sâmbătă, 11 iulie 2020

Flori vindecatoare ale lunii iulie

Iulie este luna lui cuptor, luna in care se culeg multe plante medicinale benefice sanatatii noastre. Iata unele dintre aceste plante medicinale:
Albastrelele pentru ochi frumosi si sanatosi. Se face infuzie dintr-o lingura de flori proaspete la o cana de apa clocotita, se lasa 5 minute, se raceste si se aplica comprese pe ochi. O excelenta solutie antirid, anticearcane, ochi obositi. Planta e recomandata si in dischinezii biliare, edem, flebita, afectiuni renale.
Cicoarea, protectoarea stomacului. Radacina e plina de vitamine (A, B, C, E, K si inulina). Infuzia e recomandata pentru ficat si bila (2 lingurite planta uscata, o cana de apa clocotita se fierb 5 minute, se infuzeaza un sfert de ora si se bea dupa mesele principale). O cana de infuzie bauta dimineata pe stomacul gol rezolva constipatia.
Galbenelele - plantele imunitatii. Sunt recomandate in tulburarile menstruale de orice fel, combat anemia. In cosmetica sunt cunoscute pentru efectele de mentinere a tineretii si frumusetii tenului, reducerea ridurilor si tratarea petelor maronii. Crema ajuta in cicatrizarea si vindecarea leziunilor pielii. Este buna la tratarea varicelor, hemoroizilor externi, ajuta in gastrite hiperacide, ulcer gastric, ulcer duodenal, colecistita, inflamatii ale colonului, boli de ficat.
Macul rosu - este util in osteoporoza. Infuzia de planta (1-2 petale planta uscata, 250 ml apa clocotita) se foloseste sub forma de gargara in faringite, se foloseste in spalaturi vaginale si are efect antirid. Ajuta la calmarea durerilor provocate de colici si sciatica. Sursa importanta de minerale, macul contine iod, magneziu, mangan, zinc si cupru. Acidul linoleic din compozitie protejeaza atacurile de cordon si alte afectiuni cardiace. Uleiul de mac ajuta in osteoporoza.
Alte plante ale acestei luni sunt coada soricelului, busuiocul, podbalul, salvia, roinita. Sub forma de infuzie din flori si frunze proaspete, busuiocul se foloseste in tulburari gastrointestinale, dar si in raceli, gripa.
Coada soricelului se foloseste pentru tratarea afectiunilor hepato-biliare, a celor intestinale si a inapetentei. Podbalul este foarte bun in tratarea afectiunilor aparatului respirator, se face infuzie din 2 lingurite planta la 250 ml de apa clocotita. Salvia se utilizeaza in tratarea afectiunilor gastrice, hepatice, renale, respiratorii. Se foloseste sub forma de infuzie (1 lingurita de planta la o cana cu apa). Roinita folosita sub forma de infuzie (1 lingurita de planta uscata la 250 ml apa) stimuleaza secretia biliara, amelioreaza starile de anxietate si nervozitate, combate tulburarile gastrointestinale. Sa ne bucuram de aceasta luna si de plantele ei vindecatoare! 

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor