Cu totii suntem interesati de o alimentatie sanatoasa, mai ales acum, cand unele substante nocive care provin din poluarea mediului inconjurator, inclusiv din pesticide, precum si conservantii si aditivii alimentari sunt aproape omniprezenti in produsele pe care le cumparam de la supermarket sau chiar din piata. Cum alegem alimentele astfel incat sa fim siguri ca nu ne afecteaza sanatatea? La ce anume trebuie sa ne uitam? Ce trebuie sa stim atunci cand le cumparam?
Emisiunea Ce mancam in realitate? (titlul original, What’s Really in Our Food?), difuzata pe canalul Medika TV, priveste cu mare atentie, in detaliu, alimentele noastre de zi de zi, venind si cu parerea avizata a unor experti, precum si cu explicatii stiintifice, dar adaptate, ca sa fie pe intelesul tuturor. Emisiunea este deosebit de utila, caci se intereseaza despre locul din care provin alimentele care ajung in magazinele noastre, despre modul in care sunt ele preparate.
Emisiunea demitizeaza, astfel, unele impresii generale pe care le avem, care de multe ori nu au nici o legatura cu realitatea, testand ingredientele si traducand in limbaj comun toti termenii stiintifici intalniti pe etichete, toate denumirile substantelor continute de un anumit produs. Intr-un cuvant, ideea fundamentala a acestui interesant serial educativ ar putea fi rezumata cam asa: Daca noi, oamenii, suntem ceea ce mancam, asa cum se spune, atunci trebuie sa stim exact ce mancam!
Aceasta emisiune investigheaza alimentele de baza, cele pe care le consumam in mod obisnuit, fara a ne gandi de doua ori la ce contin sau la modul in care sunt obtinute sau preparate. In general, ne bazam pe ideea ca ele sunt bine si atent verificate, deci nu au cum sa ne faca rau... Dar lucrurile nu stau chiar asa! Fiecare episod investigheaza un anumit aliment. Se pun intrebari de genul: Ce anume ne da cel mai mare beneficiu nutritional? Exista vreun risc pentru sanatate? Ce inseamna, de fapt, "prea mult" din alimentul respectiv?
Serialul ofera un veritabil ghid despre ce anume ar trebui sa mancam pentru a ne imbunatati performantele fizice si mentale, dar si despre ce anume ar trebui sa evitam, de la pesticide si paraziti pana la reziduuri din materiale plastice. In fiecare episod sunt invitati sa-si expuna parerile despre procesele prin care se obtin alimentele noastre atat experti internationali in alimentatie, medici reputati si oameni de stiinta, cat si nutritionisti.
Emisiunea este produsa de BBC si este prezentata cu stil, intr-un ritm vioi, de catre Petra Bagust si Carolyn Robinson. Ar trebui sa suscite interesul fiecaruia dintre noi. Este difuzata pe canalul Medika TV in fiecare zi, de luni pana vineri.
Medika TV este primul post de televiziune nationala cu tematica medicala care este disponibil abonatilor operatorilor UPC, Telekom, AKT etc. in pachetul de baza.
Emisiunea demitizeaza, astfel, unele impresii generale pe care le avem, care de multe ori nu au nici o legatura cu realitatea, testand ingredientele si traducand in limbaj comun toti termenii stiintifici intalniti pe etichete, toate denumirile substantelor continute de un anumit produs. Intr-un cuvant, ideea fundamentala a acestui interesant serial educativ ar putea fi rezumata cam asa: Daca noi, oamenii, suntem ceea ce mancam, asa cum se spune, atunci trebuie sa stim exact ce mancam!
Aceasta emisiune investigheaza alimentele de baza, cele pe care le consumam in mod obisnuit, fara a ne gandi de doua ori la ce contin sau la modul in care sunt obtinute sau preparate. In general, ne bazam pe ideea ca ele sunt bine si atent verificate, deci nu au cum sa ne faca rau... Dar lucrurile nu stau chiar asa! Fiecare episod investigheaza un anumit aliment. Se pun intrebari de genul: Ce anume ne da cel mai mare beneficiu nutritional? Exista vreun risc pentru sanatate? Ce inseamna, de fapt, "prea mult" din alimentul respectiv?
Serialul ofera un veritabil ghid despre ce anume ar trebui sa mancam pentru a ne imbunatati performantele fizice si mentale, dar si despre ce anume ar trebui sa evitam, de la pesticide si paraziti pana la reziduuri din materiale plastice. In fiecare episod sunt invitati sa-si expuna parerile despre procesele prin care se obtin alimentele noastre atat experti internationali in alimentatie, medici reputati si oameni de stiinta, cat si nutritionisti.
Emisiunea este produsa de BBC si este prezentata cu stil, intr-un ritm vioi, de catre Petra Bagust si Carolyn Robinson. Ar trebui sa suscite interesul fiecaruia dintre noi. Este difuzata pe canalul Medika TV in fiecare zi, de luni pana vineri.
Medika TV este primul post de televiziune nationala cu tematica medicala care este disponibil abonatilor operatorilor UPC, Telekom, AKT etc. in pachetul de baza.