vineri, 11 octombrie 2019

Expo Drink incanta simturile pasionatilor de bauturi rafinate!

Romexpo va invita la Expo Drink - targ de vinuri, bere si alte bauturi alcoolice si non-alcoolice care se va desfasura in perioada 30 octombrie – 3 noiembrie in Pavilionul B2. Expo Drink completeaza tematica a doua targuri de marca organizate in Centrul Expozitional Romexpo, Indagra si Indagra Food & Carnexpo, care au loc in aceeasi perioada. La Expo Drink s-au inscris deja peste 25 de producatori de vinuri si bauturi alcoolice populare sau exclusiviste, distribuitori din domeniu si producatori de echipamente folosite in procesul de vinificatie, producatori si distribuitori de sucuri naturale sau carbogazoase, cafea si ceaiuri din tari precum Romania, Bulgaria si Portugalia.
Editia 2019 a Expo Drink este o editie a surprizelor. Vizitatorii se vor bucura de prezenta la targ a uneia dintre cele mai renumite distilerii din Europa, vor interactiona cu distilerii artizanale ce respecta retete de familie transmise din generatie in generatie si vor redescoperi soiuri autentice de vin, innobilate de istorie, transformate simplu si firesc in vinuri proaspete si rafinate.
Producatorii de bere artizanala vor oferi pasionatilor consiliere incepand de la alegerea echipamentului adecvat pana la mentenanta si suport tehnic dupa punerea in functiune. Sortimentele de bere expuse la Expo Drink 2019 sunt dintre cele mai variate, de la tipuri de bere nefiltrata, nepasteurizata, tipuri de bere filtrata, pana la marci cu un proces de fabricatie care dureaza 60 de zile, cu dubla fermentatie si care contin doar ingrediente naturale 100%.
Organizatorii Expo Drink nu i-au uitat nici pe iubitorii de cafea si siropuri. Degustarile de cafea verde si prajita de specialitate, cold brew coffee sau siropuri naturale procesate la rece si Bio vor incanta simturile vizitatorilor.
Echipa de organizatori Expo Drink este in continuare deschisa tuturor companiilor care activeaza in industria bauturilor alcoolice si non-alcoolice care nu si-au rezervat inca participarea la eveniment si doresc sa se alature celor trei manifestari-maraton care se desfasoara intre 30 octombrie si 3 noiembrie.
Mai multe detalii gasiti pe www.expodrink.ro si www.romexpo.ro.

Despre Romexpo
Romexpo S.A., societate comerciala cu capital privat, are ca actionar majoritar Camera de Comert si Industrie a Romaniei, unul dintre cele mai importante foruri de reprezentare a oamenilor de afaceri romani.

Remedii de la cititori: Unguent din castan salbatic, util pentru o serie de afectiuni externe

Domnul Ioan Marcus din Aiud, judetul Alba, ne-a trimis inca o reteta originala a unei alifii din plante. Este vorba de un unguent pe baza de castane salbatice, preparat de domnia sa. Castanele salbatice au o serie de efecte benefice pentru sanatatea noastra, de aceea suntem convinsi ca acest nou preparat natural ii va ajuta sa se vindece pe cei care sufera de afectiunile externe. Ii multumim domnului Marcus, iar dumneavoastra, cititorilor nostri fideli, va dorim sanatate!
Catre Echipa Dacic Cool - Am reusit sa prepar un unguent (alifie) complex din castan salbatic. Anii trecuti, v-am trimis descrieri ample ale efectelor vindecatoare ale castanelor salbatice. Acum am preparat un unguent complex din castane si plante medicinale, cu tamaie si amidon alimentar. Am pus in plus petale de trandafiri (proaspat recoltati). Amidonul face ca unguentul sa nu fie asa de gras si are si el efecte tamaduitoare. Preparatele din trandafiri (flori) au multiple proprietati de vindecare asupra multor afecțiuni.
Va doresc numai bine si sanatate! Cu stima si respect, Marcus Ioan, din Aiud, judetul Alba.

Unguent complex din castan salbatic si plante
Ingrediente: Se curata 5 castane salbatice proaspat culese. Coaja se marunteste, miezul proaspat de fruct se razuieste in untul topit. Se topesc 1.000 de grame de unt cu continut de grasime 60%. In untul topit se pun urmatoarele plante: un pumn de frunze proaspete de castan salbatic bine maruntite, un pumn mic de flori de galbenele (eu tot proaspete am folosit), rostopasca, partea aeriana (cam 2 ramurele lungi de 15 centimetri), marul lupului (o ramura de 15 centimetri), 3-4 frunze de alun, 2 frunze de vita-de-vie rosie (Izabela), o lingurita de flori de musetel, o lingurita de flori de coada-soricelului, o ramurea de turita mare (15 centimetri), 2 lingurite de muguri de plop negru maruntiti, o lingurita de trei-frati-patati, o ramurea de 15 centimetri de linarita – partea aeriana, un pumn mic de petale de trandafir purpuriu, radacina de tataneasa rasa (vreo 2 linguri). Bineinteles, plantele (ramurelele) se maruntesc bine. La fel, coaja de castan. Se mai pot adauga si scoarta de castan salbatic, flori de castan salbatic si 2 ramurele de frunze de aloe. Eu am folosit plante proaspete, dar se pot folosi si plante bine uscate.
Preparare: Se fierbe amestecul de plante in unt. Se face ca o pasta (se ingroasa). Se toarna 250 ml amestec de uleiuri naturale - ulei de in, ulei din seminte de canepa, ulei din seminte de struguri, ulei de palmier (acesta este mai important), ulei de masline. (Eu am pus intr-o sticla de 250 ml aceste uleiuri, pana s-a umplut sticla. Am pus din fiecare ulei cate putin, cam cate o lingura.) Se fierbe preparatul pana ce se subtiaza, se ofilesc plantele, apoi se ia de pe foc. Se lasa o zi in repaus. A doua zi, se incalzeste preparatul pana la topire, se mai poate fierbe putin, se ia de foc, se lasa in repaus. A treia zi, se topeste iarasi preparatul si se strecoara (cu ajutorul unei strecuratori mai mari - eu pun in strecuratoare doua straturi de tifon). Separat, intr-un alt vas, se topesc 30 de grame de tamaie naturala, se pune putin ulei de masline peste tamaie (degaja mult fum). Cand in topitura s-a innegrit tamaia, este gata procesul de topire. Se strecoara amestecul in vasul in care a fost unguentul de baza cu plantele. Se topesc separat 25 de grame de ceara de albine si se toarna peste tamaia topita. Daca este nevoie, se mai incalzesc impreuna tamaia si ceara de albine (se topesc impreuna), apoi se amesteca bine. Apoi, treptat, se pune peste amestecul de tamaie si ceara unguentul strecurat de plante (aflat inca in stare lichida), se amesteca bine, incontinuu. Se toarna in intregime unguentul in forma lichida peste amestecul de tamaie si ceara. Se amesteca bine preparatul, apoi se mai adauga la preparat o jumatate de lingura de amidon alimentar si se amesteca bine preparatul  cu amidonul.
Indicatii terapeutice ale unguentului de castan salbatic: varice, flebite, tromboza, hemoroizi, ulcer varicos, crampe dureroase, insuficienta venoasa (picioare grele, obosite), hematoame, luxatii, sciatica, spondiloza, boli reumatice (dureri), hernie de disc, edeme si vanatai.
Utilizare: Se unge locul afectat de boala. Unii medici recomanda ungerea fara a se masa unguentul pe locul bolnav.
Amidonul se adauga in acest preparat pentru ca unguentul sa nu fie prea gras, dar si pentru proprietatile sale curative. Este bun contra oparelilor (sub coapse), este util in ingrijirea parului, este bun contra transpiratiei (sub brat, picioare). Se foloseste si in cosmetica.
Petalele proaspete de trandafir au numeroase proprietati curative, avand efecte cicatrizante, antidiareice, antidizenterice, astringente, antihemoragice, antihelmintice, antiinflamatoare, dezinfectante, antipiretice, antiseptice, antimicotice, aromatizante, fortifiante, mineralizante si tonice. Preparatele din trandafir sunt indicate in hiperhidroza (transpiratie in exces), laringita, micoze bucale si vaginale, afte, faringite, amigdalite, stomatite, diaree cronica si dizenterie, hemoroizi, angina pectorala, acnee, plagi, leucoree, iritatii oculare ori la nivelul pleoapelor sau in conjunctivite. Stimuleaza circulatia sangvina, combatand afectiunile vaselor sanguine. Cum reiese din descriere, petalele de trandafir se folosesc atat intern (sub forma de infuzie, sirop sau amestecate cu miere), cat si extern.
Pe domnul Ioan Marcus il puteti contacta la numarul de telefon 0745.558.868, dupa ora 18.00, sau la adresa de e-mail janosm3@gmail.com . Dumnealui tine sa mentioneze ca nu da consultatii, nici sfaturi.

Cel mai citit articol Formarea corpului haric https://viataeundans.blogspot.com/2023/06/formarea-cor