ACEST BLOG ARE ZERO VENIT FINANCIAR -Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos: Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!
sâmbătă, 2 octombrie 2021
Ce te ajută să-ți păstrezi calmul în perioadele dificile?
Rastimpuri. Marcel Aciocoitei, expozitie temporara
Expozitia temporara Rastimpuri Marcel Aciocoitei, la Muzeul Hartilor
Din data de 1 octombrie 2021, Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi va invita sa vizitati expozitia Rastimpuri. Marcel Aciocoitei, deschisa la sediul muzeului din strada Londra nr. 39, Bucuresti. Expozitia Rastimpuri este locul in care vizitatorii pot patrunde in universul artistic si sufletesc al unui om de muzeu. Marcel Aciocoitei (1956-2020) - "Domnul Marcel", cum era cunoscut printre colegi - a ocupat postul de conservator muzeal timp de aproape 15 ani. A fost implicat activ in organizarea si deschiderea Muzeului Hartilor, iar prin personalitatea sa remarcabila a devenit o figura emblematica pentru aceasta institutie.Expozitia este deschisa in perioada 1 octombrie - 21 noiembrie 2021, iar programul de vizitare este de miercuri pana duminica, orele 10:00-18:00.
Pret bilet: 5 lei (tarif intreg).
Marcel Aciocoitei facea parte din clasa restransa a oamenilor de cultura veritabili, cu un orizont intelectual impresionant bazat pe un studiu temeinic si aprofundat al artei, istoriei si spiritualitatii universale, ghidat de rigoare si o curiozitate mereu vie. Aceasta expozitie ii este dedicata si marcheaza un an de la disparitia sa. Sunt expuse panze si lucrari de grafica din diferite perioade ale vietii, care dau masura contributiei sale marcante la scena artistica contemporana. Rastimpurile se refera la scurta trecere a lui Marcel Aciocoitei prin aceasta lume si la fiecare lucrare expusa, care reprezinta practic un moment surprins de artist din aceasta curgere ireversibila a timpului.
Discursul sau s-a aflat in permanenta armonie cu modul in care isi traia viata si cu ceea ce exprima prin simpla lui prezenta. Raspandind constant o aura de demnitate si noblete, Marcel Aciocoitei s-a inspirat de-a lungul intregii sale vieti din inepuizabila resursa a valorilor traditiilor romanesti si a idealurilor crestine autentice. In acelasi timp, reusea cu usurinta sa se conecteze afectiv cu fiecare om in parte, indiferent de varsta interlocutorului, si sa-si captiveze partenerul de dialog prin prospetimea si ineditul replicilor si prin umorul sau savuros.
Expozitia Rastimpuri este un prilej de a medita la misiunea artei sau la ce inseamna despartirea de cineva drag. Este un demers sincer, prin care dorim sa ne exprimam regretul de a-l fi pierdut dintre noi pe colegul nostru, Marcel Aciocoitei.
In cadrul expozitiei vor fi difuzate inregistrari cu evocari ale artistului realizate de prieteni si fragmente din interviul realizat de Sebastian Dragan in cadrul emisiunii Agentia de Cultura, din anul 2017, mdiTV.
Expozitia este realizata de Ioana Zamfir (muzeograf, curator), alaturi de membrii Biroului Patrimoniu: Elena Paunoiu-Calugaru (conservator), Teodora Dumitrache (conservator), Eugen Grama (muzeograf), Despina Hasegan (sef birou Patrimoniu).
Multumiri speciale familiei si prietenilor care s-au implicat activ in realizarea expozitiei.
Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi (MNHCV) din Bucuresti este printre putinele institutii culturale cu acest specific din lume. MNHCV isi propune ca, prin grija pentru patrimoniu si interpretarea lui, prin activitati destinate specialistilor si comunitatii, sa devina o institutie relevanta pentru public si pentru cultura, promovand cercetarea, interactivitatea, educatia pe tot parcursul vietii, dialogul si angajarea creativa.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeulhartilor.ro
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro.
Primim de la cititori: Tinctura de nuc negru
Cititorul nostru fidel, domnul Ioan Marcus din Aiud, ne-a scris iarasi, prezentandu-ne un nou preparat natural, realizat dupa reteta sa proprie. Speram ca informatiile de mai jos sa va fie de folos, mai ales in cazul in care aveti anumite afectiuni ce pot fi tratate sau ameliorate cu aceasta tinctura. Modul de preparare a acestei tincturi este foarte simplu si il gasiti descris chiar in scrisoarea domnului Marcus. Va dorim multa sanatate!
Nu v-am scris de mult, dar nu v-am uitat! Site-ul dvs. este foarte apreciat de cititori (iubitori de terapii naturiste, fitoterapie), ma suna foarte multi cititori fideli ai dvs. si imi spun ca au gasit articolele mele pe site-ul Dacic Cool. Am un hobby mai nou, fac colectie de Biblii și de carti de rugaciuni - am peste 10 carti de rugaciuni. Am un raft mic, de 58 de centimetri, cu doua polite, din metal, plin. Si Biblii am foarte multe. Am si Coranul, Talmudul, mai doresc sa cumpar Tora, dar este foarte scumpa, costa 399 de lei, eu atata nu pot sa dau pe o carte. Acum prepar tinctura de nuc negru. Are multe intrebuintari terapeutice. Va trimit descrierea nucului negru si poza cu tinctura mea de nuc negru.
Aceasta tinctura de nuc negru se prepara foarte usor: am spart cu ciocanul 3-4 bucati de nuci negre cu coaja verde, pe care le-am introdus intr-o sticla de 740 ml cu dop (cumparata de la Menaj cu 2,50 lei). Am mai pus niste frunze de nuc negru proaspat (cam o jumatate de pumn), iar peste aceste ingrediente importante am turnat 500 mililitri de tuica de casa de 50 de grade. Zilnic agit preparatul de mai multe ori. Dupa doua saptamani, se strecoara cu ajutorul unei palnii si cu putina vata. Va doresc numai bine și sanatate! Cu stima si respect, Marcus Ioan din Aiud, judetul Alba.
Beneficiile nucului negru (Juglans nigra)
Nucul negru are multe proprietati medicinale benefice: este capabil sa le reziste bacteriilor intestinale, imbunatateste starea microflorei, este antibiotic, ajuta, de asemenea, la diminuarea germenilor, incetineste procesul de imbatranire a pielii si initiaza regenerarea celulelor cutanate, stimuleaza imunitatea si rezistenta generala a corpului, are un puternic efect antiinflamator. De asemenea, are efect analgezic.
Nucul negru a fost multa vreme folosit in lupta impotriva unor boli virale, cum ar fi herpesul. Ajuta in unele boli fungice. Este capabil sa lupte impotriva cancerului si sa previna aparitia acestuia. Ajuta la curatarea corpului de substante toxice, de larve si de paraziti, combate eficient parazitii intestinali, indepartandu-i din intestine. Are proprietati antispasmodice, amelioreaza greata si previne voma. Ajuta la vindecarea ranilor, oprește sangerarea si formeaza un film care devine o bariera in calea diferitelor infectii. Calmeaza sistemul nervos, ajuta la stres, nervi, insomnie. Creste cantitatea de vitamine, imbunatatind astfel starea generală a corpului.
1. Scad riscul de accident vascular cerebral si de atac de cord.
2. Consumand cateva nuci in mod regulat, inima noastra este ajutata, pentru ca acestea scad riscul de accident vascular cerebral si atac de cord. Acesta este, de fapt, cel mai bun mod de a ne proteja inima. De asemenea, studiile au aratat ca aceste nuci echilibreaza nivelul colesterolului. Arterele beneficiaza din plin de calitatile acestor nuci si le ajuta sa functioneze normal.
3. De asemenea, consumand nuci negre putem scapa de arsurile stomacale.
4. Nuca neagra ajuta si la imbunatatirea circulatiei sanguine.
5. Nuca neagra poate fi folosita si pentru tratarea candidei vaginale si a vaginozei bacteriene.
6. Nucile negre sunt, de asemenea, un foarte bun antifungic. Cercetarile au demonstrat ca nuca neagra este mult mai eficienta decat orice alt medicament antifungic. Prin urmare, cei care incearca sa-si protejeze sanatatea lor intestinala de aceste tipuri de paraziti se pot baza pe nuca neagra.
7. Nucile negre previn si combat constipatia. Au calitati laxative, astfel ca sunt benefice in caz de constipatia. Consumul de nuci negre este un tratament natural pentru orice problema intestinala.
8. Nuca neagra ajuta la eliminarea parazitilor intestinali. Acest lucru este posibil prin continutul de tanin care modifica pH-ul intestinului si, astfel, se elimina parazitii, viermii si ciupercile. Tinctura din coaja nucului negru se recomanda a fi administrata ca tratament in eliminarea parazitilor intestinali (parazitul Fasciolopsis Buskii, cel care determina aparitia diverselor forme cancerigene, Giardoza, Oxiuraza , Ascaridioza, Teniaza, chist hidatic).
9. Coaja de nuca neagra este extrem de bogata in iod si ajuta la buna functionare a glandei tiroide.
10. Probleme ale pielii precum acneea, veziculele, eczemele si chiar pecinginea sunt adesea tratate cu praf de coaja de nuca neagra. Intr-o serie intreaga de afectiuni ale pielii, coaja de nuca neagra (sub forma de pudra) poate face minuni. Folosita in uz extern, nuca neagra este, de asemenea, de ajutor in tratarea problemelor epidermei, cum ar fi aftele si psoriazis. Se pot trata in mod eficient afectiuni ale pielii rezultate ca urmare a infectiilor fungice. Unii medici, de asemenea, sugereaza folosirea, in uz intern, extractelor de nuca neagra pentru probleme cum ar fi guta, tulburari glandulare si reumatism.
Nuca neagra este cunoscuta pentru proprietatile ei medicinale de secole. Ajuta in tratarea a numeroase probleme de sanatate. In America, preparatele care au in continut nuca neagra sunt folosite de zeci de ani in tratarea afectiunilor de la nivelul pielii, iar grecii antici si alte civilizatii au folosit-o, de asemenea, ca tonic general. Valoarea ei medicinala se datoreaza faptului ca este o adevarata comoara de nutrienti esentiali pentru organism: minerale, cantitati mari de magneziu si potasiu, acizi grasi esentiali Omega 3 si Omega 6, proteine si aminoacizi esentiali pe care organismul uman nu-i poate sintetiza, coaja este bogata in antioxidanti, complexul de vitamine B, mai ales B1, B2, B6, vitamina C, beta-caroten, minerale si iod.
Este cel mai eficient remediu natural pentru eliminarea viermilor intestinali, are puternice proprietati antiseptice si antiparazitare pe tractul digestiv si regleaza tranzitul intestinal. Are proprietati antibacteriene si antifungice, distruge bacteriile Streptococcus faecalis, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Proteus vulgaris, Klebsiella pneumonia, Candida albicans, Penicillium, mucegaiuri, fungi, Aspergillus niger, Aspergillus fumigans.
Tinctura de nuca neagra
Aceasta tinctura, care poate fi preparata acasa poate fi achizitionata din comert, contine extract hidroalcoolic din coaja de nuca neagra, iar fructul verde este detoxifiant, antihelmintic, elimina viermii paraziti si are efecte benefice asupra sistemului imunitar. Nuca neagra, alaturi de cuisoare si pelin, sub forma de tinctura, administrata ca tratament, distruge un parazit deosebit de periculos pentru organism, Fasciolopsis buskii. Acesta este cauza declansarii a numeroase forme de cancer, el se poate localiza in stomac, plamani, ficat etc., unde, impreuna cu anumiti factori de mediu, duc la declansarea bolilor canceroase.
Mod de utilizare
Tinctura de nuca neagra se administreaza in doze de cate 2 lingurite de 2 ori pe zi, dimineata si seara. Agitați flaconul înainte de utilizare. Dupa deschidere, se pastreaza la frigider sau la temperatura camerei, la loc ferit de lumina directa a soarelui. Se consuma in maximum doua saptamani. A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic! A se citi recomandarile de utilizare inainte de consum. Prezenta sedimentelor pe fundul flaconului este garantia originii naturale a produsului si nu afecteaza calitatea si eficacitatea acestuia. Este contraindicat copiilor si femeilor insarcinate sau care alapteaza. A nu se lasa la indemana copiilor mici. Trebuie sa mai stim ca suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos.
Pe domnul Ioan Marcus il puteti contacta la numarul de telefon 0745.558.868, dupa ora 18.00, sau la adresa de e-mail janosm3@gmail.com . Dumnealui tine sa mentioneze ca nu da consultatii, nici sfaturi.
”Înainte de a-mi judeca viața, înainte de a vorbi despre mine, încalță-te cu pantofii mei și parcurge drumurile pe care le-am parcurs eu. Trăiește-mi durerile, îndoielile, bucuriile. Trăiește-mi anii pe care i-am trăit eu. Și cazi acolo unde am căzut eu, și ridică-te așa cum m-am ridicat eu.”- Luigi Pirandello-
Cum trebuie să cerem ceva de la Dumnezeu :
„Doamne, Tu vezi că am nevoie de lucrul cutare sau că trec prin cutare necaz. Ajută-mă, după cum știi și după cum vrei! Facă-se voia Ta…”.
Cu această stare lăuntrică să te rogi mult. Nu o dată, chiar și îndelungată de ar fi rugăciunea, nu doar o zi, ci săptămâni întregi, luni, ani… Să tot ceri fierbinte, să strigi:
„Doamne, ajută-mă! Doamne, scapă-mă! Să nu fie, însă, după cum vreau eu, ci după cum Tu vrei”.
Întocmai aceasta spunea și Hristos în Ghetsimani, când se ruga către Tatăl Său. Și văduva din pilda Evangheliei și-a aflat în cele din urmă dreptatea, numai și numai pentru faptul că nu a obosit să o ceară timp îndelungat. Un înțelept a spus acest cuvânt: „Trebuie să le devii sâcâitor lui Dumnezeu și Sfinților Săi!”.
Sfantul Teofan Zavoratul
Doamne Iisuse Cristoase, Fiul lui Dumnezeu, care ai spus prin gura profetului David: "Omul merge la munca si trudeste pana se insereaza". Prin gura binecuvantatului apostol Pavel ai spus: "Cel ce nu munceste, nu va manca." Si cu gura Ta prea curata ai spus: "Fara mine nu poti face nimic."
Am ascultat cuvintele Tale sfinte, cu tot sufletul si inima mea, Doamne, si ma indrept spre bunatatea Ta cu smerenie.Ai mila de mine si ajuta-ma pe mine, un pacatos, ca sa termin lucrarea pe care acum o incep, in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh.
Amin.
Și, dacă mă gândesc bine, nici Dumnezeu nu-i plăcut de toată lumea. Darămite eu, om simplu…
Unora nu le placi pur și simplu. Așa, întreg, cum ești tu. Sau… mai puțin întreg. Altora nu le placi nici pe bucățele. Te desfac și te recompun din piese pe care le răsucesc și le analizează. Ba ai ochii urâți, ba nasul, ba picioarele, ba nu mai știu ce… Tu să fii bine.
Noi nu ne-am născut ca să fim pe placul oricui. Oricui e oriunde. Tot e doar în tine.
Rugaciune in necazuri catre Maicuta Domnului
Valuri de patimi mă împresoară; mare necaz şi strâmtorare îmi umplu sufletul o, întru-tot Sfântă Maică, linişteşte sufletul meu cu pacea Fiului tău şi alungă deznădejdea şi întristarea sufletului meu cu harul Tău. Potoleşte furtuna păcatelor mele care mă frig precum un vierme în foc şi stinge-i flăcările. Umple-mi inima de bucurie, Preacurată Maică şi împrăştie ceaţa nelegiuirilor mele de la faţa mea, căci acestea mă împresoară şi mă tulbură. Luminează-mă cu lumina Fiului tău. Sufletul meu se simte sfârşit; totul îmi este greu, chiar şi rugăciunea. Iată-mă, rece ca piatra.
Buzele mele şoptesc o rugăciune, dar inima mea nu tresaltă. Necazurile m-au împresurat de pretutindenea. Topeşte gheaţa din jurul sufletului meu şi încălzeşte-mi inima cu dragostea ta. Nu-mi pun nici o încredere în apărarea venită de la oameni, ci îngenunchez dinaintea ta, o, Prea Sfântă Maică şi Fecioară. Nu mă alunga de la faţa ta, ci primeşte rugăciunea robului tău. Tristeţea m-a cuprins. Nu mai pot răbda năvălirile diavolilor. Nu am nici o apărare; nici nu aflu loc de refugiu, om nenorocit ce sunt. Sunt pururea biruit în lupta aceasta şi nu am altă mângâiere decât în tine, Preasfântă Maică. O, nădejde şi apărarea tututror credincioşilor, nu trece cu vederea rugăciunea mea. Amin.
Prea Sfântă Maică a lui Hristos, Prea Curată, Prea Binecuvântată Maică a lui Dumnezeu, vezi cum satana mă izbeşte precum valurile mării lovesc corăbiile!El mă urmăreşte ziua şi mă tulbură noaptea. Nu am pace – sufletul meu se pleacă – duhul meu se cutremură. Grăbeşte, Prea slăvită Maică şi mă ajută! Roagă-L pe dulcele Domn Iisus Hristos să aibă milă de mine şi să-mi ierte păcatele pe care le-am săvârşit. O, Preasfântă Maică a Domnului nostru Iisus Hristos, bunătatea ta cea plină de iubire este nesfârşită şi este cel mai mare vrăjmaş al puterilor iadului. Chiar atunci când cel mai mare păcătos cade în străfundurile iadului, împins de forte diabolice, dacă acesta strigă către tine, tu eşti gata să-1 eliberezi din legăturile iadului. Slobozeşte-mă şi pe mine. Priveşte cum satana vrea să mă facă să mă împiedic şi să-mi zdrobească credinţa, dar eu îmi pun toată nădejdea în Domnul. Slavă ţie, ceea ce eşti mai cinstită decât Heruvimii şi mai mărită fără de asemănare decât Serafimii. Amin.
Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor
-
Infectia cu virus hepatitic C (VHC) reprezinta o importanta problema de sanatate publica globala. Prevalenta viremica actuala estimata ...
-
Pielita de ou pentru prepararea acidului hialuronic natural Domnul Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel, ne-a trimis spre publicar...
-
Am primit reteta unui nou preparat natural din partea domnului Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel. Cu siguranta, vor fi multi di...
-
"1. FRICA micsoreaza diametrul vaselor de sange, ca urmare a unei varsari excesive de adrenalina in sange. Acest fapt duce la o subali...
-
Cred ca nu mai trebuie sa va spun cat de gustoase si de sanatoase sunt aceste uleiuri. Le folosesc in bucatarie cu drag . Atat salate...
-
RO.aliment organizeaza , in premiera nationala, campania de informare, educare si constientizare a beneficiilor consumului inteligent ...
-
In perioada 2-5 aprilie 2020, in cadrul Centrului Expozitional Romexpo , se desfasoara 5 manifestari cu tematica home & deco: Const...
-
Majoritatea oamenilor privesc boala fie ca pe un ghinion în viaţa lor, o nedreptate, fie ca pe ceva ereditar, o moștenire genetică nemer...
-
Chiar daca nu ati vazut sau nu ati cultivat niciodata un rodiu ( Punica granatum ), cu siguranta ati gustat, macar o data, din fructul sau...
-
Conacul boieresc cunoscut localnicilor sub numele de Stupina lui Christoph este situat la marginea Brasovului, intr-o zona linistita ...