fi cele de pe coada păunilor sau de pe unii pești excetric colorați sînt perfect armonizate.

Natura toată e desăvîrșită. Și ca să arate că legile naturii sînt nu doar desăvîrșite, ci și frumoase, Dumnezeu a făcut ca timpul să corecteze chiar și dizarmoniile și stîngăciile unor pictori neînvățați.

Așa am moștenit atîtea picturi naive prin bisericile vechi, unele ruinate, de o desăvîrșită armonie și căldură. Orice pictor își dă seama că, în mare parte, această armonizare se datorează timpului care a estompat orice stridență.

Cumințenia pe care o aduce timpul este frumoasă. Este smerenia culorilor înainte de a muri. Smerenia face desăvîrșit și frumos chiar și pe cel care din început nu a fost așa.

Smerenia e în toate, în timpul care trece.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor