sâmbătă, 15 iulie 2023

Lanolina, vaselina, glicerina si extracte din plante medicinale, ingredientele cremei de calcaie Larix. Cum si cand se foloseste

 

Știți cum se spune: „Sunt prea sărac ca să-mi iau lucruri ieftine!” Și chiar așa e! Gândiți-vă doar: dacă ne luăm un lucru de calitate, acesta ne va ține mai mult și nici nu ni se va strica atunci când ne va fi lumea mai dragă.

De exemplu, dacă ne luăm o pereche de pantofi de calitate, aceștia ne vor ține mai mult. Și nici nu ne vom mai simți incomod și nici nu ne vor mai transpira picioarele. Pentru că, de foarte multe ori, în pantofii de proastă calitate, din materiale de proastă calitate, ne transpiră picioarele. Și transpirația picioarelor este extrem de neplăcută. Mai mult, este una dintre cauzele care, în timp, pot să ducă la călcâie crăpate. Bineînțeles, nu este singura cauză. Faptul că nu ne hidratăm adecvat, că nu folosim în mod regulat o cremă hidratantă pentru picioare, că facem dușuri fierbinți mult prea des și așa mai departe… sunt doar câteva alte cauze.

Dar, când vine vara și vrem să purtăm sandale, constatăm că, din păcate, călcâiele noaste nu arată chiar așa cum ne-am dori. Și-atunci simțim nevoia unui tratament intensiv, pentru a ne face călcâiele să arate așa cum ne-am dori. Ce vă recomand: seara, înainte de culcare, stați 20 de minute cu picioarele într-un lighean cu apă în care să adăugați și puțin oțet de mere. Apoi vă ștergeți pe picioare și utilizați o cremă precum este crema de călcâie de la Larix.

De ce vă recomand această cremă? Pentru că are în compoziție lanolină, vaselină, glicerină și extracte din plante medicinale. Lanolina este o substanță produsă de glandele sebacee ale oilor. Are un puternic efect calmant și hidratant. De fapt, lanolina are un efect ocluziv, așa se numește. Este, de fapt, calitatea ei de a face ca pielea să nu piardă apă. Știți, lanolina există în foarte multe produse de îngrijire și produse cosmetice. Vaselina este o substanță derivată din petrol, să spunem așa. A fost descoperită pe la mijlocul secolului al XIX-lea, când muncitorii de pe câmpurile petroliere au constatat că pe turlele de foraj se adună o substanță grasă. Chimiștii au cercetat această substanță, au purificat-o și au văzut că este foarte bună pentru pielea uscată, pentru pielea iritată. Vaselina se folosește și astăzi, pentru bebeluși, în cazul iritațiilor de scutec, pentru cei care vor să-și facă tatuaje, pentru că hidratează foarte bine pielea și e nevoie de o cremă hidratantă după ce-ți faci un tatuaj, și în câte și mai câte. Pentru buze uscate, pentru firele despicate ale părului și așa mai departe. Și glicerină. Glicerina, iarăși, o cunoașteți din produsele de îngrijire și produsele cosmetice. Știți, există săpun cu glicerină și diferite alte produse cosmetice, loțiuni, creme cu glicerină.

Și Larix ce a făcut? În această cremă pentru călcâie a combinat lanolina, vaselina, glicerina cu extracte din plante medicinale. Mai exact, din gălbenele, din rostopască, din tătăneasă, din arnică. Așadar, este o cremă pe care este bine să o folosiți seara, apoi vă luați niște șosete de bumbac și dormiți așa. Și încercați să faceți acest lucru în mod repetat, nu o dată și gata, pentru că, dacă nu facem acest lucru în mod repetat, înseamnă că nu ne îngrijim călcâiele adecvat.

Și încă ceva: dacă ajungeți să aveți călcâie crăpate și treceți la un asemenea tratament intensiv și vedeți că nu se rezolvă problema într-un timp rezonabil, trebuie să luați măsuri. S-ar putea să fie vorba de o anumită deficiență de vitamine, vitamina C, E, B3 și așa mai departe. Și ar trebui să vă faceți analizele. De ce? Pentru că, dacă nu vedeți o ameliorare și vă confruntați în continuare cu călcâie crăpate, acest lucru poate să fie un simptom pentru diferite afecțiuni. S-ar putea să aveți probleme cu circulația periferică, cu tiroida sau diabet. Și, tocmai de aceea, faceți-vă analizele periodice. Este cel mai bun lucru. Și aveți grijă de voi!

Pentru mai multe emisiuni de sănătate ample, cu specialiști de top din domeniile lor de activitate, intrați pe canalul meu de YouTube și pe pagina mea de Facebook. De asemenea, mă puteți găsi și pe Instagram și pe TikTok cu sfaturi scurte de sănătate. Vă mulțumesc și vă doresc o vară frumoasă!

 https://ceciliacaragea.ro/strategia-mea-de-sanatate/lanolina-vaselina-glicerina-si-extracte-din-plante-medicinale-ingredientele-cremei-de-calcaie-larix-cum-si-cand-se-foloseste/

 


 https://www.tiktok.com/@ceciliacaragea/video/7255566040116006171?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7123406613336016389

Ganoderma, "regina" tratamentelor naturale

 

Este considerata adevarata "regina" a tratamentelor naturale, datorita beneficiilor uriase pentru sanatate pe care le are aceasta ciuperca. Prin contributia sa la reducerea riscului aparitiei cancerului si prin efectul pozitiv in dezvoltarea sistemului imunitar, ganoderma revolutioneaza lumea medicala si aduce o perspectiva stralucitoare asupra umanitatii in cucerirea longevitatii.

Cercetarile si experientele stiintifice au confirmat, din orice punct de vedere, efectele pozitive ale ganodermei asupra organismului:
1. Lupta impotriva cancerului. Ganoderma este un aliat de incredere in lupta impotriva cancerului. Consumata preventiv, ganoderma ajuta la reducerea riscului aparitiei cancerului sau, in cazul in care aceasta boala s-a declansat, este una dintre armele cele mai eficiente in distrugerea celulelor cancerigene. Ganoderma contine mai mult de 154 de tipuri de antioxidanti ce au efecte uimitoare asupra tratarii acestei boli. Consumul de ganoderma opreste metastaza celulelor canceroase si impiedica degenerarea tesuturilor. Ganoderma elimina durerile cauzate de cancer si sporeste eficienta medicamentelor anticanceroase.
2. Scade nivelul colesterolului si al trigliceridelor din sange. Consumul de ganoderma, sub diversele sale forme, scade colesterolul si cantitatea de grasimi din organism, reduce nivelul zaharului din sange si reface functiile pancreasului, stabilizeaza membrana globulelor rosii, diminueaza numarul trombocitelor si trombonilor (cheaguri de sange) si imbunatateste functia cortexului.
3. Mentine sanatatea inimii. Ganoderma este utila in durerile de cap si de umeri cauzate de hipertensiune. Ajuta la imbunatatirea presiunii sangvine. Ganoderma trateaza hipertensiunea si previne arteroscleroza. Este eficienta si in tratarea obstructiilor vasculare cerebrale, a infarctului miocardic, apoplexiei cerebrale si anghinei pectorale. Consumul de ganoderma imbunatateste starea de sanatate a cardiacilor.
4. Intervine pozitiv in rezolvarea problemelor ginecologice. Ganoderma este de real folos si in problemele ginecologice, precum durerile menstruale sau menopauza. Elimina simptomele aparute dupa nastere si purifica organismul.
5. Trateaza afectiunile hepatice. Ciuperca minune este recomandata in tratarea hepatitelor si a bolilor de ficat. Consumul de ganoderma are o actiune benefica asupra functiilor ficatului, pe care le regleaza. Diminueaza durerile provocate de gastrita, ulcer si alte boli digestive. Aceasta ciuperca protejeaza organele interne si imbunatateste functionarea tractului digestiv.
6. Stimuleaza capacitatea naturala de autovindecare a organismului si creste eficienta sistemului imunitar.
7. Energizeaza intreg organismul. Ciuperca magica este recomandata si in stari de surmenaj, oboseala cronica, tulburari de concentrare, stres sau in lupta cu kilogramele in plus.
8. Trateaza constipatia. Datorita cantitatii mari de fibre nesolubile precum hemiceluloza continuta de ganoderma, colonul functioneaza in mod adecvat. Aceste fibre imbunatatesc functiile digestive si permit eliminarea toxinelor si a compusilor daunatori pentru corp.
9. Lupta cu maladia Alzheimer. Ganoderma ajuta in mod eficient la imbunatatirea memoriei si cu toate ca inca nu se cunoaste un tratament pentru vindecarea maladiei Alzheimer, ciuperca Ganoderma ajuta la incetinirea procesului de reducere a acetilcolinei din creier, care este cauza aparitiei acestei maladii.
10. Previne imbatranirea. Datorita cantitatii mari de antioxidanti, precum polifenoli, flavonoide, vitamina C, ganoderma lupta impotriva radicalilor liberi, iar germaniul organic ajuta la oxigenarea celulara, ceea ce determina combaterea efectelor imbatranirii si asigura longevitatea organismului.
11. Intareste sistemul osos. Datorita prezentei calciului si a vitaminei D, pe langa compusii care ajuta la absorbtia calciului se imbunatateste functionarea sistemului osos, iar consumul zilnic de ganoderma ajuta la mentinerea densitatii osoase.
12. Regleaza presiunea sangvina. Ganoderma ajuta la reducerea presiunii sangvine datorita purificarii sangelui si elasticizarii arterelor si a vaselor de sange.
13. Regenerarea pielii. Antioxidantii continuti de ganoderma protejeaza pielea de efectele daunatoare ale radicalilor liberi care cauzeaza aparitia ridurilor si imbatranirea prematura a pielii. Ganoderma ajuta, de asemenea, in cazul aparitiei cancerului de piele.
Ganoderma se gaseste in comert sub forma de capsule, sirop, tinctura sau injectii. De asemenea, se gaseste si sub forma de bautura, precum cafea, ceai, ciocolata calda sau supa. Ganoderma intra in compozitia a numeroase produse cosmetice, precum sapunuri, creme sau pasta de dinti. Concomitent cu consumul de ganoderma, se recomanda un stil de viata si un regim alimentar echilibrat, lipsit de stres si alti factori nocivi, precum tutunul, alcoolul sau cafeaua consumate in cantitati mari.
Sursa: Antena Satelor

http://www.daciccool.ro/sanatate-si-frumusete/remedii-naturale/9204-ganoderma-qreginaq-tratamentelor-naturale?fbclid=IwAR3mjthiT6HS6PgTRXzjsguAjspp9nEyCbvYHppqH2klhkfv4pTPaxueWHQ 

Traditii de Sfantul Ilie

 In fiecare an, la 20 iulie, lumea crestina il cinsteste pe Sfantul Ilie, unul dintre cei mai mari profeti ai Vechiului Testament. Sarbatoarea lui Sant-Ilie, asa cum mai e cunoscuta in popor, este insotita nu numai de vreme capricioasa si de dezlegarea la mere, ci si de unele dintre cele mai originale traditii din zestrea romanilor.
Sfantul Ilie s-a nascut in tinutul Tesvi, din Galaad (pe teritoriul Iordaniei de astazi), de unde si numele de Tesviteanul, in familia unui preot al Legii Vechi. Sfantul Prooroc Ilie a venit pe lume cu aproximativ 900 de ani inainte de Iisus Hristos, intr-o perioada grea a istoriei poporului ales, in vremea cultului idolilor. Activitatea Sfantului Ilie s-a desfasurat in regatul Israel din Samaria, unde a fost trimis de Dumnezeu pentru a-i vesti regelui Ahab marea seceta. In loc sa se pocaiasca, regele a incercat sa-l ucida pe prooroc. Dumnezeu l-a ascuns intr-o pestera, langa un parau, unde sfantul a fost hranit de un corb, apoi Ilie a ajuns la o vaduva din Sarepta Sidonului (sudul Libanului de astazi), unde a inceput sa faca minuni: l-a inviat pe fiul vaduvei si i-a inmultit faina si uleiul.

Catre sfarsitul anilor de seceta, Dumnezeu l-a trimis din nou pe Ilie la regele Ahab, ca sa-i descopere acestuia ca pricina suferintelor poporului sau era inchinarea la idoli. Ca sa-l cunoasca pe adevaratul Dumnezeu, Sfantul Ilie i-a propus lui Ahab sa ridice un jertfelnic si sa se roage mai intai proorocii lui Baal, apoi el lui Dumnezeu. Poporul, sfetnicii si proorocii s-au rugat idolilor, insa acestia nu le-au auzit ruga, pentru ca nu existau. Spre seara s-a rugat si Sfantul Ilie si Dumnezeu a trimis foc din cer si a ars totul, secand pana si apa din santuri. Atunci, multimile au cazut cu fata la pamant, s-au cait de pacate si i-au ucis pe proorocii si slujitorii zeilor.
In Biblie, se spune ca Sfantul Ilie a fost rasplatit de Dumnezeu, pentru viata lui lipsita de orice pacat, prin ridicarea la cer cu trupul, fara moarte fizica. La fel s-a intamplat si cu Enoh, un alt mare profet al Vechiului Testament. Tot din Scriptura aflam ca, la sfarsitul veacurilor, Ilie si Enoh se vor intoarce pe pamant, il vor infrunta pe Antihrist timp de trei ani si jumatate, vor fi martirizati si vor cunoaste si ei moartea fizica, fireasca pentru orice om.

Sfantul Ilie in traditia populara
In popor, Sfantul Ilie este cunoscut, mai degraba, ca un personaj mitologic, Sant-Ilie, om bun la suflet, dar iute din fire. In Panteonul romanesc, Sant-Ilie este o divinitate a Soarelui si a focului, identificata cu Helios, din mitologia greaca, si cu Gebeleizis, din mitologia geto-daca. Sant-Ilie mai este numit si Zeul solar, ziua de 20 iulie fiind considerata mijlocul sezonului pastoral, cand ciobanii isi coboara turmele de la stana. In imaginatia populara, Sfantul Ilie este reprezentat ca cel ce si-a ucis parintii la indemnul diavolului. Isi cere iertare pentru fapta savarsita si primeste de la Dumnezeu un car de foc si putere sa-i omoare pe diavoli. Fulgerul este considerat semnul ca Ilie umbla prin cer cu carul de foc, pentru a-i pedepsi pe demoni, iar tunetul este semn ca a mai omorat un diavol. Rotile carului au zimti, care gauresc cerul, iar apa din rai se scurge pe pamant sub forma de ploaie.
De aici si traditia potrivit careia Sfantul Ilie aduce ploile datatoare de bogatie in recolta. Inaintea zilei de Sfantul Ilie se incheie toate obiceiurile de chemare a ploii. In aceasta perioada, pe timp de ploaie, furtuna sau vijelie, oamenii isi fac foarte des semnul crucii, pentru ca Dumnezeu i-a zis lui Ilie, cand i-a dat biciul in mana: Ilie, in toate sa dai, dar in cruce noua sa nu dai!

Obiceiuri de Sfantul Ilie
Se spune ca, daca in ziua de Sfantul Ilie este furtuna, nu trebuie sa se deschida nici usile, nici ferestrele caselor, ca nu cumva sa se ascunda inauntru vreun diavol ce fuge de furia Sfantului. De teama, demonii se ascund prin pomi, pe sub stresinile caselor, in turlele bisericilor, in corpul unor animale, spre care Sfantul Ilie trimite trasnete. In popor, se crede ca diavolii se ascund mai mult in lemnul de carpen, de aceea acest lemn nu este folosit in gospodarie si nici nu se ascunde nimeni sub un carpen, pe vreme de furtuna. Daca tuna de Sfantul Ilie, merele si alunele vor fi viermanoase. Daca ploua, va ploua 20 de zile. In unele zone din tara, sarbatoarea Sfantului Ilie incepe cu cateva zile inainte de 20 iulie si culmineaza, pe 22 iulie, cu cinstirea Sfantului Ilie de foc.
Odinioara, oamenii nu lucrau de Sfantul Ilie, ca sa fie feriti de grindina. In schimb, se obisnuia sa se imparta mere, miere si covrigi pentru cei adormiti. Traditia nu dadea voie sa se manance mere pana pe 20 iulie si nici nu era voie ca merele sa se bata unele de altele, ca sa nu cada grindina. Pe 20 iulie, merele, considerate fructele lui Sant-Ilie, se duc la biserica pentru a fi sfintite, crezandu-se ca astfel vor deveni mere de aur pe lumea cealalta.
In unele zone din Moldova, in ziua de Sfantul Ilie se mananca grau nou fiert, cu miere de albine. Daca graul nu a fost treierat pana in ajunul praznicului, femeile imbraca straiele de sarbatoare si merg sa secere cativa snopi de grau, pe care ii scutura de boabe, piseaza graul si il fierb, pentru a-l cunsuma cu miere de albine. In alte zone se mananca fructe proaspete, pentru a fi sanatos tot anul umrator, insa nu mere varatece, pentru a nu fi lovit de traznete.
De Sfantul Ilie, la sat avea loc retezatul stupilor, adica recoltarea mierii de albine. La aceasta operatie luau parte numai barbatii curati trupeste si sufleteste, imbracati in straie de sarbatoare, ajutati de un copil. Femeile nu aveau voie sa intre in stupina. Dupa recoltarea mierii, cei ai casei, impreuna cu rudele si vecinii invitati la sarbatoare, gustau din mierea noua si se cinsteau cu tuica indulcita cu miere. Masa festiva, adevarata petrecere cu cantec si joc, asigura belsugul apicultorilor si apara stupii de furtul manei. Era extrem de important ca la aceasta masa sa nu fie prezenti stiutorii de farmece si vraji, caci mierea furata in astfel de zile mari avea puteri magice.
Fetele nemaritate obisnuiau sa mearga pe ascuns in lanurile de canepa si sa se tavaleasca goale prin roua. Daca noaptea visau canepa verde, era semn ca aveau sa se marite cu baieti tineri. De visau canepa uscata, urmau sa se marite cu un barbat mai in varsta.
In zorii zilei de Sfantul Ilie se culeg cele mai bune ierburi de leac, precum busuiocul, care se pun la uscat in locuri umbroase. Se crede ca, daca omul poarta in ziua de praznuire a Sfantului Ilie matisori de salcie, sfintiti la Florii, va fi ferit de fulgere.
   
Targuri si sarbatori de Sfantul Ilie
Odinioara, se obisnuia ca, de praznicul Sfantului Ilie, sa se organizeze targuri si intalniri ale comunitatilor satesti, numite nedei. Un exemplu este Nedeea mocaneasca, din Valea Zanelor (Covasna), obicei ce atrage si astazi sute de turisti. Printre cele mai frumoase manifestari prilejuite de sarbatoarea Sfantului Ilie sunt si vestitele targuri de fete de la Sacele sau de pe Muntele Gaina. (Foto: Ziarul Lumina)

Sfanta Maria Magdalena, model de cainta

 In calendarul ortodox, ziua de 22 iulie marcheaza data de cinstire a Sfintei Mironosite intocmai cu Apostolii Maria Magdalena, cea dintai dintre mironositele si purtatoarele de mir si primul martor al Invierii Domnului. Sfanta Maria Magdalena era originara din Galileea de Sus, din tinutul Magdala, de unde si numele ei, Magdalena. Este una dintre cele mai indragite sfinte, considerata imaginea cea mai miscatoare cu putinta a caintei, tocmai datorita extremelor din viata ei, dominate de trecerea de la pacat la sfintenie.

Despre Maria din Magdala aflam informatii din toate cele patru Evanghelii. In Sfanta Evanghelie dupa Luca, Maria Magdalena este o femeie pe care Iisus Hristos o tamaduise de chinurile la care era supusa de sapte draci si care, apoi, s-a numarat printre oamenii care L-au urmat pe Mantuitor. Tot Luca spune ca Maria Magdalena era printre femeile care unsesera trupul Domnului pentru ingropare. In Sfanta Evanghelie dupa Ioan, Maria Magdalena este amintita in doua situatii: mai intai, impreuna cu Sfanta Fecioara Maria, mama lui Iisus, la picioarele Crucii, apoi intr-o relatare mai extinsa a intalnirii ei cu Hristos in gradina Invierii. Potrivit lui Ioan, ea este cea dintai care a adus vestea Invierii lui Hristos Apostolilor. Din Sfanta Evanghelie dupa Marcu aflam ca tot Maria Magdalena este femeia careia Hristos i s-a aratat mai intai dupa Invierea Sa.
Dupa ce a fost tamaduita de Hristos nu numai cu trupul, ci si cu sufletul, Sfanta Maria Magdalena a devenit ucenita si urmatoare lui Hristos, slujindu-L impreuna cu celelalte sfinte femei, insotindu-L pe drumul Patimilor, pana la moartea pe cruce si pina la ingroparea dumnezeiescului Sau Trup.
In vremea rastignirii Domnului, se spune ca Maria Magdalena statea langa cruce, impreuna cu Sfanta Fecioara Maria si cu celelalte femei, privind la patimirea lui Hristos. Plangea si se tanguia pentru Dansul, si, pe cit ii era cu putinta, incerca sa aline durerea Maicii Domnului, al carei suflet fusese patruns de sabie, implinindu-se astfel profetia batranului Simeon. Dupa ce Hristos Si-a dat sufletul, Iosif din Arimateea si Nicodim au cerut voie de la Pilat sa coboare trupul lui Iisus de pe cruce. Sfanta Fecioara Maria, impreuna cu Maria Magdalena si cu celelalte femei au uns trupul Mantuitorului, L-au invelit in giulgiu si L-au petrecut pana la mormint. Trupul lui Hristos a fost asezat intr-un mormant nou, sapat in stanca, pe care l-au pecetluit cu o piatra mare. Dupa ce a trecut Sambata, pe cand se lumina de ziua intai a saptaminii, dupa cum scrie Sfantul Evanghelist Matei, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu si Maria Magdalena au venit sa vada mormantul. Pe cand se apropiau de mormant, s-a facut cutremur mare, caci ingerul Domnului, coborand din cer, a rasturnat piatra de pe mormant si a stat deasupra ei: Chipul lui era ca fulgerul si imbracamintea lui alba ca zapada si de frica lui s-au cutremurat strajerii, ramanand ca morti. Ingerul a zis catre femei: Nu va temeti, stiu ca pe Iisus Cel rastignit Il cautati. Nu este aici, ci S-a sculat, precum a zis; veniti de vedeti locul unde a zacut Domnul; si, ducandu-va, spuneti ucenicilor Lui ca S-a sculat din morti.
Preasfanta Fecioara Maria si Maria Magdalena s-au dus, cu frica si cu bucurie mare, sa vesteasca Apostolilor Invierea Domnului, precum le-a spus ingerul. Pe drum, le-a intampinat Insusi Hristos, zicandu-le: Bucurati-va! Iar ele, cazand in genunchi, s-au inchinat Lui si, cuprinzandu-I picioarele, le-au sarutat. Ajungand la ucenici, ele le-au vestit lor si tuturor celor ce erau impreuna cu ei glasul ingerului si al Domnului si ca L-au vazut pe El. Insa Apostolii erau prea indurerati ca sa le asculte si se gandeau, in sinea lor, ca suferinta le amagea, tulburandu-le simturile.
In ziua urmatoare, inainte de a se lumina de ziua, Maria Magdalena, insotita de alte femei mironosite, s-a dus din nou la mormant, ca sa se convinga. Intrand inauntru, au fost intampinate de doi barbati, doi ingeri imbracati in alb, care au zis catre ele: Ce cautati pe Cel viu cu cei morti? Nu este aici, ci S-a sculat! Sfantul Evanghelist Luca vorbeste si de mustrarea femeilor de catre ingeri, pentru ca, desi Domnul li se aratase inviat si le vorbise, ele n-au crezut: Aduceti-va aminte, cum v-a grait, pe cand era cu voi in Galileea, zicand ca se cadea Fiului Omului sa se dea in mainile oamenilor pacatosi, sa se rastigneasca si a treia zi sa invieze... Atunci ele si-au adus aminte de cuvintele Lui.
Maria Magdalena le-a povestit cele vazute si auzite de ea lui Petru si lui Ioan si i-a condus la mormant. Desi au vazut giulgiul gol, cei doi Apostoli n-au crezut ca Hristos inviase, ci se gandeau ca cineva ii furase trupul. Dupa plecarea lui Petru si lui Ioan, Maria Magdalena ramane singura, plangand langa mormant. I s-au aratat din nou doi ingeri invesmantati in alb, care au intrebat-o: Femeie, de ce plangi? Pe cine cauti? Ea le-a raspuns: Au luat pe Domnul si nu stiu unde L-au pus... Atunci a venit langa ea insusi Hristos, pe care insa Maria Magdalena nu l-a recunoscut. Atunci, Iisus, ca un Dumnezeu, a strigat catre ea cu glasul Sau obisnuit, ca sa-L cunoasca: Marie! Iar ea, cunoscandu-I glasul, a cazut la picioarele Lui, ca la vederea cea dintii. Insa Hristos a indepartat-o, zicand: Nu te atinge de mine (Noli me tangere), ca inca nu M-am suit la Tatal Meu! Maria Magdalena, incredintandu-se acum pe deplin de Invierea Domnului, nu s-a mai indoit.
In Sfintele Evanghelii se spune ca Sfanta Maria Magdalena a mers de patru ori la mormant si ca a ramas langa Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu pana la Inaltarea lui Hristos la ceruri. Dupa Inaltare, Maria Magdalena L-a propavaduit pe Hristos, strabatand mai multe tari si ajungand pana la Roma, unde l-ar fi convertit la crestinism pe imparatul Tiberiu. La Efes, in Turcia de azi, l-a ajutat pe Sfantul Evanghelist Ioan in vestirea Evangheliei. Maria Magdalena a fost ingropata in pestera in care au trecut la cele vesnice si Cei Sapte Tineri, pomeniti de Biserica pe 4 august. Moastele Sfintei Maria Magdalena au fost asezate in manastirea Sfantului Lazar, din Constantinopol. Racla cu mana stanga a Sfintei Maria Magdalena se afla astazi la Manastirea Simonos Petra din Sfantul Munte Athos. (Foto: Wikipedia)

http://www.daciccool.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=3552%3Asfanta-maria-magdalena-model-de-cainta&catid=266%3Aromania-crestina&Itemid=828&fbclid=IwAR2yETL3wg0MnJLcwFKanLQ0e3Yp1gKefkdDesAT3e_Fh7C5uA3r1-A3Ixg 

Magdalena, Maria din Magdala

 Ca multe alte nume, si Magdalena, nume sarbatorit in 22 iulie, isi are originea la inceputul epocii crestine si s-a raspandit odata cu raspandirea acestei credinte. A devenit popular in multe locuri din Europa, mai ales dupa secolul al XIII-lea. La noi a ajuns pe filiera slava. Una dintre personalitatile culturale importante din Romania care au purtat acest prenume a fost Magda Isanos, poeta si prozatoare. Magda Isanos s-a nascut la Iasi, in data de 17 aprilie 1916, dintr-o familie de medici psihiatri. La varsta de 1 an si 6 luni se imbolnaveste de poliomielita, dar, prin grija mamei ei, scapa, ramanand doar cu o sanatate fragila si cu dificultati la mers.

Avand o mare pasiune pentru lectura si scris, debuteaza in anul 1932, ca eleva a Liceului Eparhial din Chisinau, in revista Licurici. Militeaza pentru drepturile femeilor si participa decisiv la infiintarea Societatii Culturale Iulia Hasdeu. Studiaza simultan Literele si Dreptul, dar in final renunta la Litere. Are o casnicie de numai un an cu Lev Panteleev, iar in 1933 se recasatoreste cu Eusebiu Camilar. Isi ia licenta in Drept in 1938, se inscrie ca avocat stagiar in Baroul Iasi in 1939, unde are un foarte mare succes, iar intre timp publica in reviste de literatura, participa la cenacluri si in cadrul Societatii Noua Junime. In 1941, Eusebiu Camilar fondeaza ziarul Vointa, dar, deoarece este concentrat pe front, Magda Isanos preia toate responsabilitatile legate de acest ziar. Are probleme la plamani si apoi la inima, din cauza unui reumatism, astfel ca se retrage din avocatura la sfarsitul aceluiasi an. In martie 1944, pleaca impreuna cu sotul ei in refugiu; in iunie, un bombardament asupra Iasiului distruge toate manuscrisele Magdei Isanos si ale lui Camilar, din locuinta lor. A fost salvat doar un caiet cu patru povestiri. Poeta moare in data de 17 noiembrie 1944, in Bucuresti, in casa parintilor sai.

Povestea Mariei Magdalena
In Biserica Ortodoxa, data de 22 iulie marcheaza data de cinstire a Sfintei Mironosite intocmai cu Apostolii Maria Magdalena, cea dintai dintre mironositele si purtatoarele de mir si primul martor al Invierii Domnului. Sfanta Maria Magdalena era originara din Galileea de Sus, din Magdala, un sat de pescari de pe malul lacului Ghenizaret, de unde si numele ei, Magdalena. A fost prima femeie vindecata de Iisus Hristos, apoi a devenit discipola acestuia. La Roma, l-ar fi convertit la crestinism pe insusi imparatul Tiberiu, apoi a ajuns in Efes, pentru a-l ajuta pe Sfantul Ioan sa propovaduiasca invatatura crestina. Astazi, este una dintre cele mai indragite sfinte ale crestinatatii, fiind considerata imaginea cea mai miscatoare cu putinta a caintei, tocmai datorita extremelor din viata ei, dominate de trecerea de la pacat la sfintenie.

Etimologie
Magdalena inseamna, in traducere literala, din Magdala. Vine probabil din greaca. Sintagma Mariane, kalumene Mag-dalene din Noul Testament a fost tradusa in latina Maria quae vocatur Magdalene, adica Maria, care e chemata Magdalena sau Maria, zisa Magdalena. In ebraica, Maria din Magdala (Maria Magdalena) se spune Miriam din Migdal. In aramaica, Magdala inseamna castel, turn, dar si maret, magnific, astfel ca prenumele Magdalena poate fi apropiat si de aceste semnificatii.

Nume derivate
Madalina, Madalin, Magda, Lena, Leni, Madeleine, Madeline, Alena, Alenka, Madalena, Madelene, Malena, Marilena, Marlena, Marlene, Marlyn.

Personalitati cu numele de Magdalena
Magda Isanos (1916 – 1944), Madalina Manole (nume real Anca Magdalena Mircea; 1967 – 2010), Madalina Ghenea (n. 1987), Madeleine Paulmier (bucatareasa dupa numele careia au fost numite celebrele prajituri frantuzesti madeleines – sec. al XVIII-lea sau sec. al XIX-lea), Marlene Dietrich (1901 – 1992), Madeleine Albright (n. 1937), Madeleine Stowe (n. 1958).

Predispozitii ale celor cu numele de Magdalena
Cele numite Magdalena au intuitie si sensibilitate, sarm, emotivitate si senzualitate – practic, toate calitatile feminine. Chiar daca pot parea superficiale, sunt idealiste, uneori chiar utopice, si cauta un sens al vietii pentru a simti ca traiesc din plin. De aceea, pornesc pe mai multe drumuri, fac parte din mai multe grupuri diferite, in general fiind atrase de viziunile umaniste, artistice, spirituale sau ideologice. Daca nu-si gasesc locul, pot trai o viata de fantasme, himere, creandu-si un paradis artificial, mental. Au nevoie mereu de senzatii si experiente noi, neplacandu-le rutina. Fanteziste si boeme, ele considera ca viata trebuie sa semene cu o piesa de teatru pentru a merita sa fie traita. De aceea, pot fi dezamagite de realitate, de multe ori. Sunt facute pentru fericire si pentru o viata usoara. Sunt inteligente, au umor si darul vorbirii. Le plac muzica, dansul, cantecul, arta, frumusetea, dar uneori pot fi fragile emotional si instabile. Pentru ele, iubirea e cea mai importanta, iar cariera poate trece pe planul doi. Isi aleg profesii umaniste sau umanitare – medicina, drept, invatamant, profesii artistice sau care au legatura cu cuvantul scris sau rostit, profesii care presupun un public (jurnalist, animatoare), care au legatura cu calatoriile sau cu zonele marginale (activitati sezoniere, munca in diferite cluburi sau organizatii). (Foto: Wikipedia, crestinortodox.ro)

Le uram tuturor sarbatoritilor La Multi Ani!
Pentru orice lamuriri suplimentare, ne puteti contacta prin e-mail ( comenzi@daciccool.ro ) sau la numerele de telefon: 021.225.05.07, 0723.156.099 (de luni pana vineri intre orele 10.00 si 18.00)

http://www.daciccool.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=6061%3Amagdalena-maria-din-magdala&catid=497%3Asemnificatia-numelui&Itemid=1349&fbclid=IwAR3rN-_kigYOY-F1VVjUPNWJrPlHkx1FWc4kFLrNRlvXQeHNDUQmi-bOFRY 

☕☕☕Cafea de sâmbătă Sa va bucurați de ea și tot weekendul 🥰😍☕💋🥰







 

💕💕💕

 

 

 

 

 

                                   💕💕💕Vibrația înaltă este atunci când te trezești zâmbind!
Vibrația înaltă este când te umpli de bucurie savurându-ți cafeaua sau ceaiul!
Vibrația înaltă înseamnă să te simți bine cu tine însuți!
Vibrația înaltă înseamnă să râzi în hohote cu oamenii pe care îi iubești!
Vibrația înaltă este atunci când ai vise mărețe cu ochii deschiși!
Vibrația înaltă înseamnă să vezi totul mai colorat!
Când vibrezi înalt atragi tot ceea ce-ți dorești!
Vibrația înaltă înseamnă să adormi zâmbind așteptând cu nerăbdare ziua de mâine!
Vibrația înaltă înseamnă să dai tot ce poți în fiecare zi!
Vibrația înaltă înseamnă să știi cum să oprești mintea atunci când ești într-o buclă de gânduri negative, care te fac să te simți rău!
Vibrația înaltă înseamnă să știi cum să fii în momentul prezent, în aici și acum !
Vibrația înaltă înseamnă să vezi viața precum un copil, bucurându-te de fiecare secundă!
Vibrația înaltă înseamnă să faci ceea ce îți umple sufletul fără să rănești pe nimeni!
Vibrația înaltă înseamnă să creezi, să co-creezi cu energia universala!

Atunci când vrei să afli care este vibrația ta întreabă-te cum te simți. Dacă te simți fericit, iubit, entuziasmat, vibrația ta este înaltă.
De ce este importanta frecvența vibrațională ?
Pentru că prin ceea ce conținem și emitem, atragem și creăm realitatea !☝

Când necazurile dispar, să știi că cineva se roagă pentru tine.

 


Mulțumesc, Doamne...

Pentru toate bucuriile mărunte! 🇷🇴❤️

 RISIPIREA GANDURILOR
 
Ucenicul: Cum pot scapa de risipirea gandurilor in timpul rugaciunii?
Staretul: Cand te rogi cu buzele, roaga-te si cu mintea; adica ingradeste-ti mintea cu puterea cuvintelor rugaciunii. Daca esti tulburat de vreun gand la ceva, de cum ai observat aceasta neluare aminte, intareste-ti atentia la rugaciune. Fa aceasta tot timpul si vei simti folosul.
Statornicia mintii atrage lucrari deosebite ale harului.

Fragment din cartea Cu picioarele pe pământ, ediție extinsă, autor Ionuț RITEȘ, care va fi lansată în curând cu binecuvântarea părinților de la Chilia Buna Vestire din Sfântul Munte Athos.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor