sâmbătă, 20 august 2022

Viața

 

"Viața te ia de lângă oamenii pe care îi iubești, până când înțelegi că nu suntem acest trup, ci sufletul pe care îl conține. "
Viața râde de tine de atâtea ori, până când încetezi să mai iei totul atât de în serios și râzi de tine.
Viața te dărâmă și te doboară în câte părți sunt necesare pentru ca tu să treci lumina.
Viața se ocupă de rebeli, până când încetezi să mai încerci să controlezi.
Viața îți repetă același mesaj, chiar și cu țipete și palme, până când în sfârșit asculți.
Viața îți trimite fulgere și furtuni, să te trezească.
Viața te umilește și te învinge iar și iar până când decizi să-ți lași EGO-ul să moară.
Viața îți neagă bunurile și măreția până când nu mai vrei bunuri și măreție și începi să servești.
Viața îți taie aripile și îți taie rădăcinile, până când nu ai nevoie nici de aripi, nici de rădăcini, ci doar dispari în forme și zbori din A FI.
Viața îți neagă miracole, până când înțelegi că totul este un miracol.
Viața îți scurtează timpul, așa că te grăbești să înveți să trăiești.
Viața te ridiculizează până când devii nimic, până când devii un nimeni, apoi devii totul.
Viața nu îți dă ceea ce vrei, ci ceea ce ai nevoie pentru a revoluționa.


Viața te rănește, te rănește, te chinuie, până când îți lași capriciile și tantrumurile și ești recunoscător că respiri.
Viața îți ascunde comori, până când faci călătoria, până când ieși să le găsești.
Viața ți-l neagă pe DUMNEZEU, până când îl vezi în toate și în toți.. "

Fii o candelă aprinsă

 ”Ne îmbolnăvim pentru că ne stresăm prea mult şi uităm să fim fericiţi... Lipim şi dezlipim etichete pe oameni. Tragem pe unii sau pe alţii de mânecă încercând să schimbăm păreri. Ne consumăm energia preocupându-ne de ceea ce gândesc alţii despre noi. Acumulăm frustrări, ne încărcăm sufletele cu griji inutile şi ne alimentăm imaginaţia cu tot felul de închipuiri. Ne îmbolnăvim pentru că ne stresăm prea mult şi uităm să fim fericiţi. Datul cu părerea despre orice, oricând, oriunde, încurajat de mass-media devine o a doua fire a omului mic. Prejudecăţi. Utopii. După ce malaxorul vieţii ne frământă bine, uneori și cea mai amărâtă bucățică de pâine ți se pare cea mai dulce. Mai ales după ce viața ți-a dat jos „ochelarii de cal”, acele apărătoare care nu îţi permit să vezi lateral ceea ce ar trebui: suferinţele şi nevoile celor de lângă noi, frumosul din jurul nostru, binele şi intenţiile bune, şansele care ni se acordă, oamenii care merg alături de noi, natura. Astăzi greșesc eu și tu mă ierți. Mâine greșești tu și eu te iert. Poimâine greșim amândoi și alții ne iartă și tot așa. Și deasupra tuturor și în noi adie Duhul Sfânt în Lumină lină. Ne emoţionează orice este frumos, o floare, o melodie, un zâmbet, vocea unui copil, tandreţea unui bătrân, amintirea cuiva drag… Ai adus ceva frumos și bun pe lume? Ai făcut pe cineva fericit astăzi? Iubești sau urăști? Acționezi sau ești indiferent? Înțelegi fără explicații? Crezi fără să vezi? Auzi fără cuvinte? Vezi cu ochii închiși? Simți fără atingeri? Când te uiţi în oglină ce vezi?! Când viața îți rupe paginile viselor, râzi de mulțimea viselor ce apar după? Sufletul nu este limitat la un număr fix de iubiri. Nu rămâne într-o baltă de pierzanie. Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu îmi este superior prin ceva. De aceea, încerc să învăț câte ceva de la fiecare. Și, Doamne, ce minune este viața! Mai ales după ce îți tragi sufletul că ai alergat de tine ca să te întâlnești cu Tine…🦋 Am să iubesc până la sfârșitul lumii. Iar sfârșitul lumii e sfârșitul meu. Când am murit, lumea mea s-a sfârșit. Așadar, se cuvine să mă preocupe sfârșitul meu, nu sfârșitul lumii. A semnat cineva vreun contract că trăiește 70 sau 80 de ani?! Oricând povestea vieții noastre se poate încheia, brusc sau lin. „Apocalipsele” contemporane sunt în mintea și în inima mea, când urăsc, mint, invidiez, judec, etc. În mine e Raiul, în mine e iadul. În mine e lumina și în mine e întunericul. Așadar, suflet drag, trăiește fiecare zi ca și cum ar fi ultima zi din viața ta. Astăzi poate fi cea mai frumoasă zi, de tine depinde ce alegi. Fii o candelă aprinsă, iar prin pilda propriei vieți fă lumea mai frumoasă în jur. Iartă, iubește, binecuvântează! Ești o minune!" ❤️ Pr. Ieromonah Hrisostom Filipescu

Cumpărați ceapă și mâncați-o crudă, coaptă, fiartă


Cumpărați ceapă și mâncați-o crudă, coaptă, fiartă ... chiar zilnic, indiferent cât de mare este prețul ... mâncați ceapă!!! Dr. Dawood Al-Rubaie, proprietarul Enciclopediei arabe de terapie pe bază de plante medicinale, spune: "Am scris mai multe articole despre ceapă și beneficiile ei terapeutice și nutriționale și, de câte ori am citit un nou raport, am fost motivat să scriu mai multe despre acesta. Și când discuția despre aceasta a devenit lungă, m-am gândit să o scriu sub titlul ... 

Știai*: 

 * Știai * Ceapa este una dintre cele mai bogate legume și fructe cu un compus importantă numită Quercitina, și numai germenii de capere concurează cu aceasta? 

 * Știai * Că antioxidantul (Quercitina) din ceapă rezistă inflamațiilor oriunde se găsește, în special în sinusuri și plămâni? 

 * Știai * Faptul că, consumul de ceapă împiedică dezvoltarea diabetului de la tipul (2), care este tratat cu tablete iar la tipul (1) care necesită injecție cu insulină? 

 * Știai * Că ceapa previne cancerul de sân, prostată, uter și ovarian și, de asemenea, previne creșterea și numărului de leziuni precanceroase? 

 * Știai * Că ceapa combate atacurile de astm? 

 * Știai * Ceapa protejează celulele nervoase de leziuni și de bolile rezultate legate de sistemul nervos? 

 * Știai * Ceapa previne deteriorarea și întărirea vaselor de sânge și previne multe boli de inimă? 

 * Știai * Că ceapa sporește prezența și reproducerea bacteriilor naturale în intestin, ceea ce îmbunătățește absorbția nutrienților, crește sistemul imunitar și previne creșterea excesiva în greutate? 

 * Știai * Ceapa ucide multe tipuri de germeni și bacterii din gât și plămâni? 

 * Știai * Ceapa subțiază sângele și previne formarea cheagurilor, mai ales atunci când este la grătar și că avertizează împotriva consumului de diluanți farmaceutici de sânge, cum ar fi aspirina și warfarina cu ceapă la grătar sau prăjite, deoarece provoacă o creștere excesivă a fluidității sângelui? 

 * Știai * Că ceapa reduce presiunea arterială la pacienții hipertensivi? 

 * Știai * Ceapa aduce starea de somnolență? 

 * Știai * Ceapa previne creșterea germenului H. Pylori și îl elimină? 

 * Știai * Că ceapa reduce colesterolul și trigliceridele? 

 * Știai * Că ceapa previne apariția bolilor asociate diabetului? 

 * Știai * Ceapa previne reproducerea virusului SIDA? 

 * Știai * Că ceapa previne osteoporoza? 

 * Știai * Ceapa conține cantități ample de compuși de sulf care mențin prospețimea pielii, rezistența și frumusețea părului și a unghiilor? Note: Zicala populară spune: - 

 “Mănâncă ceapă și uită ce rău s-a întâmplat” - de fapt ceapa îmbunătățește starea de spirit și relaxează inima. 

 Cojile de ceapă sunt cele mai bogate în antioxidanți chorcetinici. Ceapa nu își pierde proprietățile medicinale la punctul de fierbere. 

Supa de ceapă este tipică pentru a obține toate beneficiile cepei.

O PILDĂ DESPRE MÂNIE

 

Într-o zi, un om a mers la duhovnicul său pentru a-i cere sfatul. – Părinte, eu întotdeauna vă văd calm și bine dispus, învățați-mă și pe mine să fiu așa, să nu mă înfurii și să nu mă supăr pe nimeni.
– Bine, băiete. Fă rost de o pungă și de un cartof. – Și ce să fac cu ele? – Atunci când te vei supăra pe cineva, ia un cartof, scrie pe el numele acelei persoane, pune-l în pungă și poart-o cu tine peste tot. Așa vei face de fiecare dată când te vei supăra pe cineva. Trecuse ceva timp. Punga s-a umplut de cartofi, o parte au început să se strice, a devenit foarte grea și urât mirositoare. Omul indignat a mers la duhovnicul său, ca să afle ce să facă mai departe. – Părinte, punga asta e foarte grea și împuțită, nu mai pot s-o port cu mine. Pot s-o arunc? – O s-o arunci atunci când vei arunca și supărările tale împuțite din suflet și o să înveți că nu trebuie să le mai aduni, pentru că te strici pe dinăuntru.

Părintele Mihail Deliorga

Atât de des îmi spuneai:
„Fiule, acestea trei mereu să le conştientizezi:
– ţinta unde trebuie să ajungi,
– starea de fapt în care eşti,
– calea de urmat de a ajunge de la ce eşti la ce ar trebui să fii, la ce Treimea din veci şi-a dorit pentru tine să fii”.
Mi-ai dat reperele, m-ai îndreptat pe cale zicându-mi: „una e să ştii calea, alta e să mergi pe ea şi alta e să o fi şi parcurs până-n finalul ei, în veşnicie”.
Răspunsul meu de fiu spre tine, Moş Avva, e tocmai să nu trădez calea ce mi-ai deschis-o, să n-o reneg şi-ncrâncenat chiar de „rănit” să mă menţin pe drum. Cândva-mi spuneai că e un fel de legământ, un jurământ al practicii, o asumare conştientă definitivă a căii de urmat, cum şi Părintele Sofronie zicea: „Să

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor