ACEST BLOG ARE ZERO VENIT FINANCIAR -Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos: Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!
duminică, 22 octombrie 2023
Dumnezeu mi-a zis: „Ah, în sfârşit, începi să înveţi!!!
Cu drag, copile. A fost o zi în care, ca de obicei, am fost Părintele tău, iar Eu ador să am grijă de copilașii mei …
„Cea mai mare comoară este să poţi să fii fericit cu puţin. Pentru că puţinul nu îţi va lipsi niciodată!“
Un suflet puternic este întărit de dureri,
un suflet slab – cu mângâieri.
Eu sunt slăbiciunea și sărăcia, Dumnezeu este puterea mea.
Sf. Ioan de Kronstadt
Doamne, dă-mi harul Tău, să Te am mereu în mine și să nu fiu fără Tine nici măcar un minut!
Sfântul Ioan de Kronstadt
„Dacă în fiecare zi faci măcar o închinare înaintea Maicii Domnului,
atunci ea nu se va retrage, te va lua sub protecția ei și te va conduce
în Împărăția Cerurilor.”
protopop Grigori Dolbunov
Amintește-ți că în ceasul în care ești atacat de demoni, Domnul se uită și la tine: cum te încrezi în El?
Sf. Siluan Athonitul
Pentru Dumnezeu, toate păcatele sunt ca pietricelele în mare. Nu există păcat care să depășească mila Lui.
Sfântul Gavriil (Urgebadze)
"Doamne, unde eşti Tu când eu uit de Tine? În ce colţ al inimii mele stai pândind întoarcerea mea? Cu ce ochi priveşti la inima mea atunci când rătăceşte? Seara, când rugăciunea nu mi-e rugăciune,... ce răspunzi Tu, Doamne, ne-rugăciunii mele? Şi când iubirea mea nu e iubire,... cum iubeşti Tu, Iubite, inima mea? Iar când cântarea mea adusă Ţie nu e cântare,... ce-i cânţi Tu, Bunule, inimii mele?
Uneori, înecându-mă în trufia mea, cu ruşine Te zăresc aşteptând plecarea frunţii mele. Şi mă doare dulce smerenia Ta şi mi-e greu să-Ţi înţeleg răbdarea.
Alteori, în mijlocul ne-vieţii mele, oprindu-mă în loc, aud paşii Tăi, călcând uşor, străbătând cărările inimii mele. Şi-atât de scurtă e clipa în care Te aud... şi-apoi mă cufund iar în nepăsarea mea. Dar locul în care ai călcat poartă cu durere urma tălpilor Tale. Şi blândeţea cu care ai călcat mă doare ... că n-am cu ce-i răspunde. Şi curăţia Ta, ca pe o rană o port pe inimă ... că n-am cu ce o lăuda, că nimic din ce am nu-i seamănă.
Doamne, unde e dorul meu când nu e lângă Tine?
Unde eşti Tu când eu uit de Tine, Doamne?
În ce colţ al inimii mele stai pândind întoarcerea mea?
Mulțumesc, Doamne,
Îndelung răbdării Tale!" 🙏🏻
Pe drum pierdut..
Nimeni nu vrea suferință, dar toți alergăm spre ea, oare e-un blestem al nostru, să ne facem viața grea!?
Nu e un blestem anume, e doar drumul rătăcit, însoțit de nepăsare, ce ne împinge spre sfârșit.
Este ura, ce distruge, este vorba cea deșartă, este lăcomia care, în spre boală ea ne poartă.
Mai apoi e răutatea, bîrfa si invidia, ce ne fură în taină, tihna, linistea.
Apoi crima mamei, cu prunc nenăscut..și astfel greul vieții are început.
Desfrânarea cică, azi, normalitate, dar distruge vieti, fără doar și poate..
Slugă este omul, chiar de-i împărat, cănd e plin de patimi, si-i împovărat.
Și e slugă rea, pentru trupul său, că îl duce la moarte, dîndu-i ce e rău.
Conștiințe moarte, fără Dumnezeu, dar plini de mândria, care duce în…
Bună dimineața, Doamne! 🌞
Orice zi este o chemare nouă. Ce voiești, Doamne, să facem astăzi?
Întoarce-ne, Doamne, inimile spre adevăr și bucurie. 🙏
Doamne ajută!
Dacă primeşti, să dai.
Lecție de viață !
Cele 4 neveste ale regelui ...din intelepciunea tibetana...
Cu mult, mult timp în urmă a existat un rege bogat care avea patru neveste, iar dintre acestea regele o iubea pe cea de-a patra cel mai mult şi o împodobea mereu cu bogăţii.
Regele o iubea, de asemenea, şi pe cea de-a treia să soţie şi mereu se lăuda cu ea când vizita regatele vecine. Cu toate acestea, el mereu se temea că aceasta îl va părăsi la un moment dat.
A doua soţie a regelui era bună la inimă şi grijulie, confidenta şi consilierul său de încredere în momente dificile. Prima soţie însă, deşi era devotată, loială şi îl iubea profund, nu prezenta interes pentru rege şi el avea tendinţa să o ignore.
Într-o zi, regele s-a îmbolnăvit şi şi-a dat seama că viaţa lui avea în curând să se sfârşească. Atunci s-a gândit la viaţa de lux pe care a trăit-o şi s-a temut că va rămâne singur pe vecie când va muri.
El a întrebat-o pe a patra sa soţia: „Te-am iubit cel mai mult, ţi-am oferit cele mai bune haine, o mulţime de daruri şi am avut mare grijă de tine. Acum, că mor, mă vei urma pentru a-mi ţine companie?”
„În niciun caz”, i-a răspuns ea şi a plecat fără să mai spună niciun alt cuvânt.
Trist, regele a întrebat-o şi pe cea de-a treia soţie: „Te-am iubit toată viaţa mea. Acum, că mor, mă vei urma şi îmi vei ţine companie?”
„Nu. Viaţa este prea bună! Când vei muri, am de gând să mă recăsătoresc”, i-a răspuns aceasta.
Apoi, regele o întreabă şi pe ce-a de-a doua sa soţie, trăgând nădejde că ea nu îl va refuza: „Am apelat mereu la tine pentru ajutor şi ai fost mereu acolo pentru mine. Când voi muri, mă vei urma pentru a-mi ţine companie?”
„Îmi pare rău, nu te pot ajuta de data aceasta. Cel mult, pot ajuta la înmormântarea ta”, a răspuns femeia.
Apoi, regele, cufundat în tristeţea lui, a auzit o voce: „Voi pleca cu tine şi te voi urma, indiferent unde te duci”. Regele s-a uitat în sus şi acolo era prima lui soţie. Ea era atât de slabă şi subnutrită… Plin de tristeţe, regele a zis: „Ar fi trebuit să am mult mai multă grijă de tine când am avut ocazia!”
Într-adevăr, noi toţi avem patru neveste în vieţile noastre. A patra soţie reprezintă corpul nostru. Nu contează cât de mult timp şi efort investim în a-l face să arate bine, acesta o să ne lase inevitabil când vom muri. Va fi ars, îngropat sau va ajunge hrană pentru animale.
A treia soţie reprezintă posesiunile noastre, statutul şi bogăţia. Când vom muri, acestea vor merge tot la alţii. Vor fi împărţite.
A doua soţie reprezintă familia şi prietenii noştri. Nu contează cât de mult ne-au susţinut şi ne-au iubit, mai departe de locul de înmormântare nu ne pot urma.
Prima soţie este conştiinţa noastră, sufletul nostru, de multe ori neglijat în goană după avere, putere şi plăcerile egoului. Cu toate acestea, conştiinţa noastră este singurul lucru care ne va urma oriunde vom merge.
Morală: Aveţi grijă de corpul vostru şi păstraţi-l sănătos, astfel încât să puteţi trăi o viaţă bună. Bucuraţi-vă de plăcerile vieţii, preţuiţi-vă prietenii şi familia şi dragostea pe care v-o oferă aceştia, nu uitaţi însă să vă hrăniţi şi sufletul, şi nu vă pierdeţi conştiinţa pe drum de dragul dorinţelor nestăvilite, pentru ca aceasta este sursa vieţii voastre şi se va dovedi prietenul vostru cel mai fidel.Cum ar fi:
Știți care este partea interesantă și provocatoare cu folosirea creierului? 🤔
Să știi că poți să faci lucruri.... și să nu le faci.
Cum ar fi:
*să poți jigni, dar să alegi să nu o faci;
*să poți fura, dar să nu o faci;
*să poți omorî, dar să nu o faci;
*să poți înjura, hărțui, abuza, dar să nu o faci;
*să poți minți, dar să nu o faci;
*să poți face rău sau răni, sub orice formă, și să nu o faci!
Omul e capabil de atrocități în fața cărora rămânem muți de uimire, așa cum e capabil de lucruri mărețe, de minuni... De cele mai multe ori ambele sunt consecința unor decizii conștiente.
De ce aleg oamenii, în mod conștient, să facă rău, deși pot alege să facă bine? Simplu: pentru că pot! Și pentru că, de multe ori, nu există niciun fel de consecințe...
O să vină unii să zică: "Păi fără rău cum am înțelege binele?"
Dar ce facem când răul devine normalitatea? Ce facem când ne obișnuim atât de tare cu răul că parcă începe să ne curgă prin vene și ne corupe creierul și parcă ne pierdem identitatea?
Creierul nostru nu știe că ne e bine sau ne e rău, el e un "mecanism" creat să ne mențină în siguranță. Oare ne costă atât de mult să-i transmitem mesaje pozitive și oare este efortul de a fi buni atât de mare?
Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor
-
Infectia cu virus hepatitic C (VHC) reprezinta o importanta problema de sanatate publica globala. Prevalenta viremica actuala estimata ...
-
Pielita de ou pentru prepararea acidului hialuronic natural Domnul Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel, ne-a trimis spre publicar...
-
Am primit reteta unui nou preparat natural din partea domnului Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel. Cu siguranta, vor fi multi di...
-
"1. FRICA micsoreaza diametrul vaselor de sange, ca urmare a unei varsari excesive de adrenalina in sange. Acest fapt duce la o subali...
-
Cred ca nu mai trebuie sa va spun cat de gustoase si de sanatoase sunt aceste uleiuri. Le folosesc in bucatarie cu drag . Atat salate...
-
RO.aliment organizeaza , in premiera nationala, campania de informare, educare si constientizare a beneficiilor consumului inteligent ...
-
In perioada 2-5 aprilie 2020, in cadrul Centrului Expozitional Romexpo , se desfasoara 5 manifestari cu tematica home & deco: Const...
-
Majoritatea oamenilor privesc boala fie ca pe un ghinion în viaţa lor, o nedreptate, fie ca pe ceva ereditar, o moștenire genetică nemer...
-
Chiar daca nu ati vazut sau nu ati cultivat niciodata un rodiu ( Punica granatum ), cu siguranta ati gustat, macar o data, din fructul sau...
-
Conacul boieresc cunoscut localnicilor sub numele de Stupina lui Christoph este situat la marginea Brasovului, intr-o zona linistita ...