Fiecare dintre noi contează, are un rol de jucat și face diferența. Fiecare dintre noi trebuie să-și asume responsabilitatea pentru propria viață și, mai presus de toate, să dea dovadă de respect și dragoste pentru lucrurile vii din jurul nostru, în special reciproc.
ACEST BLOG ARE ZERO VENIT FINANCIAR -Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos: Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!
duminică, 12 martie 2023
Vei primi saptamanal informatii despre cele mai noi promotii
Aboneaza-te la newsletter. Vei primi saptamanal informatii despre cele mai noi promotii https://perdeleconfectionate.ro/shop_artspec.php?artspec=1
Cum reuşiţi să fiţi mereu bucuros?
– Aşa-mi ţâpă dinăuntru! Dragă, bucuria mea se bazează şi pe credinţa mea. Eu de exemplu, sunt foarte pozitiv în felul de a vedea lucrurile. (…) Eu nu mă prea gândesc la pedepsele lui Dumnezeu, ci totdeauna mă gândesc la bunătatea lui Dumnezeu, la iubirea lui Dumnezeu. De aceea, să ştiţi că mie nu mi-e frică de faptul că n-o să ajung în rai. Nu! De ce nu mi-e frică? Nu că fac bine nişte lucruri care mă îndreptăţesc să ajung în rai. Nu! Dar sunt sigur că Dumnezeu n-are pe nimeni de pierdut.
Pr. Teofil Pârâian
A te ruga, adesea înseamnă a-I grăi lui Dumnezeu despre starea noastră dezastruoasă
Dumnezeu ne răspunde degrab, dacă ne întoarcem cu pocăință către El
Sfântul Sofronie Saharov
Dumnezeu adesea nu răspunde rugăciunilor noastre. Tace. Tăcerea Lui multora le este dovadă că „Dumnezeu nu există”, că „a murit”. Dar dacă noi am gândi în ce stare Îl punem pe Dumnezeu cu patimile noastre, am vedea că nu are altă cale decât a tăcea. Noi așteptăm ca El să fie de partea noastră în nedreptățile noastre. El nu ne învinuiește fățiș, ne lasă să urmăm căilor noastre rele și să secerăm roadele propriilor noastre greșeli. Însă dacă ne întoarcem către El cu pocăință, degrab răspunde, mai iute decât ne-am aștepta.
A te ruga, adesea înseamnă a-I grăi lui Dumnezeu despre starea noastră dezastruoasă: neputință, mâhnire, îndoială, frică, tristețe, deznădejde – într-un cuvânt: despre tot ceea ce ține de condițiile existenței noastre. Să ne exprimăm fără a căuta expresii elegante sau chiar fără o succesiune logică.
Cuvinte către tineri, XIII/2020, Editura Mitropolit Iacov Putneanul
PROFETIA LUI IOAN DE LA IERUSALIM
Un text intitulat „Profetia cavalerului templier Ioan de Vezelay”, cunoscut si sub numele de Ioan de la Ierusalim, circulă în mediul online și este citat de foarte mulți, datorită viziunii sale foarte actuale. El si-a redactat viziunea în anul 1099 și multe dintre spusele sale sunt cuprinse într-o carte care se găsește și poate fi comandată și online.
Iată ce viziunea avea cavalerul templier:
„Văd si stiu. Ochii mei citesc în adâncurile cerului întâmplările viitoare și eu trec dintr-un singur pas pragul Timpului. O mână mă conduce spre ceea ce voi nici nu vedeți și nici nu știți.
Peste o mie de ani, Ierusalimul nu va mai fi orașul lui Cristos. Creștinii veniți în pelerinaj de departe nu vor mai putea intra după voia lor acolo unde ei aveau dreptul să intre, în locurile care sunt leagănul credinței lor.
Creștinii nu vor mai îndrăzni să se apropie de Sfântul Mormânt și de relicvele credinței lor, care vor fi în întregime sub pază și supravegherea evreilor care își vor ridica din nou aici templele lor și țara lor.
Evreii vor umple lumea și o vor domina de la un capăt la celălalt capăt al ei și oamenii își vor pierde credința în Iisus pe tot Pământul.
Continente și lumi la care Herodot nici nu visa măcar vor fi descoperite de oameni dincolo de marile păduri de care vorbește Tacit și dincolo de oceanul nesfârșit de apă care începe imediat după Coloanele lui Hercule (este vorba despre descoperirea Americii, care pe vremea lui Vezelay nu era descoperită și se afla dincolo de Gibraltar, numit în antichitate Coloanele lui Hercule).
Peste o mie de ani de aici încolo toate micile țări din Europa și câteva țări mari și puternice se vor uni într-un singur imperiu (Uniunea Europeană). Apoi războaie fără număr vor începe cu popoarele Răsăritului.
Peste o mie de ani, oamenii vor scotoci fundul mărilor cu corăbii care merg pe sub ape și vor zbura cu navele în cer printre stele. Ei vor ține în pumnii lor puterea soarelui și se vor crede dumnezei și vor înălța spre cer mii de clădiri cât Turnul lui Babel pe toata fața Pământului.
Fiecare oraș va deveni o Sodomă. Obiceiuri spurcate vor deveni firești. Oamenii vor fi mulți ca nisipurile, vor popula pustiurile și mările și vor fi puternici ca niște dumnezei și se vor crede chiar dumnezei. Omul va deveni așa de însetat de putere că setea lui de putere nu va mai putea fi potolită. Dar la capătul acestui drum îl va pândi prăbușirea în abis.
Peste o mie de ani, foametea va domni pe cea mai mare întindere a Pământului, va arde măruntaiele oamenilor și oamenii vor dori cu ardoare să schimbe lumea.
Atunci vor apare negustorii de iluzii, dar iluziile pe care ei le vor vinde oamenilor vor otrăvi sufletele, vor pângări trupurile și vor întuneca mințile. Atunci se vor porni răzmerițe și războaie cumplite, vor fi comise omoruri și nelegiuiri și viclenii așa de mari că lumea întreagă va deveni un iad și fiecare zi va fi precum o apocalipsă.
Oamenii vor cade în păcate trupești înfiorătoare, bărbații și femeile se vor destrăbăla la vedere. Femeia va fi cutezătoare și semeață în destrăbălarea ei.
Popoarele se vor topi într-o unire fără rost, vor forma o adunătură în care fiecare se va simți singur, legea va fi uitată, tradiția pierdută, credința abandonată.
Peste o mie de ani, femeile se vor culca cu femeile și bărbații cu bărbații, bătrânii se vor culca cu copilele și aceste cumplite fărădelegi se vor petrece în văzul întregii lumi și vor fi considerate de toți ca lucruri firești. Toate aceste spurcăciuni vor fi întărite prin legi.
Dar din pricina acestei destrăbălări și a acestui marasm sângele va deveni impur, răul se va întinde dintr-un pat în alt pat precum focul de la o casă la alta casă, boli cumplite și molime înfricoșătoare se vor abate peste locuitori, trupurile vor putrezi de vii adunând în ele toate bolile pământului, fețele se vor acoperi de răni și bube cu puroi, membrele se vor descărna și dragostea trupească va fi o primejdie de moarte pentru oricine.
Peste o mie de ani, peste tot se vor răspândi ca o apă revărsată ereziile. Ura cea mai crâncenă va domni între popoare.
Peste o mie de ani, lumea va ajunge la un cinism și o prefăcătorie așa de mari încât cel care este putred de bogat și doarme pe sacii plini cu aur va primi ajutor și sprijin și va primi hrană de pomană, iar el la rândul său se va preface că îi ajută pe săraci, dar ce va da el săracilor cu o mână le va lua înapoi înzecit cu cealaltă mână.
Peste o mie de ani, lumea întreagă va deveni o piață în care fiecare lucru își va avea prețul lui și totul va fi de vânzare. Carnea și munca omului își vor avea și ele prețul lor, ochi de om și inimi de om scoase din piepturi ca niște bucăți de carne se vor vinde altora (transplantul de organe).
Cuvântul dat, onoarea sau credința nu vor mai valora nimic. Omul va ajunge cu adevărat stăpânul pământului, dar pământul va fi sterp, apa otravită și putredă, văzduhul va fi dogoritor.
Peste o mie de ani viața se va scumpi fiindcă bogațiile pământului vor secătui, bogatul va trăi ascuns în bogăția lui ca lupul în vizuină.
Peste o mie de ani cei care vor conduce lumea nu vor avea nici un Dumnezeu, vor fi suverani fără credință și onoare, al căror nume nimeni nu-l va cunoaște, vor porunci mulțimilor neștiutoare și indiferente și le vor hotărî soarta de la adăpostul palatelor lor ascunse de ochii lumii, de dinapoia zidurilor impenetrabile. Nimeni nu va participa la adunările lor și la sfatul lor. Vor face în asa fel încât orice om ducând o viață de sclav să se creada liber și fericit.
Peste o mie de ani soarele va arde cu putere și va pârjoli câmpiile, apa se va ascunde tot mai adânc sub pământ și se va împuțina, văzduhul nu va mai apăra omul de căldura soarelui, lumina va arde pielea și ochii.
Peste o mie de ani, cei săraci și lipsiți de drepturi, cei fără acoperiș deasupra capului vor porni un război distrugător în care vor fi ocupate multe țări și în care luptele cumplite vor aminti de năvălirile barbare de odinioară.”
O RUGĂCIUNE CU MARE PUTERE A ELIBERĂRII DE SUPĂRĂRI ȘI NECAZURI... (a părintelui Arsenie Boca)
O rugăciune a Părintelui Arsenie Boca
Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca astăzi toată ziua să am grijă să mă leapăd de mine însumi, că cine știe din ce nimicuri mare vrajbă am să fac, și astfel, ținând la mine, Te pierd pe Tine.
Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca rugăciunea Preasfânt Numelui Tău să-mi lucreze în minte mai repede decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, că iată mint în tot ceasul.
Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tină pe ochiul minții, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind inimile noastre și toate împreună au făcut temnița în care Te ținem bolnav, flămând și fără haină, și așa risipim în deșertăciuni zilele noastre, umiliți și dosădiți până la pământ.
Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Pune foc temniței în care Te ținem, aprinde dragostea Ta în inimile noastre, arde spinii patimilor și fă lumină sufletelor noastre.
Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Vino și Te sălășluiește întru noi, împreună cu Tatăl și cu Duhul, că Duhul Tău cel Sfânt Se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul și mintea noastră rămân pe jos neputincioase.
Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că nu ne dăm seama ce nedesăvârșiți suntem, cât ești de aproape de sufletele noastre și cât Te depărtăm prin micimile noastre, ci luminează lumina Ta peste noi ca să vedem lumea prin ochii Tăi, să trăim în veac prin viața Ta, lumina și bucuria noastră, slavă Ție. Amin.
„Stăpână Preabinecuvântată, pururea Fecioară, Născătoare de Dumnezeu, ceea ce ai născut mai presus de cuvânt pe Dumnezeu-Cuvântul spre mântuirea noastră şi darul Lui mai presus decât toţi din belşug l-ai primit, ceea ce eşti o mare de daruri dumnezeieşti şi râu de minuni pururea curgător, revărsând bunătatea ta tuturor celor ce cu credinţă aleargă la tine!
Căzând la icoana ta cea de minuni făcătoare, ne rugăm ţie, întru tot înduratei Maici a Stăpânului Celui iubitor de oameni: revarsă asupra noastră, Stăpână, prea bogate milele tale şi cererile noastre cele aduse ţie, celei Grabnic Ascultătoare, grăbeşte a le împlini, întocmindu-le fiecăruia spre folos, spre mângâiere şi mântuire.
Cercetează-ne, preabună, pre noi robii tăi, cu darul tău, şi dă celor neputincioşi tămăduire şi sănătate desăvârşită, linişte celor înviforaţi, celor robiţi slobozire, şi mângâie pe toţi cei ce pătimesc în felurite chipuri.
Izbăveşte, Atotmilostivă Stăpână, toate oraşele, satele și ţara aceasta, de cutremur, de vătămare, de potop, de foc, de sabie şi de alte pedepse vremelnice şi veşnice, şi de toţi vrăjmaşii văzuţi şi nevăzuţi, întorcând mânia lui Dumnezeu prin mijlocirea ta cea de Maică.
Şi slobozeşte pre robii tăi (spune aici numele celor doriți de tine) şi mă slobozeşte pre mine robul tău (spune numele tău) de toată boala sufletească, de năvălirea patimilor şi de căderea în păcat, ca fără împiedicare întru dreapta credinţă trăind veacul acesta, să ne învrednicim şi în cel viitor de bunătăţile cele veşnice, cu harul şi cu iubirea de oameni a Fiului şi Dumnezeului Tău, Căruia se cuvine toată slava, cinstea şi închinăciunea, dimpreună cu Cel fără de început al Său Părinte şi cu Prea Sfântul Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!”.
Părintele Arsenie Boca:
„Când te-a lepădat Dumnezeu și nici sfinții nu se mai roagă pentru tine, a mai rămas cineva care nu te-a părăsit: e Maica Domnului, iar Maica Domnului e ascultată.”
Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-ma ca astazi toata ziua sa ma lepad de mine insumi, ca cine stie din ce nimicuri mare vrajba am sa fac si astfel, tinand la mine, sa Te pierd pe Tine.
Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-mi ca rugaciunea Preasfantului Tau nume sa-mi lucreze in minte mai mult decat fulgerul pe cer, ca nici umbra gandurilor rele sa nu ma intunece, caci iata pacatuiesc in tot ceasul.
Lupta cu trupul
Pacate mari si pacate mici
Arta Iconografica a Parintelui Arsenie
Rugăciunea părintelui Arsenie Boca pentru eliberarea din necazuri, supărări și tot felul de greutăți ale vieții.Doamne, Tu ești mare, Tu eşti Dumnezeu, Tu eşti Tatăl. Pe Tine te rugăm, prin mijlocirea Sfinţilor Arhangheli Mihail, Gavril şi Rafail să ne eliberezi de tot răul care ne-a robit de neliniste, de tristeţe şi de obsesii. Te rugăm, izbăveşte-ne, Doamne, de ură, de desfrânare şi de invidie! Te rugăm, izbăveşte-ne, Doamne, de gelozie, de mânie şi de frică! Te rugăm, izbăveşte-ne, Doamne, de gândul sinuciderii ori al avortului! Te rugăm, izbăveşte-ne, Doamne, de orice formă de destrăbălare! Te rugăm, izbăveşte-ne, Doamne, de farmece şi de vrăjitorie! Te rugăm, izbăveşte-ne, Doamne, de destrămarea familiei şi de orice rău ascuns! Te rugăm, izbăveşte-ne, Doamne, de toate relele acestei lumi! Tu, Doamne, care ai spus «Pacea Mea o las Vouă, pacea Mea o dau vouă!», dăruieşte-ne prin mijlocirea Sfintei Fecioare Maria elibararea de orice formă a răului și bucuria veşnică, întru împărăţia Ta!
AMIN Extraordinara
poveste a unor icoane necunoscute, pictate de parintele ARSENIE BOCA,
relatata de poetul Valentin Iacob. Ambele picturi exceptionale se afla
in Bucuresti, una la biserica Sf Elefterie cel Nou (din Piata Operei),
cealalta la Sf. Anton RUGĂCIUNE...Sfântă Maria, mă îndrept plin de încredere către Tine cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu. Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac recunoscută și altora această rugăciune. Te rog cu umilință să îmi aduci liniște în tristețea și în durerile mele. În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ti-a cuprins inima când ai oferit adăpost Mântuitorului lumii, în casa Ta din Betania, te implor roagă-te pentru mine și familia mea ca să-L păstrăm pe Dumnezeu în inimă, astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile noastre, mai ales în durerea care mă copleșește acum (se spune dorința). Te implor, Ajutătoarea celor aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt balaurul care șade la picioarele Tale.(Se spune rugăciunea Tatăl nostru) ,,Bucură-Te Marie, cea plină de Dar, Domnul este cu Tine! Binecuvântă ești Tu între femei, și binecuvântat este rodul pântecele Tău, care a născut pe Mântuitor sufletelor noastre Iisus Hristos."
Sfaturi pentru a avea grijă de orhidee
Dacă ești pasionat de plante, e important să știi că există peste 20.000 de mii de specii de orhidee. De aceea ne-am gândit că ar fi interesant ca în acest articol să abordăm diferite sfaturi pentru a avea grijă de orhidee. Sunt mulți oameni care consideră că acest tip de plante sunt destul de dificil de crescut. Adevărul este că a învăța să ai grijă de ele nu e chiar atât de greu pe cât ai auzit.
Cum să ai grijă de orhidee
Orhideele ca orice plante au nevoie de atenție și consistență. Nu trebuie să fii un expert, e doar un număr de pași ce trebuie să repetați o perioadă mai lungă de timp. Esși curios să afli ce sfaturi poți folosi pentru a avea grijă de orhidee? Aici sunt câteva dintre ele:
1. Alege ghiveciul potrivit
În primul rând, prima greșeală pe care mulți dintre noi o fac când se decid să crească orhidee este faptul că nu aleg ghiveciul potrivit pentru ele. În sălbăticie ele deobicei cresc pe scoarța copacilor, de aceea în loc de pământ simplu e important să folosim un mix pentru a avea grijă de ele. În același timp va trebui să schimbi ghiveciul cam la un an fiindcă ea va crește destul de rapid.
2. Alege un loc unde orhideea primește lumină indirectă
Orhideele iubesc lumina soarelui. Ele sunt mulțumite chiar și cu un loc unde primesc lumină pe parcursul întregii zile. Tot ce trebuie să ținem minte este că ele tolerează doar o lumină intermediară, una prea directă sau puternică s-ar putea să le facă să se usuce destul de repede.
Ferestrele orientate spre est sunt cele mai potrivite deoarece primesc lumină puternică din plin în timpul dimineții. Când vine prânzul alături de lumina puternică deja ele sunt mai protejate. Ideal ar fi bine să le udăm cam o singură dată pe săptămână. Care e tehnica cea mai potrivită? Apa să fie lăsată să curgă ușor fără multă presiune. Asta înseamnă că ai suficient timp să te prinzi când e prea puțină sau prea multă apă în vas.
4. Poți încerca un umidificator
Orhideele au o origine tropicală la bază, deci le place lumina din
belșug cât timp nu e prea puternică și directă. Dacă ai un umidificator
acasă asta poate fi un plus destul de mare pentru orice orhidee. Ele în
mod natural sunt adaptate la medii unde nivelul de umiditate e foarte
ridicat. Însă asta nu e o regulă obligatorie și dacă nu ai unul nu
trebuie să cumperi neapărat.
5. Nu scurta rădăcinile
S-ar putea ca la diferite orhidee sa vezi cum rădăcinile lor ies la suprafață și continuă să crească. Nu le tăia. Este în regulă dacă acest lucru se întâmplă. Dacă vei dori să le tai s-ar putea să afectezi sănătatea plantei tale.
Concluzie
În concluzie, cu siguranță exista multe sfaturi la care poți apela
atunci când te decizi să crești propria ta orhidee. Folosește această
listă ca și primi pași pentru a avea grijă mai bună de orhideele tale în
general și de ce nu, împărtășește cu prietenii tăi ce ai aflat.
Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor
-
Infectia cu virus hepatitic C (VHC) reprezinta o importanta problema de sanatate publica globala. Prevalenta viremica actuala estimata ...
-
Pielita de ou pentru prepararea acidului hialuronic natural Domnul Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel, ne-a trimis spre publicar...
-
Am primit reteta unui nou preparat natural din partea domnului Ioan Marcus din Aiud, cititorul nostru fidel. Cu siguranta, vor fi multi di...
-
"1. FRICA micsoreaza diametrul vaselor de sange, ca urmare a unei varsari excesive de adrenalina in sange. Acest fapt duce la o subali...
-
Cred ca nu mai trebuie sa va spun cat de gustoase si de sanatoase sunt aceste uleiuri. Le folosesc in bucatarie cu drag . Atat salate...
-
RO.aliment organizeaza , in premiera nationala, campania de informare, educare si constientizare a beneficiilor consumului inteligent ...
-
Majoritatea oamenilor privesc boala fie ca pe un ghinion în viaţa lor, o nedreptate, fie ca pe ceva ereditar, o moștenire genetică nemer...
-
In perioada 2-5 aprilie 2020, in cadrul Centrului Expozitional Romexpo , se desfasoara 5 manifestari cu tematica home & deco: Const...
-
Chiar daca nu ati vazut sau nu ati cultivat niciodata un rodiu ( Punica granatum ), cu siguranta ati gustat, macar o data, din fructul sau...
-
Marcel Iureș: „Părinții mei pupau mâna bunicilor mei, adică părinților lor. Așa am apucat, așa am făcut și eu o vreme și a trebuit să tr...