duminică, 3 ianuarie 2021

Beneficiile bananelor pentru sanatate. Ce contin bananele si pentru ce a...

 Cecilia CarageaDragii nostri, ma bucur sa ne reintalnim in cadrul rubricii noastre Arena Sanatatii! Asa cum stiti, incercam aici sa va prezentam tot felul de retete sanatoase si, in acelasi timp, suntem mereu in cautarea unor retete simple, pe care sa vi le prezentam. Pentru ca stim: ne-am saturat cu totii sa stam prea mult in bucatarie, si atunci e normal, e firesc sa fim in cautarea unor retete simple. Si, bineinteles, si in cautarea unor retete sanatoase.

Asa ca noi, astazi, ne-am propus sa va prezentam mai multe retete simple si sanatoase de banane cu miere. Dar, pana sa ajungem sa va prezentam aceste retete de dulciuri sanatoase, ne-am propus sa vorbim mai mult despre beneficiile bananelor pentru sanatate. Pentru ca, asa cum stiti, in cadrul rubricii noastre Arena Sanatatii vorbim si despre beneficiile pentru sanatate ale ingredientelor alese, vorbim si despre tot felul de legende si de povesti care insotesc aceste ingrediente. Pentru ca noi credem ca toate retetele sunt mult mai bune daca sunt insotite de povesti, daca sunt insotite de legende, daca le asezonam si cu amintirea unor datini si obiceiuri care privesc acele ingrediente. Asa ca va invit sa aflam astazi mai multe despre banane.

Stim: bananele ne dau energie – am constatat asta cu totii pe pielea noastra. Atunci cand eram obositi, ne simteam vlaguiti, daca mancam o banana, pur si simplu ne reveneam. Pentru ca bananele ne dau energie. Astazi vom afla ce se intampla de ne dau bananele energie, ce contin bananele de ne dau atata energie…

Dar haideti sa o luam cu inceputul! De unde vin bananele? De unde provin bananele si cum de s-au raspandit astfel incat astazi sa reprezinte unul din cele mai consumate? Gustul lor delicios, calitatile lor nutritive, faptul ca imediat ce consumi o banana ai senzatia de satietate erau lucruri cunoscute inca din antichitate. Bananele apar descrise in lumea greco-romana pentru prima data intr-un document din anul 303 inainte de Hristos. Dar despre banane s-a scris cu mult inainte. Ele apar in scrierile budiste din secolul al VI-lea inainte de Hristos. Si, bineinteles, ele apar si in vechile texte hinduse, si in vechile texte chineze. Ele apar, bineinteles, si in civilizatia islamica. Cuvantul banana vine din araba, unde banan inseamna deget.

Dar haideti sa vedem cum au ajuns bananele in Europa, cum au ajuns bananele in bazinul Marii Mediterane! Bineinteles, au fost aduse de Alexandru cel Mare din Asia, care a fost, imediat ce le-a vazut, incantat de ele si incantat de gustul lor. Cercetatorii sunt de acord ca bananele au ajuns in bazinul Marii Mediterane si au inceput sa fie cultivate in anul 327 inainte de Hristos. Bineinteles, de aici s-au raspandit, apoi, in Statele Unite ale Americii, in Caraibe, in Madagascar si asa mai departe… Ele, de fapt, s-au raspandit peste tot unde clima le era potrivita. Asta inseamna zona ecuatoriala si zona tropicala.

Istoria bananelor

In America, bananele au ajuns odata cu conchistadorii spanioli, dar, in Statele Unite ale Americii, efectiv intrarea in piata a bananelor, efectiv comercializarea bananelor a inceput abia in secolul al XIX-lea. Dar, asa cum spuneam, astazi bananele reprezinta unul dintre cele mai consumate fructe. Astazi exista 130 de tari producatoare de banane. Dar trebuie sa spunem un lucru extrem de important: bananele sunt esentiale pentru economiile tarilor in curs de dezvoltare si, in acelasi timp, bananele reprezinta alimentul de baza pentru milioane si milioane de oameni. Pentru ca, din pacate, exista zone in care oamenii sunt foarte saraci si nu au foarte multe posibilitati de alegere – si, atunci, bananele sunt esentiale pentru alimentatia lor de zi cu zi. In tari precum Uganda, Rwanda sau Burundi, consumul de banane este foarte mare, undeva la peste 400 de kilograme de banane pe cap de locuitor in fiecare an. Dupa cum spuneam, noua ni se pare foarte mult, dar trebuie sa constientizam faptul ca acolo, pentru acei oameni, banana este un aliment de baza, pentru ca sunt oameni foarte saraci, care nu au foarte multe posibilitati de alegere, iar banana este un element esential in alimentatia lor de zi cu zi. Acolo, bananele sunt cultivate de fermieri, care cultiva bananele pentru consumul lor, pentru consumul propriei lor familii si pentru comercializare pe plan local. Bineinteles, exista si mari plantatii de bananieri, de unde bananele se exporta. Dar, daca am ajuns sa discutam despre exportul de banane, despre tarile exportatoare de banane, trebuie sa spunem ca pe locul intai se plaseaza India, care exporta anual peste 30 de milioane de tone, apoi urmeaza China, cu peste 11 milioane de tone, apoi urmeaza tari precum Indonezia, Brazilia, Ecuador, Filipine, care exporta cam 6-7 milioane de tone pe an. Bineinteles, exista mari plantatii si in Costa Rica, si in Mexic…

Noi trebuie sa constientizam ca exportul de banane este foarte voluminos, dar si ca valoare este extrem de important, pentru ca piata bananelor se estimeaza a fi undeva la 30 de miliarde de dolari in fiecare an. Si, atunci, trebuie sa intelegem ca toate problemele privitoare la banane si la plantatiile de bananieri sunt extrem de importante. De exemplu, in secolul trecut a existat o ciuperca foarte agresiva pe plantatiile de bananieri si au trebuit dezvoltate noi soiuri, care sa faca fata acelei ciuperci. Astazi, insa, din pacate, exista o noua ciuperca, Black sigatoka, care ataca din nou plantatiile de bananieri. Si mijloacele actuale de protectie nu mai fac fata acestei ciuperci. Prin urmare, trebuie dezvoltate noi soiuri de bananieri. Si toti fermierii sunt in asteptarea acestora, pentru ca efectiv nu mai fac fata acelei ciuperci. Asadar, lucrurile sunt complicate, sunt complicate pentru fermierii respectivi, pentru oamenii din zonele respective, pentru care banana reprezinta un aliment de baza. Sunt complicate pentru economiile tarilor in curs de dezvoltare care produc banane si mizeaza pe productia de banane… Dar asta e o alta discutie.

Ca sa revenim la discutia noastra despre banane, trebuie sa spunem ca sunt fructele unei plante din familia Musaceae. O planta ierboasa care creste foarte mult – poate sa ajunga la o intaltime de pana la 8 metri, iar frunzele ei pot sa atinga o lungime de pana la 3 metri. Fructele cresc in ciorchini, in ciorchini de pana la 200 de bucati. Si noi vedem bananele la magazin in ciorchini. Si trebuie sa spunem ca, dupa recolta, partea aeriana a plantei se usuca – raman doar radacinile, din care dau noi lastari. Acei lastari, replantati, se vor transforma in viitorii bananieri. Astazi se cunosc peste 500 de soiuri de bananieri, dar multi dintre acestia sunt bananieri salbatici, iar fructele lor nu sunt recomandate pentru consum, pentru ca sunt niste fructe pline de seminte, seminte foarte dure. Bananele pe care le consumam noi astazi se inmultesc doar prin taieturi si ele provin de la un hibrid pe care l-a descoperit Jean-Francois Poujot pe plantatia sa din Jamaica, in 1836. Asadar, bananele consumate de noi astazi sunt niste fructe fara seminte care se inmultesc doar prin taieturi.

Dar bananele, cele pe care le consumam noi, sunt foarte placute, pentru ca, dupa cum spuneam, nu au seminte. In afara de aceasta, bananele pot sa fie de foarte multe feluri – pot sa fie mici, pot sa fie mari, pot sa fie verzi, pot sa fie coapte. Trebuie sa spunem ca bananele se culeg verzi, pentru ca sa reziste in timpul transportului, pana cand ajung ele in magazine, pana cand ajung ele sa fie cumparate. Bananele verzi sunt mai putin dulci, pot sa aiba chiar un gust amarui, cumva, si pot sa fie mai astringente. Chiar si atunci cand cumparam banane coapte, daca ati observat, ele sunt putin astringente. Si, bineinteles, sunt mult mai dulci decat bananele verzi!

Beneficiile pentru sanatate ale bananelor

Dar haideti sa vedem de ce sunt atat de bune bananele pentru sanatatea noastra. Bananele sunt foarte bogate in fibre si, atunci, ajuta tranzitul intestinal. In plus, au un indice glicemic scazut si, atunci, ajuta la controlul glicemiei. Dar trebuie sa spunem ca, in functie de toleranta individuala, ele pot sa produca balonare sau flatulenta. Acestea sunt primele lucruri pe care le putem spune despre banane. Dar, asa cum stim, in medicina naturista se foloseste planta integrala. Asadar, in zonele unde cresc bananieri, in zonele unde se cultiva bananieri, exista tot felul de preparate, de decocturi, de infuzii, pentru ca se folosesc atat radacina plantei, cat si florile plantei, se folosesc lastarii… Nu se foloseste doar fructul. Se foloseste chiar si coaja de banana. Un truc pe care l-am putea folosi si noi, cu coaja de banana, este urmatorul: vara, cand ne pisca un tantar, putem sa frecam zona respectiva cu partea interioara a unei coji de banana. O sa vedeti ca o sa va treaca acea senzatie de mancarime foarte rapid! Este un truc cunoscut de oamenii din zona… pentru piscaturile de insecte, un truc cu coaja de banana.

Dar pe noi ne intereseaza in primul rand ce fac bananele pentru sanatatea noastra, cum ne ajuta fructul bananierului, cum ne ajuta bananele pentru sanatatea noastra. Pentru ca noi banane consumam! Si, atunci, haideti sa le luam pe rand!

Ce contin bananele si pentru ce sunt recomandate

Ar trebui sa vedem, inainte de toate, ce contine o banana, pentru a vedea cum ne ajuta sanatatea si in ce sens, in ce aspect ne ajuta sanatatea. O banana medie, de 125 de grame, o portie, ca sa spunem asa, are 110 calorii, 30 de grame de carbohidrati, 1 gram de proteine si contine peste 80 de substante esentiale, de vitamine si de minerale – contine vitamina C, vitamina A, din grupul de vitamine B, B6, B7 si mai contine cupru, fier, mangan, potasiu, magneziu, minerale esentiale pentru buna functionare a organismului nostru. Astfel, bananele, datorita continutului lor, sunt recomandate pentru scaderea tensiunii arteriale si pentru sanatatea inimii. In plus, se considera ca un consum regulat de banane poate sa conduca, in timp, la scaderea colesterolului rau. Iar studii medicale recente au aratat ca, daca bananele sunt consumate regulat, scade riscul de a dezvolta degenerescenta maculara cu 36% stiut fiind faptul ca degenerescenta maculara este afectiunea responsabila, in mare parte, de pierderea vederii la persoanele in varsta. Asadar, bananele sunt bune, sunt indicate pentru sanatate nu doar pentru reglarea tranzitului intestinale, nu sunt recomandate doar pentru ca sunt bogate in fibre. Se stie ca bananele contin pectina, o fibra care normalizeaza miscarile tractului intestinal si, atunci, ajuta la normalizarea tractului intestinal. Dar bananele, dupa cum spuneam, sunt recomandate pentru foarte multe probleme. In plus, ele sunt recomandate si pentru cei care se confrunta cu aciditate gastrica, pentru ca ele scad aciditatea, au un efect antiacid si, in plus, se considera ca ele pot sa ajute la eliminarea bacteriei Helicobacter Pylori. In plus, bananele nu contin calciu, dar ele ajuta, prin substantele pe care le contin la faptul ca noi, organismul nostru asimileaza mai bine calciul. Asadar, sunt recomandate si in aceasta privinta.

Si mai trebuie sa spunem ceva: bananele ne pot ajuta sa scapam si de starile usoare de anxietate. In acest sens, este recomandata o banana pe zi. Se spune ca poate sa ne ajute sa scapam de anxietati. Mai mult, sa ne ajute sa ne concentram, sa ne ajute sa invatam si asa mai departe… Tocmai de aceea, elevilor si studentilor, mai ales in perioadele de examen, le este recomandat un mic dejun cu banane si miere. Este simplu: felii de banana, cativa fulgi de ovaz, miere, lapte si… gata micul dejun potrivit, adecvat, ca sa-ti dea energie pentru intreaga zi si sa te ajute sa te concentrezi, sa te ajute sa inveti!

Dar bananele sunt indicate si la cina, pentru ca, daca mancam o banana la finalul cinei, sa spunem, atunci nu vom mai simti acea nevoie ca intre cina si ora de culcare sa tot rontaim ceva. Pentru ca trebuie sa fim sinceri: intre cina si ora la care ne culcam, mai rontaim, foarte des, foarte multe lucruri pe care n-ar trebui sa le rontaim. Si, atunci, cand mancam o banana o sa vedem ca nu mai avem nevoia sa rontaim tot felul de lucruri. Asadar, bananele ne ajuta sa fim sanatosi! Putem spune ca bananele ne ajuta sa ne mentinem silueta, pentru ca, daca ne impiedica, ne taie pofta de rontai tot felul de lucruri pe care n-ar trebui sa le rontaim seara, inainte de culcare, ne vom mentine silueta, nu?

Dar bananele, dincolo de faptul ca sunt recomandate pentru atatea si atatea lucruri, dupa cum am vazut, sunt recomandate si atunci cand ne confruntam, de exemplu, cu episoade de tuse. Insa trebuie sa combinam banana cu miere. Iata ce putem face!

Reteta cu banane si miere pentru tuse

Putem sa luam 2 banane bine coapte si sa le pasam cu o furculita. Punem apa la fiert, iar cand apa este clocotita turnam peste acele banane pasate si amestecam bine, pana cand se face o pasta. Dupa ce amestecul acesta s-a racit putin, putem sa adaugam 2 linguri de miere (este de preferat miere poliflora) si amestecam din nou, pana cand se face o pasta. Acea pasta o punem la rece si luam din ea, in fiecare zi, cam de 4 ori cate 3 lingurite.

Asadar, aceasta crema de banane cu miere ne face foarte bine, mai ales in sezonul rece, pentru ca bananele contin vitamine, minerale, fibre, iar mierea, asa cum stim, este si ea bogata in vitamine, minerale, enzime, antioxidanti. Este un antibiotic natural, are proprietati antimicrobiene, proprietati antiinflamatoare si asa mai departe… Este o combinatie foarte buna aceasta combinatie de banane coapte pasate cu miere poliflora. Si, asa cum stiti, eu va recomand mierea Apidavamierea cea buna din inima Transilvaniei, mierea romaneasca. Si puteti sa va preparati aceasta reteta care nu doar ca va ajuta sa scapati de episoadele de tuse, dar intareste si sistemul imunitar. Si, daca este sa fim sinceri, puteti sa preparati aceasta crema sau diferite varietati, variatiuni ale acestei creme pe care sa le consumati pur si simplu de placere!

Dulciuri sanatoase cu banane si miere

Daca  va intereseaza cateva retete de banane cu miere pe care sa le consumati asa, pur si simplu de placere, am pregatit si cateva asemenea retete. Iata cum puteti face un milkshake delicios cu banane si miere!

Milksake cu banane si miere

Aveti nevoie de o banana feliata, rece-rece de tot – o tineti feliata la frigider. O scoateti, o puneti in blender. Mai puneti in blender o lingura de miere, adaugati putina scortisoara, un praf de scortisoara si mai adaugat cam 150 de mililitri de lapte rece ca gheata. Puneti totul in blender, dupa cum spuneam, faceti un smoothie si… gata milkshake-ul sanatos cu banane si cu miere!

Dar puteti sa va faceti un milkshake si cu banane, nuca si miere! Si acest milkshake delicios de banane, nuca si miere puteti sa-l faceti dupa cum urmeaza! Iata ce simplu se face!

Milkshake cu banane, nuca si miere

Puteti lua 3 banane bine coapte, le curatati de coaja, le rupeti in bucati si le aruncati in blender. Mai puneti acolo 2 lingurite de suc de lamaie, un plic de zahar vanilat si mai adaugati 2 lingurite de nuca macinata. Mai puteti adauga miere si cam 50 de mililitri de lapte, ca sa se amestece totul foarte, foarte bine.

Dupa ce ati amestecat in blender, cum puteti sa serviti acest milkshake de banane, nuca si miere? Puteti sa puneti in doua farfurii – intr-o farfurie, miere, in alta farfurie, nuca macinata. Puteti sa luati niste pahare, sa puneti paharul cu gura in jos in farfuria cu miere, apoi, in farfuria cu nuca o sa ramana pe marginea paharului nuca lipita de miere, apoi, in interior, turnati acest milkshake de banane, nuca si miereAsadar, puteti sa faceti cu compozitia pe care tocmai am descris-o vreo 4 pahare cu care sa va serviti musafirii – cu siguranta, vor fi incantati nu numai de gustul delicios, ci si de aceasta modalitate de prezentare, cu paharele care pe margine vor avea miere cu nuca. Nu-i asa ca-i frumos? Deja va ploua in gura, nu?

Asa cum stim cu totii, gustul de banana merge foarte bine si cu gustul de kiwi. Avem si o reteta de milkshake cu banane, kiwi si miere. Se face si aceasta foarte simplu!

Milkshake cu banane, kiwi si miere

Se iau 6 kiwi, se curata de coaja, se taie in bucati, se pun in blender, se ia si o banana, se curata, se taie felii, se pune in blender. Se mai pune 1 lingura de miere si cam o jumatate de lingurita de scortisoara. Se amesteca totul bine si, dupa aceea, se mai adauga putin lapte, ca sa inglobeze toata aceasta pasta si sa o faca mai fina. Si iata ca aveti si un milkshake cu banane, cu kiwi si cu miere!

Dar cu banane si cu miere si cu, bineinteles, putina scortisoara puteti sa va faceti si o inghetata delicioasa! Iata cum poti sa-ti faci, simplu si rapid, o inghetata cu ingrediente naturale!

Inghetata cu banane si miere

Iei 3 banane bine coapte, le tai felii, le pui intr-un castron si le pui la congelator, pentru ca acele felii de banane trebuie sa fie foarte bine inghetate. Dupa ce au fost inghetate, le pui in blender si le faci bucatele mici, mici. Mai adaugi 1 lingurita de cacao si 1 lingura de miere. Si… gata inghetata!

Cei care spun ca nu vor inghetata, pentru ca nu vor sa manance ceva rece, pentru ca stiu ca au probleme cu gatul, pot sa-si faca, cu acelasi ingrediente, fara a tine, insa, bananele la congelator, o budinca!

Budinca cu banane si miere

Se pun in blender 3 banane coapte, se adauga 1 lingurita de cacao, se adauga 1 lingura de miere si vom avea, la final, o budinca. Foarte buna si aceea, nu?

Retete cu banane cu miere. Dulciuri sanatoase

Asadar, puteti sa incercati tot felul de combinatii de banane – cu miere, cu nuca, cu kiwi… Sa mai adaugati putina scortisoara sau cacao si asa mai departe… Puteti sa inventati si singuri, sa creati si singuri propriile retete! Pentru retete ceva mai complicate, de banane caramelizate sau banane prajite cu sos de miere si lamaie, va invit pe accmediachannel.ro, unde veti gasi o serie intreaga de retete mai elaborate. Cei care vor sa-si ia ragazul sa le incerce cred ca vor avea niste rezultate spectaculoase. Oricum, cred ca este interesant sa-ti faci banane caramelizate, banane prajite… pentru ca, sa fim sinceri, cu totii suntem in cautarea unor dulciuri deosebite! Pentru ca tuturor ne place gustul dulce! Asadar, intrati pe accmediachannel.ro si veti gasi acolo o serie intreaga de retete dulci, sanatoase, savuroase cu banane si cu miere, mai simple sau mai complicate.

Nu uitati sa va abonati si la canalul nostru de YouTube si, bineinteles, sa dati like paginii noastre de Facebook! Eu va multumesc tare mult! Nu uitati ca pe mine ma gasiti pe propriile mele canale de pe retelele de socializare! Si mai trebuie sa va spun ceva: pentru data viitoare, pentru urmatoarea rubrica din seria noastra Arena Sanatatii, va pregatim retete de banane cu miere pentru frumusete, pentru ca atat bananele, cat si mierea sunt deosebit de bune pentru sanatatea si frumusetea tenului nostru. Asa ca va astept si… pe curand!

Multumiri companiei APIDAVA.

https://accmediachannel.ro/emisiuni/arena-sanatatii/arena-sanatatii-beneficiile-bananelor-pentru-sanatate-ce-contin-bananele-si-pentru-ce-afectiuni-sunt-recomandate/#

5 motive bune pentru a manca usturoi

 


Usturoiul e asociat cu respiratia urat mirositoare si cu vampirii. Dar este, de fapt, un adevarat aliment sanatos! Folosit de milenii, face acum obiectul a numeroase studii si continua sa uimeasca prin beneficiile sale. Iubeste-l sau uraste-l, trebuie sa recunoastem: usturoiul este esential in bucatarie. Folosit drept condiment, acest aliment face parte din multe feluri de mancare regionale traditionale. Dar nu doar aroma il face special. Cultivat inca din Antichitate, usturoiul (Allium sativum) este o planta banala care isi ascunde bine jocul. In spatele gustului puternic, are multe beneficii pentru sanatate.

Un aliat impotriva infectiilor
Timp de secole, usturoiului i se atribuie capacitatea de a ne apara impotriva infectiilor virale, bacteriene, fungice si chiar a infectiilor parazitare. Ar trebui sa credem? Cel putin partial. Cateii lui contin fenoli cu proprietati antiseptice, dar si alini care se vor transforma in diversi compusi ai sulfului. Datorita compozitiei sale, usturoiul are proprietati antibacteriene, antivirale si de deparazitare. In medicina naturista, este utilizat in principal in prevenire, dar si in tratamente si pentru dezinfectare. Literatura stiintifica nu clarifica lucrurile, atunci cand vine vorba de a indica un efect terapeutic specific. In raceala obisnuita, de exemplu, usturoiul nu reduce durata infectiei si are un efect modest in prevenirea acesteia. Autoritatile sanitare admit insa utilizarea acestui aliment pe langa medicamentele recunoscute.

Un probiotic eficient
Usturoiul, ca multe alte condimente, este un potentiator de aroma. Pe langa calitatile sale gustative, se crede ca are si un efect benefic asupra florei intestinale, formata din miliarde de bacterii. Ar trebui consumat regulat, dar moderat, deoarece ar avea un efect probiotic, conform unor studii. Unii merg chiar mai departe si il considera un probiotic. Acest termen se refera la fibre care vor stimula cresterea si activitatea bacteriilor "bune” din microbiota noastra. Inulina este responsabila in special de acest fenomen.

Un protector cardiovascular
Avantajul consumului de usturoi este ca aduce beneficii intregului corp, odata digerat. Acest lucru se datoreaza faptului ca unii nutrienti trec in sange din intestine. Acesta este cazul componentelor usturoiului. Este prezentat ca un vasodilatator, adica ar dilata vasele de sange, iar acest lucru ar fi benefic in special in reducerea tensiunii arteriale. Si asta nu este tot. Mai multe studii au sugerat ca usturoiul are un efect benefic asupra aterosclerozei (pierderea elasticitatii arterelor si ingustarea acestora), precum si asupra coagularii sangelui. Si din motive intemeiate: este un agent antiplachetar, ceea ce inseamna ca participa la fluiditatea lichidului nostru vital, sangele. Astfel, consumatorii ar fi mai putin expusi riscului de infarct miocardic sau al altor boli, cum ar fi aritmia.

Un efect benefic asupra colesterolului
Mai putin direct, usturoiul poate avea un efect interesant asupra nivelului de colesterol si trigliceride. Acest condiment ar avea, de fapt, tendinta de a participa la metabolismul grasimilor. Stim ca are un efect benefic prin cresterea nivelului HDL (colesterolul bun), dar pentru asta este mai bine sa il consumam crud. Pe de alta parte, LDL nu este cu adevarat afectat de consumul de usturoi, acesta fiind cel mai daunator colesterol pentru corpul nostru.

Multe beneficii pentru piele
Chiar si fara sa il consumam, usturoiul are multe alte virtuti pentru sanatatea noastra. Mai ales cea a epidermei. Este recomandat adesea ca masca, amestecat cu uleiuri vegetale, aloe vera sau chiar otet de mere. Desigur, nu trebuie lasat prea mult timp, deoarece este foarte puternic. Rani, eczeme, acnee... Exista multe aplicatii traditionale si retete la fel de multe. Este un bun aliat, cu conditia sa aveti rabdare. Crema cu usturoi trebuie sa stii cum sa o pui, dar poate fi utila. La momentul respectiv, poate sa nu fie foarte placut, dar este foarte eficient.

Trucul pentru a nu avea respiratie urat mirositoare
Principala problema cu usturoiul este ca vine cu un miros persistent. Pe degete dar si in gura. In primul caz, este suficient sa va clatiti mainile cu apa rece si apoi sa le spalati in apa fierbinte cu sapun. Dupa ce ati mancat usturoi, trebuie sa o taiati foarte subtire si sa muscati in cateva seminte de cardamom sau patrunjel. Periajul dintilor nu este suficient: gazele care emana din stomac sunt cele care provoaca respiratia urat mirositoare.
Aveti grija sa nu exagerati cu usturoiul, care poate irita stomacul si tractul urinar. Aceasta planta puternica poate interactiona, de asemenea, cu mai multe tratamente:
- medicamentele anticoagulante (care subtiaza sangele), precum si plantele cu efect similar (ginkgo, eleutherococcus, salcie alba etc.);
- tratamente pentru tulburari tiroidiene;
- anumite tratamente pentru infectia cu HIV / SIDA;
- unele tratamente pentru hiperplazia benigna de prostata.
Daca aveti o boala cronica si sunteti in tratament, amintiti-va intotdeauna sa discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a lua orice planta sau aliment ce contine un ingredient activ care poate interactiona cu medicamentul dumneavoastra.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor