luni, 23 ianuarie 2023

Oricine care pretinde că are o cunoaştere specială şi o pune în vânzare, este un fals învățător.

 


Orice copil care se indeparteaza de iubirea lui Dumnezeu, se va intoarce - pentru ca este prea dureros sa fii separat de Sursa Vietii.
Atunci cand durerea si suferinta devin prea mari, fiecare fiinta se intoarce.
Nu exista exceptii.
 
Nu poți fi în plinul inimii tale, decât dacă te ierți pe tine însuți și îi ierți pe ceilalți.
Nu poți fi în plinul inimii tale, dacă ești îngrijorat și furios.
Liniștea este esența inimii.
 
Poţi să-ţi petreci întreaga viaţa căutând soluţii complicate la problemele tale, dar va fi o pierdere de timp. Răspunsurile sunt simple. Şi ele sunt foarte la îndemână.
Nimeni altcineva nu te poate face fericit sau trist, nici tu nu poţi face pe altcineva fericit sau trist.
Fericirea sau tristeţea ta îţi aparţin numai ţie – iar ale lor le aparţin lor.
Nu-ţi pierde vremea dând vina pe altcineva pentru greşelile tale sau acceptând vina pentru greşelile pe care le fac alţii.
Asumă-ţi responsabilitatea faţă de ceea ce gândeşti, spui sau faci. Lasă-i pe ceilalţi să-şi asume responsabilitatea faţă de ce gândesc, spun sau fac.
Fii în permanenţă conştient de aceste adevăruri simple şi poartă-te în conformitate cu ele.
Drumul este drept.
El pare să fie şerpuit, numai atunci când încerci să-l întortochezi, ca să-ţi satisfaci frica sau vinovăţia.
 
E important să capeţi PUTERE şi să CREZI ÎN TINE. Dacă nu vrei să-ţi asumi riscuri de frică să nu greşeşti sau să pierzi aprobarea celorlalţi, nu vei realiza foarte multe în viaţă.
E important să ai curajul de a fi tu însuţi pe deplin.
De asemenea, e important să te fereşti să ai încredere exagerată în tine şi să dai dovadă de insensibilitate faţă de ceilalţi.
Puterea fără smerenie nu-ţi va fi de folos!
Mândria spirituală (egoul spiritual) este un impediment tot atât de mare pe cărarea spirituală, pe cât este sentimentul de a fi o victimă.
 
Cuvinte de intelepciune pentru fiecare zi -
1. Nu căuta compania cuiva care-ți neagă libertatea de a fi tu însuți... 2. Nu accepta un învățător care încearcă să ia decizii în locul tău, sau să-ți controleze viața.
3. Oricine care pretinde că are o cunoaştere specială şi o pune în vânzare, este un fals învățător.
4. Oricinecare îți cere să renunți la ideile şi experiențele tale şi să îndeplineşti programul său, este un fals învățător.
5. Oricine care te încurajează să renunți la puterea ta, la respectul de sine sau la demnitatea ta, este un fals învățător.
6. Eşti răspunzător pentru cei cu care te aduni.
7. Nu te întovărăşi cu astfel de oameni.

Libertatea aproapelui tău nu este decât un simbol al propriei tale libertăţi.

 Nu-l face pe aproapele tau responsabil pentru pacea si fericirea ta si nu-ti asuma nici responsabilitatea pentru pacea si fericirea lui În interacţiunile tale cu aproapele tău ai de făcut o alegere simplă: a-l găsi nevinovat sau a-l găsi vinovat. Această alegere are loc iarăşi şi iarăşi – în fiecare zi, în fiecare oră, în fiecare clipă. Cu fiecare gând tu îl întemniţezi pe aproapele tău sau îl eliberezi. Şi, aşa cum alegi să-l tratezi pe el, aceeaşi judecată vei aduce asupra ta însăţi. Nu poţi ajunge în Cer, trăgându-l înapoi pe aproapele tău – şi nici nu vei ajunge acolo, încercând să-l cari tu. Fiecăruia dintre voi i s-au dat mijloacele de a-şi descoperi propria nevinovăţie. Acceptă-l, pur şi simplu, pe semenul tău şi binecuvântează-l pe calea sa. Dacă îţi cere ajutorul, dă-il bucuros, dar nu încerca să faci pentru aproapele tău ceea ce trebuie să facă el pentru sine însuşi. Este necesar ca limitele pe care le stabileşti să fie bine gândite, dacă se pune problema să treci dincolo de ele. Nu-l face răspunzător pe aproapele tău pentru pacea şi fericirea ta şi nu-ţi asuma nici responsabilitatea pentru pacea şi fericirea lui. El n-a venit să te mântuiască pe tine şi nici tu n-ai venit aici ca să-l mântuieşti pe el. Pe de altă parte, dezleagă-l pe semenul tău de orice resentiment pe care îl nutreşti faţă de el. Nu te abţine în nici un fel de la a-i arăta iubire. Căci, a încerca să-l privezi de fericirea sa, înseamnă a-l ataca şi a te întemniţa pe tine însuţi în strânsoarea fricii şi a vinei. Nu-ţi astupa urechile când aproapele tău strigă după ajutor. Lasă-l să lucreze alături de tine, atâta timp cât vrea el. Şi, când e gata să plece, doreşte-i tot binele. Dă-i hrană şi apă pentru drum. Nu-l îndatora şi nu-l forţa să stea împotriva voinţei sale. Libertatea aproapelui tău nu este decât un simbol al propriei tale libertăţi. De aceea, lasă-l să vină şi să plece după bunul lui plac. Urează-i bun venit când vine şi spune-i bun rămas când pleacă. Mai mult de-atât nu poţi face. Atât însă este suficient. Îngrijeşte-te de fiecare străin în felul acesta, şi eu îţi voi arăta o lume în care s-a întors încrederea şi în care domneşte iubirea de aproape. Iubeşte-ţi aproapele, aşa cum ai vrea să te iubeşti pe tine însuţi. Fă-l să fie la fel de important. Nu fă sacrificii pentru el şi nu-i cere ca el să facă sacrificii pentru tine, ci ajută-l când poţi şi primeşte-i ajutorul cu recunoştinţă, atunci când ai nevoie de el. Această reciprocitate simplă şi plină de demnitate este un gest al iubirii şi acceptării. El demonstrează încredere şi stimă reciprocă. Mai mult de-atât e prea mult. Mai puţin de-atât e prea puţin.


50 DE REGULI DE AUR


 1. Nu dați niciodată mâna cu cineva fără să vă ridicați în picioare.

2. În cadrul unei negocieri, nu faceți niciodată prima ofertă. 

3. Dacă ți se încredințează un secret, păstrează-l. 

4. Întoarceți mașina pe care ați împrumutat-o cu rezervorul plin de benzină. 

5. Faceți lucrurile cu pasiune sau nu le faceți deloc. 

6. Când dați mâna, faceți-o ferm și priviți-i în ochi.

 7. Experimentați călătoria singur. 

8. Nu refuzați niciodată o bomboană de mentă, motivele sunt evidente.

 9. Ascultă sfatul dacă vrei să îmbătrânești. 

10. Mergeți la prânz cu noua persoană de la birou. 

11. Când îi scrieți cuiva supărat, terminați și recitiți, apoi ștergeți și repetați.

 12. Nu vorbiți despre muncă, politică sau religie la masă. 

13. Fiți corecți, apărați-i pe cei care sunt abuzați fără a fi abuzivi. 

14. Scrieți-vă obiectivele și apoi lucrați pentru a le atinge. 

15. Apărați-vă punctul de vedere fără să jigniți sau să insultați, fiți toleranți și respectuoși față de ceilalți.

 16. Sunați-vă și vizitați-vă părinții, copiii, rudele și prietenii, nu pierdeți timpul așteptând ca ei să o facă primii. 

17. Nu regretați niciodată nimic, învățați din orice.

 18. În momentele sau zilele de singurătate, relaxați-vă, bucurați-vă și învățați. 

19. Onoarea și loialitatea sunt elementele de bază ale personalității tale. 

20. Nu împrumutați bani cuiva despre care știți că nu vi-i va da înapoi. 

21. Credeți în ceva. 22. Fă-ți patul când te trezești dimineața.

 23. Cântă la duș. 

24. A avea grijă de o plantă sau de o grădină.

 25. Privește cerul ori de câte ori poți. 

26. Descoperă-ți abilitățile și explorează-le. 

27. Iubește-ți munca, sau las-o baltă. 

28. Cereți ajutor atunci când aveți nevoie de el. 

29. Învățați o valoare cuiva, de preferință un copil.

 30. Apreciați și mulțumiți tuturor celor care vă întind mâna. 

31. Fii bun cu vecinii tăi. 

32. Faceți ziua cuiva mai bună. 

33. Concurează-te cu tine însuți. 

34. Oferiți-vă un cadou cel puțin o dată pe an. 

35. Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră. 

36. Salutați întotdeauna cu un zâmbet. 

37. Gândiți repede, dar vorbiți încet. 

38. Nu vorbiți cu gura plină. 

39. Lustruiește-ți pantofii și taie-ți unghiile. 

40. Nu vă dați cu părerea despre subiecte despre care nu știți nimic.

 41. Nu maltratați niciodată un animal.

 42. Ridicați-vă vocea în fața nedreptății. 

43. Nu ratați niciodată o ocazie minunată de a rămâne tăcut.

 44. Recunoașteți pe cineva pentru eforturile sale. 

45. Fii umil în fața a orice.

 46. Nu uitați niciodată de unde veniți. 

47. Călătoriți ori de câte ori este posibil.

 48. Dă-te la o parte. 

49. Dansați în ploaie.

50. Caută-ți succesul, fără să renunți. 

"

Fii ceea ce ești, fă ce vrei, dar nu-ți pierde niciodată demnitatea, iubirea de sine, credința și curajul de a câștiga o zi după alta și de a-ți realiza visele. În fiecare zi în zori întoarcem pagina istoriei noastre. Fiecare zi are lumina ei, culoarea ei, momentele ei. Trebuie să profităm de șansa de a nu ne pierde dacă visul nostru nu s-a împlinit încă, dacă rănim sau jignim pe cineva, astăzi ne răscumpărăm și facem ca această zi să schimbe cursul drumului nostru... Când pui credință în căile tale certitudinile cresc, sufletul prosperă și inima prosperă.” - 
 

Ai grijă dragă om


 O bătrână s-a urcat într-un autobuz și s-a așezat. La următoarea oprire, o tânără plină de ea și arogantă s-a urcat și s-a așezat lângă bătrână, lovind-o cu numeroasele ei genți. Văzând că femeia tace, un tânăr a întrebat-o pe bătrână de ce nu s-a plâns și nu a ripostat când a fost lovită cu gențile. Bătrâna a răspuns zâmbind: - „Nu este necesar să fii nepoliticos sau să te cerți despre ceva atât de nesemnificativ, întrucât călătoria mea cu această fată este atât de scurtă, pentru că voi coborî la următoarea oprire”. Acest răspuns merită să fie scris cu litere de aur: „Nu este necesar să ne certăm despre ceva atât de nesemnificativ, deoarece călătoria noastră împreună este foarte scurtă”. Fiecare dintre noi trebuie să înțeleagă că timpul nostru în această lume este atât de scurt, încât să-l umpli cu lupte, argumente inutile, gelozie, să nu iertăm pe alții, nemulțumire și o atitudine de judecată constantă este o pierdere ridicolă de timp și energie. Ti-a rupt cineva inima? Calmează-te și ignoră. Călătoria este foarte scurtă. Te-a trădat, intimidat, trișat sau umilit cineva? Calmează-te și ignoră. Călătoria este foarte scurtă. Cineva te-a insultat fără motiv? Calmează-te și ignoră . Călătoria este foarte scurtă. A făcut un vecin un comentariu care nu ți-a plăcut? Calmează-te și ignoră. Călătoria este foarte scurtă. Orice probleme ne aduce cineva, să ne amintim că drumul noastru împreună este foarte scurt. Nimeni nu știe durata acestei călătorii. Nimeni nu știe când va sosi sfârșitul. Călătoria noastră împreună este foarte scurtă. Să fim respectuoși, amabili, să mergem plini de recunoștință și bucurie, până la urmă, călătoria noastră împreună este foarte scurtă. Ai grijă dragă om și nu te lăsa prins în critică ,judecată și luptă. Caută să faci bine oriunde și oricând și binecuvântează neîncetat pe toți oamenii pe care îi întălnești, căci fiecare poartă o povară nespusă în sufletul lui.

“Urechile - reprezintă un pântec care naște viață. Fiecare cuvânt este o sămânță pentru sufletul tău. Cuvintele pe care le introduci în urechi, îți produc caracterul; persoana care îți va ghida eforturile zilnice și rezultatele vieții tale. Fii tot ceea ce ești! Ascultă ce auzi și răspândește în lume. Acordă atenție și păstrează în inimă doar ce aduce valoare vieții tale, pentru că totul rămâne înregistrat precum memoria telefonului tău. Culege cuvinte alese și alege ce să auzi și ce să rămână la tine, altfel, dă drumul la tot ceea ce poate perturba seninătatea interioară. Fii un bun observator al Sunetului, astfel adierea vibrațiilor să te ridice la cele mai înalte frecvențe, pentru a depăși starea de alterare și a manifesta măreția potențialului infinit care sălășluiește în ființa ta."

Oamenii nu mor de bătrânețe, ci de bolile gândurilor lor.

"Ei"ne mint spunându-ne că oamenii mor de bătrânețe; nu există boală numită „bătrânețe”! Celulele corpului se reînnoiesc continuu, chiar și la persoanele în vârstă. În reproducerea celulelor se acumulează multe erori, dar există întotdeauna o cauză a morții. Nu este atât de ușor să ucizi o persoană, să oprești inima și plămânii. Oamenii nu mor de bătrânețe, ci de bolile gândurilor lor. Bătrânețea nu există. Am fost îndoctrinați cu o anumită durată de viață. Dar dacă celulele se reînnoiesc constant, de ce bătrânii nu au piele de bebeluș? Totul vine din gândirea negativă. Unghii care continuă să crească. Pielea noastră se reînnoiește la fiecare 2-3 luni. Sânge la fiecare șase luni. Inima este reînnoită la fiecare 20 de ani. Plămânii sunt reînnoiți în fiecare an. Ficatul revine în câteva luni. De asemenea, creierul își reînnoiește celulele. Pe parcursul a 10 ani, scheletul se regenerează singur. În 15 ani, toți mușchii și țesuturile se regenerează. De asemenea, personalitatea se schimbă la fiecare 7 ani. Pentru ca regenerarea să aibă succes, trebuie să ai grijă de tine în toate privințele, iar prin aceasta mă refer la hrană, aer, apă și, de asemenea, informații. Secretul este că ADN-ul nostru nu conține informații despre îmbătrânire și moarte. Programul de îmbătrânire este în capul nostru. Așa am fost programați să credem că acesta este modul normal de a muri. Realitatea este cu totul alta. Nu este un secret pentru nimeni că atunci când ne pierdem în trecut, suntem intorsi cu fundul spre viitor. Este important să lăsăm trecutul în urmă și să ne îndreptăm spre viitor schimbând prezentul, în capul cuiva.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor